Susihus

Sista dagen på året...

Publicerad 2007-12-31 15:05:09 i Hem

Hoppas att ni har det bra så här sista dagen på 2007. Vi har varit några härliga dagar i Stöten, Sälen. Vi åkte upp annandagen och har åkt skidor i 3 ljuvliga dagar. Att det har regnat och blåst storm hindrade inte oss. I går när vi skulle åka hem ligger hela berget och dalen i ett skimrande vackert kritvitt sken. Ett par minus grader och solen på väg upp, jaja....Kul för dem som åker upp och ska fira nyår till fjälls. Men vi har haft sköna dagar och det har varit skönt att få lufta pjäxorna lite.

Dock tror jag att fjälluften var så där för mig för nu har jag fångat en trist förkylning...

Skänker en tanke till alla livrädda djur idag denna dag då så många skjuter raketer och smällare. Är ytterst tacksam att ha skottfasta hundar även om jag undrar hur vår lille 11 månaders Bono ska fixa kvällen för när det väl brakar loss så vet man aldrig! Har dock haft en skotträdd schäfer tidigare och kan sen dess aldrig njuta av smällare och raketer efter att ha sett hur rädd man kan vara.

Vill önska er ett riktigt Gott Nytt År! Vi hörs nästa år...
Många goa kramar på er! 
image83

En underbart God Jul önskar jag er...

Publicerad 2007-12-24 09:26:11 i Hem

Ville bara säga en underbart GOD JUL till er alla.

Här är granen klädd och paketen är inslagna och ligger under granen och väntar på tomten. Veckan har varit full av jobb men nu äntligen ligger en lugn och skön julledighet framför oss....Oj så skönt det ska bli, känner att jag behöver vara ledig och njuta lite av sköna promenader i dagsljus och bara vara.
image81
Nu får vi väl vänta och se om tomten kommer....
image82
En riktigt STOR JULKRAM till er alla!

17: december

Publicerad 2007-12-17 22:08:40 i Hem

Måndagkväll och det är redan 17:e december. Men vad är det som händer där försvann halva december och jag som inte har fattat att det är jul snart. Puuh! Idag har vi haft julglögg på jobbet för våra kunder och leverantörer, hann även med att ha en föreläsning för studenter. Kul att få höra deras bild av eventbranchen, alltid lärorikt och spännande och höra om deras bild och upplevelse och vad de vill jobba med.

Tävlingsbidragen är postade och jag hoppas att posten hinner med dem bland alla julhälsningar.
image77
Annars har vi hunnit med en hel del i helgen. Julgran är inköpt för första gången i mitt liv så har jag köpt gran. Känns konstigt, men någon gång ska vara den första. Det blev en kungsgran i år och kan ni tänka er att det var den första granen vi såg, så detta granväljandet som min man våndades över tog endast 5 minuter. Vi betalade med vår grancheck så det var väldans smidigt, nu står den ute och väntar på att få komma in i värmen och prydas med alla ljus och kulor. Jag kör samma färg som förra året - silver! Vilken färg klär ni er gran i?
Tyckte att vi hade det lite skumt i ett hörn av hallen så jag fixade till lite ljus och vita pinnar.
image78

Julkorten är klippt och fixade, bild kommer senare då vissa av er som läser här kommer att få dem i brevlådan och det vore ju inte så skoj att få se dem i förväg.

Har även hunnit med att baka, det var lite nordpolen liknande i frysen, mest is....behöver frosta av men det blir ju aldrig kallt ute. Det blev bröd i lite olika sorter, tyvärr kan jag inte delge recept på dem för jag gör lite på känn. Men ett blev med valnötter och ett med pomeranskrydda. 2 gigantiska saffranskransar smaksatta med apelsin, mandelmassa och ja saffran så klart...blev det oxå men OJ så stora de blev. Sen kände jag att man kan aldrig få för mycket vita julblommor så som amaryllis och hyacinter så det fick bli lite fler blomsterarrangemang med väldoftande hyacinter.
image79
Nu bär det av till Göteborg för några dags jobb där och sen hem på torsdag och begravning på fredag ja sen är det visst jul....

Ha en alldeles underbart skön vecka.
KRAM

Snart 3:e advent

Publicerad 2007-12-15 10:22:51 i Hem

God morgon!
Så var det då snart tredje advent. Lucia har tågat förbi och snart  så är det dax för granen att göra entré. Vi brukar varje år åka ut i skogen tillsammans med mamma och hennes sambo I på den stora granletningsdagen. Då är det korvgrillning och uppdrag gran som gäller. Varje år är det nästan likadant att en är mest intresserad av vart vi ska grilla och framför allt när vi ska grilla korven. Och nej det är inte Kenzo! Mamma tycker att vi kan ta första bästa gran så är det klart. Medans I och jag tycker det är av yttersta vikt att hitta den rätta granen den med stort G. Enligt mig så ska det ju vara en Disneygran så tät och fin så man inte ser Piff och Puff. Ja detta kan ta tid som ni förstår men oj så kul vi har och det är tur att I har stora skogsmarker som vi kan ströva omkring på. I år blir det inte detta upplägg, mamma och I ska till Sälen och ska inte ha någon gran och vi fick en gran på köpet när vi var och provkörde bil. Så idag ska vi till en granförsäljare och leta upp en gran. Min man våndas lite över detta för hur ska jag kunna hitta en Disneygran där utan att ha tittat på alla.......

Här kommer en bild på mannens senaste sinckerboa projekt. Vedkorgen:
image74
Och här kommer en bild på vart den står, mellan kakelugnen och vår GAD tv bänk. Vi letade lääänge efter ett soffbord och hittade inget så där som vi ville ha. När vi var i Uppsala och hälsade på goa vänner så hittade vi både soffbord och tv bänk, båda GAD. Möbelförsäljaren tyckte att det var humor att 2 personer från Möbelriket i Småland åkte till Uppsala och köpte möbler. Oj så nöjda vi är med dessa inköp, nja plånboken var inte lika nöjd men men...
image75
Nu ska vi bara ordna så att tv:en kommer upp på väggen så vi slipper den fula svarta plattan. I dag bär det av som sagt att leta gran och sen måste jag hitta lite material till våra julkort så det får nog bli en runda på stan. Tack snälla Godisfrun som tipsade om en rolig kortsida, där fick jag lite tips så nu har jag en bild om hur korten ska se ut, vi får väl se vad som händer i tomteverkstaden. Ska även fixa till det sista på priserna i tävlingen så de kan gå iväg här innan jul. Sen blir det nog lite kaffe och nybakt i soffan med en god tidning. Denna kanske där jag ska försöka att hitta vad vi ska bjuda på när vi har glöggmingel....
image76
Ha en underbart skön helg, STOR adventskram till er alla!

Dags för tävling

Publicerad 2007-12-10 20:05:20 i Hem

Då var det måndag igen och inte vet jag vad jag har fått gjort på jobbet. Massor stod det på min todo lista men allt annat kom emellan. jaja det är bara att ta nya tag imorgon.

Jag hamnade på En dag i tagets tävling och ja då måste jag föra den vidare:

"I will send a handmade gift to the first 3 people who leave a comment on my blog requesting to join this PIF exchange. I don't know what that gift will be yet and you may not receive it tomorrow or next week, but you will receive it within 365 days, that is my promise! The only thing you have to do in return is pay it forward by making the same promise on your blog." 

Blir du en av dom tre första att kommentera detta inlägg kommer det ett paket på posten från mig, kanske redan innan jul!! Kravet är att du har en blogg och för detta vidare, enkelt va?


image73

Bild på min härligt blommande julros och ännu en ängel. Nu ska jag dra mig ner och titta lite på Nobelfestligheterna och knåpa ihop något till vinnarna!
Ha en helt underbar kväll och 1000000 tack för alla söta och fina inlägg ni gör.
Kram

Fynd & Skorpor

Publicerad 2007-12-09 18:00:20 i Hem

Så har vi då tänt andra ljsuet i adventsljusstaken. Skönt att man få lysa upp med massor av ljus inne då det är så grått och trist ute. 3 dagar fritt och helgen rusade undan ändå. I fredags var det att sätta på sig arbetshandskarna och nysa runt lite i farmors inpyrda servicelägenhet. Fyyy så smutsigt och rökigt. Huu det mesta var att slänga på tippen och lite till Röda Korset alt Erikshjälpen. Några fynd gjorde jag, 10 st likorglas från Lenhovdas glasbruk, nerlagt sen länge. En fotogenlampa med gjutjärnsfot, en glasvas. 12 Linnéhanddukar, aldrig använda, funderar på att göra om dem till bordstabletter. En spegel som var svart och guld och nu är i målarverkstaden (läs hallgolvet), ja den ska bli....? Självklart ska den bli vit!

Handdukarna har jag fått tvätta 2 gånger och med en rejäl dos sköljmedel för att få bort röklukten. Glasen åkte i diskmaskinen, ja jag vet att man inte få det med kristall men hur ska man annars få dem rena efter 15 års smuts och rök. Hemskt igentligen att tömma ett hem på några timmar. Sen var det dax att städa och vet ni hur otäckt det blir av rök, gult och grått överallt. Jaja nu är det gjort iallafall.
image71

Annars har helgen bestått i lite tomteverkstad, bakat skorpor och mjuk pepparkaka, fixat lite tall och en ris till krukor både inne och ute. Mannen har varit ute i "snickeboa" (läs garaget) och snickrat en vedkorg. Bild kommer när den har torkat och hamnat bredvid kakelugnen och fått ved i sig. Nä nu är det dax att måla korg och spegel en gång (sista hoppas jag...) till.

image72
Receptet är från Rosendahls trädgårdscafé och det är smått beroende framkallande...Vi får nog göra en plåt till innan jul....hihi.
Må gott denna andra advent. I morgon kör vi tävling! KRAM på er!

Änglar finns dem...

Publicerad 2007-12-07 11:25:11 i Hem

Lika trevligt väder idag som resten av veckan, 6 plusgrader och ihållande ösregn. Har fallit dit hän att kan det inte bli kallt och lite snö så kan det väl åtminstone sluta regna. Har varit ute i en timme i full gore-tex mundering och tränat hund, idag lbev det lite lydnad uppe på brukshundsklubben.

Är ledig idag för att tömma farmors lägenhet. Så det är bara att ta fram soppsäckar och arbetarhandskar, det blir nog mycket tippen och Röda korset tror jag, kanske man kan göra något fynd. Vi får väl se, hon har en cool gammal byrå men jag vet inte om den passar in hos oss och vår stil. Sen är det ju alltid kul att ha något minne. Som tavlan jag har i hallen, den hängde i min mormors sovrum den är mig väl så kär.

Tack snälla för alla fina och goa kommentarer de värmer så gott. Kul om ni som läser här lämnar ett litet tassavtryck att ni har varit här.

Snart är det dax för tävling så håll utkik......
Må bäst!

image70
Foto: Susihus (änglar som vakar över oss så här i juletider)

Utmaning till er alla

Publicerad 2007-12-05 18:30:17 i Allmänt

Vad gör du för miljön? Ett enkelt sätt att göra en insats är följande:

I år delas 5,5 miljoner telefonkataloger ut. Telefonkatalogen belastar miljön på onödigt sätt var det gäller transporter, och papper. (0,7% av Sveriges förbrukning)

Jag rekommenderar att du avbeställer din katalog. Tar 1 minut av din tid och du gör en insats för miljön !
2007 var det enbart 3500 personer som avbeställde telefonklatalogerna, Låt det bli 1 miljon nästa år.

Länk: http://www.enirosverige.se/se/Sverige/Kontakt/Katalogavbestallning/     

Ha en fortsatt bra dag!

Tisdagstema Horisont

Publicerad 2007-12-04 20:43:42 i Tisdagstema

Man kan ju bara ana att de som satt längst upp i Ostindiefararens utsiktskorg såg horisonten lååångt där borta. Skönt att få drömma sig bort och fundera på vad de hade i kikaren....
Bilden är tagen ifrån Ostindiefararen när den låg i Skärhamn i somras. Känns länge sen nu när vinden blåser och det är grått utanför fönstret.

Ha en härlig tisdagkväll
image69

I en annan del av världen...

Publicerad 2007-12-03 21:04:44 i Allmänt

I går så dog min farmor. Hon blev 85 år och har varit skröplig och dålig länge så det var väl skönt att det hände. Inte mycket till liv att bara ligga som skin och ben. Huu det är ingen värdighet att avsluta livet så.

Känns lite konstigt då min pappa inte lever så blir det ju jag som får ta tag i en del praktiska saker, även om min farbro har skött allt med begravningsbyrån idag, så vill man ju inte att han ska behöva göra allt själv. Så nu blir det till att tömma hennes lägenhet på servicehemmet och slänga, rensa och ev spara sakerna. Trist att behöva ha en begravning några dagar innan jul, vi hade det förra året också då min morfar gick bort.

Ja det var ett tråkigt inlägg idag, för säkerhets skull piggade jag till dagen med ett tandläkarbesök också. Tack och lov så hade inte Karius och Baktius fattat tycke för mina tänder.

Ha en skön kväll!
image68
Mina Husebytomtar och hyacinterna i köksfönstret, som ni ser så är det så juligt vitt här!?

1:a advent

Publicerad 2007-12-02 09:58:15 i Hem

Go morron
Så har vi då tänt första ljuset i adventsljusstaken! Stjärnor, stakar, tomtar och änglar är på plats men vintervädret är inte på plats. Här i södra Sverige regnar och blåser det helt fruktansvärt och har gjort hela helgen. Det är bara ilgrått tur att man får vara inne och mysa med alla ljus och goda dofter som kanel, hyacinter och nejlikor!

I fredags var jag med lille Bono på Djursjukhuset, han hade tandläkartid så det var att lämna han på morgonen och hämta honom på kvällen. De hittar inget fel på han värden när det gäller hans otroliga smalhet, så de tycker att vi ska dubbla mängderna mat. Så nu stödfodrar vi honom med jätteportioner. Att han har ätit högenergifoder länge och lika mycket som Kenzo det verkar inte räcka utan han ska nu ha ännu mer. Hoppas att detta hjälper. Han är pigg och glad och verkar inte ha gått någon nöd på honom att vara nersövd. Hans huggtänder i underkäken är nu lite kortare och en ny ögonmedicin har hämtats ut på apoteket.

I går hade vi gäster på kvällen, vi gjorde ICA's goda Balsamicofilé och avslutade med en svulstig chokladkaka.
Vi fick en julros, åhhh va' jag har velat ha en sån länge men aldrig kommit mig för att köpa en. 2 söta Culttomtar fick vi oxå, Tack snälla Familjen L!

Ha en härlig 1:a advent!
image67

Om

Min profilbild

Sus i hus

Välkommen hit! Här susar jag runt tillsammans med mina favoriter - man och hund. Här finner ni inlägg om det som förgyller min vardag, hus, trädgård, lite mat och bak, och en och annan resesväng blir det både till jobbs och helt privat. Kan även dyka upp någon tass... och på tal om det får du gärna lämna ett litet avtryck när du har varit här. Må gott

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela