Susihus

Utmanad

Publicerad 2007-11-29 20:46:05 i Allmänt

Då var det äntligen dax att ta tag i Tjohalias utmaning vad jag har i mitt badrumsskåp.

I hårvårdsväg är det favoriterna ni får se, Redken schampo och hårvax. Gillar även fudge till mitt kortklippta hår. Lätt att applicera och håller bra. När det gäller hudvård så är det Dermalogica som gäller. Har deras, cleansing solution, ansiktsvatten, dagkräm skin smoothing cream, total eye care och deras underbart sköna bodylotion. Med på bilden är även universalkrämen Eight Hour Cream som används till nariga läppar, självsprickor på både fingrar och hundens nos!
image65
Men det har även smitit in lite Decleorprodukter i hyllan, deras goa peeling och müslimask är ljuvliga för att inte tala om deras sköna olja aromessence.

När det gäller smink är det ID produkter som gäller. De känns så naturliga och fräscha som de marknadsför sig. De ska vara så rena att man kan sova med dem och det känns att hyn kan andas när man använder dem. Mascaran kom inte med på bild men änligen har jag hittat en som klarar av att användas framför en dator i 8 timmar: Kanebo 38. Med på bilden är min goa parfym Dolce & Gabanna Light Blue.

image66
Ni som vill och känner er manade att visa var ni har i badrumsskåpet, häng på!

Vill bara passa på att tacka för alla goa kommentarer ni lämnar efter er! Tack snälla de värmer så gott!

Tisdagstema Pynt

Publicerad 2007-11-27 20:13:05 i Tisdagstema

Oj så lägligt att ha pynt nu i dessa dagar när vi inredningstokar bara längtar till advent och fylla våra hem med väldoftande blommor, ljus, lyktor och allt annat vi kan komma på att pryda hemmet med.

Har hejdat mig och inte dragit fram mina lådor med ljusstakar och stjärnor än, men snart så är det dax. Kan ju vara bra att titta till dem innan helgen för nog attan är det alltid någon liten lampa som har bestämt sig för att inte lysa längre när man väl monterar ihop sakerna. Ett annat fenomen som infinner sig här varje år är att vart har alla förlängningssladdar tagit vägen under året?? Är det någon som äter förlängningssladdar under övriga året ja det och hur tänkte tillverkarna av nya stjärnor och ljusstakar när det gör en liten microsladd. Då bor vi ändå i nybyggt hus med många eluttag och ändå räcker de aldrig. Jaja lite härliga i landsproblem att fundera över så här en tisdagkväll innan Äntligen hemma drar igång. Vad funderar ni på så här inför advent?

Gårdagens inlägg hade ju passat perfekt men pyntbidraget blir mina mossiga alster som nu är på plats och pryder entrén.
Må gott och sköt om er!
image64

Måndag igen

Publicerad 2007-11-26 16:29:36 i Hem

Så var det måndag igen och helgen har bara sprungit förbi i vanlig ordning. Fast vi har haft helt tomt i kalendern så det har bara varit lååånga hundpromenader med träning och en hel del film har vi tittat på. Har uppdaterat mig lite på de senaste Beckfilmerna. Gunvald Larsson och grannen är ju behållningen i dessa lättittade filmer.

Annars blev jag lite inspirerad av alla fina julblommor i onsdagskväll så det fick bli lite hyacinter och amaryllis inköp när det ändå skulle handlas mjöl och annat roligt på Maxi..hehe.
Så lite julpyssel fick det bli, gjorde lite hyacintstrutar med mossa och det blev även en mosskrans till mammas dörr.
Ha en underbart skön måndag! Nu ska jag rusa iväg på lite träning.
Må gott
image63

Resultatet från blomsterkursen

Publicerad 2007-11-22 18:40:53 i Hem

i går kväll var jag på vår söta blomsterbutik här i stan Söders Blommor, de är dem som har ett stort sortiment av Cult prylar. De har även ett skönt motto "Hos oss hittar du bara snygga saker".

Vi var 8 personer som samlades i butiken vid 1830 tiden och fick en genomgång först av vad och hur vi skulle göra vår mosskrans, mossboll och mosstrut. Sen skred vi till värket och fick pyssla och dekorera som vi ville. De flesta av oss valde att göra en liten uppfräschad modell av dörrkrans, där man tar i tur halmkransen och drar ut lite innehåll och formar om den till något snabelliknande. Tur att vi var i en blomsteraffär och inte hemma för oj va det ser ut när man river och sliter i halm. Vi var några stycken som nös av allt hödamm fast vi inte har någon allergi. Härligt att vara i en butik när vi sen kom till dekorationen för vilken dröm att bara få botanisera bland pärlor, band, kottar och tillbehör. Hihi. Mossbollen var nog den som var knöligast att få till, den ska ju helst vara rund=)

Det var inte dumt att få gå omkring och få lite inspiration i butiken nu inför advent, längtar riktigt till hyacinter och amaryllist det får nog bli några inköp redan till helgen kanske.

Här kommer mina alster, de ska sättas på plats i helgen. Har inte riktigt bestämt mej vad jag ska göra med struten och bollen men ev får de pryda mina små bord ute. Kanske blir det en bild när de kommer på plats.

Ha en skön kväll!
Kram
image62

Blomkurs

Publicerad 2007-11-21 18:13:15 i Hund

1000 tack för alla era härliga och goa inlägg angående vårt klinker val. Lovar att ni kommer att få se resultatet när det nu blir. Väntar fortfarande på hantverkarna ska höra av sig när de kan komma. Vore ju skönt att få det gjort innan jul.

Det är mycket jobb just nu, puh! Kan jobba hur mycket som helst och högarna minskar knappt på skrivbordet.
Annars har jag varit med Bono hos vetrinären, sökte för hans rinnande ögon. De konstaterade man att det var en långgående inflamation så det blev både antibiotika och cortison. Har vi tur är den inte kronisk! Sen konstaterade vetrinären att han är på tok för smal, 5 kg saknas så det blev bukspottskörtelprov ifall det är något där som gör att  han inte kan tillgodose sig alla nyttigheter han får via maten. Inte nog med det utan hon han även se att hans huggtänder på underkäken var för långa då han har ett litet överbett så de sticker upp och gör hål i gommen. Vilket ledde till en tandläkartid nästa fredag, då vi hoppas att vi får svar på de andra proverna. Tja det var 1 års kontrollen lite i förtid och jag såg mina pengar fladdra iväg....Men det är ju skönt att få det gjort.

I måndags firade jag 10 år sen jag tog mej ut ur min totalförstörda bil. Vad lycklig man kan vara för livet en sån dag!
På tal om något helt annat så fick ett roligt brev härom veckan, med rosmarin blad i och en anmälan till en blomsterkurs på vår mysiga blombutik Söders Blommor här i stan. Så det har jag anmält mej till, så det ska jag snart rusa iväg till. Det ska knåpas dörrkransar och bordsdekorationer, bilder kommer inom kort!

Nu måste jag rusa för att hinna till kursen, ha en toppen skön kväll!
Kram

Tisdagstema Omgjort

Publicerad 2007-11-20 18:25:22 i Tisdagstema

Dagens tisdagstema är omgjord, jag vrider lite på ordet till kommer att göras om. Det är vårt badrum på andra våningen som har haft det lite jobbigt när vårt hus har rört på sig. Så golvet ska göras om. Då får man ju välja nytt klinker vilket inte är tråkigt. Vi har trivts bra med det terrakotta färgade men det känns så där nu...Jag vill ha vitt klinker men då sa en kakelsättare "är du dum i huvudet, vill du bara städa?" Så tja vad sägs om brunt då? Det är ju lite läckert, dock kan man ju få lite flashbacks till sin ljuva uppväxt på 70 talet när allt var brunt. Vad säger ni?

Titta inte på storleken på klinkeralternativen för vi har inte bestämt oss vad det ska bli än, jag skulle kunna tänka mej små alt mosaik, man kan få ett mycket bättre fall med mindre plattor, vilket vi kan behöva som har dusch på ena väggen och badkar på andra.

image61

Trevlig helg

Publicerad 2007-11-16 17:20:39 i Resor

Förlåt för min bloggtystnad denna vecka! Har otroligt mycket att göra på jobbet och hinner därför inte besöka er lika ofta som jag vill. Sen var min dator en microbit ifrån att krascha helt igår. Har tyckt att den har varit märklig och i onsdagskväll när jag bodde på det 3:e hotellet i Göteborg på 3 nätter...(Något fullbokad period! Puh har känt mej som en baglady när jag har rullat omkring min lilla väska) så skulle jag koppla upp mej och jobba undan lite på kvällskvisten då ville den inte ens söka upp nätet så efter 3 envisa försök la jag av. Packade ner datorn och tittade på det härliga bubbelbadkaret som stod mitt i sovrummet! Valet var enkelt det fick bli ett bad istället och samtidigt titta på Roomservice. Lite livskvalité mitt i veckan! En hel roliga krämer och produkter hade de också på badkarskanten. Jag tror att jag gillar Hotel Avalon helt enkelt!

När det gäller datorn så lämnade jag den till vårt dataföretag och det var i sista stund för hårddisken höll på att lägga av. Tur att jag var i Göteborg när det hände så de kunde komma och titta på den med en gång.

I helgen bär det av till goda vänner i Malmö det blir nog en tur över till Danmark och Louisiana. Där ställer man ut Richard Avedon han som har tagit en massa coola bilder på kändisar bl a.

Hoppas att ni får en underbart skön helg!
Kram

image60
Privat bild från Hotel Avalon i Göteborg

Hundutmanad

Publicerad 2007-11-11 11:07:40 i Hund

Go morron
Vilken härlig morgon, här är det strålande solsken och -3 grader, det ligger lite lätt snöpuder på taken och det är alldeles krispigt i luften. Skönt!

Tack för alla era gulliga kommentarer de har värmt gott borta i Ryssland. Det var dyrt med allt där...även att koppla upp sig på hotellet för att surfa. Så dessvärre blev det inga inlägg, men det var en otroligt vacker stad med mycket fina byggnader, finare än vad jag kunde ha föreställt mej.

Jag har blivit utmanad av Ulrika eller rättare sagt mina hundar har blivit det. Jag ska skriva 6 egenheter om dem...

image59

Bono 9 månader ( den lille skranglige killen till vänster)
* Är konstant hungrig
* Måste göra ett skutt när han kommer på inkallning
* Pratat och sjunger om det inte händer något tillräckligt fort
* Lägger bak öronen och viftar på svansen och ser otroligt sött ut när man fyar honom för att han har nosen på bordet, precis som nu är jag ju så söt så det gör ju inget!!!
* Måste gå på bryggan varje gång vi går runt hamnen där vi bor, även om det är halt och isigt, men då kan man pipa och visla lite hela tiden medans man går....
* Vill gärna vara med när man gör något, gärna med nosen i kakelugnen om den ska tändas alt följa räfsan exakt när det ska räfsas löv.

Kenzo 9 år (den kloka herren till höger)

* På natten när han vill gå upp i sängen och husse inte ligger med böjda ben går han upp till husses ansikte och puffar, då flyttar husse på benen och Kenzo hoppar kvickt upp i sängen och lägger sig i knävecken.
* Är Kenzo och jag själva på jobbet och det kommer in någon går han direkt fram och kollar "vem är du", är mina kollegor på jobbet så skulle han aldrig bry sig om att kolla någon.
* Tar jag fram min gröna skogsryggsäck så lämnar han inte hallen, han ligger vid dörren så man inte kan missa att han ska med. Väl ute i skogen så tar jag fram spårselen och linan så börjar han direkt att leta efter spåret.
*  Har en av och på knapp, han älskar att jobba och gör gärna det så länge jag vill men kommer det någon och ställer sig och pratar med mej så lägger han sig ner direkt och vilar.
* Röstkänslig kille, gillar inte när jag blir sur för han vill hela tiden vara till lags och skulle gärna plocka ner månen om jag bad om det.
* Hatar att duscha men älskar att springa i vattenspridarna på tomten. Han tycker inte att husse monterar dem tillräckligt fort utan måste skälla och springa mellan vattenutkastet, spridarna och kolla om det inte kommer något vatten snart! 


Skickar denna utmaning vidare till Jenny med sina 2 goa herrar och Inredningsgalen.
Må så gott och skaffa er en toppenskön söndag!
Kram

Tack

Publicerad 2007-11-04 22:11:13 i Resor

För alla era fina kommentarer de värmer så gott!

Hoppas att ni har haft en skön helg. Vi har haft det helt underbart i Köpenhamn. Strosat omkring, ätit på trevliga restauranger och tagit en kopp kaffe och suttit ute och njutit av allt folkliv och bäst av allt att ha hunnit med att umgås med våra goda vänner. Visst har vi även varit och tittat i butiker, både Ilum och Ilums Bolighus har fått sina besök men det har ändå inte varit shopping som har stått överst på listan, rätt skönt faktiskt!

Inte ett kort har jag tagit på hela helgen så jag kan inte delge er en endaste liten bild på vår trevliga tur.
Nu får det bli ett litet uppehåll i bloggandet för imorgon bitti drar jag till St Petersburg på jobb och jag vet inte hur det ser ut med internet uppkopplingar där. Kanske fungerar det alldeles utmärkt och då kommer jag givetvis att ge en rapport från andra sidan Östersjön. Nähä nu är det bäst att krypa till kojs för taxin hämtar 05.00 imorgon. Gäsp och go natt.

Ha en härlig vecka!

Allhelgonahelg

Publicerad 2007-11-01 21:09:29 i Allmänt

Idag har jag varit och tjuvtittat på filmen Solstorm, jaja förhandstittat kanske det heter när man blir inbjuden men ändå. Premiär imorgon och halva svenska skådespelareliten är med, Izabella Scorupco, Mikael Persbrandt, Johan Eklund, Krister Henriksson och Suzanne Reuter. Jag har läst boken för länge sen men kan inte komma ihåg den riktigt. Filmen utspelar sig i Kiruna och handlar om en frikyrka där. Lite otäckt med dessa sekter som nästa hjärntvättar sina medlemmar...huuuu känns lite Knutby. Helt klart sevärd men man blir nästan lite väl upprörd på sektkänslan, men det går kanske till så, vad vet jag.

Annars har dagen varit fylld med jobb jobb och lite mera jobb. Efter jobbet var jag nere på kyrkogården och la dit mitt mosshjärta som jag gjorde igår. Nu vid allhelgonahelgen så är det så fint på kyrkogårdarna, det brinner många fina lykotor och det känns så fridfullt tycker jag.

Det blev det med inslagna röda mosshjärtanet som får pryda min pappas grav denna vintern (det vita tänkte jag har på trappen). På lördag är det 9 år sen han gick bort, kan knappt fatta vad tiden har tagit vägen. Han hann bara bli 56 år innan en neurlogisk sjukdom tog hans liv. Fruktansvärd sjukdom som sakta men säkert tar lillhjärnans alla funktioner så som balans, rörlighet, tal och slutligen andning. Hemsk sjukdom som man inte önskar sin värsta fiende om man nu har en. Men det lärde mej att leva här och nu och inte alltid skjuta upp allt till morgondagen. Min pappa jobbade jättemycket och levde mycket för semestern och allt han skulle göra då och alla planer han hade när han skulle gå i pension. Så försök leva efter Carpe Diem, är nog vad jag vill försöka säga.

Det här inläget spretar lite åt alla håll känner jag men så är det ibland, livet gör det också. Imorgon bär det av till Köpendanmark med goda vänner. Det ska bli så trevligt att bo på hotell, äta och dricka gott och umgås. Ska försöka att även titta in på någon eller några =) trevlig inredningsbutiker. Önskar er en ljuvlig helg och sköt om er.

KRAM
image57

Om

Min profilbild

Sus i hus

Välkommen hit! Här susar jag runt tillsammans med mina favoriter - man och hund. Här finner ni inlägg om det som förgyller min vardag, hus, trädgård, lite mat och bak, och en och annan resesväng blir det både till jobbs och helt privat. Kan även dyka upp någon tass... och på tal om det får du gärna lämna ett litet avtryck när du har varit här. Må gott

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela