Susihus

Mossjakt

Publicerad 2007-10-31 17:36:34 i Hem

I dag har jag varit på mossjakt. Eller rättare sagt började jag redan igår men oj va skumt det är på kvällarna så det kan man ju glömma att hitta mossa när man kommer ut efter jobbet. Det fick bli en tidig morgon idag med hundarna och idag gjorde det ju inget att få komma upp i detta härliga väder. Fram för mer sådanna här dagar! Så nu är kassen fylld med mossa och jag ska försöka att fixa till lite gravdekorationer för det är ju alla redan allhelgon till helgen. Hoppas att det blir lite mossa över så jag kan göra något fint även till vår entré, ett hjärta eller krans kunde ju pigga upp. Jag återkommer med bildbevis hur det blev. Ha en härlig kväll!

Jag fortsätter rundvandringen för er i vårt hus. Går man trappan upp så kommer man till vår läshörna. Här bor nu våra fina kuddar som ni röstade på!
image56

Stavning viktigt eller inte

Publicerad 2007-10-29 19:22:33 i Allmänt

Hoppas att ni har haft en underbart skön helg. Vi har fixat och trixat lite hemma och även hunnit med att titta på en hel del film. Det känns lyxigt för det gör vi väldigt sällan. Satt igår kväll och tittade på denna ljuvliga film Efter Bröllopet men oj vad jag grät.....Helt klart en handduksfilm!

Efter att läst Malins inlägg på sin blogg inspirationsdesign, om att det finns stavningspoliser som kommenterar på bloggarna så hittade jag denna fyndiga text.

fi yuo cna raed tihs, yuo hvae a sgtrane mnid too
Cna yuo raed tihs? Olny 55 plepoe out of 100 can.
i cdnuolt blveiee taht I cluod aulaclty uesdnatnrd waht I was rdanieg. The
phaonmneal pweor of the hmuan mnid, aoccdrnig to a rscheearch at Cmabrigde
Uinervtisy, it dseno't mtaetr in waht oerdr the ltteres in a wrod are, the
olny iproamtnt tihng is taht the frsit and lsat ltteer be in the rghit
pclae. The rset can be a taotl mses and you can sitll raed it whotuit a
pboerlm. Tihs is bcuseae the huamn mnid deos not raed ervey lteter by
istlef, but the wrod as a wlohe. Azanmig huh? yaeh and I awlyas tghuhot
slpeling was ipmorantt!

Lite häftig text!

Huu jag har inte vant mej vid dessa kolsvarta kvällar, nu är det ju kolsvart när man tar sig hem från jobbet. Hur skoj är det att gå ut med vovvarna och alltid behöva gå på upplysta vägar, hrmm. Pannlampa kanske kan vara något.
Nä jag får nog pigga upp mej med att baka lite chokladmuffins som jag kan ta med mej och bjuda på jobbet imorgon.
Ha en härlig måndagkväll. (lägger in en bild på ett av mina köksfönster)image55

Lampinköp

Publicerad 2007-10-27 14:46:30 i Hem

Som sagt så har jag blivit en lamptok! Vet inte om det kan bero på att vi har en toppenhärlig lampbutik här i stan. Växjö Elektriska, de hade i allafall designkväll i torsdags kl 18-21 med 25% rabatt på en lampa som man köpte. Eftersom jag har spanat på en lampa som kostar lite så gör det ju att få 25% rabatt, men när vi kom ner på kvällen efter jobbet så var det tjockt i butiken och fullt utanför, puuh. Mitt positiva jag tänkte att jaja då tränar jag först och så kommer jag igen, det lär ju inte vara någon här vid 2030. Så jag cyklade ner helt slut efter ett power pump pass och till min fasa så var butiken lika full med folk. Jaja det var ju bara att ta kölapp och sätta sig ner, för nog skulle jag ha min FlowerPot lampa med mig hem.

Den har nu fått bli skrivbordslampa, kanske inte optimal om man läser och studerar vid skrivbordet men vi behöver mest ha lite ljus vid datorn när man sitter och jobbar och det passar den perfekt som.

I gästrummet/kontoret har vi även ändrat om en vanlig IKEA lampa till en lite mer personlig prägel den har fått samma tapet som på fondväggen på sig istället för något träimitation som satt på lampan från början.

Tyckte att tavlan i hallen behövde en liten skön belysning så det fick bli en Herstal lampa där, men nu räckte inte sladden så jag måste åka iväg och fixa det nu. Passar på att önska er alla en härlig helg! I natt får man en timme extra, inte så dumt med vintertid.

image54

Utmanad

Publicerad 2007-10-25 22:39:23 i Allmänt

Har blivit utmanad av baramittlillahem 7 sanningar om mig själv

1. Morgonpigg (har varit sen jag var liten)
2 Ordning och reda är nog ett ledord hos mig....=)
3 Blir smått galen om inte diskbänken och skärbrädan är avtorkad (även under tiden jag lagar mat kan jag torka av den flera gånger)
4 Ställer höga krav på mig själv

5 Svag för mörk choklad

6 Soldyrkare (så den här hösten passar mig perfekt)

7 Älskar mina 3 grabbar jag delar hem med

Utmaningen har florerat flitigt i bloggvärlden så den som vill få haka på.

Ha en underbart skön torsdagkväll. Jag har varit och tränat och är helt slut i kroppen, dessutom har en av mina favoritbutiker Växjö Elektriska haft designkväll med rabatt på lampa och eftersom jag är en lamptokig tjej så har jag ju naturligtvis inhandlat ett nytt alster men den får ni se imorgon...

Kram

Välkommen in

Publicerad 2007-10-23 08:13:47 i Hem

Go morron
Det var lite kallt om nosen idag när man var ute och tränade hund och oj så skumt det är nu. Huuu

Helgen har varit helt underbar, har hunnit med hundträning med spår och uppletande. Tror även att jag har blivit lite förtjust i Jason Bourne, har sett hela triologin. Inte så dumt att vara hemma själv då man gör det man känner för. Hihi=)

I söndags var det inredningskurs på Village, oj va skoj! Del 2 var bättre än del 1, det beror kanske på att detta var lite nytt och ännu mer inspirerande. Vi pratade om stilar: modern, skandinaviskt, klassiskt och romantiskt. Kom nog fram till att jag är en modern skandinav. Gillar mycket det ljusa och fräscha och enkelheten i det skandinaviska. Sen pratade vi även om inspirationsbilder och var man får sin inspiration ifrån. Jag hämtar mycket här från bloggvärlden! Ett himla roligt forum. Tack alla ni som bidrager till det!
Men även en bild på en maträtt eller kläder kan inspirera till möbleringen i ett hem, det var lite roligt att jobba med för det hade jag inte tänkt på innan. Tack Erica (kursledare) som lärde mej detta!

Tänkte att det kan väl vara dags för er att komma in från min trädgård till min hall. Välkommen in! Här har vi vår älskade jättelampa, Louis Poulsen Enigma 825 hängande i taket. I somras bytte vi även trappräcke i hallen på ovanvåningen till ett vitmålat smides räcke med rund överliggare i ek. Tavlan på bilden har jag ärvt av min mormor hon hade den i sitt sovrum och den gör mej glad att titta på!

Ha en skön dag!
image53

Go helg!

Publicerad 2007-10-19 20:19:48 i Hem

Fredagkväll och vinet är upphält och tänkte bara önska er kära vänner och bloggare en underbart skön helg.
Vore kul och veta vilka som här är och tittar in, ni får gärna lämna en kommentar så jag vet att ni har varit här. Ser ju i statistiken att ni är rätt många.....Vilka är ni???
Ni anar inte vad det värmer gott med en liten kommentar! TACK alla ni som lämnar ett bevis på att ni har varit här, ni är för goa!

Mannen har tillsammans med 2 kompisar dragit till Mackmyra för att provsmaka whiskyn som ligger på fat där uppe. Så helgen här hemma blir hundträning och lite fix och trix hoppas jag tillsammans med mina 2 goa schäferherrar. På söndag är det dax för Inredningskurs steg 2 på Village, det ska bli himlans roligt. Vi skulle visst ha med oss någon ritning på ett rum vi ville fixa till.

Tänkte att jag skulle ta med mig ritningen på kontoret/gästrummet vill få till det lite till. Har även ärvt min morfars gamla ekskrivbord som står ute i garaget och det funderas på om det ska målas och sättas upp här i gästrummet men jag vet inte, målar man ett ekskrivbord?? Jag ska försöka att få till en bild på skrivbordet i helgen så kan ni få avgöra. 

Mitt senaste inköp är Cults fina tvålpump och naturligtvis så passade jag även på att köpa en fin kruka och en liten krukväxt (fast jag inte behövde fler växter) såg lite tomt ut med bara pumpen på handfatet i badrummet.

Skaffa er en skön helg!
Kram
image52

Krukväxter

Publicerad 2007-10-17 14:26:29 i Hem

Äntligen ett nytt inlägg...har varit i Göteborg igen i några hektiska dagar, därav ingen uppdatering på bloggandet. Men nu så har jag tagit tag i det igen och tänkte att lite krukväxtbilder kanske kan pigga upp. Även om jag älskar orkidéer så har jag dessvärre ingen tur med dem, dock med alla andra typer av gröna växter har bestämt sig för att hemma hos oss är det helt ok att växa så det knakar! Jag får klippa och tukta många av mina växter, jag har gett bort till höger och vänster för visst känns det hårt att bara slänga dem på komposten. Jag har nämligen ingen lust att ha jättestora växter i mina fönster. Är det någon mer som har detta bekymmer? Om man nu anser att det är ett stort bekymmer.... Min nya favorit därför är en växt som heter Hästtand (andra bilden i översta raden) den växer otroligt sakta och behöver knappt något vattan. Mmm sånt gillar vi.

Ha en skön onsdag

image51

Helgen som gått

Publicerad 2007-10-15 09:31:15 i Allmänt

Go morron
Försökte att lägga in detta inlägg igår kväll men det gick inte så bra. Ibland kan man bli lite trött på tekniken...grrrr

Hoppas att ni har haft en skön helg i det härliga vädret. I lördags var vi ute och njöt i en härlig bokskog, oj va det är fint med alla färgerna och man får sån lust att fotografera.
image50
På kvällen lagade vi god mat, vi flamberade Rostas i Calvados, till det hade vi rösti och en svampsallad med västerbottenost. Mums så gott och köket är fortfarande intakt efter flamberingen. Flambera är inte något vi gör varje år, men oj så gott det blir.

I går var jag på föreläsning hela dagen på Brukshundsklubben. Jan Gyllensten (fd polishundförare och utbildare)höll en härlig och underhållande föreläsning om relation mellan hund och förare. Kul att få lite kunskap in efter att ha stått och hållt kurs så många gånger då man bara ger och ger. Härligt att få fylla på förådet igen.

Gick naturligtvis direkt hem och ut med lille Bono och testade och det fungerade så vi får väl testa den melodin nu i någon vecka och se om vi kommer dit jag vill.

Hur har er helg varit?
Ha en härlig måndag
Kram

Go helg

Publicerad 2007-10-12 09:46:26 i Hem

Ja det blev fredag denna veckan också. Känns som det är bara måndagar och fredagar i mina veckor, är det fler som känner så?

Förra helgen så tog vi äntligen tag i och gjorde ett nattduksbord (konstigt sammansatt ord) till vårt gästrum. Efter att inte hittat något som vi tyckte passade så gjorde vi ett själva. Mannen sågade och fixade till och jag målade och tapetserade. Nu hänger det äntligen på plats och det passar ju toppen när vi får en nattgäst till helgen. Då får vi se om det funkar rent praktiskt...

Förrutom att umgås med goda vänner och äta och dricka gott blir det även en hundföreläsning hela söndagen på Brukshundsklubben. Vad ska ni göra i helgen?

Vill passa på att önska er en toppenskön helg!

image48

Till alla barn som överlevde 60 och 70 talet

Publicerad 2007-10-11 08:04:16 i Allmänt

Först  så överlevde vi att födas av Mammor som rökte och drack under graviditeten.
Dom tog magnecyl och alla  möjliga läkemedel, åt blue cheese dressing samt  åt tonfisk direkt ur burken men blev aldrig testade för diabetes.
 

Efter detta trauma blev vi lagd på mage för att sova i en spjälsäng målad i en rosa eller babyblå färg med hög blyhalt.

 
Vi hade ingen barnsäkerhet på medicinburkar, Dörrar eller  fönster och när vi cyklade hade vi ingen hjälm!!  För att inte tala om vilken risk vi tog när vi liftade.

Som spädbarn och barn åkte man bil utan barnstol , bilkudde , säkerhetsbälte eller airbag.

Vi drack vatten direkt ur trädgårdsslangen och INTE ur glas eller flaska.


Vi delade läsk med flera kompisar och drack direkt ur flaskan och INGEN dog av detta.
 

Vi åt muffins, Mammas bullar, vitt bröd, riktigt smör och för mycket socker på cornflakes och i långfilen, Inte blev vi överviktiga för det!!
 

För att


VI VAR ALLTID UTE OCH LEKTE!!!
 

Vi kunde gå hemifrån på morgonen leka hela dan och kom hem när gatlyktorna var tända.


Ingen kunde nå oss på hela dan OCH VI VAR OKEJ!!


I timmar kunde vi bygga lådbilar av skräp för att sedan åka ned för någon backe och då upptäcka att vi glömt bromsarna.
 

Efter att vi åkt in i träd och buskar ett par gånger lärde vi oss att lösa problemet.


Vi hade inga Playstation, nindendos, X-box, ingen video eller DVD, inga 150 kanaler
På TV,n  inget surroundljud, CDspelare inga MOBILTELEFONER, DATORER inget Internet eller MSN

Vi hade VÄNNER och dom fann vi UTOMHUS!!

Vi föll  från träd och tak, skar oss, Bröt armar och ben, slog ut tänder!!
 
Och inte blev någon stämd eller anmäld för det.


Vi åt maskar och  kakor gjorda av sand eller jord
Och inte fortsatte maskarna att leva i magen!!

 
Vi fick luftgevär vid 10års ålder, vi hittade på spel och lekar med hjälp av en pinne och en tennisboll, och fast man sa att det kunde  hända, så var det inte så många som fick sina ögon utpetade av pinnar.

Vi cyklade eller gick till kompisar, ringde eller knackade på och ibland steg vi bara in och pratade med dem.
 

Fotbollslaget hade uttagningar och alla blev inte uttagna, dom som inte blev det, fick lära sig att handskas med besvikelsen .
 
OTROLIGT ELLER HUR!!??


Tanken på att våra föräldrar skulle stå på vår sida om vi bröt mot lagen fanns inte
Dom var faktiskt lagens högra arm!!


Denna generation har faktisk fostrat dom största risktagarna, problemlösarna och investerarna någonsin.
 

Dom senaste 50 åren har varit en explosion av uppfinningar och nya ideèr

Vi hade frihet, misslyckanden, framgång och ansvar och vi lärde oss att ta allt detta!!

Om du är en av dem så
GRATTIS
 

Du kanske vill dela med dig av detta till andra som som har haft turen att få växa upp som barn den tiden innan ADVOKATER och MYNDIGHETER reglerade ditt liv för
 
'DITT EGET BÄSTA'??
 

Och när  du ända håller på!!
Berätta för dina barn hur modiga och
( lyckliga) deras föräldrar var!

Tisdagstema Vårdad

Publicerad 2007-10-09 19:52:38 i Tisdagstema

Tycker det går snabbt mellan tisdagarna...
Dagens tema är vårdad och det här är mitt bidrag till det. Mina vårdade hundar. Inte bara det att de är välvårdade och mår gott det är även som djurägare din skyldighet att du måste vårda dina djur. Vårda får man också göra med kärleken, gemenskapen och den lydnad man vill ska finnas där.

Ha en skön tisdagskväll
image47

Trädgård i höstskrud

Publicerad 2007-10-07 13:17:07 i Trädgård

Vilket härligt höstväder det är, och det är helg! Mmm va skönt, det är knappt så man vill gå in. Men då jag har fått lite önskemål om att visa fler trädgårdsbilder så gör jag ju givetvis det. Ni får dem lite i höstskrud...

Här kommer bilder på vårt stora stenparti som vi har på framsidan, då all denna kullersten låg på tomten, dock på baksidan, så tyckte vi att det vore trevligt att använda den! Det var B A R A att flytta stenen från baksidan till framsidan och sen att börja att lägga dem till rätta. Puuh! För er skull ska jag även avslöja att det ligger lika mycket sten under mark. Detta gäller hela tomten, så här gräver man inte med spade när det ska planteras, utan man använder spett! Nu har vi även grävt ner belysning, men dem bilderna får ni vänta på lite till...Ni kan ju inte få allt på en gång!?

Stenpartiet på framsidan har österplacering och sen valde vi även att lägga sten på norrgaveln, och där placerade vi lite vintergröna växter. I gångarna har vi valt att ha dansk sjösten, den har vi dock fått köpa i tonvis, men det är en favorit!

Ha en underbar söndag!
image44
Detta är gången mellan garaget och huset mot baksidan. Lagt med stenplattor 40*40, med inslag av några med gatustensmönster för att få lite mer liv i läggningen.
image45
image46

Utmanad

Publicerad 2007-10-05 07:32:50 i Allmänt

Go morron
Hoppas att allt står väl till med denna fredagmorgon! Jag var och tränade pump igår kväll, första passet för denna terminen så jag kommer väl inte kunna röra mej i helgen....

Ska gå och ta några hälsoprover nu på morgonen inför det årliga hälsokontrollen så jag får inte äta frukost....Ahhhh jag är ju så hungrig! (Läs även snart grinig).

Jag har blivit utmanad av Tapeter & Teak att visa mina servetter så här kommer dem. Konstigt det var inte så många i lådan denna gång. Hihi

Skickar även med en bild på det fina hjärtat jag fick av Inredningsgalen. Det får symbolisera det stora varma tack jag vill ge alla er som lämnar en liten kommentar här för det värmer så gott.

Ha en underbart skön helg
Kram S
image43

Tisdagstema Ljud

Publicerad 2007-10-02 21:08:33 i Tisdagstema

Dagens tisdagstema är ljud...
Det är inte så lätt att återge det på bild, men ni får föreställa er hur dessa kossor låter när de råmar, Muuuu

Annars sitter jag på Hotel Avalon och har hittat deras söta tebricka med Kusmi Tea, oj så gott och vilka underbart vackra burkar. Är det någon som vet vad man kan köpa detta?

Ha en skön kväll!

image42

Design Hotell

Publicerad 2007-10-01 19:34:43 i Resor

Så var det måndag igen och den började tidigt idag...steg upp vid lite efter 4 för att åka tåg till Göteborg. Gäsp.
Har nu checkat in på det kanska nyöppnade hotellet Avalon i Göteborg. Ett väldigt coolt designhotell, kunde inte låta bli att delge er mitt fräscha sovrum och det coola badrummet, väldigt läckra svarta handfat. Vad lite kan göra en lycklig! hihi Ännu lyckligare blev jag när jag upptäckte att jag har vunnit ett superfint hjärtan på den fina bloggen inredningsgalen. Tack snälla

Helgen har blåst förbi, det har varit snudd på storm och inte bidragit med några vackra höstdagar, så ni som önskar trädgårdsbilder får vänta. Det blev en sen tur lördagstur till IKEA, va skönt att de har öppet till 20.00, det var inte så mycket folk vid 18 tiden. Följande varor ramlade ner i den gula IKEA kassen och bars ut till bilen: Ny dörrmatta, fast vi hittade den på hundavdelningen...konstigt men sant! En grå lite större matta som passar alldeles utmärkt vid vår dubbeldörr, Kenzo gillade den, ett grått fårskinn som får bli hundplats under trappen, den godkändes oxå av de mer pälsbeklädda herrarna i familjen! Sen det där vanliga ni vet, värmeljus, stora ljus, servetter och lite annat smått och gott. Bilder på hallen kommer om lille herr Bono kan tänka sig att låta bli de nyinköpta varorna..... Samtidigt som det är väl för tur att det är en dörrmatta från IKEA som kommer i hans väg och inte vårt köksbord från Norrgavel=)

Ha en skön måndagkväll.
image39

Om

Min profilbild

Sus i hus

Välkommen hit! Här susar jag runt tillsammans med mina favoriter - man och hund. Här finner ni inlägg om det som förgyller min vardag, hus, trädgård, lite mat och bak, och en och annan resesväng blir det både till jobbs och helt privat. Kan även dyka upp någon tass... och på tal om det får du gärna lämna ett litet avtryck när du har varit här. Må gott

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela