Susihus

Totalentreprenad

Publicerad 2007-09-10 19:23:09 i Allmänt

I dag har jag lärt mej vikten av totalentreprenad. Ni som ska bygga hus lägg det ordet på minnet och dubbelkolla att er husleverantör har det!

Vi har som sagt byggt ett Myresjöhus för snart 5 år sen. Myresjöhus har totalentreprenad och det är jag rätt tacksam för, då vårt hus har rört sig lite för mycket under åren, vilket har lett tilll sprickor i tapeter, klinker och fogar. Efter diverse utredningar med geotekniker bl a så har man nu kommit fram till att man har lämnat lite för lite fyll utmed grunden, vilket har lett till att huset har rört sig när det fryser och sen blir milt. Här hade vi kunnat stått med leverantörer som skyller på varandra och vi hade fått betala och stå för allt, men Myresjöhus tar på sig alltihop och ska åtgärda felet. Det var värt lite nybakade kanelbullar till herrarna som var här idag.

Inte så skoj med uppställt och uppställt men rätt tacksam för att det blir gjort. Nu ska vi bara hitta en som kan och vill göra jobbet och dessutom har lite känsla då man ska in och fixa i en uppbyggd trädgård.

Vilket då innebär förhoppningsvis liten grävmaskin som inte förstör hela vår trädgård och stenläggning för att ta bort vår sten för att sen fylla på med mer fyllnadsmaterial och sen lägga tillbaka stenen. Ev så måste man då lägga om hela garageinfarten för att få den i balans med det nya materialet utmed huset....

När sen detta är gjort så ska man då gå insides och fixa till och lägga om badrummet på ovanvåningen där det är sprickor i klinkergolvet. Ser en bild framför mej med uppbrutet klinker, damm, spackel och alla saker utburet. Nämnde jag att badrummet har ett gammalt gjutjärnsbadkar på tassar som väger lite.....

image24

Kommentarer

Postat av: Pia

Publicerad 2007-09-10 20:18:32

Jag får rysningar i hela kroppen av ditt inlägg. Vi har byggt till och om vårt hus under en flera år och för två år sen sådde vi gräs och i år plattsatte vi vår infart och uteplatserna det hade varit en mardröm att få in en grävskopa där nu. Ni har verkligen tur att ni har folk som gör jobbet åt er.

Postat av: Ulrika

Publicerad 2007-09-10 21:59:32

Även om det blir rörigt så var det trevligt att läsa om företag som ställer upp för sina kunder. Oftast så läser man ju bara om allt strul man har.

Postat av: MO

Publicerad 2007-09-11 14:37:43

Låter jobbigt, men tur att det har löst sig och att de tar på sig allt ansvar. Det är när man läser sådant som man blir lite tveksam till att bygga hus, fast det är ju den stora drömmen. Snällt att bjuda på bullar, kram

Postat av: pia

Publicerad 2007-09-11 16:17:38

mmm...kanelbullar, jobbigt med allt strul, men bra att de tar sitt ansvar åtmintone kram

Postat av: Linda

Publicerad 2007-09-11 20:47:03

Vilket hus ni har, verkligen superfint, skönt att dom tar sitt ansvar..

Postat av: jessica

Publicerad 2007-09-13 12:23:08

Det låter ingenvidare!! Skönt att ni slipper ta det själva men jobbit att se allt som varit färdigt blir som det var innan igen. Håller tummarna på att det bra och smidigt!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Sus i hus

Välkommen hit! Här susar jag runt tillsammans med mina favoriter - man och hund. Här finner ni inlägg om det som förgyller min vardag, hus, trädgård, lite mat och bak, och en och annan resesväng blir det både till jobbs och helt privat. Kan även dyka upp någon tass... och på tal om det får du gärna lämna ett litet avtryck när du har varit här. Må gott

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela