Susihus

Eldat lite

Publicerad 2008-08-17 22:04:06 i Hem

Det kändes skönt att få helg efter denna första arbetsvecka som har känts lite seg. I går var det underbart väder varmt och skönt, passade på att vara ute i trädgården och fixa. Mannen har gjort en ny trapp till groventrén. Vår förra började svikta sen de la om grunden runt huset, och nu när vi tog bort såg vi varför. De hade tagit bort stenarna som trappen vilade på så den låg helt fel. Nu har vi en ny fast vi har inte sågat klart den än för vi har inte bestämt vilken form den ska få, ska den bara bli fyrkantig eller ska vi ta upp formen från altanen....tål att funderas på.

I går när vi vaknade så steg vi upp och satte vikter på fötterna och gick en power walk i motionsspåret för att ta oss en omväg till bageriet för att köpa frukostbullar och då hade de stängt!!!! Snopet, men det var ändå skönt att ta en riktig rask långpromenad på morgonen så vi gjorde om det idag igen fast regnet öste ner. När vi kom hem så tände jag lite ljus i köket och sen förberede lite för frukost innan jag hoppade i dusch för att sen när jag kom ner igen mötas av en märklig doft....lite vidbränt! Våra nyinköpta ljuslyktor från IKEA hade hamnat lite väl mycket under våra hyllor i köket så numera har vi en mörk fläck på den nedersta hyllan....Grrr men vilken tur att det inte hann gå längre, hyllan var ilvarm när jag snabbt flyttade ut ljusen.

Det är de ljusen som står längst ut till höger på bilden som bär skulden för morgonens incident!

Här hamnade mitt ordmoln och om man tittar noggrant under den vita krukan med lite rosmarin skott i så ser man kanske då bilden blev lite pixlig att det är vidbränt av eldningsförsöket!

Bilder: Susihus
Dessa små söta nyinköpta ljusstakar från Village brann dock utan bekymmer. Trots vår lilla incident idag på morgonen så har det brunnit ljus hos oss nästan hela dagen för usch vilket trist väder det har varit. Ösregn och blåst hela dagen, känns som hösten är här nu.

Har även hunnit med ett härligt sökpass i skogen med Bono, han var så laddad och övertänd så jag trodde aldrig han skulle kunna jobba men det gick kalas.

Nu tar vi nya härliga tag för kommande vecka, må så gott.
KRAM

Kommentarer

Postat av: Livet i byn

Publicerad 2008-08-18 08:25:48

Oh men du så läskigt med ljusen under hyllan. Tänk så fort det går att det händer en olycka. De ljuslyktorna från Village var gräsligt fina :0)



Jag vågar inte ut i skogen med våra för att spåra eftersom vi har så mycket björn. Det är ju nästan hemskt!!



Nu är det nya tag inför veckan som just börjat. Jag ska åka till jobbet nu.



~Livet i byn

Postat av: Anna H

Publicerad 2008-08-18 09:27:24

Vad läskigt detta med ljusen......men dat är ju sååå härligt att tända ljus nu då det är mörkt och regnigt. Villageljusstakarna var helt underbara. Synd bara att vi inte har någon villagebutik här i stan.

Kram!

Postat av: Johanna

Publicerad 2008-08-18 12:39:38

Oj, det var ju tur att det inte blev någon värre eldsvåda! Håller med om att det krävs mycket ljus nu, var ju så mörkt igår.... Det känns alldeles för tidigt med höst redan!

Men i dag skiner iallafall solen :)Hoppas du får en skön måndag, kram!

Postat av: Tjohalias blogg om inredning

Publicerad 2008-08-18 14:55:13

Oj vad obehaligt! Tur att du hann märka det i tid.



Såg lyktorna idag på Village och tänkte genast på dig. Tycker de var riktigt fina! Kram Sandra

Postat av: Jessica

Publicerad 2008-08-18 15:27:42

usch med ljusen! Skönt att det inte blev värre! Låter som en härlig helg!Ja i går var det inget vidare väder! Men idag sä är det fint igen!! Men en annan jobbar igen och jag hade 235 mail idag. Puhh



KRAAM

Postat av: Maria

Publicerad 2008-08-18 16:23:12

Så han var med laddad o övertänd....hihi, smittade det av sig??? Men skämt o sido, det kunde gått illa....vackert med levande ljus men lite farligt oxå. Jag har bränt taklampor (ja två) till lite mindre snygga saker. Hade två lampor över matbordet i vardagsrummet o sen naturligtvis levande ljus på bordet....inte bra, lamporna hängde lite för långt ner.

Ja den fina lördagen var vi inne o satte upp en tv på väggen, visst vi grillade oxå men vi var inne rätt mycket. Igår for vi en sväng till ikea, perfekt väder för det. BLev lite handlat, skoskåp, blommor, krukor, ljusstakar, ramar....mm, alltid kul. Ha de fint, kramar

O nej, tvättmaskinen är inte fixad än...grrrr

Postat av: Lotta

Publicerad 2008-08-18 16:24:27

usch da..läskigt med ljusen men lyktorna e jättefiiiina!!

Postat av: Designtjejen

Publicerad 2008-08-18 16:27:02

Ojj... usch.. lite läskigt!

Hoppas att din andra arbetsvecka har börjat bra idag! Det är min första dag efter semester idag.. puh.. hahah

Kram

Postat av: Glimtar Anna

Publicerad 2008-08-18 17:46:54

Oh!! Blir nervös av bara tanken på vad som kunde ha hänt!



Vart har du hittat hyllplanen ni har i köket (som visst blev lite svedda...)? Jag har letat snart sagt överallt utan att hitta några! Vill också ha ekplan med dold upphängning.



/Anna

Postat av: PiM

Publicerad 2008-08-19 00:03:40

skööönt & komma ut på promenad sådär innan frulle...



fy, kunde juh gått riktigt illa med ljusen Kram PiM

Postat av: Lisa

Publicerad 2008-08-19 08:07:24

Riktigt fint alltihopa! Fast ja ljuslyktor är lite farliga! när jag var liten och var på barnkalas var det såna framme som satte fyr i girlanger och allt så det började brinna duktigt.. lite läskigt men slutade bra iaf! Gäller att vara uppmärksam. Ha en trevlig vecka!! KRAM på dig

Postat av: Number nine on Melon Lane

Publicerad 2008-08-19 10:19:12

Läskigt med ljusolyckor. Fint ni har det.

Postat av: jenny

Publicerad 2008-08-19 17:29:06

oj vad läskigt med ljusen. Tur att det gick bra och att det bara blev en bränd hylla än ett helt hus:-) Mysigt kök ni verkar ha och riktigt snygga gardiner:-)

Kram/jenny

Postat av: Pernilla

Publicerad 2008-08-19 20:57:48

Vilken lite söt ljuslykta i just den färgen, grön. Jag har grönt, svart och vitt i mitt kök så jag kan se hur den står på fönsterbänken hemma hos mej.......inte just nu bara.

/P

Postat av: Å

Publicerad 2008-08-20 08:08:54

Tur att det inte blev en eldsvåda !!!!



Jag gillar gardinen i köksfönstret , ja å ljuslyktorna oxå ..

Ha en bra onsdag :-))

Postat av: Karin/Theas rum

Publicerad 2008-08-22 22:57:01

Fint!

Jag har oxå tänkt göra mig ett ordmoln och rama in. Men så har vi inte igång vår skrivare så jag tänkte göra det på jobbet nu när man börjat igen efter semestern. Får se om jag hinner imorgon.

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Sus i hus

Välkommen hit! Här susar jag runt tillsammans med mina favoriter - man och hund. Här finner ni inlägg om det som förgyller min vardag, hus, trädgård, lite mat och bak, och en och annan resesväng blir det både till jobbs och helt privat. Kan även dyka upp någon tass... och på tal om det får du gärna lämna ett litet avtryck när du har varit här. Må gott

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela