Susihus

Äntligen

Publicerad 2008-07-21 22:09:24 i Filmtips

Är solen här. Mmmm så underbart att få vakna och solen skiner och man kan äta frukost ute. Det är ljuvligt, jag har njutit hela dagen. Mest har jag legat i solstolen och lyssnat på Mamma Mia soundtracket och haft ett fånigt leende på läpparna. Det har jag haft sen vi var och såg filmen igår kväll. Kom på sig själv med att man har ett löjligt leende under hela filmen. Den är helt skön och då brukar jag ändå inte tycka om filmer där man bryter ut i sång hela tiden men de har dessa fantastiska skådespelare lyckats så bra med och de är en skön självdistans och humor i filmen som är underbar.

Rekommenderas att ta en sväng förbi biografen i sommar om ni inte har sett den.


Kommer nog att tillbrina tiden i solen så inläggen kommer nog att bli lite färre här ett tag. Men vi ses och hörs snart igen. Må bäst i sommarsverige!
KRAM

Första semesterveckan

Publicerad 2008-07-20 11:52:24 i Hem

Då har snart första semesterveckan avklarats och summan av kardemumman är väl att vi får hoppas på bättre väder de kommande 3 veckorna. Visst att jag gillar solen men jag behöver bara ha lite uppehåll och att man kan vara ute utan att frysa. Nä nu har jag klagat på vädret länge nog och det går inte att göra något åt. Det är bara att gilla läget. Det får nog bli Mamma Mia på bio ikväll och sen får vi se vad vi hittar på i veckan.

Igår velade vi en stund om IKEA eller Kosta, det blev inget vi tog en tur in till stan och köpte lite snittblommor på torget att lysa upp inomhus med och sen behövde vi en ny lampskärm till en lampa som min kusin har gjort. Naturligtvis sladdade vi in på Växjö Elektriska och där hittade vi den, skärmen med de små söta fjädrarna och lite pärlor. Så nu står den i sovrumsfönstret och lyser upp.



Fick klippa ner mina paradisträd som växer så det knakar. Är det någon som behöver nya skott så hör av er, jag har nämlien lite svårt att slänga dem...

Bilder: Susihus

Nu kom mannen in och har plockat av alla svarta vinbär så nu får jag väl ta och hitta på något med dem. Undra bara vad? Lite paj kanske, saft dricker ju inte vi så ofta annars är det ju gott, marmelad gjorde jag förra året och den är supergod men det har jag massor kvar av så det behöver jag inte göra i år. Kanske bara frysa ner lite och ta fram i vinter för det känns ju alltid lyxigt när man gör lite smoothie. Vi får se, må så gott och 1000 tack för alla goda sommarhälsningar som ni lämnar, det värmer så gott!

KRAM 

Semesterväder?

Publicerad 2008-07-18 17:01:28 i Trädgård

Hrmm jag undrar när det fina vädret ska komma???? Här regnar det på tvären idag. Undra om det är detta de menar när metrologen säger det kan bli regn och skurar....?!

Jaja vi skulle ha bilen på någon uppdatering av startmotorn idag klockan 0800, så vi hade klockan på ringning. Gäääsp vad vi har vant oss att sova längre nu på semestern. Så efter frukosten som var klar redan vid 0900 idag tog vi och slängde in sofföverdraget i tvätten, slängde ut soffamattan på altanen för rengörning med såpa och skurborste...gillas nog inte av mattförsäljare men vad ska man göra när man har två fyrbenta som älskar att ligga på den mattan och tugga tuggis på!? Ut med vårt köksbord i garaget för lätt slipning och en ny inoljning och när ändå bordet och mattan var bortplockade kändes det lika bra att dammsuga och tvätta golven. Puuh och allt var klart vid 1130. Dax för en hundpromenad och på gatan möte jag grannen som oxå skulle ut med barn och hundar. Vi tog en lååångpromenad i vårt motionsspår , vilket är rätt kuperat och för att underlätta för henne så körde jag vagnen, så det var ett rejält träningspass och regnet öste ner. Goretex kläder har en förmåga att inte andas...så det är att välja regnblöt eller genomsvett.....

När solen tittade fram häromdagen så passade jag på att ta lite kort så jag bjuder idag lite på entrén.



Bilder: Susihus

Nä nu får det dansas lite soldans så vi får någon sol, undra om man kan lägga till värme oxå för man svettas ju inte denna julimånad!

Må bäst och kram

Trädgårdsfix

Publicerad 2008-07-17 10:34:42 i Trädgård

Vi är hemma igen, efter ett par härliga dagar i Blekinge. Dock kunde vädret varit lite varmare, trist när det är sommar och man ska behöva ha jacka och jeans på sig för att inte frysa. Stor eloge till Sturkös camping. Hund tillåten och de hade tom hunddusch, en smidig sådan där hunden går upp på en ramp, så de kommer upp och man kan duscha dem i bra arbetshöjd. De hade en jättetrevlig björkdunge där tält fick ställas upp så vi bodde lite avskiljt och hade havsutsikt. Härligt men som sagt det var ju inte så man rusade till havet för att bada, om vi inte räknar med våra 2 fyrbenta vänner för de rusade verkligen ner och sprang glatt ut och busade i vattnet. Det var långgrundt så jag tror att de hade behövts halvvägs till Polen för att doppa sig, men för Bono som behöver bygga upp nya muskler efter sin skada var det toppen att springa och få motstånd i vattnet.

Vi röntgade honom för höft och armbågar i tisdags och ett första utlåtande var att det ser bra ut. Men man vet aldrig förrän man får resultatet hemskickat. Så nu är det 2 veckors väntan...
De tyckte att han hade kraftig benstomme och sen tyckte de att han var lite längre på högerbakben om det kan vara för att han har sträckt sig och överbelastat nu när han har varit skadad de visste de inte.

I går tog vi sats lite på framsidan och fixade till bland all vår sten. Vi fick ordning på ett bra område och efter mycket vånda, jag hade ingen lust först för jag tycker att jag har flyttat några stenar i mina da'r så var det riktigt kul när jag väl kom igång och skaparlusten kom fram. Vi flyttade på en hassel som har växt lite väl och kändes inklämd mellan Syrenhortensian och Funkia.

Nu fick den hoppa till ett ställe där vi har haft en grästuva med belysning. Gräset vet vi inte riktigt vad vi ska göra av så just nu står det här:

Hmm nåja det får vi väl fixa till! Gillar verkligen dessa olika sorters gräs men denna varianten har vi gott om så jag vet inte riktigt vad vi ska göra av den. Jobbiga semesterproblem!

Bilder: Susihus
Här har vi samma sorts gräs men planterat. Ja vi får väl lyfta bort några stenar och plantera ner tuvan men den får nog stå till sig lite i skottkärran först. Det är ju inte det att det är en sten vi får upp om vi gräver ett hål utan 100 nya.

SEMESTERKRAMAR till er!

Bakdag

Publicerad 2008-07-13 17:30:23 i Mat & bak

Äntligen har vi semester! 4 härliga veckor framför oss....hoppas bara vädret kan bjuda på sol och värme nu! Har nog inte fattat att jag inte ska till jobbet imorgon.

Idag vid frukosten så blev mannen väldigt sugen på stora kanelbullar så vi fick ett ryck att börja baka. Det blev kanelbullar, 2 st foccacia, morotskaka och chocolate chip cookies. Idag testade jag att göra cookiesen med en blandning av vit och mörkchoklad, de gick ner det också. Sist testade jag med dajm. Men orginalet med mörk choklad är nog ändå bäst, det blir inte så smörigt och sött. Men testar er gärna fram, receptet kommer här.


Bilder: Susihus

Imorgon bär det av ner mot Blekinge för ett par dagars utflykt, vi slänger i tältet och tänkte testa hur det är att tälta med 2 schäferhundar. Det är alltid spännande att åka på semester med hund. Funderar på att skriva en bok om det en gång när jag får tid. På vissa ställen är man jättevälkommen och några ställen har hundvattenskålar utställda på andra ställen får man inte ens vistas eller ens tänka tanken. Det är en härlig blandad kompott, när vi var ute i Sverige för något år sen så hade vissa hotell tom hundrum, de la ut täcke och tuggisar till hundarna, men det finns också hotell där vi inte är välkomna. På tisdag ska Bono höft- och armbågsröntas i Karlskrona så då håller vi alla tummarna för att det blir A i protokollet.

Simma lugnt och många varma sommarkramar till er alla!

2 dagar kvar...

Publicerad 2008-07-10 07:45:49 i Inspiration

Snart är det semester! Endast 2 arbetsdagar kvar sen är det semestertider för oss i 4 härliga veckor. Mmm jag längtar nu och det känns som kroppen behöver semester. Konstigt att den ställer in sig så. Vi har inget planerat och det känns nästan bäst att få kunna styra näsan dit solen skiner och göra lite småutflykter, besöka lite vänner och bara ha det gott. Hoppas nu bara att vädret kan bli lite bättre så man kan sitta ute och njuta härliga sommarkvällar.

Vi har lite att fixa i trädgården, dels måste vi fixa till stenpartiet på norrgavlen för när vi hade några som grävde om runt vårt hus och det hette att de skulle återställa det som det var innan, men nej det är det inte. Vi har skjutit på det länge men det måste göras för det är inte roligt att se det så. Kände bara att jag har flyttat tillräckligt med sten men det är bara att ta på sig några gamla trädgårdshandskar av grövre sort och fixa till det.

Annars skulle jag gärna ställa lite sådana här fina saker på vår altan

menu lighthouse 75 a 220
menu lighthouse sundial 220
Bilder: Lånade från Menu Design
Oj så mycket fina saker de har, tom ett solur är snyggt annars har jag lite svårt för det. Helst skulle jag vilja ha de stora oljelamporna mmmm. Nåja jag drömmer lite till om dem och hoppas att ni får en underbart skön sommar.

Sommarkramar på er alla!

Mer betong

Publicerad 2008-07-06 21:58:13 i Trädgård

Då var det söndagkväll igen och ännu en helg har försvunnit undan fortare än vad man kan ana. Nu är det bara fem dagar kvar tills det är semester. Fyra lååånga härliga veckor som inte är inplanerade alls utan bara ta dagen som den kommer och åka dit vi vill. Det ska bli så skönt och det känns att efter denna vår med resor och mannens långtidsutbildning så behöver vi ha semester tillsammans. Att bara få stiga upp när man vill och gå bort med hundarna till bageriet och köpa färska frallor och ta en långfrukost på altanen det är semester för mig!

Idag har det varit regn och skurar som de sa på radion, undra just vad det är för skillnad???! Känns som de helgaderade sig där, och det har verkligen regnat mest hela dagen. Nåja vi fick hela huset städat på förmiddagen, känns skönt när man har dammat, dammsugit och torkat golven, nu är det bara fönstrerna kvar...fast de får vänta ett tag till! Har även hunnit vara på brukshundsklubben och kört lite lydnad med Bono. Det kan vi behöva, han hoppar ut på klubben hoppar och skuttar och tjuter av glädje så jag får köra några långa 100 meters inkallningar för att cola ner honom lite. Hans tass har läkt ihop bra och stygnen är bortplockade så nu är vi snart på bana igen.

I går hade vi en varm och skön sommardag då passade vi på att vara ute i trädgården och fixa. Skulle ha planterat om lite i stenpartiet på framsidan men det var för varmt att vara där så det får vänta. Vi grävde ner vår gjutna vattenspel, ja visst har mannen gjutit även detta.



Nu står den nedanför vår altan och porlar, då pumpen vi hade över inte går att ställa så fick vi lägga stenar på för att inte strålen skulle bli för hög. Sladdfixet tar vi en annan dag, för just nu ligger det en förlängningssladd över altanen....inte supersnyggt och inte så praktiskt heller.

Hoppas att solen skiner på er!
Bästa sommarkramen till er alla

Betongbranschen

Publicerad 2008-07-04 15:00:37 i Trädgård

I gårkväll gjorde vi en liten trevlig utflykt i det ljuvliga sommarvädret. Efter jobbet så stoppade vi ner en välkyld flaska rosévin och några laxsnittar och åkte ut till ett par goda vänner som har slitit med att bygga altan under våren. Vi avbröt i de sista brädorna och gräsklippningen men oj så glada de blev. Vi satt på deras altan och njöt i solskenet hela kvällen och pratade och mådde gott. Vi fick inte fira att altanen var helt klar men oj va trevligt man kan göra av en vanlig torsdagskväll. Tack L & F för en härlig kväll i solskenet!

Min käre man har fått betong på hjärnan tror jag. Visst gjöt vi lite fågelbad och annat småskoj förra året men i år tog det fart när vi var i vår urtrevliga trädgårdshandel och mannen fick syn på ett gjutet rabarberblad och såg priset: 550:-. Han funderade allvarligt på att säga upp sig från sitt jobb och starta gjutna rabarberbladstillverkning!!! Nu gjuter han för fullt och det är vår nya gåbort present och jag gör Kardemummakaka med rabarber av stjälkarna! Kanske kan vara en affärsidé.


Dem vi var hos i gårkväll har en gigantiska rabarberodling så lyckan var stor hos mannen som kunde plocka JÄTTE rabarberblad, så i helgen blir det gjutning av kan jag gissa! Jag som är så där i gjutna rabarberblad....men jag har fått fina små daggkåpeplad som jag kan hänga upp, när de är upphängda lovar jag bilder på dem.

Hoppas att ni får en underbart skön sommarhelg och att solen skiner på er!
SOMMARKRAMAR

Lycklig för lite...

Publicerad 2008-07-01 11:48:51 i Trädgård

Ja det blev Sommar med Ernst igår, i reklampausen tittade jag över på Sommartorpet men då var de och besiktigade en gammal bil. Hmm vet inte men känns märkligt att man tar upp TV tid när man har en halvtimmes sändningstid och det ska handla om renovering av ett hus. I fyran fick man se när en familj nere på Österlen fick en ny läcker altan byggd i sin trädgård. Vilket läge de hade på sin tomt, precis vid havet! Hade jag gärna kunnat tänka mig att ha mitt-i-framtiden-för-hoppningsvis-sommarhus! Visst kan Ernst bli lite mycket ibland men han är ju ändå rätt skön med sina konstiga kommentarer. Hihi

I helgen planterade och fixade jag äntligen till mina krukor på altanen som hade lite numera tråkiga vårblommor i sig. Nu fick det bli murgröna och jag lyxade till det med en liten spaljé. Förhoppningsvis så överlever de och är vintergröna...'
Fick binda upp dem lite med en trädgårdstråd som jag har fått av goda vänner. Visst kan man bli lycklig för mindre när man ser så enkla saker i så fina förpackningar?!

Bilder: Susihus

Nu kommer solen och jag hoppas att den stannar läääänge för nu vill jag ha sol och värme, kunna sitta ute och njuta!

Bästa kramar på er!

Om

Min profilbild

Sus i hus

Välkommen hit! Här susar jag runt tillsammans med mina favoriter - man och hund. Här finner ni inlägg om det som förgyller min vardag, hus, trädgård, lite mat och bak, och en och annan resesväng blir det både till jobbs och helt privat. Kan även dyka upp någon tass... och på tal om det får du gärna lämna ett litet avtryck när du har varit här. Må gott

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela