Susihus

Sovrum

Publicerad 2008-06-22 11:45:11 i Hem

Hoppas att ni alla har haft en härlig midsommarhelg. Vi har haft det ljuvligt, midsommarafton tillbringades med goda vänner, god mat och dryck och årlig krocketmatch. I år utan trasig krocketklubbor eller sönderskjutna klot....vet inte om det beror på bättre spelsinne eller om det är bättre kvalité på det inköpta krocketsetet!? Vädret på midsommarafton var helt ok, vi kunde sitta ute och äta sillunch och spela krocket. Regnskuren kom lagom till mannen skulle tända grillen, men det gick bra ändå.

Äntligen ska ni få se vårt sovrum...Jag som har lovat er detta ett tag nu, sen kom det fina vädret och då ville man inte göra något inne, sen tog jag sönder en del och vi fick börja om. Jaja nu så får ni se resultatet, färgen på väggarna som jag målade om en vecka i maj blev naturligtvis vit. Tyvärr har jag inga förebilder, men väggfärgen innan var beige. Vi har sendtak så vi har inte kunnat sitta upp i sängen och läsa och det ville vi ändra på. Så vi gjorde om vår sänggavel, målade den vit och satte dit en ekhylla uppe på, och ett bakstycke med vitmålad mdf. Då kunde vi även göra en liten bokhylla lite längre ner.

Nya sänglampor fick inhandlas, efter mycket letande och velande så tyckte vi nog att dessa var bäst.

Natulrigtvis hittade vi dem på Växjö Elektriska, dock hade de bara en hemma så den andra är beställd.
Både den gamla sänggavlen och våra tidigare sängbord har min morfarsbror gjort till mig och hans fru har skrivit på rim i lådorna till oss. Så det går ju inte att göra sig av med dem, så vi tog bort skivan på dem och förde ihop dem och gjöt en betongskiva till dem istället så de kunde bli en skänk. Det var då denna skiva jag lyckades att ta sönder...så vi fick gjuta en ny!

Sen har våra fina träd äntligen kommit på plats, vi har varsitt. De känns nästan för fina att hänga kläder på men det kommer nog en vardag med dem också...hihi

Där ser ni även Kenzos älskade korg, som han gärna ligger i om nätterna, den knarrar en hel del så det har kommit upp tankar om att slänga ut den både en och två nätter. Men han verkligen älskar den...

När vi byggde så var detta enligt ursprungsritningarna 2 sovrum men det tyckte vi var lite onödigt så vi ändrade det till ett rum och mannen var smart och stod på sig att vi skulle ha fransk balkong. Ett lyckat drag för det är så lyxigt att kunna hänga ut sängkläderna på vädring, eller sova med öppen dörr när det är varmt ute. Ni får bortse från sladdar som skräpar omkring och att det inte är några tavlor uppsatta än. Vill byta krukor och lampa i fönstret men vi får se.
På motsatt väggen så gjorde vi för någon sommar sen en klädkammare med mdf skivor som vi tapetserade till en fondvägg som skjutdörrar.

Ja det är vårt sovrum, stort och ljust fast det ligger mot norr. Det är rätt skön placering särskilt på sommaren när det ska vara soligt och varmt. Inte dagens väder, för i dag regnar det och är bara grått. Sitter här och laddar för att ge mig ut på en löparrunda.

Ha en härlig fortsatt midsommarhelg.
Kram

Kommentarer

Postat av: Maria

Publicerad 2008-06-22 12:29:16

Har oxå norrsovrum, perfekt....fast inte lika fint som ert...Ni har verkligen ett jättemysigt o stort sovrum...O en sådan korg hade Maila oxå, den rök för ett par år sedan, som du säger...den knarrade o sen tuggade hon lite på den så den skräpade ner en del...

Trist väder har vi oxå idag, duggregn så det får nog bli inomhusmys...inget pysslande o fixande idag inte, kram på dig

Postat av: Livet i byn

Publicerad 2008-06-22 12:32:54

Vilken fint sovrum, förstår om du är nöjd!! Midsommarhelgen gick fort och nu är det en vecka kvar innan semestern.



~Livet i byn

Postat av: Petra

Publicerad 2008-06-22 13:09:06

Stort och fint sovrum. det blev hur bra som helst. Jag skulle oxå vilja ha dem träden, men förstår att man inte gärna hänger något på dem i början, hihi.

ha det bra

kram

Postat av: Sandra

Publicerad 2008-06-22 13:44:35

Vilket fint sovrum ni har. Sänggaveln blev riktigt läcker, kram Sandra

Postat av: Camilla

Publicerad 2008-06-22 13:46:01

Jättefint! Mysigt, vackert och rofyllt.

Kram och ha en fortsatt skön söndag! Hoppas solen skiner även där du bor.

Postat av: Malin

Publicerad 2008-06-22 15:00:29

Åhh vad mysigt! Fin sänggavel och fin garderobslösning. Vi funderar fortfarande hur vi ska lösa vårt klädförvaringsproblem här hemma. Kram

Postat av: Lisa

Publicerad 2008-06-22 16:13:58

Vilket fint sovrum! Så snygg sänggalel! Den hade jag gärna velat ha! :D KRAM

Postat av: Johanna

Publicerad 2008-06-22 17:23:01

Jättefint sovrum! Kul ideer att göra om befintliga möbler, både sängaveln och skänken med betongskiva blev jättebra!



Ha det gott i regnet, kram Johanna

Postat av: Designtjejen

Publicerad 2008-06-22 18:27:12

Åh, vad fint trädet står där (och allt annat med!!) Hoppas att du har haft en jätte mysig helg!

Kram

Postat av: pia

Publicerad 2008-06-23 00:07:32

Vilket ljust å fräscht sovrum med många smarta lösningar!!! Det ser både skönt å svalt ut att få sova där:)

Ja du fotbollen ja...nästan alla mina favvolag har nu åkt ur, men Spanien gick iaf vidare, så det blir väl att heja lite på dem, annars var ju Ryssland en riktig skräll!

kramis

Postat av: Number nine on Melon Lane

Publicerad 2008-06-23 09:35:09

Vilken tilltalande presentation av ert sovrum. Sängaveln var både fin och praktisk.

Postat av: Sandra

Publicerad 2008-06-23 09:40:21

Å jag vill också ha Swedeseträden. Har ni gjort dom själva eller köpt varsitt? Hälsningar Sandra

Postat av: Lotta

Publicerad 2008-06-23 10:12:42

fiiint ni har det i sovrummet! sa kul att fa se !! hoppas helgen var bra, ha en bra vecka!!

Postat av: Malin Inspiration & design

Publicerad 2008-06-23 15:52:12

Hej hej! Men gud så bra sängen blev! Kanon ju. :) Längtar tills Mattias ska göra en säng till oss. :)

jag tycker sänglamporna var dösnygga. Var dom inte dyra? :S Ser dyra ut. :)Skulle kunna tänka mig sådana när vår säng är klar. Tror du dom kan fästas bakom sängen. Alltså att man har två stycken i mitten av sängen som man vinklar pt varstitt håll? Hänger du med? Växjö Elektriksa har många snygga lampor.



Kram

Postat av: Ann-sofie

Publicerad 2008-06-23 18:52:59

Jättefint sovrum!

Ann-sofie

Postat av: Maria

Publicerad 2008-06-24 17:47:34

Tjena gumman...undrar så om du blåst bort?? Här har vi rena höststormen idag (känns det som), det är soligt o fint annars...tur vi har en liten söderhörna där det är lä...där har jag njutit en lite stund av solen...Vill ju ha lite sommarkänslor tillbaka, o brännan är ju nästan väck...jaja, vad göra??

Är lite sugen på att åka till Ikea, är alldeles för länge sedan jag var där nu, tror de saknar mig...hihi..De har väl oxå startat sin rea o det känns som alldeles för många fynd går en förbi...

Ha de allra bäst vännen, kramar

Postat av: Josefin

Publicerad 2008-10-16 20:05:19

vilken fin blogg du har :)

den där mörka tapeten du visar på en av bilderna ser jätte fin ut, får man fråga vad det är för märke? :)

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Sus i hus

Välkommen hit! Här susar jag runt tillsammans med mina favoriter - man och hund. Här finner ni inlägg om det som förgyller min vardag, hus, trädgård, lite mat och bak, och en och annan resesväng blir det både till jobbs och helt privat. Kan även dyka upp någon tass... och på tal om det får du gärna lämna ett litet avtryck när du har varit här. Må gott

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela