Susihus

Kruknytt

Publicerad 2008-03-27 08:28:24 i Hem

Hoppas att ni har vaknat till en härligt strålande sol idag! Vilka vinterdagar det är, gnistrande solsken och ljuvligt!
Lite smolk i bägaren då jag har plockat fästing nummer 2! Redan och det är bara mars, ska det bli fästinginvasion i år eller. Huuuu va äckliga dessa djur är. Jag som annars värnar om djur och stödjer WWF men här går gränsen.

I helgen planterade jag lite i min krukor, dels i min nyinköpta Cultkruka.
image149
Kommer dock inte ihåg vad växten heter, tror att det är något med Europheria...eller nå't liknande.
Sen i krukan som har haft vita pinnar med ljus under vintern har nu fått ett paradisträd i sig istället, får väl se om Mr växtfixare Bono gillar den. Då den står vid hans fårfäll i hallen och han har ju lyckats fixa några tidigare gröna vänner där, men man kan ju hoppas att han har blivit lite mer vuxen!?
image150
Bild: Susihus

I går köpte jag lite pärlhyacinter och lite grönt gräs för att fixa till något till köksbordet, men sen när jag kom hem insåg jag att jag hade massor med arrangemang med lökväxter. Så nu får jag nog hitta något snyggt att sätta dem på trappen istället för mosshjärtat som sjunger på sista versen. Dock vill jag ha en lite låg, gärna vit och tålig kruka, fat dit och vart hittar jag det då?

Solskenskramar till er alla

Årets första...

Publicerad 2008-03-25 20:23:06 i Hem

..fästing är plockad! Urk och fy de har inte dött av denna milda vinter. Nja nu kanske de kan få lite kämpigt men de överlever väl allt, dessa otäcka totalt meningslösa djur.

Nå det var inte det mitt inlägg skulle handla om.
...Årets första träd är klart!
image148
Bild: Susihus

Så här blev det, eller dem för 2 är klara! Utsågade i MDF, de blir inte riktigt lika släta och fina i ytan som orginalet, men med lite kläder på så syns nog inte det. Nu ska de bara få sin rätta plantering inne i sovrummet. Men då kom jag på att skulle det inte vara snyggt att måla om de beiga väggarna i vitt! Så nu samlar vi kraft till det.

Är dock lite sugen på att ha ett stort och ett litet träd i hallen, men vi får se om mannen vill såga till några till!

Ha en toppen go dag!
Kram till er alla som dyker in här då och då.

Vårdukat

Publicerad 2008-03-23 17:59:38 i Hem

Påskdagen är här och solen skiner. Vilket underbart väder även om det kunde varit 10 grader i stället för -2, men så länge solen är framme är det toppen!

Har haft ett par härliga dagar i Jönköping hos goda vänner. Så mycket god mat och dryck att jag behöver springa runt i motionspåret flera varv. Men oj så gott och trevligt vi har haft det. Vi spelade bowling i går så jag har träningsvärk i högerarmen....hehe! Helt otroligt men oj så roligt det är att bowla! Tack N & P för en härlig helg och ni har fått det sååå fint i huset!

Idag har jag varit ute och spårat med vovvarna i det fina vädret och nu står potatisgratängen i ugnen och mannen har tänt grillen det blir helgrillad entrecote. Jag hittade en härligt vårgrön duk på Indiska för lite sen så den fick platsa på matbordet och sen lite härliga vårfräscha blommor på det så känns dukningen helt ok för kvällen. Saknar lite vårgröna ljus men det hade jag inte hemma så det får duga med vanliga värmeljus!

image146
image147
Bild: Susihus

Ha en skön kväll!
Påskkramar till er alla=)

Glad påsk

Publicerad 2008-03-20 10:58:58 i Allmänt

Efter ett par intensiva dagar på kurs i Göteborg är jag nu tillbaka i Växjö igen. Kursdag 1 var jobbig men oj så rolig att få reflektera och vända ut och in på sig själv. Dag 2 var lite mer praktisk så det var kanska lätt efter dag 1 genomkörare.

Men nu är det snart dax att putsa kvasten och trimma upp den och se till om man kan låna grannens katt, nja annars får det väl duga med en schäferhund! Kan bli lite tungt dock men vi ses väl på Blåkulla!?

Ha en underbart skön påsk!
Kram
image145

Kung Bore

Publicerad 2008-03-17 21:51:53 i Hem

Kung Bore är tillbaka, ja igår var man ute och sprang och det kändes vårigt och fåglarna kvittrade. I dag när jag vaknade upp så var det SNÖSTORM.......huuu! Kände mest för att krypa ner under täcket igen och på sin höjd ta sig ner till kakelugnen. Men nejdå ut i snöslasket och träna hund och sen till jobbet. Ska det vara sånt här väder nu? Det brukar ju vara fint till påsk. Ja jag vet vi ska inte klaga då i detta avlånga land finns de som har snö och vinter fortfarande. Konstigt att man jag aldrig lär mig att det är så här varje vår med bakslag i vädret.

Nåja det blir nog varmare igen. Imorgon bär det av till Göteborg igen i arla morgonstund. Dax för utbildning, hade nog känt för att jobba lite denna veckan då den är kort i allafall. Hade tänkt att skriva en offert ikväll men blev fast i böckernas värld. Jag kan bli helt asocial när jag hamnar i en god bok. Uppslukas helt av både tid och rum...


image144
Bild: Susihus
Kände att det behövdes en ljuslykta och värma sig med denna kalla dag! Inköpt på IKEA, dock vet jag att den inte är lika fin som din Petra, men då Indiska valde att inte ha vita i år så får denna duga. Jag har 2 mindre ute på trappen så då möts man av samma form när man kliver in i hallen. Oj va jag hittade på och övertalade mig själv att jag inte alls saknar den vita ljuslyktan från Indiska...!

Ha en skön start på veckan.
Kram

Cultsaker

Publicerad 2008-03-16 21:45:56 i Hem

Söndagkväll och helgen har bjudit på härligt vårväder här i södra delen av Sverige. Sol, nja lite regn oxå men det känns att det är lite varmare, dock sa de att det skulle bli kallare igen i veckan som kommer och även snöblandat regn....uhhh!

Helgen har varit toppenskön, 2 löparrundor har hunnits med och massor av hundträning, Bono skötte sig på sökkursen, det kan bli kul detta! Han har ännu inte kommit på varför man ska springa ut och hitta människor i skogen, han är nämligen inte överdrivet social av sig.

Har fått massor av frågor ang träden, de är utsågade i MDF board, och mallen har jag ritat av ett riktigt Tree som en go vän köpt. Nu är de målade för första gången och får stå till sig tills det blir en alt två omgångar färg till på dem. Jag lovar att det kommer bilder på dem.

Har varit och tittat runt hos er i helgen och man får så mycket härlig inspiration när man bloggar omkring! Tack snälla för det! Hittade en kul utmaning hos Livet i byn om att visa Cult saker som man har hemma. Vi är ju många som gillar deras fina saker. Så här kommer min lilla samling.

image141
Vår tvålpump och vit kruka i badrummet.
image142
Våra krukor i köksfönstret, från Cults nya modell.
image143
Bilder: Susihus
Den nyinköpta krukan som snart ska bli planterad och placerad i vårt gästrum, där vi håller på att fixa till lite. Har dock ett skrivbord som ska slipas....huuu så tråkigt! Jaja bara det blir lite varmare ute så man kan stå i garaget ska det fixas till.

Kram på er alla som tittar in här!

Veckan försvann...

Publicerad 2008-03-14 21:07:18 i Hem

..i ett nafs! Har kommit hem från Göteborg, cyklade från stationen med datorväska, packning och kort jeanskjol det gick så där=) Tur att mannen hade lagat god grillad lax med Qinoasallad som stod och väntade på mig när jag kom hem.

Har varit på den stora TUR mässan i Göteborg, trevligt att träffa kollegor, fd kollegor och agenter från hela världen som man har jobbat ihop med. På kvällen var vi och partajade först på Radisson Sas, där bjöd de på fantastisk buffé, snittåldern på publiken var dock hög och duon Stefan & Kim var inget som tilltalade oss så vi fortsatte till gamla posthuset där det 2010 ska bli ett Clarion hotell. Vilket ställe, oj så coolt, kan nog bli urläckert när det står klart. Igår hade man ljussatt fasaden och rullat ut röda mattan. Trevlig tillställning och bra röj med Partypatrullen, Magnus Bäcklund och Stefan Odelberg. Fötterna sa däremot stopp framåt midnatt först gå på mässan och sen dansa loss...Skönt att få krypa upp i soffan ikväll och bara slappa!

Lovade ju er lite bilder på tillverkningen som pågår här hemma. Här kommer det:
image139
Mallen i papper, och visst kan ni ana vad det ska bli...
image140
Här står dem...hoppas att det blir lite tid för att ta tag i detta projekt i helgen så de kan bli lite slipade och målade och få komma in. Har ju hört att det är bra att plantera träd på vårkanten!!!! :o)

I morgon ska vi ha lite vänner på middag och på söndag ska Bono och jag gå på sökkurs. Vi kom med på ett återbud, tjohoo va kul det ska bli!

Nu ska jag titta in till er och uppdatera mig på vad ni har gjort i veckan.
Skaffa er en härlig helg!
Kram

Tisdagstema Badrum

Publicerad 2008-03-11 22:02:54 i Tisdagstema

Skrattade lite idag när jag såg tisdagstemat. Det är ju knappt man vågar haka på med fler badrumsbilder....
Men jag slänger in ett på vårt älskade badkar! Ett rejält i gjutjärn som vi hittade på en byggnadsvårdsbutik nere i Blekinge. Ringde en sommardag och frågade om det hade fått in något badkar på tassar och jojo de hade de. Så jag bad dem hålla det till oss. Vi åkte ner och tittade då var det grönt och orangefärgat!!!! Men jag blev helt kär i de söta tassarna som är delfinnosar, kan det bli bättre för en som älskar delfiner! Där och då såg vi inte några bekymmer med att få det vitt, så det fick följa med hem. Efter många nerlagda timmar mest av mannen -ska jag erkänna utan omsvep- med slipning och även några giftiga produkter så ser det nu ut så här:
image138
Bild: Susihus

Ljuvligt att kunna ligga raklång och bada, vi saknade badkar i vår lägenhet så det var ett krav när vi byggde hus, det och eldstad!

Nu ska ni slippa badrumsbilder på länge...

Imorgon bär det av tidigt till Göteborg, det ska besökas den stora TUR-mässan. Träffa leverantörer och en massa kollegor, ska bli trevligt.

Kram på er

Helgrapport

Publicerad 2008-03-10 19:32:00 i Hem

Hoppas att ni har haft en skön helg!
Det har vi, vi har påbörjat en liten ny serietillverkning....(hoppas jag) 2 är påbörjade i allfall.....
Nyfikna? Jag lovar er att det kommer garanterat bilder på vad som är på gång! Men ni kan ju alltid få gissa om ni känner för det!

Vilket härligt vårväder det var i lördags, sol och äntligen kunde man ta en kopp kaffe utmed husknuten. Ljuvligt! Mannen passade på att tvätta bilen och det uppskattas högt av de 2 fyrbentavännerna i familjen. De är garanterat mer blöta än bilen när det är klart! Sporten är att träffa vattenstrålen innan den träffar bilen! Har försökt att säga till mannen att det är något som han har lärt dem, för när jag tvättar bilen (händer dock inte såååå ofta, läs nästan aldrig) så latjar de inte på det viset. Men han tror inte på det örat!?

image135
Vi köpte en matta på IKEA förra helgen och den var tänkt att få sin plats i sovrummet, för vi har lite mycket golvyta där så det kunde passa men det såg för fjutigt ut så nu fick den lägga sig till rätta vid våra vil/läsfåtöljer. Vi får väl se om den blir liggande där...
image137

Bild: Susihus

Har precis kommit hem från hundmassören, Bono har varit på sin första massage. Skönt att få honom genomsökt och han har ju haltat lite men det fanns inget att oroa sig för. En aktiv hund som kan behöva lägga sig och slappna av på massagebänken. Så ikväll ska ha ta det lugnt så vi får väl ta en skön promenad istället,när husse och Kenzo tar en löparrunda. Det är kanske bäst att jag går nu så jag hinner tillbaka till sista avsnittet av Kungamordet.

Ha en skön start på veckan!
KRAM

Solen skiner och det är freeeedag!

Publicerad 2008-03-07 10:56:16 i Allmänt

Härligt med solsken och fredag! Helgen ligger bara och lurpassa framför en, har ni några roliga planer för helgen?

Jag har inga större planer och det känns rätt skönt, lite motion i form av löpning och kanske något träningspass och för att väga upp det så funderar jag skarpt på att baka lite i helgen. Det var länge sen och det är ju trevligt att ha lite bröd och muffins i frysen!

image134
Bild: Susihus

Bjuder på en härlig körsbärsgren som har slagit ut helt ljuvligt och pryder sin plats på köksbordet!
Ha en härlig helg!
STOR KRAM till er alla som tittar in här och förgyller min dag!

Våga vägra vinter

Publicerad 2008-03-04 08:17:50 i Trädgård

Ja nu har jag bestämt mig att det är vår! Jag har planterat ut penséer, krokus och tulpaner i krukorna och vårat till det med lite ägg och fjädrar. Orkade bara inte titta på tallriset längre. Men vad gör vädergudarna? Jo svarar med minus 5 grader på morgonen!! Hrmm nåja det är soligt och klart på dagarna så jag hoppas att blommorna klarar sig.

image131
image132
image133
Bild: Susihus

Hoppas ni får lite vårkänslor också! Nu måste jag rusa, ska på massage innan jobbet idag, för sen blir det offertskrivande hela dagen. I kväll blir det valpvaccination och sektorsmöte på brukshundsklubben.

Ha en ljuvlig tisdag!
Kram

Fixat lite piff

Publicerad 2008-03-02 21:44:10 i Hem

Söndagkväll och har landat helt slut i soffan. I går var vi (och några andra oxå för den delen) på IKEA, det har ju varit riktigt IKEA väder i helgen. Vi hittade både krokar och handdukshängare och mycket annat. I går fixade vi till och fick badrummet i ett trevligt skick, som min man säger det är SPA känsla där nu! Och om ni inte är helt uttråkade så kommer det här lite fler badrummsbilder...
image129image130
Bild: Susihus

Nu ska ni slippa fler badbilder! Idag har jag vägrat vinter och äntligen slängt bort tallriset ifrån krukorna och skickat iväg ljung och annat vintrigt. Nu är det penséer, krokus, fjädrar och ägg som gäller. Dock kom det en störtskur när jag skulle fota så ni får vänta på resultatet. Nu när vi ändå är vana att ha det uppställt på ovanvåningen så tömde vi vår IKEA Expedithylla och satte upp ekhyllor istället i arbetsrummet/gästrummet. IKEA hyllan ska ut på Blocket, och i väntan på att oljan på ekhyllorna ska torka så får det se stökigt ut lite till. Bildbevis kommer i veckan...

Ha nu en underbart skön start på den nya veckan!
KRAM

Om

Min profilbild

Sus i hus

Välkommen hit! Här susar jag runt tillsammans med mina favoriter - man och hund. Här finner ni inlägg om det som förgyller min vardag, hus, trädgård, lite mat och bak, och en och annan resesväng blir det både till jobbs och helt privat. Kan även dyka upp någon tass... och på tal om det får du gärna lämna ett litet avtryck när du har varit här. Må gott

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela