Susihus

Kunde inte låta bli

Publicerad 2008-11-27 08:36:30 i Hem

Det har kliat i fingrarna ett tag, men nu när det drog ihop sig mot advent så kunde jag inte låta bli. Var bara tvungen att inköpa denna lilla söta vita Bswedens Fling. Har nämligen funderat på att ha det mesta i vitt till denna jul, vis av erfarenhet att jag tröttnar redan på annandagen med det röda och vill ta ner allt rött. Det drar ju dock med sig när man köper en sak nytt, för jag var ju tvungen att ha ett par vita köksgardiner till.

Jag kan ju ta någon liten bit av det vita linnétyget som är tvättat och ligger och väntar på att jag ska sy nya stolsöverdrag till matsalsmöblemanget. Efter att ha klippt till den första och lagt nästan halva kvällen för att försöka få till den genom att  stryka till den och lägga upp en liten kant och få den rak, så gav jag upp. Grrrrr, allt hade ju dragit sig lite smått åt alla håll så ner med allt och insåg jag få köpa en ny bit till att bli gardiner. Satte mig i soffan och tittade på Roomservice, och under en av alla dessa trista reklaminslag slog det mig att "Har vi inte två vita linnélöpare, inköpta på IKEA en gång", jojomensan de låg i strykhögen, bara att testa om de passar och jovisst det skulle nog kunna gå. Det var ju bara att stryka till dem och sy en söm för kanalen. KLART!!!!!!



Bilder: Susihus

Nu saknas det bara en lampa i fling för den som låg med var trasig. Tror att det är något med julstjärnor för har någonsin lampan fungerat när man har hängt upp dem........!?

Nåja nu bär det av till Köpenhamn för Kick off, känns lite så där när vi samtidigt håller på att säga upp folk. Kick offen är imorgon men då jag och en kollega är de som har planerat det mesta så åker vi ner i dag och kollar upp så allt stämmer, vi tar vägen via IKEA också för att köpa lite rekvisita och kanske dyker det ner något för hemmabruk också, lite ljus till advent.

Må så himla gott och ha en toppen go adventshelg!
KRAM

Resultatet

Publicerad 2008-11-25 21:46:26 i Hem

Tjohooo vi slapp måla mer än 2 gånger med den högblanka färgen på vår omgjorda pedistal som numera lever sitt liv som ljusstake. Dock krävde den ett rejält ljus men det var ju tanken. Så ett lager häftgrund och sen 2 målarsvängar med den riktiga färgen. Hurra för häftgrund, då jag inte kände för att putsa och slipa alla vinklar och vrår.



Bilder: Susihus

Ja här hamnade den mot väggen in vid kakelugnen och soffhörnan, vi får väl se om det är slutplatsen för den eller om jag kommer att springa runt en sväng med den. Råkade även nämna att det vore ju snyggare med en vit vägg, har lust att måla om eller rättare sagt få ommålat i vårt stora rum, men då tittade mannen på mig med en väldigt konstig blick....

Nu måste jag rusa för nu plingar klockan och bröden i ugnen ska nog vara klara. Jippie för varmluftsugn då jag kan trycka in både müsli, foccacia och morotsbröd på en gång.

Brödbakskramar till er

Förvandling

Publicerad 2008-11-24 08:22:59 i Hem

Hoppas att ni har haft en underbart skön helg. Det har jag haft och vilket härligt väder det har varit. Ett par minusgrader, lite snö och glittrande sol, mmmm så skönt! Detta vädret får gärna råda fram till mars!

Vi testade att hänga ut tvätt igår i kylan och oj va det torkar snabbt, sen får man i och för sig bära in det som stelfrusna plank men de tinade fort inne. Något som däremot tog lite längre tid var vår hela karréstek som vi grillade ut i går. Grillmästaren tyckte att det var lite småkyligt att springa ut och in och kolla temperaturen på köttet, men det var det värt sen när vi väl satte oss och åt. Grillat är ändå bäst!

Bono har haltat lite i helgen men jag undrar om det inte är hans bilskaddade tass som vid kyla blir lite stel. Vi har masserat och strechat i helgen och nu är det mycket bättre. Får hoppas att det bara var det.

Vi håller på att göra om en pedistal till en stor blockljusstake. Vi har borrat ett stort hål i mitten där ljuset ska stå och sen slipat lite där. Men jag orkade inte slipa hela pedistalen med alla vinklar och vrår så jag har kört med häftgrund först. Hoppas att detta blir bra...


Bilder: Susihus
Jag har målat en sväng med högblank färg, hoppas nu bara att det räcker att måla en gång till så den kan vara färdig målad ikväll. Håll tummarna för det!

Hade varit skönt att vara ledig någon dag denna veckan då jag såg igår att fönstrerna skulle behövas putsas...och sen ska ju adventsljusstakar och stjärnor upp till helgen. Jaja vi får se vad jag hinner med på kvällarna. I kväll blir det träning, känner lite i benen idag att jag var ute och sprang igår, för första gången på hur länge som helst. 5 km och tanken på att jag skulle har sprungit den rundan 3 varv till fanns inte, men ska vi sikta på Göteborgsvarvet i maj så får jag nog lägga om strategin. Vi var ju några cavaberusade i Barcelona som sa att vi skulla fixa Göteborgsvarvet....undra om det inte är fullt på anmälningssidan så man kanske slipper...hehe.

KRAM

Snöflings önskningar

Publicerad 2008-11-21 15:52:43 i Vill gärna ha...

Äntligen fredag, det har varit lite stökigt på jobbet denna vecka, i går fick vi besked om att det inte ser så bra ut för oss, vilket då leder till att några få gå från sina jobb. Även vårt kontor blir drabbat, en som får sluta. Trist när det blir så här och man undrar ju vart denna lågkonjuktur ska ta vägen och hur många som ska bli sysslolösa innan det vänder igen.

Var ute på lunchen och försöker att handla lite, kanske kan vi köpa oss ur lågkonjukturen. Hittade ett par stövlar äntligen, men jag tittade även på denna härliga Grande Elflugan den är ju helt ljuvlig!

Syns knappt på denna bilden hur stor den är men den är 60 cm hög. Superfint i ett stort fönster som går ner till golvet.

Denna fina Collage lampa från Louis Poulsen skulle gärna få hänga över vårt numera vita matsalsbord.

Dessa fina lampor står på min önskelista, undra om jag har varit tillräckligt snäll?! Som ni förstår så är jag väldigt svag för lampor och min man är alltid nervös när jag närmar mig den fina butiken Växjö Elektriska för det kan bli så dyrt när jag går in där, tycker han. Förstår inte alls vad han menar......

Nu väntar iallafall en skön helg och jag hoppas att vi får behålla det underbart vackra vädret som vi har idag. Här är det lite snö, kallt och strålande solsken, en helt underbar vinterdag!

Stor vinter KRAM till er och ha en toppengo helg!

Väntelista till advent

Publicerad 2008-11-20 08:15:55 i Inspiration

Härom kvällen hoppade jag in på Village butiken och tänkte att jag skulle slå till på lite söta siffror till mina blockljus. Fick då veta att det är låååång kö på dessa siffror och de hade inte kommit in i butik än. Ups, så jag satta upp mig på en väntelista och hoppas nu att jag får tag i några. Dock har jag kanske lite tur för jag var ute efter de vita och de var längst kö på de röda, så nu håller jag tummarna.













Bild: Lånad från Village
Idag blir det lunchträning och veckans tråkiga sväng för att veckohandla.
Ha en go dag!
KRAM KRAM

Ingen rusning

Publicerad 2008-11-17 18:28:29 i Hund

Måndag igen och helgen har blåst förbi på tok för fort. Vi har haft en lugn och skön helg med god mat, trevliga filmer och mycket hundträning. I lördags fick man ducka för allt regn och igår var det hagel som damp ner när jag var ute och spårade. Vi klarade sökträningen alldeles perfekt i ett härligt solsken och här var Bono superduktig, sen efter det tänkte jag att jag går en runda i skogen och lägger ett spår också. Han är kass på att spåra, han tycker att det är så trist jämnfört med söket. Nåja nu får det bli lite spårträning på helgerna också för det är ju ändå en bra träningsform för dem.

Den hemsläpade och superfyndiga och fina Fatboys doggilounge är det ingen rusning till. Bono har sniffat misstänkt på den och satt upp tassen men neeeej! Har försökt att lägga dit hans fula upptuggade fleecefilt på den nya lyxiga Fatboyen men nej, han har dragit ner filten och lagt sig bredvid istället. Ingen märkessnobb här inte!


Bild: Susihus
Nåja det kan väl ta tid att vänja sig vid nytt, eller?

Då boken a pice of cake är beroendeframkallande och det har testats recept i helgen, så NUUUU bär det av på träning pump/core! ÄNTLIGEN, hoppas att hostan försvinner helt.

Många goa måndagskramar till er!

Utmanad på 2 håll

Publicerad 2008-11-14 14:07:08 i Boktips

Efter ett snabbt dygn i huvudstaden är jag nu tillbaka, lite lätt snurrig fortfarande tycker jag efter X2000. Jag som tänkte jobba på tåget det kunde jag lägga ner helt idag, brrr. Konstigt ibland blir jag jättelätt åksjuk när jag åker X2000 och ibland känner jag ingenting. Har även fått med mig en Fatboy hem, ett fynd för 400 kr! Ska se om jag har köpt en för liten storlek eller om jag äntligen kan bli av med Bonos trista valpfilt som han har i köket.

Tänkte att jag skulle ta och antaga några utmaningar som jag har fått
Sju saker om mig
* Tokhundfantast och har alltid varit, mitt första ord när jag var liten efter mamma förstås, var vovve.
* Ordning och reda är mitt motto
* Kan hålla väldigt mycket information i huvudet, t ex värdelöst vetande som 3 bokstavskoderna till världens flygplatser, namnlistor med vem som är allergisk
* Gillar inte större kryp när det blir mycket krasande eller splash när man måste ta dö på dem...huuu Typ model större spindel eller kackellacka
* Uppskattar god mat och dryck, är svag för champagne
* Svag för helgfrukostar med nybakade frallor, morgontidning och gott om tid

Ännu en utmaning om ni orkar
Favoritland: Sydafrika, helt klart. Fantastisk natur, god mat och vilka viner.
Favoritstad: New York, denna härliga smältdegel av olika kulturer, kan aldrig få för mycket av denna stad.
Favorithotell i Sverige: Avaloni Göteborg tycker jag är lite roligt och snyggt
Favorithotell utanför Sverige: Paramount i New York, inrett av Philip Starck, även om rummen är småååå
Favoritrestaurang i Sverige: Här blir jag nog lokalpatriot och säger PM i Växjö.
Favoritrestaurang utanför Sverige: Oj så svårt, ofta så beroende på stämning och tillfälle, den märkliga restaurangen i Hong Kong där man pekade ut vilka sjöodjur man ville äta i stora vattentankrar och smakade fantastiskt även om man satt vid lysrörsupplysta vaxduksbord. Eller den goda dim sum stället i samma stad, eller kanske Christers i New York där vi satt några dagar innan jul och servitrisen var svensk och vi fick glögg och pepparkakor efter en god middag och gick sen ut i ett så över julskyltat New York, finns säkert många fler
Ställe dit man kan "fly": Solsidan i Torekov.
Dit jag aldrig mer vill åka till: Ryssland lockar inte mig och jag har inget behov att åka till Bali igen.
Dit jag vill åka NU: Marocko!
Bästa shopping: London och Peking!
Bästa nattliv: Glöm mig i denna fråga.
Packningstips: Packar en halvtimme innan jag ska resa, eller kvällen innan och det går på en kvart oftast!
Resetips: Ger mer om man har läst på lite innan man dyker upp eller ner på resmålet.

Häng på ni som känner er manade!


Sen måste jag bara få slå ett slag för denna underbara bok som jag har gått och dragit i länge men nu slog jag till. Vi får väl köpa oss ur den här tråkiga lågkonjukteren!
Omslagsbild: ISBN 9789127116009, A Piece of Cake
Vilken underbar bok, det ska testas recept i helgen kan jag lova! Det är väl så där med den där sunda och smala stilen jag ska börja med nu, när träningen kan ta fart igen efter den trågika förkylningen som är på väg bort, men men...

Önskar er en underbar helg trots det något trista vädret.
Helgkramar

Ljus mera ljus

Publicerad 2008-11-11 20:45:28 i Hem

I dag har det regnat i sidled här hela dagen och vi valde att cykla till jobbet med hundarna! Dock inga bekymmer då det är bara att klä på sig alla goretex kläder man har....upptäckte på vägen hem att jag behöver införskaffa mig i ett par nya regntåliga vantar. Det bästa att cykla med hundarna till jobbet är att det behövs inte så mycket mer motion sen på kvällen, för vi har 5 km enkel resa till jobbet. Varför vi inte cyklar oftare än en gång i veckan är för att Kenzo börjar bli lite till åren och har haft förslitningar i framtassarna. Har funderat på en cykelvagn och sätta honom i!? Det hade varit en syn det=)

I helgen fixade vi lite småsaker som vi inte har hunnit med, äntligen satte vi upp våra nya lampor från Belid i groventrén/tvättstugan så nu slipper vi de otäcka små lysrörslampor som ingick när vi byggde.


Nu ska vi bara se om vi inte ska installera en dimmer också, det blir ju så mycket trevligare då!



Bilder: Susihus (pixliga bilder hrmm har inte kommit fram till om det är den nya lilla kompaktkameran som gör detta..för det kan väl inte vara jag....?)

Hittade ett par fina blockljusstakar på Village i helgen som passade perfekt till vårt lite grova matsalsbord. Kanske kompletterar med några fler i olika storlekar för man kan ju aldrig få för mycket av ljus!? Eller hur?

Nu väntar Äntligen hemma och nybakade chokladbröd.
KRAM KRAM

Julklappslista

Publicerad 2008-11-10 20:10:45 i Hund

Sitter framför kakelugnen med Blossa blåbärsglögg i en mugg och funderar på om inte de 4 benta svartfotarna ska önska sig en sån här i julklapp....


Bild: Lånad från Fatboy (konstigt bilden försvann nu har jag lagt upp en ny få se om det går bättre).

Undra om de går ner i julstrumporna? Nåja vi har ju ändå inga julstrumpor.....fast jag tror att mina hundar skulle bli lyckligare av grisöron, eller piggyear som vi får säga då Kenzo blir helt togik och springer till skåpet där grisöronen finns om vi säger ordet på svenska!!! Jag får klura vidare på deras önskelista! Kanske ska ta och hoppa in på Blocket och se om det finns några felköpta Fatboys...

Ha en toppendag i höstmökret!
Många kramar till er!

Mysig kväll

Publicerad 2008-11-07 16:11:15 i Hem

I går fyllde en god vän till oss år så vi satte oss i bilen efter jobbet och åkte till Jönköping igår kväll för att överraska henne. Det var värt varje mörk kilometer och mil att få se hennes min och att få en mysig kväll med underbart god mat och trevligt sällskap. Tack snälla N & P för en härlig och god kväll!

Nu är det fredag eftermiddag och vädret är allt annat än mysigt. Här är det grått och råkallt. Helgen ser ut att bli lugn och skön lite fika med ett par kompisar och hundträning i vanlig ordning på söndag! Vi är ett gäng tjejer som träffas varje söndag och tränar sök med våra hundar, så rackans roligt! Vad ska ni hitta på?



Bilder: Susihus
Bordet är äntligen klart och invigt, det är om jag ska ta tag i att sy nya överdrag till stolarna. Vi har köpt vitt linnétyg och helt otroligt är att jag har tvättat det, så det inte krymper. Ovanligt förutseende för att vara jag!!!!

Önskar er en toppengo helg!
KRAM på er

Skulle vara först

Publicerad 2008-11-05 22:08:44 i Allmänt

I måndags tänkte jag överraska mannen med att köpa årgångsglöggen från Blossa. Hos oss är det nämligen så att mannen har dryckesansvar och jag mer matansvar, vilket innebär att jag är sällan på Systembolaget. Men som sagt så tänkte jag vara först hem med den nya glöggen, så glad i hågen kom jag hem i måndags med en flaska glögg och gjorde ett glatt inhopp hemma! Då svarar min älskling med att "Jaja det står 12 flaskor av den i garaget"!!!????
Produktbild: Blossa 08
Bild: Lånad från Systembolaget
Hur var den då? Jo den är helt klart godkänd, jag gillar ju blåbär!

Ha en toppenskön dag!
KRAM

Vilket härligt väder

Publicerad 2008-11-03 08:41:39 i Hund

Helt ljuvligt väder, ett par grader minus med frost och härligt solsken så får gärna november vara! Helgen har bjudit på underbart väder här i söder iallafall. Hoppas att fler av er har fått njuta av detta energipåfyllande väder i helgen. Vi har varit ute på långa sköna promenader och tränat hund, både lydnad och sök. Har även hunnit med att titta lite på hundutställningen som har varit i staden i helgen.

Vi har kommit på att det är rätt skönt att åka iväg och promenera någon annanstans än där vi brukar gå, just en av dagarna på helgen. Det är skönt att få lite miljöombyte både för oss och för hundarna. Igår åkte vi ut till Rottne och gick på den nerlagda smalspårsvallen, så himla skönt.





Bilder: Susihus

Ja som ni ser så badades det villt och sen upp och rusa på den frostnypna gräsmattan. Huuu så kallt!

Skaffa er en härlig start på veckan. Jag ska kämpa lite med att få bort en förkylning som har kommit smygande i dagarna.
KRAM

Om

Min profilbild

Sus i hus

Välkommen hit! Här susar jag runt tillsammans med mina favoriter - man och hund. Här finner ni inlägg om det som förgyller min vardag, hus, trädgård, lite mat och bak, och en och annan resesväng blir det både till jobbs och helt privat. Kan även dyka upp någon tass... och på tal om det får du gärna lämna ett litet avtryck när du har varit här. Må gott

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela