Surdeg
Lovade att återkomma med hur det gick med surdegsbakningen. Har funderat på att prova detta länge men så nu när jag är långledig och plötsligt stod det en artikel i vår tidning om surdeg, då slog jag till. Det tar ju lite tid och krävs lite planering men har man bara satt till sin surdegsgrund och matar den då och då så är det ju så mycket lättare när man känner sig sugen på att baka. Jag har en härlig surdegsgrund på råg i kylen och den är superrolig att baka med. Det jäser som bara den och det blir väldigt gott bröd.
Nu sist gjorde jag valnötsbröd, skulle nog ha gjort 3 bröd istället för 2 men man lär sig hela tiden.
Testade även att göra en Focaccia och det blev mumsigt gott! Grundrecepten har jag hittat i Martin Johanssons bok för surdegshemmabagare! Sen smaksätter jag dem som jag vill och ändrar lite här och där...
Bilder: Susihus
Boken är toppen! Kan varmt rekommendera den och att baka med surdeg. Det är häftigt att baka med så få ingredienser, inga tillsatser och få ett så gott resultat. Dock har jag inte lyckats med vetesurdegsgrund men jag har bara testat en gång och det började att jäsa men efter väldigt låååååång tid. Så jag ska nog börja om på en ny grund. Dock får det vänta lite för imorgon åker vi till Egypten för 1 veckas sol och bad. Det ska bli så skönt att få komma iväg och känna och se solen igen!
Ha det toppen och lycka till med bakandet!
Semesterkramar