Susihus

Kranstillverkning

Publicerad 2009-10-29 14:29:10 i Pyssel

I går var det kranstillverkning på löpande band här. Det tillverkades grankransar, mosshjärtan och mosskransar så hela köket såg ut som en skogsglänta, det var mossa, granris och barr överallt! Tappade lite inspiration sen på dekorationen men den återfann sig idag efter en tur till Panduro och en fönsterflukt i blomsterbutiken...


Hittade så fina rönnbär, nästan som de vore lackade. Mosshjärtat ligger nu på pappas grav.

Mosskransen hänger nu på ytterdörren! Dekorerad med lite trollhasselgren, bokkottar hängande i guldtråd!


Bilder: Susihus
2 grankransar som fick lite hjärtan och stjärnor som dekoration. Den till höger hamnade på groventrédörren och den andra får jag nog ge bort.

Må gott alla och ni ska veta att era kommentarer värmer i höstmökret!
Kram kram

Regngrått

Publicerad 2009-10-26 15:11:09 i Pyssel

Det känns som det har regnat i en vecka nu! Eller som en kompis sa det är som att gå omkring i havregrynsgröt! Det blir aldrig ljust. Jaja goretex kläder och kängor är hårt använda dessa dagar. I dag har det lagts spår tillsammans med en hundkompis, så himlans roligt när man är 2 som kan ge sig ut och lägga spår, ta en fika och diskutera lite hur man kan göra medans spåren ligger till sig. Nu har jag 2 trötta killar som ligger och vilar och torkar till inför nästa promenad.

I går fixade jag till några lammöronsstrutar i väntan på att jag ska hitta rätt mossa och göra lite kransar och gravdekorationer. Får ta tag i detta nu i veckan för till helgen ska iallafall gravdekorationerna ligga på plats.
Strutarna la jag på trappen vid ljuslyktorna, som dessvärre börjar att rosta lite i detta klimat.


Bilder: Susihus
Lite mossa, kornellkvistar och några betonghuvuden så fick det bli! Välkomstskylten har jag gjort av en brädbit och en schablonmall som jag fick på Formexmässan.

Nu ska jag skrida till verket med lite matfix, ikväll kommer nämligen fd jobbarkompisar till mig. Ska bli himlans trevligt!

Må bäst
Kram

Äppelgodis

Publicerad 2009-10-23 09:41:02 i Mat & bak

Dagarna går så fort när man har roligt! Denna första lediga veckan har bara försvunnit i ett nafs. Har mest tränat hund känns det som och det är så roligt! Har börjat på kurs, gått en privatlektion och själv hållt i kurs och allt med hund! Denna veckan har jag även tagit upp spårandet med hundarna, efter några stapplande steg har vi börjat vakna upp ur dvalan hur det var man gjorde hihi.

Måste bara tipsa er om något så fantastiskt gott och enkelt. Torkade äpplen, rena godiset!

Bild: Susihus
Skiva äpplena tunt och lägg dem på plåt och in i ugnen på 75-80 grader tills de är torra. Förvara dem torrt! Gott att bara knapra på eller att lägga i müslin, på flingorna!

Just nu testar jag något jag aldrig har gjort innan, jag bakar på surdeg. Spännande om det blir något hembakat eller om det får bli en akututryckning till bageriet! Håll tummarna för att det jäser=)

Ha en underbar fredag!
Kram

Äntligen

Publicerad 2009-10-20 16:52:58 i Före/Efter

Äntligen är jag långledig! Med start i måndags är jag numera ledig. Det är med en blandning av att ta ut all min sparad semester och tjänstledighet som kommer att göra att jag inte behöver gå till jobbet igen förrän efter nyår. Oj så skönt!

Många har undrat vad ska jag bara göra? Inga bekymmer, tror nog att jag kommer att fylla mina dagar. Ska försöka att fylla dem med mycket må bra saker. Dels ska jag ta igen väldigt mycket förlorad hundträningstid. Har anmält mig till en privatkurs, vi är några som ska har möjlighet att ge oss ut dagtid och köra både sök och spår. Jösses så roligt det är!  

Sen ska jag försöka att bli lite kreativ och göra saker jag tycker är roligt, fixa och trixa lite, har några stickprojekt på lut också. Mannen är lite orolig för att jag ska komma på något större projekt...vi får väl se=) Än njuter jag av hundträning, långpromenader och läsa en god bok i soffan.

Här kommer en liten bildkavalkad på vår pilasterhylla som har fått sig en liten makeover. Först bodde den i vårt badrum, men när vi gjorde om där förra året tyckte vi inte att den passade in längre.

Då förpassade vi hyllan ut i garaget och där har den fått vila till sig tills i somras då vi tog ett ryck med penslen och simsalabim så blev den vit!

Bilder: Susihus

Nu pryder den sin plats i köket. Oj va tiden går när man har det trevligt, dags att fixa lite mat både till oss och hundarna. Sen blir det ett pass med lydnadsträning på brukshundsklubben.

Må bäst! Härliga höstkramar på er alla

i farten igen

Publicerad 2009-10-15 12:03:41 i Pyssel

Så har stickor och även virknålen varit i farten igen... Rackans va de jobbar på=)
Ett par kompisar till oss har fått en liten dotter. En liten titt bland garnnystanen gjorde att jag funderade på en liten filt till vagnen och jo då det räckte till det! För att piffa upp den lite så virkade jag ett rosa kantband runt och gjorde små blommor och fäste på.


Bilder: Susihus
Den passade perfekt i vagnen och de blev superglada. Och häromdagen damp ett superfint tackkort ner i brevlådan från dem. Jag blir så lycklig av såna små saker där det är lite tid och tanke nerlagt. Tack snälla L, M och T för det fina kortet.

Få se vad nästa alster blir som stickor och virknålar kan hitta på, tänk de kanske funderar just nu på ett litet verk!?

Må bäst i det fina vädret
Kram

Inte alltid som man tänkt sig

Publicerad 2009-10-13 18:29:58 i Pyssel

I lördags var jag nere på stan för att leta efter en svart skjorta och en vinterjacka/kappa. Kappan får inte vara för lång när man som jag inte är jättelång över havsytan! Den får gärna ha lite roliga detaljer och helst i en annan färg än svart....! Hur många så'na finns det? Nja inte här i stan iallafall, det projektet la jag ner rätt snabbt. En svart skjorta då kan ju inte vara så svårt? Nåja det blev en grå Odd Molly tunika med lila detaljer. Då höstens modefärg är lila så tänkte jag att en lila halsduk kanske vore på sin plats. Med raska steg till vår mysiga garnbutik i stan och inhandlade lite lila garn. Det var helgens inköp. Inte ens i närheten av det jag skulle ha!

På eftermiddagen skred jag till verket med min stickning, hittade ett mönster som jag gjorde om lite och knåpade ihop en sjal på ett par timmar. I like stora stickor - det blir ju resultat direkt! Hihi


Bild: Susihus

Ha en härlig tisdagskväll!
Kram

Funderingar

Publicerad 2009-10-12 10:58:37 i Allmänt

Då har min sista arbetsvecka börjat innan min sköna efterlängtade tjänstledighet börjar! Ska bli skönt att få vara långledig och fundera lite på vad jag ska göra när jag blir stor! Många frågar vad jag ska göra och hur jag ska få dagarna att gå, det tror jag inte är några bekymmer alls! Det ska bli skönt att få träna hund och få vara ute i dagsljus, hitta lite energi och tänka färdigt på några idéer som jag har haft i huvudet ett tag.

I fredags var jag ledig från jobbet för att åka tillsammans med mamma på en begravning. En god vän till mina föräldrar har tyvärr gått bort. För att inte mamma skulle behöva åka själv så följde jag med. Vi hade en trevlig dag trots tungt innehåll. Hade fikakorg med oss och pratade och hade trevligt. Begravningsakten i kyrkan är ju aldrig trevliga, huuu så grymt och då kommer ju alltid minnen och bilder från pappas begravning upp. Efteråt var vi och några nära släktingar hembjudna till dem och det blev ett bättre avslut. Att få träffa deras barn, som jag lekte med när jag var liten, och prata med dem var riktigt trevligt. 

Konstaterade när vi åkte hem att hu detta vill jag inte ha på min begravning. (hoppas att det dröjer länge till)! Hyr en cool lokal, spela alla mina favoritlåtar, ät en god middag och ha det trevligt istället för ett tungt farväl med religösa riter i kyrkan.




Bilder: Susihus

Ta tillvara på dagen och nära och kära!
KRAM på er

Jippie

Publicerad 2009-10-05 10:05:23 i Hund

Visst har vissa av er gissa helt rätt och med strålande glädje kan jag meddela att Bono och jag tog hem ett första pris i vår tävlingsdebut! Det blev 170 p av 200 möjliga i lydnadsklass 1. Då med avdrag för sneda sättande och pratande/sjumgande hund. Någon som vet hur man får bukt med det? Han tycker att det är så roligt och vill att det ska hända något hela tiden och gör det inte det så pratar/sjunger/piper han...

Vi firade segern med grisöron och ett glas vin (jag tog vinet...!) när vi kom hem och började tina upp efter att ha varit ute i det ljuvliga vädret ösregn i sidled och kraftig blåst. Vilket väder det har varit i helgen, brrr

Det var meningen att vi skulle ha tävlat även i söndags, då i sök. Dock blev tyvärr den tävlingen inställd pga domarbrist. Trist, men det var inte dumt att få sova ut lite i söndags=)

Nu letar vi nya tävlingar... fick lite blodad tand och det var inte sååå nervöst väl på plats.


Bilder: Susihus

Nu blir det till att träna in nya moment och skärpa upp positionerna.
Ha en alldeles ljuvlig start på veckan
Kram

Helg igen

Publicerad 2009-10-02 15:36:57 i Hund

Det var väldans vad veckorna försvinner snabbt, känns som det är endast måndag och fredag i mina veckor!??
Hur har ni det? Nu jobbar jag bara i 2 veckor till, sen ska jag vara tjänstledig till efter nyår. Tjohoo va det ska bli skönt. Bara stanna upp lite och bli kreativ och hitta energi igen, det ska bli så skönt. Kanske fundera på vad jag ska göra när jag blir stor...

Idag började jag dagen med att ta ett blodprov inför kommande hälsokontroll, inte det bästa jag vet men jag klarade mig utan att ens få ett litet blodtrycksfall! Efter det skulle jag bara ta en snabb träning med Bono. Tror ni inte att jag tappade bilnycklarna så jag fick be Bono leta upp dem åt mig. Vi hittade dem snabbt som tur va!

Ska erkänna en sak för er att jag är faktiskt nervös för den stundande helgen. Säger inte mer utan jag lägger in en bild på Bono, så kanske ni kan räkna ut vad jag ska göra i helgen, både lördag och söndag! Huuu

Bild: Susihus
Önskar er en ljuvlig helg!
Kram kram
Ps håll tummarna för oss!

Om

Min profilbild

Sus i hus

Välkommen hit! Här susar jag runt tillsammans med mina favoriter - man och hund. Här finner ni inlägg om det som förgyller min vardag, hus, trädgård, lite mat och bak, och en och annan resesväng blir det både till jobbs och helt privat. Kan även dyka upp någon tass... och på tal om det får du gärna lämna ett litet avtryck när du har varit här. Må gott

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela