Susihus

Skön valborgshelg

Publicerad 2010-04-30 11:16:28 i Resor

Vi jobbar halvdag idag, men vi bestämde oss på vårt lilla kontor att vi har jobbat så mycket nu ett tag att vi stänger idag och har helledigt! Jätteskönt, så det blev lite fredagskänsla redan igår. Här var det härligt vårväder med 18 grader i går så det blev bubbel på altanen och grillat. Det kändes som att naturen bara exploderade i går för nu är gräset grönt och björkarna är härligt sprakande gröna, ljuvligt!

I dag håller jag på att fixa lite inför kvällen, det blir födelsedagsmiddag här i kväll. Helgrillat och färskpotatissallad med sparris står på menyn. Bakar lite surdegsbaguetter (tur att jag är ledig för det tar ju lite tid) och ska även hinna med att få till en tårta.

Bjuder på lite härliga Amsterdambilder idag.







Hurra!

Publicerad 2010-04-28 08:36:41 i Hem

Jag ska erkänna, jag har tänkt att blogga i 2 dagar i rad nu, men först har jag tänkt att göra min deklaration. Detta har let till frustration och ilska i 2 kvällar nu. Jag har tydligen någon post som Skatteverket har hittat men min bank kan inte skaka fram den posten....vilket gör att jag inte vet hur jag ska fylla i den rackans K4 blankett. Grrr i går var jag så sur så jag gick och la mig utan att säga ett ord.

I dag vaknade jag av sång och tassande istället och blev uppvaktad med nyplockade vitsippor och ett stort fint paket på sängen! Det är trevligt att fylla år. Min älskade man hade snappat upp att jag alltid velat ha en Vipp men tyckt att den var för dyr så voila!

Denna fina låg i det vackra paketet.
Förstora bilden

Den kommer att pryda vårt badrum perfekt tror jag.
Nu ska jag njuta av denna härliga dag och deklarationen skjuter jag upp till en annan dag.
Må bäst
Kram

Snittblommor

Publicerad 2010-04-22 21:02:52 i Hem

Kan nog bara erkänna att jag bor i fel land. Jag som älskar snittblommor kan bara inse att jag bor i fel land. För oj vad det är billigt med snittblommor i Amsterdam. Var bara tvungen att köpa med mig ett fång blommor och testa om de klarade en bussresa hem. Här köper man alltså 50 tulpaner för en 100:-, och vilket utbud. Jag slog till på ett fång piontulpaner, helt underbara.



Sen köpte jag ett gäng papegojtulpaner, och de kostade ju inte mer än vad en sån här kostar hemma.



Ja det fick ju bli buss hem för min del då det hela Europa har varit täckt av aska från Islands vulkan. Trodde man väl aldrig att det kunde påverka och lamslå så mycket. Vi flög ner i tisdags och hade ett par härliga dagar i Amsterdam, med solsken dock med en hel del blåst. Satt vi i lä så var det hur skönt som helst. När det var dags för mannen att åka hem och gruppen skulle komma ner så var det grått i luftrummet så det blev buss ner för gruppen, mannen hoppade på bussen på returen, och kom hem ett dygn senare.

Redan på fredagen så fattade jag ett beslut med gruppens ansvarig att det får bli buss hem också, som tur var för då hade vi en buss på G och kunde åka hem på söndagen. Jag var hemma klockan 0500 i måndags morse så det var lite segt i måndags och jag känner fortfarande mig lite trött och sliten men oj så skönt att vara hemma.
Som tack för hjälpen med alla ombokningar och busslösningar så fick jag denna underbara bukett av kunden.




Bilder: Susihus

Så nu är det härligt färgsprakande buketter lite överallt i huset och jag kan bara säga att: JA världen blir lite vackrare med snittblommor! Vi bara njuter av härligheten

Utmärkelse

Publicerad 2010-04-21 17:19:31 i Allmänt

Snälla söta Nina har gett mig en award och det kunde inte komma mer lämpligt! Efter denna vulkanhistoria så är jag helt slut. Vår härliga Amsterdamtur blev något annorlunda, men mer om Amsterdam i ett senare inlägg. För nu ska jag bara njuta av denna härliga award.



Med utmärkelsen följer vissa reger:
- Thank the person who nominated you for this award.
- Copy the award and place it on your blog.
- Link to the person who nominated you for this award.
- Tell us seven interesting things about yourself.
- Nominate seven bloggers.
- Post links to the seven bloggers you nominate.

Så här kommer lite saker om mig:

- Gillar ordning och reda
- Är väldigt lugn utåt, även om det stormar bland charterbåtar, bussar som rullar fel eller något annat härligt som kan inträffa
- Älskar snittblommor, förgyller vardagen!
- Gillar att vara kreativ, mår väldigt bra när jag får utlopp för alla mina idéer
- Vill helst att allt ska vara klart "igår" när jag börjar med något nytt projekt
- Är projektledare både hemma och på jobbet ;o)
- Har en förmåga att tvinga mig själv att somna om jag hamnar på flyg-/båtturer där jag blir åksjuk för att det är turbulent/gungigt. Lika väl kan jag tvinga mig själv att vakna om jag drömmer otäckt och inte vill fortsätta drömmen!

Skickar detta vidare till alla goa bloggare som förgyller vardagen!
Ta nu åt dig, för det gäller även dig ;o)
Kram

Mot Amsterdam

Publicerad 2010-04-12 19:53:09 i Allmänt

Jobb, jobb och åter jobb kan jag nog summera hela föra veckan. Känner mig lite trött och sliten, skönt att det har varit sånt härligt väder nu i ett par dagar. Värme och sol gör mig så gott i själen.

I morgon far vi till Amsterdam, ett par dagars semester och sen har jag en grupp som kommer på torsdag så då blir det jobb fram till söndag innan jag åker hem igen. Ska bli rätt skönt att komma iväg lite, fast jag har massor på jobbet att göra, känns som detta kan vara en ladda batteriettur=)

Beställde dessa små söta armband för ett bra tag sen, hade nästan glömt bort att jag hade beställt dem när de dök upp i brevlådan.



Som små söta tablettaskar...



Bilder: Susihus

med små söta armband och allt till Childhoods verksamhet, sånt gillar jag! Varje färg i armbandet symboliserar en artikel i FN:s barnkonvention. Gillar när det finns ett dubbelt värde!

Ha nu en härlig vårvecka. Nu ska jag packa lite och sen ska jag snart njuta lite av Amsterdam!
Kram kram

Vårigt

Publicerad 2010-04-07 20:41:27 i Trädgård

Hoppas att ni har haft en helt underbart skön påsk. Jag har tyvärr haft lite mycket jobb på senaste tiden, och det följde med mig hem i huvudet, under påskledigheten. Så i måndags åkte jag in och jobbade, skulle kanske ha gjort det redan i fredags för då hade jag fått lite bättre kvalité på ledigheten.

Påskafton var helt underbart väder, vi njöt i solen och pysslade lite i trädgården. Fick lite planterat i krukorna, så nu känns det lite vår.







Bilder: Susihus

Nu har jag landat i soffan efter en lååååång arbetsdag. Imorgon kan jag inte jobba över för då startar jag en ny hundkurs. Skönt att få lägga tänkarna på något helt annat.

Må bäst
Kram

Påskkramar

Publicerad 2010-04-03 13:42:11 i Inspiration

Efter att ha tokjobbat hela veckan, så är det äntligen påskhelg och solen skiner. Mmm jag ska njuta lite innan det är dax för jobb igen. Vill bara passa på att önska just dig en härlig påsk.


Bild: Susihus

Ät, njut och ha det bäst i påsk!
Många goa påskkramar

Om

Min profilbild

Sus i hus

Välkommen hit! Här susar jag runt tillsammans med mina favoriter - man och hund. Här finner ni inlägg om det som förgyller min vardag, hus, trädgård, lite mat och bak, och en och annan resesväng blir det både till jobbs och helt privat. Kan även dyka upp någon tass... och på tal om det får du gärna lämna ett litet avtryck när du har varit här. Må gott

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela