Susihus

Skön söndag

Publicerad 2010-01-31 20:02:07 i Hem

Vaknade idag och det är -16 grader och det snöar för fullt! Helt otroligt vilken vinter det är i år. Här i Växjö har vi inte haft så'n här sammanhängande kyla sen 1947 tydligen.

Efter att ha varit i väg och genomfört en konferens för 150 personer i 3 dagar så var det rätt skönt att sova ut idag. Äta frukost i lugn och ro, läsa tidningen, ta en långpromenad med hundarna, laga mat, sova middag i soffan, titta på en film och bara vara. Ljuvligt skön söndag helt enkelt.

Vi som har jobbat och genomfört konferensen blev tackade av en nöjd kund och vi fick varsin superfin ljusstake från Design House Stockholm med handstöpta ljus till. Superfin, har länge sneglat på en sån här ljusstake och nu fick jag en=)


Bild: Susihus

Som sagt kan man aldrig få för många ljuslyktor och ljusstakar....eller?! Gillar Design House Stockholms filosofi
Don’t make something unless it is both necessary and useful; but if it is both necessary and useful, don’t hesitate to make it beautiful

Hoppas att ni har haft en härlig helg.
Sköna söndagskramar

Grattis Bono

Publicerad 2010-01-27 08:20:32 i Hund

I dag jobbar jag hemma, vid lunchtid tågar jag upp till Stockholm, innan dess ska jag hinna jobba undan lite och gå ut med hundarna. Jag har genomförande på en grupp som ska konferera och aktiveras torsdag till lördag. Det ska bli roligt att sätta allt till verket som vi har planerat och funderat på i snart ett halvår.

Tyvärr är jag då inte hemma imorgon, när min lille kille fyller 3 år. Bono har hunnit med att bli 3 år. Hoppas att hans husse firar honom med en stor leverpastejbakelse! Bono är ingen matkille, men leverpastej har han nu lite på äldre da'r fått en passion till. Tur för det underlättar när man kan belöna en högmotiverad kille med godis, det har lite lugnande effekt.


Bild: Susihus

Kan hoppas att Bono nu när han nu snart har blivit ett år äldre lämnar sin dåligt stämda sång, som han tar till så fort han ska träna!!? Han blir så lycklig av träning att han börjar sjunga och det är lite jobbigt!

Ha en härlig dag
Kram

Nytt i köket

Publicerad 2010-01-24 16:37:25 i Hem

Vilken härlig må bra helg vi har haft! Började med en trevlig fredagkväll hos goda vänner, vi cyklade dit i snömodden, så det var ett härligt träningspass, men oj så mycket goda vinet smakar efter en rejäl cykeltur! I lördags var jag och styrketränade med en kompis, efteråt tog jag en fika på stan med en fd jobbarkompis. I dag har vi promenerat på sjön och njutit av det fina vintervädret och nu har jag bakat Levinbröd och bagels så kvällens testund är räddad!

En perfekt helg helt enkelt, kunde behövas efter en kaotisk vecka på jobbet, inte nog med att vi har haft mycket att göra så har vi även passat på att tömma, rensa och flytta runt på kontoret. Bland alla saker vi har rensat, slängt, sålt och flyttat på så hittade jag en kaffemaskin som numera få stå till sig hemma i vårt kök.


Bild: Susihus

Hoppas att du har haft en lika skön helg!
Massor av sköna söndagskramar till just dig!

En favorit

Publicerad 2010-01-20 10:04:11 i Boktips

Vi är nog många i bloggvärlden som har upptäckt dessa underbara Personliga almanoackor, så även jag. Slår ett litet slag för den i dagens inlägg. I år kan man även få den med Isas underbara illustrationer. Helt ljuvlig. Har ni inte beställt eller saknar fortfarande en alamanacka för 2010 så kan jag med varm hand rekommendera er att titta in på personligalmanacka.se En till nyhet i år är att man kan lägga in födelsedagar en gång för alla och vips så kommer de med in i kalendern med automatik. I like=)

Än så länge innehåller min många oskrivna blad vi får väl se hur länge det varar. Mannen frågade igår om hur vi ska göra med sommarsemestern...?! Känns långt dit just nu när vi pulsar omkring i snö, men det går snabbt till påsk och sen så...

Bild: Susihus

Har ni er kalender välfylld med roliga saker?
Önskar er en härlig dag
Kram kram

Tulpanfrossa

Publicerad 2010-01-18 14:14:21 i Hem

Inläggen här är verkligen sporadiska. Som det är just nu försöker jag att hitta någon struktur på livet, nu när jag är tillbaka på jobbet. Inser att jösses med mycket saker jag vill ha gjort på så lite tid som det är kvar av dagen när jag kommer hem. En konstig ekvation som inte riktigt går ihop. Nåja det är nog fler än jag som lever så. Jag vill ju hinna med förrutom jobbet, träna själv, träna hund, pyssla och fixa vara lite kreativ och så bland allt detta ska det dessutom klämmas in städning, handla och vardagliga saker. Som om det inte vore nog så har fortfarande dygnet bara 24 timmar...puh!

Nåja det har varit tulpanens dag i fredags, har ni frossat i tulpaner? Jag älskar när de dyker upp så här i vintermökret efter julhelgen. Förra veckan kordinerade min man och jag inte oss på tulpaninköpen! Jag köpte en bukett och fick två buketter av min man! Fast man kan väl inte få för mycket av snittblommor! Är det inte Ernst som har sagt att med lite mer snittblommor så kommer vår värld att bli mycket vackrare!

Den sista buketten som jag fick i fredags, pysslade jag till lite med björk- och blåbärsris och satte i den fina IKEA vasen.


Bild: Susihus

Ha en toppengo start på veckan
Kram

Inspiration

Publicerad 2010-01-12 20:01:48 i Inspiration

I helgen var vi på en otroligt härlig inspirationstur i Jönköpingsområdet. Vi åkte igenom ett fantastiskt vackert vinterlandskap och började vår resa på den ljuvliga butiken Lilla Butiken i Tenhult. Ni hittar deras hemsida här.
Här blandas härliga kläder med fina saker i en underbar mix. Bor ni i närheten så är det väl värt en tur hit. Sen hade vi fikapaus i Tabergs pulkabacke, här kom våra goda vänner från Jönköping med varm chokladmjölk och goda bullar. Sen blev det en tur och lite shopping på Tyghuset i Taberg. Därefter styrde vi bilen i vinter småland till den söta lilla butiken Lantligt vid Axamo, tyvärr hade jag glömt kameran hemma....grrr, men det var en ljuvlig dag som vi sen avslutade med lunch hos våra goda vänner. Tack snälla söta fam H för en härlig dag!

I dag har jag varit i Stockholm och rekat tillsammans med kund, oh så trevligt vi har haft det! Vi har haft en god lunch, rundvandring på hotell och Vasamuséet. En supertrevlig arbetsdag, och nu har jag checkat in på hotell och imorgon blir det möte på kontoret här innan det bär av hemåt.

Innan jul så beställde jag en glasskiva hos vår glasmästare, hade nämligen en idé på att duka upp lite plockmat på den när vi hade vår årliga julfest. Det blev väldigt lyckat för plötsligt fick jag lite mer utrymme och lite höjd på buffédukningen. Nu får den tjäna som lite ljusbricka, för det blev ett häftigt ljusspel i glasskivan när ljusen är tända.


Bilder: Susihus

Nu blir det att landa i hotellsängen och spana in Bygglov!
Ha det bäst!
Vinterkramar i massor till alla er som tittar in här.

Nytt decennium

Publicerad 2010-01-07 08:51:16 i Allmänt

Nytt år och nytt decennium, 2010. Ett helt nytt år framför en och jag undrar ändå lite vad 2010 har att erbjuda. Spännande!

Jag tog ett härligt jullov från bloggen. Vi firade jul uppe i Åre med goda vänner, vi har bott i en superhärlig lägenhet mitt inne vid ÅreTorg. Vi har haft det toppen, lite kallt vissa dagar men vi har stått på skidorna varje dag, kanske inte så länge när det är -27 ute men ändå. Bono och jag testade även på att åka på tur en eftermiddag. Oj va skönt det var, helt tyst och stilla och vilka härliga vidder. Ljuvligt även om jag ramlade, för oj va instabilt det är jämnfört med slalomutrustning. Dessvärre tog vi med oss en lite fjällbacill hem så Nyår låg vi i varsin soffa och snörvlade och nös.

Här hemma har det varit helt ljuvliga dagar, kallt och lite sol och nu de senaste dagarna har det snöat massor! Vi har varit och gått på sjön, helt ljuvligt att få lite nya promenadvägar och nya vyer att titta på.




Bilder: Susihus

Bono och Kenzo njuter för fullt precis som vi av detta härliga väder. Hoppas att detta kalla håller i sig till slutet på februari sen kan det bli vår=)

Jag har börjat att jobba igen, känns jättekonstigt och jag hade gärna varit ledig 2,5 månad till utan problem. Denna lediga tid har nog varit den bästa på länge, har sällan mått så bra och kännt mig så pigg. Att bara ta ledigt så är något jag varmt kan rekommendera om man har möjlighet!

Ha en härlig start på det nya året!
Kram på er

Om

Min profilbild

Sus i hus

Välkommen hit! Här susar jag runt tillsammans med mina favoriter - man och hund. Här finner ni inlägg om det som förgyller min vardag, hus, trädgård, lite mat och bak, och en och annan resesväng blir det både till jobbs och helt privat. Kan även dyka upp någon tass... och på tal om det får du gärna lämna ett litet avtryck när du har varit här. Må gott

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela