Susihus

Påskäggen kom tidigt i år

Publicerad 2010-03-29 21:06:03 i Allmänt

Vi har haft alla sorts väder här i helgen, varmt, strålande sol, regn, hagel och kraftfull åskoväder. Hoppade halvvägs ur soffan när blixt och dunder slog ner bara någon mil från här i lördags. Inte riktigt vad man är van vid så här års. Hoppas att det fina och varma vädret kommer tillbaka lagom till påsk.

I år tror jag att påskäggen kom tidigt. Dels låg min vinst från Camillasdagars tävling, ett fint armband och ett smarrigt läppbalsam. Sen tyckte jag att min man behövde få sitt påskägg lite tidigare i år för det tetades lite för honom med betongen i dag, så han fick 2 trevliga betongböcker. Då kontrade han med ett härligt påskägg från Lush. Trevligt med lite presenter en helt vanlig måndag!



Bilder: Susihus

Annars har jag tagit lite fritt i eftermiddags, tog en paus från jobbet helt enkelt, för att ta en fika med en go vän som var på besök i staden. Härlig start på veckan helt enkelt =)
Ha en härlig start på veckan!
Kram

Efter regn kommer sol

Publicerad 2010-03-24 22:02:19 i Trädgård

I går kändes det som det var fyra nyanser av grått, för säkerhetsskull förgyllde regnet gråheten. Brr det är sådana dagar man kan fundera på att ha Guldfiskar istället för hund. Jösses med handdukar det går åt att torka rent 2 hyfsat stora hundar. Tur att de inte har längre päls än vad de har.

Så idag så slår det till och bli härligt soldis. Mmmm så ljuvligt! Har jobbat hemma idag, lyxigt! Har hunnit med massor rent jobbmässigt och ändå att få vara hemma och njuta av det samtidigt! Det här borde jag göra oftare, dock har jag gjort det idag för att sotaren skulle komma. Tror att jag ska införa att jobba hemma någon gång i månaden i allafall.

Har hunnit sätta upp lite nya eller rättare sagt nypiffade kransar som har hängt med förr. Kenzo håller koll vid dörren om det skulle hända något roligt!

Vid groventrén hängde jag upp en krans som jag gjorde förra året med hjälp av lite Kornellgrenar och lite tråd med pärlor.


Bilder: Susihus

Nu är jag så soltörstig så jag blir till och med lycklig av lite skugga på bilderna =)
Ha en härlig dag!
Kram kram

Glömt bort

Publicerad 2010-03-23 19:08:57 i Hem

Tror nog att jag har glömt att visa er våra senaste lampinköp. Ni hjälpte ju mig så snällt för ett tag sen, att avgöra om vi skulle ha 2 av samma sort eller om vi skulle ha en av varje! Det blev ju som ni kom fram till en av varje sort och de pryder nu sin plats ute i hallen under trappen. Till sommaren ska de få flytta ut på altanen. Längtar inte alls tills snön har smält där ute och man kan få ta fram utemöblerna och få boa in sig.... (ironin sprudlar)



Dörrmattan tror visst att den är flygande....


Vi är väldans nöjda med dem och jag tror de kommer att göra sig perfekt på altanen.

Istället för att ha sladdarna bara på golvet så hittade jag denna lilla söta råtta att gömma grenkontakt och lite sladd i.


Bilder: Susihus

Råttan har visst fått lite sidbena på sina öron =)

I natt glömde jag bort att mannen inte är hemma!!!? Jag vaknade av att det var någon som snarkade så hemskt och vände mig om för att skaka om och säga till min älskade J att han snarkar, dock var det ingen där...då han är på kurs hela veckan. Lite förbryllad i min halvdvala undrade jag vem det var som snarkade, tittade lite längre ner i sängen och där nere vid fotändan i husses säng ligger Bono och snarkar och susar så gott!

Nu ska jag ta min snarkande hund och ge mig ut på en cykeltur innan jag ska landa i soffan och titta på Tinas Trädgård, har så'n grym abstinens efter trädgårdsfix nu så jag måste titta på lite inspiration.

Må bäst
Kram


En annan värld

Publicerad 2010-03-17 20:46:11 i Filmtips

Åh va det är härligt att få hoppa in i en helt annan värld ett par timmar en onsdagkväll. Att bara få glömma bort det gråa vädret och vardagen en stund för att få hoppa in i biomökret och uppslukas av en annan värld. Min man och jag har idag varit på förhandstitt på Änglavakt. Jag gillar filmer där man blir berörd och uppslukad utan att behöva bevittna en massa våld. Att det sen är 3 fantastiskt duktiga skådisar gör ju inte filmen sämre, jösses vilken närvaro de har Izabella Scorupco, Micke Nyqvist och Tchéky Karyo. Vilken tanke den här filmen väcker. Häftigt!



Njut en stund i biomökret!

Det är inte så dumt att komma hem heller, att få avnjuta lite Ben&Jerryglass i soffan omringad av mina 3 favoritkillar=)
Biokramar på er

Längtar

Publicerad 2010-03-12 15:55:43 i Trädgård

Just nu längtar jag faktiskt efter lite vår och solsken. Här är fortfarande massor av snö och idag är det riktigt ruggigt väder, kallt och grått. Ser fram emot lite solsken imorgon när jag är ledig och hoppas att sitta ute vid husväggen och ta en kopp kaffe.

Skidsäsongen känns som den är lite över hos oss. Min älskade man föll hårt i en grym brant-isig-backe härom kvällen. Efter en sväng på akuten har de konstaterat att han har fått en kraftig blödning och har gett honom massor av värktabletter av alla dess slag. Så det blir nog ingen långtur på skidor med fikakorg denna helgen... Få se om Bono och jag ger oss ut på nårga sista skidturer innan vinterutrustningen får läggas undan för denna säsong!

Hittade dessa bilder, tagna på på en av mina absoluta favoritplatser i vår trädgård. Det är så skönt att gå och sätta sig här med en kopp kaffe när solens morgonstrålar letar sig fram på DesginHousebänken. Men det känns som det är ett tag tills man får njuta av detta:

Det ser mer ut så här (bilden tagen för någon vecka sen när det toksnöade)


Bilder: Susihus

Här syns knappt bänken av all snö. Nä nu får gärna gumman Tö komma på besök och göra det lite vårigt=)
Ha en toppenskön helg
Kram kram på er

Lite vårkänslor

Publicerad 2010-03-09 20:23:52 i Trädgård

Inläggen har varit lite sporadiskt på sista tiden. Har haft så mycket roligt för mig som jag kommer att njuta av ett tag. Trendspaningen, go kväll med gamla goa kollegor förra veckan. En härlig tjejhelg i Göteborg hos min goda vän och arbetskollega MP. Vi fyllde helgen med god mat, shopping, soliga promenader och inte att förglömma den ljuvliga filmen "a single man". Tom Ford har gjort en fantastiskt vackert förpackad film om en rätt tragisk historia. Colin Firth spelar fantastiskt bra, kläderna, miljöerna och filmtekniken är underbara och jag kan bara summera att gå och se filmen! 

I dag har jag varit på kundbesök i Jönköping och passade på att ta en go lunch tillsammans med min goa och trevliga vän N på den mysiga butiken/restaurangen Matvarufabriken. Alltid lika roligt att träffas, hoppas att vi ses snart igen för jag får så'n inspiration efter en date med dig=)

Solen skiner om dagarna och gör att jag får lite vårkänslor även om jag kastar mig ut på längdskidorna i motionsspåret efter jobbet. Gäller att passa på.

Nu när snön smälte bort lite och mina hemska lik till ljungkrukor tittade fram, var jag tvungen att ta in krukorna för att tina upp dem så jag kunde slita bort dem och byta ut dem till lite fräscha kvistar. Dekorerade dem med lite olika band och hjärtan, känns lite vårigare på trappen.


Bild: Susihus
Har ni fått några härliga vårkänslor än?

Många goa vårkramar till er

Trendspaning

Publicerad 2010-03-03 18:03:24 i Inspiration

I går kväll var jag och en god vän på en trevlig tillställning, som hade namnet "Har du koll?"

Det handlade om trendspaning och tendenser. Det var bl a Lotta Ahlvar, VD Svenska Moderådet. hon pratade om trender. Området där det händer snabbast är i modevärlden och den påverkar sen övriga brancher bl a mat och inredning. Ekologiskt och varighet kommer starkt därav jeans är superhett i vår och då inte bara som kläder utan i mycket annat!

Det är 3 stora världsutställningar om Picasso i år och det kommer att påverka trenderna. En film som också kommer att påverka mycket i år är Alice i underlandet. Kanske kan vara ett kul event ett annorlunda teparty?

Hon var en väldigt duktig föreläsare i ämnet! En annan duktig talare var Joacim Andersson, varumärkeskonsult. Han pratade om varumärkesplacering och hur vi bör använda det offentliga rummet som varuplacering. För vem kan inte byta kanal när det är reklam på radio eller tv eller bläddra förbi reklamsidorna i tidningen men ingen kan undgå att uppleva, känna och tänka när man stiger in i en konferenslokal, lounge, kyrka eller ett rum.

Han hade även ett ord som fastnade, istället för second hand som har lite slarvigt blivit vintage som är väldigt inne i allt, så föreslog han Pre-loved. Sakerna har ju blivit älskade av någon innan!
En underbart inspirerande kväll helt enkelt!



Bild: lånad från Boomerang som tänker helt rätt, återvinning av kläder - snacka om pre loved!

Det var en liten trendrapport från mig, som nu med glädje ska hoppa i mina jeans och fara iväg och träffa mina goda fd arbetskollegor.

Må gott
Kram kram

Vilken god helg

Publicerad 2010-03-01 08:26:45 i Hem

Måndag igen, vi har haft en otroligt god helg. I lördags var vi ute och åkte lite skidor på förmiddagen och på eftermiddagen fick jag ett sug av att testa mina löparskor igen. Det har ju börjat bli lite barmark på vägarna, så skönt att få ut och springa igen.

På kvällen kom goda vänner till oss och vi fortsatte in till restaurang PM för att avnjuta deras avsmakningsmeny. Oj va vi njöt, vilken härlig matkonst och oh så trevligt vi hade det där runt det runda bordet.

I går var jag väl inte piggast i kommunen, det var skönt att ligga i soffan och slappa framför OS. Nu är det bara den stora frågan, vad ska jag titta på nu? hihi Det är kanske dags att ta tag i lydnadsträningen med Bono.


Bild: Susihus
Bjuder på en bild från våra soffor, det är alltså här vi har hejjat och jublat över alla våra OS medaljer!
Ha en underbart härlig start på veckan, jag är på väg till Stockholm.

Massor med måndagskramar

Om

Min profilbild

Sus i hus

Välkommen hit! Här susar jag runt tillsammans med mina favoriter - man och hund. Här finner ni inlägg om det som förgyller min vardag, hus, trädgård, lite mat och bak, och en och annan resesväng blir det både till jobbs och helt privat. Kan även dyka upp någon tass... och på tal om det får du gärna lämna ett litet avtryck när du har varit här. Må gott

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela