Susihus

Inspiration

Publicerad 2010-10-27 21:11:34 i Inspiration

Hittade lite fina inspirationsbilder hos Dixi, jag bara kände att jag ville dela med mig av dem.


Vilken läcker ny variant av denna gamla klassiker.



Så läckert med allt vitt och de ljuvliga levande ljusen. Kan behövas lite ljust och ljus nu för idag tror jag att det har varit den gråaste dagen på länge. Brrr detta regn och blåst som går igenom kropp och själ, huuu.

Hittade även denna lite läckra variant av adventsljusstake, jag som inte är så tokig i julsaker och vill ha rätt enkla saker. Dessutom så gillar vi ju betong och sten i denna familj som ni nog har märkt...


Bilder: Lånade från Dixi

Nu är det dags för en kvällsrunda i mökret så det är bara att sätta på sig alla goretex kläder, skor och pimpa till sig med lite reflex på både mig och dogsen.

Önskar dig kära bloggvän en go kväll
Kram

Lyckosam lördag

Publicerad 2010-10-24 19:20:53 i Hund

Vilken lyckosam och trevlig lördag vi har haft, allt utom vädret har väl varit på vår sida. Ihållande ösregn körde vi upp till Jönköping i lördags, för att infinna oss på Jönköpingsbrukshundsklubb. Bono var anmäld till att göra Mentaltest. Vi hann gå med och se hunden före oss och det var bra att få se banan lite och de hade fantastiskt duktiga och trevliga testledare. Väl vid vår tur så gick det så himlans bra att jag knappt kan fatta det. Fantastisk samarbete, social självsäkerhet, avreaktion är super, nyfikenhet och har en måttlig aggression i form av kroppsspråk och väl anpassad till hotet. Han gick igenom banan samlat och snabbt eftersom han avreagerade sig så snabbt och inte tog med sig det han hade blivit utsatt för.

Dommarna bedömde honom som en otroligt trevlig, samarbetsvillig och med en härlig anpassningsförmånga till olika situationer. Där han brister lite i är koncentrationen där fick han en 3, viker av korta tillfällen för att kolla på lite annat runt omkring och han är inte superintresserad av förfölja ett föremål. Vilket jag tycker är skönt för han får inte jaga eller springa efter något som rör sig.

Han är skottfast vilket är superskönt! (min första schäfer var skotträdd och det var hemskt att se och leva med).

På ett mentaltest måste man ha 300 poäng för att klara sig och 600 är max, vi hade 495 så jag är supernöjd!



Bild: Susihus

Efter detta åkte vi hem till våra goa vänner som bor i Jönköping, Fam H. De bjöd på helpension kan man lugnt säga. En något försenad lunch för vi var lite sena, och sen en helt fantastiskt god skaldjursfrossemiddag. Mums så gott och så fantastiskt trevligt. Att få ha såna goa vänner- ni vet där man känner sig som hemma, det är lättsamt och mysigt, samtidigt som man kan prata om allt och att bara umgås och att ha så trevligt ihop det är helt ovärderbart! Ni är bäst kära vänner, tack för en ljuvlig helg!

Min goa man hade dessutom spelat en hundring på hästarna och vann 2400 sek =)
Vi kan bara helt enkelt säga att det var en toppenlördag.

Önskar dig en härlig dag!
Kram i massor

Snölandskap

Publicerad 2010-10-21 08:57:25 i Trädgård

Vaknade idag till ett vitt landskap! Det var inte det att det var lite pudersnö utan ett rejält snötäcke. Ser lite festligt ut när de gula löven är kvar och nu är täckta av vit fluffig snö. Var bara tvungen att gå ut med kameran och föreviga denna något tidiga vinter, snacka om snabb förvandling!



Bilder: Susihus

Jag har ju inte hunnit få in mina krukor med gladioluslökarna...jaja vi får väl se om de överlever och blommar lika fint nästa år...hrmm

Måste bara få bjuda på denna söta story som utspelar sig i min goda väns bil när hon är på väg till dagis med sin 5 åriga dotter Lovis:
När vi åkte till dagis idag sa Lovis: "Alla stora har ju barn"  Jag sa:"Nä, men många stora har barn. Du vet ju Johan och Susan tex har ju inga barn" Lovis tyckte jag var lite pucko och svarade:" Men mamma, dom har ju barnhundar"

Självklart har jag barnhundar =)

Nu kommer solen sakta men säkert kommer att bli en fin vinterdag så här i oktober!?
Önskar dig en härlig dag!
Snökramar

Ps ska förtydliga mig från förra inlägget: Visst ett 2:a pris inte är fel. Men i hundlydnadstävlingar så får man 1 pris om man har över ett visst antal poäng och vi har haft så där snörpligt precis under gränsen och då blir man inte uppflyttad till nästa klass. Det känns lite retligt...när vi är så nära.

Ljuvlig helg

Publicerad 2010-10-18 08:48:28 i Trädgård

Har och är fortfarande drabbad av en liten otrevlig förkylningsbacill. Har nu nyst, snuvat och hostat i över en vecka. Tycker väl att det är så där och hade gärna blivit av med denna bacill nu! Men den verkar trivas och vägrar släppa taget....

Min frånvaro här kan bara förklaras i att jag har tränat väldigt mycket hund på min lilla lediga tid, dock har det inte hjälpt för jag har bara fått 2:a pris på alla tävlingar, så nu är jag lite missmodig och vet inte hur jag ska tackla detta. Nya tag måste hittas!?


Nåja har passat på att njutit i det härliga höstvädret som har varit här i helgen. Helt underbart. Vi passade på att plocka ner och förvara alla våra goda äpplen och ja visst blev det en hel del äppelpaj och kakor bakade i helgen, mums va gott.

Jag fixade till ett litet hjärta till ytterdörren, hittade ett halsband som jag aldrig använder, det piffade upp hjärtanet lite. Lite sirligt och enkelt i väntan på något mossigt till advent...

Köpte lite kronärtskockor som jag satte ner i krukor som lite enkla och dekorativa höstarrangemang.

Hittade även lite ljuvliga kastanjer på vår sköna höstpromenad. Behöver en litet loppisfynd här känner jag, en bricka och samla ihop alla sakerna på, hade varit perfekt, eller hur?

Ha en härlig start på veckan.
Kram kram

Hösten är här

Publicerad 2010-10-04 21:10:45 i Trädgård

Vilket härligt höstväder vi har haft! Strålande sol, klar luft och ljuvliga färger, jag älskar hösten när den är så här! Det är ju för väl att vi har årstider...

Jag har haft en lugn och skön helg, lite trädgårdsarbete, bakning och en hel del hundträning. Så skönt att bara få vara och göra det jag känner för, och det gör ju inte mindre ont när solen tittar fram. Försöker även få lite struktur i min löparträning igen, lätt och glida i väg lite nu när jag inte har ett mål att träna för. Men jag vet ju att jag mår så mycket bättre om jag springer och håller i.

Bjuder på lite trädgårdsbilder idag







Bilder: Susihus

Ha en ljuvlig dag och start på veckan!
KRAM

Om

Min profilbild

Sus i hus

Välkommen hit! Här susar jag runt tillsammans med mina favoriter - man och hund. Här finner ni inlägg om det som förgyller min vardag, hus, trädgård, lite mat och bak, och en och annan resesväng blir det både till jobbs och helt privat. Kan även dyka upp någon tass... och på tal om det får du gärna lämna ett litet avtryck när du har varit här. Må gott

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela