Susihus

Vart tog sommaren vägen

Publicerad 2011-08-30 09:37:36 i Trädgård

Vad hände, här är det 11 grader och grått och augusti är inte ens slut än. Brrr jag som försöker vägra strumpor och jacka i augusti men det här går ju bara inte! Så pass vuxen har jag blivit så jag vägrar även att frysa ;)

Väntar fortfarande på den där sensommaren men nu känns det väldigt avlägset och mer troligt är att jag får rusta för hösten.
Jag har varit iväg i fredags och lördags på kick off, vår egen och för en gångs skull var det riktigt bra och på rätt nivå. Vi hade en fantastisk föreläsare som heter Christer Olsson, har skrivit en bok som heter: Vart är du på väg och vill du dit? Den ska nu raskt inhandlas! Alltid skönt att få träffa sina kollegor och ha lite kvalitetstid med dem. Känner mig lite laddad igen. Härligt nu är det full fart igen!

Måste bjuda på lite trädgårdsbilder/inspiration känner jag.



Vårt underbara lila graciösa gräs som bjuder på fantastiska vippor, de är som silkes garntofsar!


Bilder: Susihus

Vår härliga vildvin som nu håller på att skifta färg till en mustig röd nyans, ljuvlig!

Min löparträning inför Halvmaran har fått sig en törn till, nu när jag äntligen kom igång med löpningen och knät kändes bra har jag gjort något med min höger fot. Antagligen har sulan legat snett när jag var ute och sprang runt milen förra veckan. Vilket har gjort att jag inte kan sätta ner foten riktigt och det gör ilont. Idag bär det av till sjukgymnasten igen, för att höra vad det kan vara. Har fått cykla istället för att springa...hrmm

Ha nu en härlig dag!
Stora kramar

Helg

Publicerad 2011-08-21 21:14:42 i Trädgård

Åh va skönt med helg, det var länge sen jag längtade så efter helg men rackans va kort den var!?
Har nu jobbat i fyra dagar efter en helt underbart skön 4,5 veckor lång härlig semester, och jag känner mig som jag är i chocktillstånd. Min man sa häromkvällen att "det är jobbigt att jobba för man blir så trött". Hihi ja det ligger något i det.

Va skönt att det äntligen kom lite sol lagom till helgen, det gjorde ju inte ont alls. Jag har inte varit riktigt förberedd på att hösten kom så snabbt, i fredags när vi åkte till jobbet var det 10 grader, blåst och regn, kändes mer som oktober än mitten på augusti.

Har höstat till mina krukor lite, efter Gotland så tog sig aldrig min sommarplantering i dem så nu fick det bli lite ljung och bollkryss.



Vid groventrén fick det bli lite ljung.




Bilder: Susihus

Åh nu känner jag ju skönt det är med helg, att hinna med en skön långpromenad innan en go härlig frukost och bara vara. Har tagit mig i kragen och sprungit en lite längre runda och jajamensan med goa sommarpratare i poden så gick det så bra så, och inte har jag ont i knät än heller. Tjohoo det finns hopp!

Jaja nu är det snart ny vecka och jag önskar er en härlig dag!

Kram

Semesterdag 32

Publicerad 2011-08-19 08:17:31 i Trädgård

Måndag 15 augusti

Sista semesterdagen, vi flyttade fram ångesten från söndagen till måndagen istället. Rätt skönt faktiskt. Idag har det regnat och åter regnat i gråskala. Jag började med en massagetid, oj va härligt. Sen var det dax för Bono att köra rehab, vi har stått på en vibrationsplatta idag för att hans ben ska bli bra igen. Jag trodde aldrig att han skulle acceptera att stå still på en vibrerande platta i 15 minuter, men det gjorde han!

Jag blev ju med ett härligt gräs i helgen. Kunde ju inte motstå detta härliga gräs som min goda vän slog till på, utan jag var ju tvungen att ha ett jag med.


Lite mysigt gräs med lite härliga rostiga toner. Nu är det ju bara det att vad ska jag ha det...


Jag har haft en fundering på att göra ett perennland vid häcken mellan Gillenian och Plommonträdet, men där kan jag ju inte klämma in detta höga gräs, det kommer ju inte att göra sig där.


Bilder: Susihus


Kanske att bygga ut detta land istället och göra det till ett perennland med lite fina blommor och detta härliga gräs? Eller kanske ska gräset ner på framsidan i stenpartiet, ja ni hör ju vad jag velar. Behöver nog ha en semestervecka till för att lösa detta, hihi! Jag återkommer när jag har satt spaden, spettet i marken.

Önskar er en härlig dag. Kan bara sammanfatta att vilken härlig semester, även om vädret har varit lite si och så där, värmen har ju varit där men solen hade gärna kunnat visa sig lite till. Nu håller jag tummarna för att det blir en härlig sensommartid med lite rostiga färger och en strålande sol. Känner mig ändå utvilad och det är ju härligt, även om jag inte hade protesterat att få dra mig lite till =)

Träning: Cykling 9km, lunchpromenad 30 min, kvällspowerwalk
Väder: Regn

Semesterdag 31

Publicerad 2011-08-14 22:05:53 i Inspiration

Söndag 14 augusti

Bono och jag tog en härlig morgonpromenad i Jönköping, dock var det lite duggregn i luften men fortfarande varmt och skönt. Efter en god frukost tackade vi våra goda vänner för en fantastisk rolig helg. Det har varit ett sant nöje att få hjälpa dem med deras trädgård. Vilken kul helg vi har haft och vi har inte funderat på en endaste gång att semestern börjar närma sig sitt slut... En endaste dag kvar sen är det tillbaka till jobbet igen. Hade gärna kunnat vara ledig lika länge till.

På vägen hem från Jönköping stannade vi på ett självplock av solrosor och njöt av den härliga prakten. Det blev några blommor att fylla köket med. Lite härlig sommarkänsla att ha i köket!


Bild: Susihus

Idag fyller min blogg 4 år! Helt otroligt, 4 år av nya bekantskaper och härlig inspiration! Fantastisk rolig tid och det ger så otroligt mycket.

Träning: Morgonpromenad, 4 km powerwalk
Väder: Grått på morgonen, sen solsken och varmt 24

Semesterdag 30

Publicerad 2011-08-14 21:46:27 i Trädgård

Lördag 13 augusti

Vaknade och tog en morgonpromenad med Bono i Jönköping innan det var dags för frukost. Efter frukost åkte jag och min goda vän N upp till Gränna. I strålande solsken plockade vi snabbt en mängd amerikanska blåbär på sjävplock. Riktigt roligt, och oj så gott!


Bild: Susihus

Efter detta for vi till en ljuvlig trädgårdshandel utåt Axamo, här skulle det handlas växter. Vi fick utmärkt hjälp och snart var bilen full av fina växter. Sen for vi tillbaka till våra goda vänners hus. Där var våra män i full gång med att gräva och fixa. Trädgården började sakta att ändra lite form. Vi planterade, målade och fixade och hade fantastiskt roligt. Va skoj det är att göra saker tillsammans med goda vänner. Det händer ju en hel del när man är 4 personer, det blev en rejäl förändring. Tyvärr har jag inte en enda bild...typsikt men vi var så fokuserade på att färda vårt dagsprojekt.

På kvällen avnjöt vi ännu en fantastisk god middag på deras soliga balkong. Varmt och skönt satt vi ute till efter midnatt.

Träning: Morgonpromenad och en lång skön kvällspromenad
Väder: Strålande solsken och 22 grader

Semesterdag 29

Publicerad 2011-08-14 21:33:57 i Trädgård

Fredag 12 augusti

Äntligen lite blå himmel, skönt! Vi tog en löparrunda på förmiddagen. Dessvärre fick jag ont i knät efter vår runda, konstigt för det var en lätt runda utan några kraftiga backar. Sen fixade vi lite i trädgården, jag fixade bort lite ogräs i vårt stenparti och vi delade på några växter.

Vi packade bilen med trädgårdsfix för i helgen ska vi till goda vänner och hjälpa dem med deras framsida. Kul uppdrag!

På eftermiddagen åkte vi upp till Jönköping. Innan vi skulle till våra goda vänner hade vi några ärende att uträtta men då solen sken klarare och varmare så insåg vi raskt att det lockade mer med att sitta på deras härliga balkong än springa runt på IKEA och A6...sagt och gjort vi skippade A6 och njöt av en lite längre och ljuvlig kväll hos våra goda vänner. Vi kunde sitta ute hela kvällen och njuta av god mat och dryck. Lite sommarfeeling igen mmm
Under middagen presenterade vi vår idé och ritade upp en liten skiss på deras förvandling av framsidan, härligt nog godkändes den direkt! Roligt imorgon skrider vi till verket...

Träning: 6 km löpning
Väder: Sol med några moln 20 grader

Semesterdag 28

Publicerad 2011-08-12 09:55:23 i Före/Efter

Torsdag 11 augusti

Idag stod det att det fanns chans för sol, nåja någon grad varmare men solen var inte på besök i Växjö...
Jag tog tag i att pimpa upp mammas och I husvagn idag. Den lilla pärlan som vi har lånat under vår underbara Gotlandssemestern.


Inte så stor, men passar perfekt för 2 personer och en hund.
Det är lite för mycket färg och en trist rosa färg på gardinerna och värst är nog lampan, så jag kände för en liten förändring.
Före:


Efter:

Bilder: Susihus

Jag hade massor av vitt linnétyg över, för vi köpte det för att klä om våra matsalsstolar men sen målade vi dem istället. Så nu fick jag lite användning för det. Lampan blev väl så där men hur klär man om en liten lampa? Någon som vet så tar jag tacksamt emot förslag....
Helst hade jag velat klä om de trista dynorna också men eftersom den inte är min så hejdade jag mig lite...ja la istället in lite ljusa filtar ;)

Träning: 3 km powerwalk på morgonen, 5 km powerwalk på kvällen
Väder: Mulet runt 18 grader

Semesterdag 27

Publicerad 2011-08-12 09:44:30 i Hem

Onsdag 10 augusti

Idag blåste det kraftigt och kändes som det var höst, fick ta jacka på mig på promenaden, brrrr
Är inte detta lite tidigt, nåja det kommer säkert fint väder när skolorna börjar igen, det brukar det göra. Ja det var ingen tanke på att lägga sig i solstolen idag heller. Jag fick för mig att jag skulle såga ner en trist risig buske som står ner mot stigen innan kanalen. Handsågade och slet för den var rätt rejäl, 5 m hög på sina ställen så det blev mycket sågande. Hittade muskelgrupper jag inte kände till...

J målade om våra köksstolar och när det var klart insåg vi att bordet behövdes målas också så det blev några varv till med penseln.

Bild: Susihus

På eftermiddagen cyklade vi ut till min kusin och hans familjs fina nybyggda hus, det blev en rejäl cykeltur. Vi fick lön för mödan när vi kom fram och bjöds på gott fika.

Träning: Morgonpromenad, 3 km kvällspromenad och en cykeltur på 17 km
Väder: Växlande, sol som avbryts av kraftiga regnskurar även hagel, 15 grader

Semesterdag 26

Publicerad 2011-08-10 10:01:31 i Hund

Tisdag 9 augusti

Idag har vi varit på Djursjukhuset med Bono. Var lite orolig innan för man vet ju aldrig. Jag hade bokat en tid för röntgen, då han inte alltid vill sätta i sin vänster baktass. Men när vetrinären hade känt igenom honom så kan hon inte hitta något mer än att han ömmar lite i muskelaturen baksida lår. Så det blev lite antinflamatoriskt medicin sen ska han vila. Just det ordet finns ju inte riktigt hos Bono. Det får helt enkelt inte bli några cykelturer, sökträning och långa löparrundor nu. Lite trist nu när vi kommit igång med söket och det går så bra men jaja, skönt ändå att det inte var något annat.


Bild: Susihus

Nu har jag bokat en massagetid för honom på torsdag och hoppas att det kan hjälpa till lite.
Jobbigt när en djur har ont och inte mår riktigt bra.

Träning: Löparrunda 4 km kuperad terräng + Olgas träningspass som jag idag skojade till och sprang i en grymbacke i motionsspåret upp och ner...puuh
Väder: Sol och regn i en härlig mix

Semesterdag 25

Publicerad 2011-08-10 09:53:32 i Trädgård

Måndag 8 augusti

Ännu en härlig semestervecka startade idag. Väderutsikterna ser väl dock inte ut att bjuda på strandväder men vad gör det. Det hade ju underlättat och visst hade det varit skönt att få ligga i solstolen någon dag till och bara läsa en härlig bok. Fast det kan vara skönt att få lite gjort också.

Efter kaffet ute i trädgården, åkte vi ut till vår mysiga trädgårdshandel, Klockargården i Ör för att få lite inspiration om vi skulle ta tag i ett nytt trädgårdsprojekt.





Bilder: Susihus

Vi hittade inget så där som vi blev förtjusta i så vi åkte hem igen. J tog tag i att måla om våra kökstolar, de ska äntligen bli vita. De har varit vitlaserade men efter att vi fick laga några av dem i vintras så blev det rejäla skruvhål som inte var så fina. Nu är de spacklade, slipade och målade en omgång.

Träning: Morgonpromenad med lite lydnadsträning för Bono, en lunchpromenad i skogen
Väder: Sol med någon regnskur

Semesterdag 24

Publicerad 2011-08-08 10:04:41 i Trädgård

Söndag 7 augusti

Vaknade i natt av att det tokregnade och åskade. När vi sen steg upp så regnade det fortfarande så efter frukost var det bara att lägga sig i soffan och läsa en bok. Inte så dumt det heller.

Gav mig ut att springa en lite längre runda idag, vid 7 km tappade jag motivationen helt och avslutade med att gå de sista 2 km. Urk va trist det var och det är bara huvudet som styr detta. Undra hur jag ska hitta motivationen igen. Ändå hade jag musik i lurarna, kanske ska ha en spännande bok eller kanske en go sommarpratare istället...hrmm

Eftermiddagen ägnades åt sökträning igen, jag kan säga att Bono vilar sig inte i form. Han hade fått vara hemma när jag var ute och sprang, vilket han tyckte var mycket märkligt, så när jag satte på mig hundträningskläderna trängde han sig med ut till bilen. Väl i skogen så de 2 första skicken flög han fram och tänkte knappt så överladdad var han. Sen gick det mycket bättre, haltar inget i skogen men sen på kvällen när han har vilat så haltar han igen. Nu har jag bokat en röntgentid och ska även boka en massagetid. Tror att han har sträckt sig eller vridit till sig.



Bilder: Susihus

En av de stora glasflaskorna som J fyndade i början på semestern har fått plats på altanen och blivit pyntade med de söta små Cooee hängarna.

Bok: Jonas Moström - Evig Eld, snabbläst men nu börjar jag tröttna på sjukhusmiljöerna
Träning: 9 km löpning, och skogsarbete med Bono i form av sökträning
Väder: Varmt men regnigt
, kändes nästa tropiskt i skogen

Semesterdag 23

Publicerad 2011-08-08 09:54:10 i Trädgård

Lördag 6 augusti

Strålande solsken och en ljuvlig lördag. I dag har vi fått massor gjort, jag har klippt lite i trädgården, gått och fixat massa småsaker, plockat och donat. Härligt men till slut blir jag nästan trött på mig själv för jag är överallt!

Äntligen fick vi upp de små speglarna som jag hittade och J fixade till några små fäste av en list som jag har målat.


Bild: Susihus

Blev en lite rolig effekt i trädgården.

Bono har fått ta det lugnt och stilla idag, han har till och med fått lite Bamyl som är lite antinflamatoriskt. På kvällen grillade vi och bjöd mamma och hennes sambo på middag, de hade precis kommit hem från 3 veckors bilande i England. Vi satt ute hela kvällen och njöt av god mat och semesterberättelser.

Träning: En kort powerwalk 3 km och Olgas träningspass
Väder: Soligt, varmt och skönt - härligt

Semesterdag 22

Publicerad 2011-08-08 09:47:36 i Trädgård

Fredag 5 augusti

Det är ändå skönt att få vakna i sin egna säng. Dock hoppade jag morgonpromenaden idag, inte lika motiverande när det inte blir att gå vid havet.

Idag har tvättmaskinen gått varm hela dagen, och den lilla pärlan har städats ur.


Bild: Susihus torkvindan före anstormningen med tvätt

Bono och jag har roat oss i skogen med sökträning. Det var roligt att träffa gänget igen och få komma igång och träna. Bono gick jättebra med superfina markeringar. Tyvärr haltade han sen på kvällen med sin vänsterbaktass...hrmmm vad kan nu detta vara? Så frustrerande när ens djur inte mår riktigt bra.

Träning: Inte mycket, skogsarbete med Bono i kuperad terräng
Väder: Varmt, klibbigt med någon regnskur

Semesterdag 21

Publicerad 2011-08-06 10:17:45 i Resor

Torsdag 4 augusti

Strålande solsken och inte ett moln på himlen, varmt och skönt. Jaha då var det dags för oss att packa ihop vårt lilla söta boende. Tror nog att vi har haft bästa platsen på campingen, i ett hörn längst ner mot havet. Några tycker nog att det är för långt till toaletterna men det tycker inte vi.


Vi åkte in till den vackra staden Visby efter lastning av den lilla pärlan. Det blev 2 timmars promenad inne i ett varmt och underbart Visby, innan både vi och Bono gav upp.


Så vi åkte ut lite söderut och hittade en parkeringsplats. Där tog vi en lång skön promenad i naturen istället, lite mer Bonos rätta miljö. Vi avnjöt en underbart god Guteglass, innan det var dags för oss att åka ner till hamnen och sätta oss och vänta på färjan.

Vi inkl Bono satt ute hela resan på soldäck, helt underbart väder.


Bilder: Susihus

Lite vemodigt att lämna denna underbara ö, hoppas att vi kommer snart tillbaka. Vilken härlig semester detta har varit, att bara vara och njuta. Me like =)

Träning: Morgonpromenad och sen vår stadsrundtur i Visby, så rätt lugnt på träningsfronten
Väder: Strålande underbart

Semesterdag 20

Publicerad 2011-08-04 14:43:58 i Resor

Vaknade till ännu en klarblå himmel och strålande solsken. Helt ljuvligt! Efter frukost så tog vi cyklarna ner till havet och stranden. Dock hade vi förvarnats att det var rätt kallt i havet idag, 6 grader på morgonen. Brrr men riktigt så kallt var det inte när vi väl hoppade i, men det var inte så att vi låg i och tog några simlängder...;)

Idag har vi bara njutit och legat och läst och lapat sol! En och annan promenad med Bono annars har det varit rätt lugnt.


Bild: Susihus

Bok: Lars Bill Lundholm - Gamla Stan morden, en helt ok lättläst deckare men inget mer
Träning: Morgonpromenad, 6 km powerwalk
Väder: Solsken och härligt

Semesterdag 19

Publicerad 2011-08-04 14:34:06 i Resor

Tisdag 2 augusti

 

Idag när jag gick vår dagliga morgonpromenad så kändes det att det skulle bli varmt. Det var inte ens en vindpust och havet låg helt stilla, sällan jag får se att havet ligger spegelblankt.

Vi gjorde en liten tur in till Visby idag för att handla lite middagsmat och vårt bröd var helt slut, dessutom så hade vi läst ut alla vår böcker. Så det fick bli en tur till Maxi och en sväng till Leva Kungslador, precis söder om Visby. Vilket härligt ställe detta är, gårdsbutik, galleri, keramik och ett härligt fik med surdegs- och stenugnsbakatbröd. Vi avnjöt en lite enklare lunch, köpte med oss lite bröd och bullar.

Bilder: Susihus

For hem och tog med oss fikakorgen ner till havet. Där har vi sen legat och njutit av sol och bad hela dagen. Helt fantastisk dag, knappt ett moln på himlen och jag njuter av att ha semester och få spendera den här på Gotland.

 

Träning: Morgonpromenad, 9 km cykling, 6 km promenad

Väder: Strålande solsken inte ett moln på himmeln

Semesterdag 18

Publicerad 2011-08-04 14:28:52 i Resor

Måndag 1 augusti

 

Lite dimma på morgonen och solen envisades med att dölja sig bakom några moln. Vi satsade dock på att den skulle leta sig fram och packade en lunchlåda, fika och gav oss i väg till fots mot stranden som vi hade fått tips om. Efter en härlig vandring utmed raukar och höga klippor kom vi fram till en helt fantastisk strand och helt själva. Det blev ett dopp men rackans så kallt det var i vattnet idag, brr. Idag har det rullat in lite dimma mellan varven och då känner man direkt att temperaturen går ner. Skönt att få ligga lite på stranden och läsa, kände att jag behöver det.

Bilder: Susihus

Bok: Boktjuven – Markus Zusak, en helt fantstisk vacker bok om en liten tjej under andra världskriget och det är döden som berättar historien. Låter märkligt men har ni inte läst boken så gör det!

Träning: Morgonpromenad, 6 km promenad och 4 km löpning plus Olgas träningspass

Väder: Sol men med viss dimma som rullade in

Semesterdag 17

Publicerad 2011-08-04 14:24:51 i Resor

Söndag 31 juli – 7 årig bröllopsdag

Började morgonen med Bonos och min dagliga morgonpromenad vid havet, sen blev det frukost med champagne och kan man tänka sig ett litet fint paket av min man. Ett vackert halsband fick jag, vilken härlig morgon.

 

Idag gav vi oss iväg till vårt älskade Fårö. Vårt första stopp blev Sylvis döttrar, ett underbart trevligt fik med väldigt goda kardemummabullar. J tog saffranspannkaka med salmbärssylt inte så dumt det heller. Sen fortsatte vi ut till Fåröfyr, vi tog en promenad längs den vackra stranden och njöt av det vackra vädret som plötsligt visade sig. Vi gick en bra bit ut och det är ju helt otroligt att man kan få en strand så fin helt för sig själv.

Nästa stopp sen blev på Kutens bensin och där smaskade vi en himmelsk god måltid, vilket häftigt och udda ställe med fantastisk god mat. Vi lämnade denna ljuvliga ö mätta och nöjda!

Bilder: Susihus

Vi avslutade sen vår bröllopsdag med att ta en picknick nere på stranden vid campingen och titta på solnedgången. En helt enkelt ljuvlig dag, denna sista julidag.

Träning Morgonpromenad,  5 km strandpromenad

Väder: Mulet på morgonen och sen fantastisk efterlängtad sol

Om

Min profilbild

Sus i hus

Välkommen hit! Här susar jag runt tillsammans med mina favoriter - man och hund. Här finner ni inlägg om det som förgyller min vardag, hus, trädgård, lite mat och bak, och en och annan resesväng blir det både till jobbs och helt privat. Kan även dyka upp någon tass... och på tal om det får du gärna lämna ett litet avtryck när du har varit här. Må gott

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela