Susihus

Virkat lite

Publicerad 2011-12-30 10:10:50 i Pyssel

Med en ny härlig pysslig kollega på jobbet så har jag virkat mig ett par vantar! Hon hade med sig ett mönster och förklarade att detta var lätt som en plätt. Ska erkännas att virkning är nog inte min starkaste gren... men skam den som ger sig, så iväg och köpte lite garn och virknål sen virkades det raskt och fort gick det. Tjohoo va kul och dessutom mycket lättare när vi var några på jobbet som gjorde samma vante, var ju bara att fråga ex vid minskning och annat mystiskt i beskrivningen. Ska väl erkännas att läsa recept och stick/virk beskrivningar och följa dem till punkt och pricka är inte riktigt min grej.



Bild: Susihus

Här är resultatet, hur varma och sköna som helst och de stickas en vante på en kväll...
Tack snälla Sara för tipset och stödet.

Nu blir det hundträning med träningskompisarna, sen får jag nog städa lite, handla och fundera på en dukning inför morgondagen.
Må gott
KRAM

Årets julkort

Publicerad 2011-12-29 08:59:02 i Pyssel

Öven om det inte var en lång julledighet så vande jag mig snabbt vid att vara ledig. Fantastiskt skönt att få sova och vila upp sig, så det var en mindre chock att ta sig till jobbet i tisdags. Jag har lite ledighet att ta ut så idag tog jag fritt fast jag ska jobba undan lite, men det tar nog inte mer än en timme och jag gör det hemmifrån. Helt ok med andra ord. Dock var inte dagens väder något att vara ledig för, grått, regn och kraftig blåst igen...vad är detta?

Jaja man kan inte påverka vädret så det är bara att acceptera! Försöker ladda mig för en löpartur...

Årets julkort som jag nämnde i ett tidigare inlägg blev så här


Bild: Susihus

Handtryckt papper, julgran som är utklippt på Dagens industris börssidor och sen ett litet tryck med stämplar. Det var mycket limande i år men som vanligt fantastiskt kul att pyssla med.

Ha en härlig dag och håll i hatten ;)
Kram

God fortsättning

Publicerad 2011-12-27 08:43:05 i Hem

God fortsättning! Hoppas att du har haft en lika skön jul som jag har haft. Vi har varit lediga i fyra dagar och bara tagit det lugnt. Vi har låtit dessa dagar vara Bonos, det är inte så lätt att träna honom och låta honom få det han behöver när mökret ligger tungt. Så nu när vi har varit lediga har vi passat på med långa sköna promenader, lagt spår och upplet varje dag. Både vi och Bono har känt oss nöjda och det är något visst att ha en hund som sover gott efter en härlig mental ansträngning.



Bild: Susihus

Vår fina gran, som vi var ute och högg förra helgen och nu lyser upp så härligt.
Julaftonskväll firades hos mamma med lillebror och hans sambo. En god trerättersmiddag avnjöts och sen var det julklappsutdelning och varje år nämns det att vi behöver ju inte ha julklappar då vi är 6 vuxna...men ändå brukar vi ha ett berg av klappar så även i år. Hihi fick bl a en fin Peak skjorta, superfina öronhänge, en tavla, en cool fågelmatsbar från England och massa annat bra.

Trist nog har vi ingen vinterkänsla alls för här är 9 grader och alledeles grönt, har till och med en pensé som blommar för fullt... vart är kylan och snön?

Många goa juligakramar

Lite djur också

Publicerad 2011-12-22 10:04:05 i Resor

Kan väl inte riktigt lämna Sydafrika utan att även bjuda på lite djur... Efter våra härliga dagar i Cape Town så flög vi upp till Johannesburg och sen buss ut i bushen i 3 timmar för att komma fram till Ivory Tree Lodge vid Pilanesberg National Park. Det var väldigt skönt att komma till lodgen och få leva lite lugnt och avslapnat, här är dagarna härligt inrutade med följande program:
0500 Väckning/Kaffe och te
0530 Game drive
0830 Frukost
1300 Lunch
1600 Afternoon tea
1630 Game drive
2000 Middag

Helt ok tillvaro som jag verkligen kan stå ut med...
Tyvärr gick mitt objektiv på kameran sönder grrrrrrrr, undra om jultomten hör mig nu? Så tyvärr missade jag fina bilder på de 2 ljuvliga lejondamerna, flodhästen och på den skygga bruna Hyenan som var väldigt nära oss. Men här kommer i allafall lite bilder på några djur.










Bilder: Susihus

Ha en härlig dag och låt inte julstressen ta tag i er, det blir jul ändå.
KRAM

Annat perspektiv på livet

Publicerad 2011-12-20 08:24:22 i Resor

Under vår Sydafrika resa så besökte vi en dag en av de äldsta kåkstäderna i Cape Town. Jag har varit lite skeptisk till sånt här men jag måste ändra helt uppfattning. Dessutom är det skönt och nyttigt att få lite perspektiv på livet. Kanske är inte hysterin över julklappar och nya saker det viktigaste efter att man har besökt dem som har det extremt tufft, och ändå är stolta, vackert klädda och glada för besök.

Vi besökte att barnhem där vi skänkte madrasser och sängkläder till och sen sjöng vi sånger med dem, oj så roligt.






Bilder: Susihus

Jag tror att detta var den mest inspirerande dagen av hela resan. Den gav verkligen så mycket!

I samma inlägg tror jag att jag slår ett litet slag för julklappar som dina vänner kanske inte behöver. Hoppa in och köp något på Unicef.

Kram

Borta bra men hemma bäst

Publicerad 2011-12-17 14:35:23 i Resor

Så var jag tillbaka i Sverige igen efter min Sydafrika tur. Den blev lite längre än vad det var tänkt, för att South African Airways försenade vår hemresa, så jag var hemma 24 timmar senare än vad jag skulle ha varit. Trist avslut på en fantastiskresa.

Hade en liten annorlunda start på min gruppsresa. Jag var på plats 2 dagar före gruppen och på deras ankomstdag blev jag matförgiftad...så jag var inte den vassaste värden, som tur var hade jag en lokalguide som var toppen.

Sydafrika är ett fantastiskt skiftande land med allt från härliga landskap, kåkstäder, stränder, vingårdar och ett fantastiskt djurliv. Bjuder på lite härliga bilder från den färgrika stadsdelen Bo Kaap i Cape Town.






Bilder: Susihus

Man vet inte riktigt varför husen har dessa härliga färger, en teori är att man målade husen efter vad man hade för yrke, ex frisör lila, rörmockare gröna...men man vet som sagt inte. Kul idé!

Ha en skön lördag! Jag försöker att förstå att det snart är jul och kan bara instämma att det stämmer borta bra men hemma bäst!
Kram

Äntligen snö

Publicerad 2011-12-05 11:27:34 i Trädgård

Vilka jätteflingor det har dalat här idag, äntligen har det blivit ett litet vitt täcke av vit vacker snö. Hoppas att den får stanna nu. Det blir ju ljust direkt, snacka om ljusterapi!



Bono ute och undersöker snön...

Igår fixade jag äntligen till min stora krans till dörren. Tur att jag sprang på så fin mossa igår när jag var ute och gick för idag hade jag inte sett någon alls...


Bilder: Susihus

Nu stänger jag datorn och resväskan och far iväg från snön. Hoppas att jag hinner göra några uppdateringar från Sydafrika! Dit bär det nämligen av nu, det blir jobb i 10 dagar innan det är dax att återvända till Sverige igen.
Ha det underbart
Snökramar

Julkortstillverkning

Publicerad 2011-12-03 17:26:06 i Pyssel

Här är det tomteverkstad, julmusiken klingar ut från ipoden och jag tillverkar årets julkort.
Med lite hjälp från pepparkaksformar, DI, papper, färg och stämplar så ska det nog bli julkort i år också.
Dock hittar jag inget lim så nu strandade projektet något... Hrmmm får ta tag i detta under morgondagen,  inköpa lim, fixa adressetiketter och färdigställa dem.



Bild: Susihus
Tomteverkstaden får helt enkelt ta fritt nu och istället gå ut och tända grillen inför middagen.

Ha en härlig andra adventshelg!
Kram

Energiboost

Publicerad 2011-12-01 21:17:01 i Hem

Vilken härlig eftermiddag jag har haft idag. Började men en god lunch med gamla goda arbetskompisar och sen iväg till Teatern för att gå på Kjell Energhagers föreläsning. Vilken energiboost, han är ju helt underbar, ljuvlig inspiration hur vi ska tänka annorlunda och få saker gjorda på ett annat sätt. Varm rekommendation att gå och lyssna på honom om han kommer förbi där du bor. Åh jag hade gärna gått och lyssnat en gång till för att verkligen få i mig allt!

Imorgon blir det klippning, rätt skön vecka. Var på ansiktsbehandling i måndagskväll, i tisdags var jag i Göteborg och jobbade med mina goa kollegor där, lite god mat med goda vänner, igår en fika med lillebror och så denna dag då...mmm

Nästa vecka blir också lite annorlunda, mer om det sen.


Bilder: Susihus

Ha en härlig 1a december! Hoppas att ni har öppnat första luckan! Det har jag glömt...
KRAM

Om

Min profilbild

Sus i hus

Välkommen hit! Här susar jag runt tillsammans med mina favoriter - man och hund. Här finner ni inlägg om det som förgyller min vardag, hus, trädgård, lite mat och bak, och en och annan resesväng blir det både till jobbs och helt privat. Kan även dyka upp någon tass... och på tal om det får du gärna lämna ett litet avtryck när du har varit här. Må gott

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela