Susihus

Gå och se Niceville

Publicerad 2011-10-27 17:59:54 i Filmtips

Kan bara säga följande om du inte redan har sett den ljuvliga filmen Niceville, så tar dig genast till biografen och gör det! Vilken film! Mina kollegor frågade mig i går om jag hann gå med dem på bio, och jag slet mig loss och vilken tur!

Filmen bygger på den omtalade och bästsäljande boken "Niceville" som skildrar tre extraordinära kvinnor i 1960-talets Mississippi. Societetsflickan Skeeter (Emma Stone) återvänder från universitetet fast besluten att bli författare, men vänder upp och ner på både sina vänners liv, och hela den lilla staden där de bor, när hon beslutar sig för att ge sig i kast med ett hemligt skrivprojekt: En bok baserad på färgade kvinnors berättelser om hur det är att arbeta i de vita överklassfamiljernas hem.



En fantastisk film, den är välgjord och har en stark story, som är berättad och filmad på ett underbart sätt. Jag älskar filmer där jag får skratta, gråta och bli riktigt berörd och det blir jag här.

Njut av lite bio i höstmökret, det är du värd!
Kram

Damejeannen har fått flytta in

Publicerad 2011-10-26 09:09:03 i Hem

Nu när kylan kommer och går så har jag flyttat in den ena av min mans fyndade damejeanner. En av dem står tryggt kvar på altanen under taket och utan vatten i, så jag tror att den ska klara sig där under vintern. Bilder på den finns här. Den som stod ute i landet för att ge lite blänk i trädgården har nu fått flytta in i vardagsrummet.

Var ute och saxade en stor härlig blomsterkvist från Rodgresian i trädgården.


Bild: Susihus

Så här blev resultatet, gissar att blomman/fröställningen torkar och kan stå så ett tag, vi får se!

Ha nu en härlig dag!
Kram

Internethandel

Publicerad 2011-10-22 10:15:11 i Allmänt

Huu nu har jag betalat min restskatt på över 8000 kronor. Jaja det är lika bra att göra det och sen inte tänka mer på det. Så nu glömmer vi det!

Efter min lilla Tallinntur och mina fina stickade långa strumpor har jag känt att jag behöver nog komplettera skoförsamlingen lite. Dock jobbar jag som sagt lite mycket nu och då är internetshopping en strålande uppfinning. Jag klickade hem ett par Ilse Jacobsen stövlar i onsdags på förmiddagen och i torsdagseftermiddag kunde jag hämta ut dem för att stoltsera med dem i fredags! Tjohoo va det går undan.



De finns i massor av roliga färger men jag var färgstark och slog till på ett par svarta :) Valde även 3/4 skaft för att de fina strumporna ska kunna synas lite hihi.
De passade perfekt och är hur sköna som helst! Nu är jag rustad för hösten!

Ha en toppengo helg
Kram

Jobb jobb jobb

Publicerad 2011-10-20 20:38:46 i Hem

Just nu är det väldigt mycket jobb på min front. Det är många och långa kvällar, ändå under några kontrollerade former tycker jag. Försöker att springa med Bono på morgonen innan jobbet, så att jag får min dos av träning för annars mår jag inte alls bra. Det är bara någon vecka kvar till båtarna börjar att röra på sig nere i Alicante, sen blir det lite lugnare ett tag, tror och hoppas jag i allafall.

Denna vackra blomsterbukett fick jag för några veckor sen av en go och glad kund. Härligt med uppskattning och kan du tänka dig, den står fint i vasen än. Helt otroligt, dessa ljuvliga höstblommor - vilken kraft!



Bild: Susihus

Jag har sagt det förrut och jag säger det igen, världen blir vackrare med snittblommor!
Ha en härlig höstkväll
Kram kram

Ännu en solig helg

Publicerad 2011-10-16 12:25:46 i Trädgård

Vilka härliga helger vi har haft! Även denna helg bjuder på strålande solsken om än lite kalla mornar...brr Mr Frost har varit här.

Har äntligen hunnit med att träna lydnad med Bono i helgen. Usch det är inte roligt när jag jobbar för mycke och inte hinner med det i veckorna. Känner att båda han och jag behöver det för att må bra. Har även hunnit med ett intervallpass i motionsspåret! Puh...känner mig lite nöjd!

Det har även blivit lite trädgårdsfix, räfsat och slängt sommarblommorna på komposten.
Vår vackra japanska dvärg lönn vid groventrén har nu skiftat färg och är helt ljuvlig.


Bono smet in i bilden...



Bilder: Susihus

Dock brukar löven rasa på den när frosten har hälsat på, så det gäller att njuta lite snabbt nu!
Ha en härlig söndag!
Nu väntar lite jobb och även ett sökträningspass med tjejhundsgänget =)

Kram

Mysiga Tallinn

Publicerad 2011-10-12 18:44:36 i Resor

Har spenderat en liten minisemester i Tallinn. Med mamma, hennes systrar och deras döttrar, en härlig generationsresa med 6 kvinnor som representerar olika årtionde från 1930-1980. Otroligt roligt har vi haft och vilken mysig stad Tallinn är. Lite Visbykänsla med ringmur, gamla mysiga sneda hus och massor av roliga butiker.

Gjorde ju inte mindre ont av att solen sken och att det är billigt. Att gå ut och fika på något av deras mysiga caféer och få betala 50 kr för 2 koppar kaffe, och ljuvliga bakverk till =) Jag som gillar detta med att fika...mmm



Bild: Susihus

Lite stickat blev det att ta med hem i resväskan, superfina långa strumpor (vilkert gör att jag måste nog köpa mig några skor/stövlar som kan passa till hihi) och en rolig mössa. Kostade heller inte många kronor. En fantastisk mysig stad och en underbart skön minisemester. En energikick och nu full rulle på jobbet igen.

Ha en härlig dag!
Kram

Höststorm

Publicerad 2011-10-06 20:12:28 i Trädgård

Idag känns helgens Brittsommar låååångt borta. Det ösregnar och blåser så regnet kommer i sidled. Brrr inte mitt favoritväder.

Har suttit hemma och jobbat idag då Bono har för andra gången i år drabbats av Rävskabb...brrr så otäckt. Då vi är 2 som har hundar på jobbet så får ju sjuk hund stanna hemma ;) Nu har han fått droppar så det ska väl gå över så att han slipper ligga och klia halva nätterna. Skänker en tanke till alla vilda djur som drabbas av denna vidriga ohyra, fyy så hemskt!

Jag passade på att fixa lite blomfix vid garaget i helgen när det var så fint väder, bjuder på en lite somrigare bild än vad som råder utanför mitt fönster just nu.


Jag målade en bräda för lite sen med de kloka orden som bl a snyggingen Mads Mikkelsen säger i läcker reklamfilm "Livet är inte dagarna som passerar det är dagarna du minns"
Tyckte att det kunde vara en bra påminnelse vid garageväggen. Kanske ställer det en ljuslykta också vi får se...



Bilder: Susihus

Bollkryssen hade torkat upp så det fick bli ett par vintergröna växter som jag redan har tappat namnet på men de ska vara perenna. De var lite läcker färg på dem.

Nä nu väntar dammsugaren och sen måste jag packa lite...
Ha en skön kväll
Kram

Äppelskörd

Publicerad 2011-10-04 19:30:00 i Trädgård

Ännu en fantastisk skön helg med otroligt härligt väder har avlöpt. Rena sommarvärmen, oj så skönt att få njuta av solen. Måste säga att väderfixarna har skött sig bra för det har varit flera sköna och vackra helger nu, även om veckodagarna har varit lite si och så. Tur för mig som inte jobbar så ofta på helgerna, att få njuta av vackert väder. Det kan behövas nu för rackans var det blir skumt fort på kvällarna. Huu vänjer jag mig vid detta???

I helgen skördade vi våra äpplen, vi tyckte att det såg mycket ut innan men oj det var till och med mer. Finfina äpplen packades försiktigt ner med tidningspapper i kartonger för att förvaras i garaget. Hoppas nu inte att det blir tokkallt för fort... Lite mer klass B äpplen las i korgar för att mosas, bakas, pajas, torkas och ätas i största allmänhet rätt snart.

De är ju vackra att bara titta på...




Bilder: Susihus

Ha en härlig dag!
Kram

Härliga höst

Publicerad 2011-10-01 09:56:54 i Trädgård

Äntligen har vi haft lite gott höstväder, nästan lite overkligt varmt för att vara slutet av september. Mmmm jag njuter för fullt med sköna promenader och har även vågat mig på att blanda in lite löpning på morgonturen. Känns bra i foten....peppar peppar. Håller tummarna för att den där ej njutfulla massagen gjorde susen!

Igår var det över 20 grader och helt vindstilla, rena sommarvärmen. Efter att mannens tåg var försenat så blev det en något sen middag. Medans grillen tändes så tände jag upp lite i trädgården, det gäller ju att njuta för fullt av såna här dagar/kvällar. Man får spara dem och ta fram dem en regnig grå novemberdag...



Bild: Susihus

Ny månad och en ny helg, åh får nog ta mig en kopp kaffe och fundera på vad jag ska göra idag!
Njut och ha det bäst
Kram

Om

Min profilbild

Sus i hus

Välkommen hit! Här susar jag runt tillsammans med mina favoriter - man och hund. Här finner ni inlägg om det som förgyller min vardag, hus, trädgård, lite mat och bak, och en och annan resesväng blir det både till jobbs och helt privat. Kan även dyka upp någon tass... och på tal om det får du gärna lämna ett litet avtryck när du har varit här. Må gott

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela