Susihus

Sista inlägget för året

Publicerad 2012-12-30 11:10:17 i Hem

Då var det dags att summera året som gått och vända till ett helt nytt färskt år! Ska bli spännande med 2013 och vad det kan innebära. Förra året hade jag nyårslöften för första gången i mitt liv och det gör jag nog aldrig om för det var att Bono och jag skulle ut och tävla mer....och riktigt så blev det ju inte alls, usch jag lämnar gärna 2012 bakom mig och hoppas att operationer och rehab tillhörde det året.
 
Förrutom den hemska våren med alla fram och tillbaka steg när det gällde Bono, så hade vi en fantastisk resa till Kina och Peking. Där min man inte hade en aning om något, en helt fantastisk resa med goda vänner och ett ljuvligt minne att leva länge på. Annars var 2012 då jag äntligen tog steget efter många funderingar och tvivel till att bli min egen. Ser fram emot att utveckla det under 2013.
Bild: Susihus
Dessa fantastiska Georg Jensen ljusstakar fick vi i julklapp. Vi som "inte" hade några ljusstakar sen innan!  Fast vi brukar säga ljusstakar kan man inte ha för många av...och särskilt inte när de är så här fina!
 
Önskar dig en fantastisk skön nyårshelg och ett riktigt Gott Nytt 2013. 
Vi hörs på det nya året!
Kram
 
 
 

God fortsättning

Publicerad 2012-12-28 16:00:45 i Inspiration

Så var då julen över...tur att jag inte stimmar upp mig inför julen för den är lika snabbt över. Vi har haft en superlugn och mysig julfirande, go mat och dryck, trevligt sällskap. Datorn har knappt varit påslagen... nåja för att kolla film annars har det varit promenader, bokläsning, stickning och filmtittande. Skönt helt enkelt!
 
Snöade fint på julafton men tyvärr plusgrader och det övergick till regn och har så fortsatt hela helgen så nu är snön borta. Hann med en riktig skidträningspass dagen innan jul, nu får jag väl fundera på hur jag ska skidträna....
Bild: Susihus
Har gjort om adventsljusstaken så nu fungerar den ett litet tag till...
Nu tror jag att en god bok väntar på mig.
Ha en härlig fredag!
Kram

Nu står granen på plats...

Publicerad 2012-12-22 16:40:00 i Hem

Granen står så sne' och grann i stugan.....
Vår gran är lite sned i växten så det var inte det lättaste att få den rak, nåja detta får duga. Nu har vi klätt den (jag med hjälp av vantar då jag inte tål kontakten av gran på huden...)och klapparna ligger på plats.
 
Nu fick dock mannen för sig att vi ska rimma på klapparna, jag kommer inte från en rimfamilj och jag är inte bra på det heller...huuu undra om vi verkligen var överrens om detta?!
Bild: Susihus
 
Ha en härlig lördagkväll. Jag funderar på att ta ett varv i skidspåret då det nu ryktas om att snön ska regna bort här under julhelgen.
Kram
 
Ps en julklappspaket har kommit, nu väntar jag bara på den sista...

Julklappar

Publicerad 2012-12-21 09:22:05 i Hem

God morgon fredagmorgon!
Snön dalar vackert och igår var Städrut här och precis knackade fönsterputsarna på, kan knappt bli bättre. Rent och snyggt till jul. 
 
Bono har fått konkurens på sin julgransmatta, då jag har lagt mina nyinslagna julklappar där. Han tittade skumt på dem om de verkligen hade tillstånd att vara där på HANS matta... ;)
 
 
Bilder: Susihus
 
Jag hittade så fint vaxat papper i Göteborg, och ett så vackert kort som passade perfekt på mammas julklapp. Nu väntar jag bara på ett par paket som jag hoppas att posten levererar idag...
Snart ska granen komma in, hinner nog med lite bakning innan
Njut av dagen!
Kram

Klick klick

Publicerad 2012-12-19 11:42:35 i Hem

Hej mitt vinterland, äntligen snöar det igen!
Efter några dagars grått och töigt så börjar landskapet att bli vitt igen, härligt!
 
Jamen kan man tänka sig att denna där fina Heart of Lovikka julgransmattan bara damp ner här efter några klick med hjälp av datorn...hihi. Har lovat mig själv att efter genomförda projekt unna mig något, ny inskriven Susihusregel ;) Självklart är den redan utlagd och bara väntar på att vår gran ska få komma in. Dock är det en i familjen som tycker att den fungerar utmärkt även utan gran...
 
Bild: Susihus
 
Mjukt och go matta enligt Bono, ja praktiskt med flera användningsområden.
Ha en vintrig onsdag
Kram

Göteborgsdygn

Publicerad 2012-12-18 08:23:34 i Inspiration

God morgon alla goa tisdagsläsare!
 
Granen är fixad, i en omväxlande snöstorm så hittade vi till slut en gran, den är inte bland de bästa topp 3 granar vi har haft men det blir nog bra när den kommer in med lite ljus och pynt. 
 
I söndags kväll åkte jag upp med tåget till Göteborg, första stoppet var Caleo, träff med en god vän för en mysig middag, vi pratade på till över midnatt och glömde till och med hoppa av spårvagnen så vi hamnade på en lite detour innan vi kom rätt. 
Måndag morgon en fika med en kompis på Condeco i arla morgonstund och sen gick jag till en Hälsans Ego för att fixa till min fot/häl. Det var väl inte dagens mysigaste timme, fy va det gjorde ont men det känns mycket bättre och det behövdes. Nu får jag vila lite och sen hoppas jag att mina fötter och jag kan samarbeta lite. Efter det så blev det lite shopping, fick nästan gå runt lite innan de öppnade men jag fick lite julklappar fixade innan det var dax för lunch med goda vänner på tokhärliga Dorsia. Mmm en liten vinlunch en måndag med goda tjejer är inte fel. Vi tog sen en liten shopping sväng innan vi avslutade denna härliga dag med en kopp god kaffe på De Matteo innan det var dags att ta tåget hem igen.
 
Bilder: Susihus från härliga Artilleriet 
 
Känner mig lite trött idag efter mitt intensiva och energirika dygn i Götet! Men det får jag stoppa undan lite för nu ska det skrivas offert.
Ha en fantastisk dag.
Kram 

Bye bye panelgardin

Publicerad 2012-12-14 16:20:50 i Hem

Äntligen har panelgardinerna hos oss susat ut....! Jag har varit så trött på dem ett tag men inte riktigt vetat vad jag skulle ha istället, mer än att jag visste att det skulle vara mycket tyg. Tack och lov så kom en mycket god vän med en påse tyg som hon hade köpt men nu ångrat sig. Det blev starten till makeovern hos oss oxå. 
 
Tyvärr så räckte inte hennes fina vita Himla linnétyg till mina fyra längder som jag behövde, och ännu mer tyvärr så hade Himla bytt sortiment. Nåja kom på att jag hade lite vitt linnétyg liggande dock var skillnaden för stor så vi kunde inte mixa. Men efter en tur till det stora varuhuset så inhandlades det mer linnétyg och nya gardinstänger. Sen var det tomteverkstad med borr, plugg, skruvar, symaskin och strykning. Märkligt nog så fast de var klippta och sydda på samma vis så till var de ena paret till det ena fönstret var mycket längre än än det andra paret. Nåja om det inte är golvet som lutar så är det nog så att jag syr efter min lilla slogan fort och fel....
 
 
 
Bilder: Susihus
 
Nåväl efter några svängar med nål, strykning och fixande så är de nu upplagda och på plats.
Ha en fantastisk skön fredag och njut av den stundande helgen. I morgon bär det av på julgranshuggning för vår del. Undra om jag hittar någon Disneygran? Mannen kommer mest att funderar på bästa glöden för korvgrillningen och Bono letar väl efter dagens bästa kotte. Vi har alla våra olika intresseområden...
Fredagskramar bland all rimfrost!

Ny vän i julsamlingen

Publicerad 2012-12-13 11:19:13 i Hem

Sankta Lucia...
Åh så mysigt det är att sätta på tv:n i arla morgonstund och få njuta av lite luciatåg och skön sång. Annat än Bonos kraxande, tur att han är tyst på natten. Kenzo kunde ju sjunga även nattarior när granntikarna löpte...men som sagt Bono håller sig till dagsljuset. Måtte löpet vara över snart.
 
I går hade jag ett tjejgäng vi är fd jobbarkompisar på besök, vi körde knytis, supermysigt och trevligt som vanligt när vi träffas. De hade med sig en sån fin julbock som nu redan är en ny kär julvän.
Bild: Susihus
Rejäl, enkel och bara störtskön står han nu på bordet och pryder sin plats. Tyvärr gick det inte lika bra för Gävles traditionella julbock i natt....
 
Ha en fortsatt skön Lucia dag och njut!
Kram
 
 

121212

Publicerad 2012-12-12 15:10:00 i Hund

God eftermiddag denna speciella dag, 12 12 12. Säkert många som gifter sig idag då det är ett speciellt datum och det lär ju dröja väldigt länge innan det händer igen. Så jag säger grattis till alla er!
 
Min käre man har fått vatten på sin kvarn nu i min jämställdhetskampanj, han har ju röstat lite mer på en Rolf (fantasilöst hundnamn enligt mig) än på en Maja (oxå mannens namnförslag). Då grannens tik löper, och Bono är inte på sitt alldeles charmigaste humör enligt oss. Springer runt och småsjunger lite och vill gärna vara ute...
Hrmmm kan i och för sig hålla med honom att detta beteende hos Bono är inte festligt, nåja vi får väl se om det blir tillökning på tjej eller killsidan!? 
 
Bild: Susihus
 
En överlycklig Bono som när han inte är tokkär i grannens löptik, älskar att busa omkring i snön!
Ha en alldeles ljuvlig 121212 dag.
KRAM
 

Trendigt

Publicerad 2012-12-11 11:36:00 i Pyssel

I dag har jag förhandlat tufft med mig själv och fick till lite friskvårdstimmar ;) Bäst att nyttja en direkt så Bono och jag gav oss i väg upp till vårt kuperade motionsspår, helt ospårat och slet en stund med längdskidorna. Så nu är premiären avklarad! Det behövs mycket träning känns det som...
 
Stickning har verkligen fått sig ett uppsving. Nu är det så trendigt och inne så det till och med stickas på Nobelfesten! Häftigt uppträdande av Cirkus Cirkör. Själv fick jag en inspiration om att jag skulle sticka julgranskulor, hur svårt kan det vara!? Var på ett trist humör när jag testade i fredags, maskor och stickor gled och for på alla håll. Som tur är finns det vänliga själar med tips och idéer på nätet, så nu med hjälp av rundstickor och magic loop tekniken har det tillverkats stickande julgranskulor.
Bild:Susihus
 
På lördag ska det huggas gran, tjohoo va härligt!
Ha en ljuvlig tisdag!
Kram

Bakat

Publicerad 2012-12-10 09:13:48 i Mat & bak

God morgon
Måndagmorgon och idag har mannen gett sig i väg till jobbet. 6 veckors sjukskrivning är över och det är dags att komma i andra turiner igen. Bono som precis har funnit sig till rätta med att vi är hemma om dagarna. 
 
Helgen gick snabbt, jag hade tänkt att jag skulle göra min skidpremiär men tydligen var inte spåret riktigt klart, hade ett annat alternativ men det är mycket längre dit och det fick jag inte riktigt in i tidsprogrammet, då jag även har hunnit att jobba några timmar i helgen. 
 
Frysen har sakta men säkert tömts nu när vi har varit hemma så igår var det dax att baka och fylla upp den igen, det blev bröd, morotsmuffins, kolakakor och saffransbullar. 
Bild: Susihus
 
Så nu får det nog bli en kopp kaffe efter dagens motionspass, snöskottning!
Ha en helt ljuvlig vinterdag
Kram

Genomförande

Publicerad 2012-12-07 19:16:00 i Jobb

Då var premiären för mitt alldeles första egna genomförda projekt! Så roligt och massor av intressanta möten med spännande och energirika människor jag träffade i går.
 
Jag höll i en mässa/utställning för kvinnligt företagande i regionen och även UF företag (ung företagsamhet), detta var i anslutning till en konferens om jämställdhet och kvinnligt företagande. Under konferensen kunde man lysnna på intressanta och spännande föreläsare med bl a Magdalena In de Betou, och mer skratt blev det till kvällens mingel då det var stand up underhållning med Isak Jansson och Yvonne Skattberg. 
 
En sak av alla kloka saker under gårdagen var bland annat följande. Som företagare behöver man följande tre saker:
Paraply
Jordfelsbytare
Solkräm
Paraplyet för att det kommer tuffa dagar och har man ett paraply så blir man lite mindre blöt dessa dagar.
Jordfelsbytare behöver man ha så den reagerar när man är på fel väg, så man inte bränner sina kort.
Solkräm kan man behöva när det går bra och bara vill sola sig i glansen.
 
Rätt skönt beskrivet hur det kan vara att vara egen företagare!
Bild: Susihus - när utställarna höll på med sätta upp sina montrar...
 
Ja en härlig dag med många nya intryck och goa nätverkskanaler.
Nu tar jag fredag! 
Kram

Snön faller

Publicerad 2012-12-04 15:02:57 i Trädgård

Hej på er i snöyran! 
Här är det en kritvit tisdag och jag har redan varit ute och kört ett motionspass med snöskyffeln och fortsätter det så här så får det nog bli en tur till.
Tjohoo det finns hopp om skidpremiär snart...håller tummerna för detta! Synd bara att min personlige tränare Bono inte får hänga på...hans knä vill nog inte riktigt även om han själv gärna vill.
 
I min jämställdhetskampanj så har vi nu kommit fram till lite namnförslag...hihi Fast idag kontrade de med ett grabbnamn...hrmm. Nåväl vi ska hitta en lämplig kandidat först, men bearbetningen pågår ;)
 
Bild: Susihus
 
Denna bild tog jag på morgonpromenaden och nu får jag ta mig ut för att skaka fram granarna och ljusslingan den syns inte alls...
Snöiga kramar

London calling

Publicerad 2012-12-03 12:28:38 i Resor

Go måndag! 
Äntligen har vintern kommit, så underbart. Här är vitt och kallt, solen finns där men kommer inte riktigt fram då det snöar. Helt ljuvligt, kan gärna få komma lite mer snö så jag kan få ta fram skidorna. Kan behövas som träningsform då min häl gör grymt ont just nu och jag vågar inte springa med detta onda elände, skidor känns lite mer skonsamt. 
 
Vi har varit ett par dagar i London och bara njutit av denna fantastiska storstad. Inga måsten utan bara strosat omkring, ätit och njutit i stora drag. Jag har inte ens shoppat....hittade inget och toksprang inte efter något heller, rätt skönt att bara vandra omkring och ta dagen som den kommer. Vi har väl gått ett par mil och det är nog tur det för oj så mycket gott vi har ätit. Vi har njutit av publunch, afternoon tea på Harrods och varit på Jamie Olivers restaurang.
 
 
Bild: Susihus
 
Vädret i London har varit kallt, klart och solsken. Perfekt helt enkelt.
Ha en härlig måndag!
Kram

Om

Min profilbild

Sus i hus

Välkommen hit! Här susar jag runt tillsammans med mina favoriter - man och hund. Här finner ni inlägg om det som förgyller min vardag, hus, trädgård, lite mat och bak, och en och annan resesväng blir det både till jobbs och helt privat. Kan även dyka upp någon tass... och på tal om det får du gärna lämna ett litet avtryck när du har varit här. Må gott

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela