Susihus

Julkortsfunderingar

Publicerad 2012-11-30 10:00:00 i Inspiration

Så här inför stundande första advent är det kanske hög tid för Susihuset att ta tag i årets upplaga av julkort! 
Bör kanske fundera ut det nu och boka upp lite tid i tomteverkstaden för tillverkningen.
 
Så här blev föra årets upplaga, med lite hjälp av Dagens Industris fina börssidor.
Bild: Susihus
 
Jag har några idéer till årets kort men ingen som har seglat upp som en säker vinnare. Tyvärr slängde jag i väg alla mina gamla stadskartor från olika delar av världen till pappersinsamlingen... Kunde ju ha blivit ett roligt material annars att jobba med. Men det är bara att starta tankeverksamheten och se vad vi kan komma på i år.
 
Happy Friday
 

Jämställdhet

Publicerad 2012-11-28 13:48:00 i Allmänt

 
Håller på med en liten jämställdhetskampanj här hemma...
Eftersom vi är följande i vårt hushåll
2 människor
1 schäfer
2 manliga varelser
1 kvinnlig
 
Så bör det väl rimligt vara så att om det ska råda jämställdhet här så måste vi ju köpa oss en schäfertjej!?
Eller hur?
 
Bild: susihus (en söt liten Fixa som vi passade en helg)
 
Tänkte kanske inte slå på stort och driva en superstor kampanj om detta i massmedier men här kan jag ju ändå få dryfta den lite... ;)
Ha en härlig dag!
Kram

Kakfat

Publicerad 2012-11-27 08:58:53 i Inspiration

Hej där! 
Tisdagmorgon och regnet vräker ner här, tänk om det hade varit snö istället, så härligt!
Är på väg på kundbesök, vi ska ha lite avstämning inför mitt första uppdrag, som egen företagare! 
 
Har missat att visa kakfatet som jag äntligen fick ihop. Det var lite tricky att borra, och kanske blev det inte exakt de tallrikar tillsammans som jag hade tittat ut för några gick sönder... 
 
Första  3 våningsfatet ihop satt och redan bortgivet som present!
Bild: Susihus
Jag ska raskt ge mig i kast med fler för det här var roligt...
Ha en härlig tisdag
Kram

Ny vecka

Publicerad 2012-11-26 10:07:06 i Pyssel

God måndagmorgon! 
Är det inte otroligt svårt att stiga upp på morgonen just nu, det måste ha med mökret att göra?! Jag vill ha snö nu så det blir ljust och fint, har tröttnat lite på denna gråafärgskala som bjuds ute nu.
 
Idag ska jag skicka mina 2 första fakturor i mitt nya bolag. Tjohoo va roligt, eller tja det vet jag inte än om jag kommer överrens med faktureringssidan... Efter många olika namnförslag så har jag bolagiserat Susihus. I min verksamhetsberättelse så står det att jag projektleder och konsultar inom mötesindustrin. Möten och projektledning kan ju vara väldigt mycket, möte mellan dig och din hund, eller ett möte för ett företag, möte för att du behöver hjälp med din trädgård... eller projektleda något för jämnställdhet..ja vad vet jag i dagsläget? Jag har tänkt att inte låsa in mig för trångt i något hörn utan se vart detta första året kan leda mig, så länge jag kan fakturera mina timmar så passar det mig.
 
Det känns spännande, lite overkligt och fantastiskt utvecklande! Nu är det upp till mig och det är jag som sitter bakom ratten och styr på denna spännande färd och vart vägarna tar mig ja det får vi som sagt se. Kartan är inte rikitigt färdigritad och GPS är inte helt inställd...
 
Även om jag har tröttnat lite på det gråa ute och vill ha mer vitt just nu så har vi precis målat om en liten söt pall och med lite grå färg blev den som ny.
 
Bilder: Susihus
 
Nu mot fakturorna! Må bäst
 

Ser du stjärnan...

Publicerad 2012-11-23 18:22:20 i Pyssel

Go fredagkväll!
Hoppas att allt är bra så här inför helgen. Jag har gjort lite sammanställning och fixat lite, och nu kom J upp med ett glas rödvin. Trevligt! 
 
Idag har det varit helt ljuvligt väder, äntligen har de fyra nyanserna av grått lättat och seglat iväg. Härligt solsken och vi passade på att njuta med en långpromenad i det nästan vårlika vädret. Har det inte varit väldigt varmt för att vara november?
 
Passade på att plocka med oss några pinnar från skogen och simsalabim så tillverkade jag några stjärnor att pryda trädgården med.
 
Bilder: Susihus
 
Kanske inte de snyggaste men enkla och lite skönt råa så nu pryder de sin plats vid garaget och entrén. Snart dax att ta bort pumporna för lite juldekorationer istället...nåja än lyser de upp med sin pigga färg!
Happy Friday!

Jag hade...

Publicerad 2012-11-22 10:33:26 i Allmänt

...gärna ringt dig idag och grattat dig på din 70 års dag
...mer än gärna köpt med mig dina favoriter till kaffet, dammsugare från Toftastrands fik
...tänkt på att köpa med mig en sk kvällstidning och en plopp, som du alltid köpte till (tror inte att de gick att köpa var för sig utan det var ett paketpris!?)
...gärna suttit och pratat lite om den gången du fick mig att inse simningens gåta och inte bara leka i poolen, eller när vi tog de första stapplande stegen i slalombacken, eller kanske framför allt när du började att övningsköra med mig. Vilken lycka!
...mer än gärna visat dig runt i mitt och J hus
...gärna visat dig bilderna från mitt och J bröllop
...sett fram emot en tur med bilen och sen en promenad i skogen med dig och Bono
...nog förklarat och tackat för att jag har fått min stora djurkärlek av dig. 
...nog skojat om att dina uttryck lever kvar, vi använder dem mer än gärna och allt som oftast
...diskuterat och ventilerat mina företagsplaner för dig, lyssnat men kanske inte gjort ändå som du sagt ;)
...tackat dig för att du stod på dig fast vi verkligen inte var överrens om mitt första bilköp, vilken tur att jag lyssnade då för annars hade jag nog inte klarat mig på motorvägen när jag höll på att hamna under en lastbil men krockade till slut i broräcket.
...skämtsamt frågat dig vad du menade med att man ska inte hindra utvecklingen? För du hade ju rätt och det var väl tur att jag fick cd spelare, den gången när jag fyllde år och hade önskat mig LP och kassettspelare. Dock ser jag dig fortfarande inte dig som en tekniknörd, visst ville du gärna vara först med vissa saker... Du ska veta att jag lever med det uttrycket än och använder det ofta!
...bett dig om att steka dina fantastiskt goda pannkakor och avnjutit en god lunch i ditt sällskap
 
...mer än allt annat sluppit att känna till din grymma neurlogiska sjukdom som gör att jag inte kan göra nämnda ovan och inte har kunnat göra det på över 14 år. 
 
Till min älskade pappa, så saknad!

Finaste julgranarna

Publicerad 2012-11-21 12:15:09 i Inspiration

Hej alla goda onsdagsläsare!
 
Jag har varit iväg och jobbat några timmar på Stadshotellet här i staden. Skoj att komma ut och träffa lite gäster och kollegor några timmar. Nu har jag tagit tag i mailen och snart väntar en skön långpromenad. 
Igår var jag på en spännande föreläsning om trender och mobil marknadsföring, mer om den senare.
 
Jag måste bara visa er de ljuvligaste granar som dök upp här med postpaket. En kompis till mig som tillverkar dessa.
 
Bild: Susihus - rackans vad det ska vara svårt att ta bilder i detta gråa väder, inget naturligt ljus!
 
Jag är ju lite svårflörtad när det gäller julpynt, för jag tycker oftast att det är lite för mycket olika färger. Men dessa tovade granar med pärlor är ju helt ljuvliga, enkla, stilrena och ändå juliga.
 
Nu promenad! 
Ha en go onsdag!
 

Ljuvlig julgransmatta

Publicerad 2012-11-20 09:34:18 i Inspiration

God morgon tisdag!
Igår var det nästan lite vårkänslor med en härlig sol som lyste, tur att jag njöt av den med en långpromenad för idag är det gråa nyanser igen. 
 
Fick ett sånt mysigt nyhetsbrev i går från Heart of Lovikka, de har börjat med en julkollektion och denna julgransmatta måste jag bara visa er. Precis min stil på julsaker, diskret, vit och med en liten rolig detalj. Jag älskar när det är små detaljer som gör helheten! 
 
Bild: Lånad från Heart of Lovikka
 
Hrmm får fundera på om den ska klickas hem... Mannen sa att den skulle bli fin ihop med vår julgransfot =)
Nu lite jobb och sen ta tag i lite fix här hemma.
Må så gott och ha en härlig tisdag!

Smaskig helg

Publicerad 2012-11-19 10:19:42 i Inspiration

God morgon måndagmorgon!
I helgen har jag varit iväg och träffat gamla goa tjejer från Xpo tiden. Vi träffades i Jönköping på ett mysigt fik Kaffe i lördags. Här startade vi med lunch, de har supergoda pizzor.
Mätta och belåtna gav vi oss ut till Taberg och Mormor Magdas glass för vi skulle tillverka glass. I inbjudan hade alla fått att de skulle ta med sig en favoritsmak.
Det blev kardemummaglass med kagdeg och kaksmulor, chokladmintglass med chokladkräm i, Turkisk pepparglass med hallon och vår förrättsglass - koriander, chili, ingefära och lite champagne. Den blev riktigt läcker och passade utmärkt till vår asiatiska förrätt Carpaccio med sesamfrö. 
Bild: Susihus
 
Efter all glasstillverkning åkte vi hem till en av tjejerna som bor i Jönköping och lagade mat, skrattade och hade en härlig kväll.
Energirik helg helt enkelt i både kalorier i form av all glass och även mentalt.
Ha en härlig måndag
Kram

En ny krans

Publicerad 2012-11-15 21:49:14 i Trädgård

Go kväll
Redan torsdagkväll, idag har jag varit på en spännande frukostföreläsning inom Expansiva Växjö. Bl a talade Växjös välkända fb polis, Scott. Han har helt ljuvliga inlägg på fb om polisens vardag och tillslag. Sen har det varit fika med kompis, lite jobb och promenad i solsken. Helt ljuvligt väder. Till det tråkiga så har Bono varit lite sämre idag i sitt ben...
 
En liten blåbärs- och lingonriskrans har jag hunnit med att få till, hänger nu på ytterdörren till groventrén.
Bild: Susihus
 
Ha en fortsatt skön kväll!
Kram

Äntligen lite lökar...

Publicerad 2012-11-14 08:52:49 i Hem

God morgon!
Köpte lite hyachinterlökar häromdagen och nu har jag spridit ut dem i huset och väntar på doftexplosionen!
En liten försmak av juldoft kan gärna få infinna sig så här i grådiset. Jag slog även till på färg denna gång, jag brukar alltid ha vita hyachinter men nu fick det bli en färgkick oxå så nu väntar jag med spänning på de rosa små liven...
Bild: Susihus
 
Jag har gjort ett litet expriment, några är satta i vatten, några som här bara som de är och några är inlindade i mossa, ska se vilka som klarar sig bäst. De säger ju att all näring de behöver finns i löken...
 
Ha en go onsdag!
Kram

Go måndagmorgon

Publicerad 2012-11-12 09:50:47 i Hem

God morgon!
Äntligen ser vi trädtopparna och lite himmel. I helgen har det varit som ett grått lock ute, knappt att det har velat bli dag ens... Men det lämnar vi bakom oss nu och njuter av en ny fräsch vecka. 
 
Idag är det 2 veckor sedan mannen opererades och han mår fantastiskt bra, kan inte lyfta och skriva högerarmen än men har inte ont längre. Häromdagen ringde de från en blomsteraffär och sa att han hade blomsterbud...
Bild: Susihus
 
Denna snygging med vas och allt dök upp från hans jobbarkompisar. Superfin!
Lite jobb och sen ska jag förbereda lite inför kvällens valpkurs som jag ska starta upp.
 
Må bäst och ha en go måndag!
Kram
 

Ikeaväder

Publicerad 2012-11-09 09:32:25 i Hem

Äntligen har vi bredband igen. Vi har levt utan digital TV i fyra veckor och det är inga bekymmer men häromdagen försvann nätverket, det är lite värre. Särskilt om man som jag jobba hemma... Har gått några omgångar med Telia men det är ju helt meningslöst känns det som för de ber ju inte ens om ursäkt. Vi får väl vara glada att vi fick det åter på 48 timmar det kunde ta 72 timmar. Digital tv har vi fortfarande inte...nåja antennsladd funkar oxå så vi har basutbudet.
 
Igår regnade det hela dagen här och vi konstaterade att det helt klart var IKEA väder, så vi for till det stora nybyggda varuhuset i Älmhult. Vi skulle ju ha en ram... konstigt nog blev det lite mer. Bl. a hittade vi en ny brun ludde och Luddar är något Bono gillar så vi slog till på en till.
Bild: Susihus
 
Vi köpte även en brun liten plyschråtta till honom, den föll honom i smaken, Ludde har han bara provlegat på, vi får väl se om den godkänns. 
Ha en toppengo fredag! Jag ska nu ge mig iväg på mitt första uppdrag.
Kram

Sjukrapport

Publicerad 2012-11-06 14:40:04 i Hund

Senaste veckan har det varit sjukstuga här. Mannen opererades förra måndagen för sin skidskadade axel. Han mår efter omständigheterna riktigt bra och undrar varför han inte har gjort denna operation tidigare. Nu kan han sova en hel natt utan värk. Dock är han sjukskriven i hela sex veckor pga inte får skriva eller anstränga högerarmen alls.
 
Bono har varit hos veterinär igen....trodde att hans kvot var fylld för resten av hans liv åtminstone för detta året, men nejdå. Han har kliat och kliat nu ett längre tag. Först trodde vi att det hade med vattnet efter all simträning men nu har vi inte simtränat på över en månad och det blir inte bättre. Så nu sökte vi råd och vård. Det har tagits avföringsprov och blodprov som har skickats på lab. Vi väntar nu på svaren, dock tror man att han har allergi, antingen gräs eller kvalster...
Bild: Susihus
 
Rackans trist men huvudsaken att vi får reda på vad det är så vi kan hjälpa honom, och att han slipper klia sönder sig. Tror att hans årsbudget för veterinärbesök är övertrassererat för många år framöver... 
 
Nu väntar en liten kort löpartur för mig och Bono. Dax att springa lite i five fingers, gäller att passa på när det inte är blött och för kallt ute.
Ha en härlig tisdag! 
Kram

Spökmaränger

Publicerad 2012-11-03 18:01:20 i Mat & bak

Go kväll
Mörkret har lagt sig och det regnar fortfarande. När Bono och jag var ute på en mycket tung morgonlöpartur så kändes det skönt och som det skulle spricka upp men nej, regnet tog taget och det har hållt i sig med grått och trist väder. Har satt till lite bullbak och bakar lite surdegsbröd, så det doftar gott i köket.
 
Bild: Susihus
Dagens bild är spökmarängerna som jag bakade för någon helg sedan, de passar väl bra denna All helgons dag. Små marängtoppar, av lite varierande utseende. De har fått ögon av lite smält choklad. Buu va de skräms!
 
Nu väntar lite grill och ett glas gott rött till.
Ha en toppen kväll
Kram

Helg

Publicerad 2012-11-02 17:59:47 i Trädgård

Go kväll! Så var det då fredag och lite afton. Första veckan som arbetsbefriad har löpt av och det känns som jag har haft fullt upp med en massa spännande möten och lite fixande. Mer info kommer inom kort.
 
Har fixat till lite, äntligen i mina krukor på utetrapporna.
 
 
Bilder: Susihus
 
Passar på att önska dig en fantastiskt god helg.
Mys och ha det bäst!
Kram

Om

Min profilbild

Sus i hus

Välkommen hit! Här susar jag runt tillsammans med mina favoriter - man och hund. Här finner ni inlägg om det som förgyller min vardag, hus, trädgård, lite mat och bak, och en och annan resesväng blir det både till jobbs och helt privat. Kan även dyka upp någon tass... och på tal om det får du gärna lämna ett litet avtryck när du har varit här. Må gott

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela