Susihus

Maskot

Publicerad 2012-10-30 11:20:35 i Allmänt

I fredagskväll när jag kom hem från min sista arbetsdag på mitt förra jobb så istället för helgblommor som min man är väldigt duktig på att köpa väntade en liten helgpresent! Haha så underbart! Jag älskar överraskningar och gillar sånt när man minst anar det. Är alltså inte så mycket för mors- och/eller farsdagspresenter, för det är så förväntat på något vis.
 
Nåväl i paketen låg denna snygging som jag har spanat på ett tag...
 
Bild: Susihus
 
Snygga Kay Bojesens sångfågel Pop. Min man tyckte att jag behöver en maskot nu när jag lämnar mitt jobb och ger mig ut på nya upptåg. Har inte hört Pop sjunga än men den är ljuvlig och jag blir glad bara jag ser den.
 
Ha en härlig dag!
Kram

Installation

Publicerad 2012-10-27 21:15:43 i Allmänt

Go kväll
 
Efter att ha burit hem lite nya teknikprylar i hemmet så har de nu plockats upp ur sina fina välformade kartonger.
 
Bild: Susihus
 
Nu har det programmerats om och installerats från Android telefon till Iphone, några svordomar och timmar senare så ligger äntligen de flesta kontakter på min nya telefon. Min älskade man har pysslat med det medans jag har installerat mig och försöker att komma på min nya Mac. Det var några år sen jag jobbade i Mac miljö, förrutom på Ipad. Jag minns att jag tyckte det var enkelt och roligt då, ska bara tänka om nu för det är ju lite olikt pc. Hittar inte vissa knappar som jag är van vid från pc, fast åh andra sidan upplösningen på bilderna är så mycket finare.
 
Goa lördagskramar!
 

Höstfärger

Publicerad 2012-10-27 16:05:00 i Trädgård

Idag har det varit lövkrattning på schemat. Vilket väder, iskallt på morgonen och sen sprack det upp i ljuvligt solsken.
 
Jag vaknade tidigt 0630, märkligt då jag igår inte kunde tänka mig en tidig morgon till utan såg fram emot en morgon utan klockskrälle...
Nåväl hoppad upp satte mig och stickade och lyssnade lite på podradio, bakade frallor och sen ut med Bono en runda. En skön morgon helt enkelt. Efter frukost så var det till att räfsa för det låg en tjock lövmatta på marken. Bono har roat sig med att stoppa ner sin boll i lövhögen, då han sen hoppar ner i högen för att leta upp sin älskade boll. Ja vi har alla olika sysselsättningar här :)
 
Bild: Susihus
Ha en härlig lördag!
Kram

Höstigt

Publicerad 2012-10-25 15:42:00 i Trädgård

Åh jag gillar den här årstiden, eller rättare sagt så älskar jag årstiderna! Hösten är dock en mysig tid tycker jag, mycket färger, trädgården har rätt att vara lite rufsig och spretig, vi boar in oss och tänder både ljus och eldar...mmm helt enkelt härligt!
 
Ingen tid för höstdepression här alltså, återkom kanske när det är grått och trist i början på mars, och vädret inte kan bestämma sig för vinter, vår och det blir ett inte-något-väder-alls variant. 
 
 
Bild: Susihus
Tagen från vår Franska balkong i sovrummet.
Hoppas att du får en härlig höstig dag och njut av en promenad bland alla löven. Färgkick om något!

Varm och go helg

Publicerad 2012-10-22 07:59:00 i Pyssel

I helgen har det varit 15 grader varmt! Så skönt när solen riktigt värmer, kändes nästan som att vara i skidbacken... Fixade lite ute i trädgården i lördags, det var hög tid att fixa till krukorna på trappen. Några växter i krukor har vi jordslått, hoppas att de klarar sig bättre under vintern. Vi gjorde lite roliga bordsdekorationer...
 
 
 
Bilder: Susihus
 
Borrade lite hål i björkved, och pillade ner taklök. Vi har haft goda vänner från Jönköping på besök här i helgen, så mysigt och trevligt. N och jag var ute med skidstavar i vårt välkuperade motionsspår och körde en rejäl stavgång, vår första träning med stavar inför Tjejvasan. Det får nog bli min melodi att gå upp där och stava på rejält med armarna... Skönt att kunna träna sent i oktober i bara kortärmat, såg dock på väderprognosen att det skulle ändra sig redan i mitten på denna veckan. Gäller att njuta på så länge det varar!
 
Idag ska jag hålla en föreläsning om att jobba som projektledare för en Turismlinje
Go och glad måndag
 
 

Pelargonhotell

Publicerad 2012-10-19 08:21:53 i Trädgård

Förra veckan var det minusgrader och frost, nu är det 12 plusgrader på morgonen. På gårdagskvällens löpartur var en tunn jacka nästan för mycket... I helgen ser det ut som det ska bli 15-20 grader varmt. Galet härligt! Kanske kan hinna få till lite trädgårdsfix i helgen. Har några lökar som måste plockas upp och förvaras men min största gåta är var och hur ska jag vinterförvara mina pelargoner?
 
Jag har ingen källare, eller uppvärmt förråd med lagom temperator, någon som har Pelargonhotell...?
 
Bild: Susihus

Nu väntar lite klippning och medans jag gör det så städar Rut, tjohoo!
Happy Friday!

Flygande matta...eller?

Publicerad 2012-10-18 09:09:00 i Hem

Nu när hösten har gjort entré här i Småland och jag börjar boa in mig lite mer. Skulle vilja ha lite mer tyg i gardinerna, inte bara paneler, känns som jag har tröttnat lite på dem nu. Kan kanske komma en lösning i helgen...vem vet? Jag är ingen mattfantast, har man hund så innebär det oftast lite mer jobb att ha mattor tycker jag då. Vet inte om det är någon som håller med mig? Vi har ett rätt stort sovrum och plötsligt när jag rensade i våra förråd så hittade jag en rulle med vår goa vita stora trasmatta. Kemtvättad, ren och fin låg den bara där. Vi hade den vid soffan i vår lägenhet tills vi tröttnade på att den var mer gråsvart då den även älskades av våra goa herrar Kenzo och Tasse.
 
Nu kanske den kunde boa in sovrummet lite, sagt och gjort så städade jag, passade på att sätta på benen på våra sängar igen. De har varit bortmonterade under Bonos sjukdomstid, så nu är vår japanska säng ett minne blott och vår gamla goa matta har fått flyga fram igen...
 
 
Bild: Susihus
 
Det blev lite mysigare, kanske dax att fixa till gardinerna också, de har drabbats av solblekning men de är ljuvliga för när man drar för dem blir det mörkt. Bono har inte hittat att mattan är en bra sovplats, så än så länge lever den ett vitt och rent liv. Vi får väl se hur länge det håller?!
 
Må bäst!

Solig ledig dag

Publicerad 2012-10-15 08:35:56 i Trädgård

Efter en vecka med Göteborgs utflykt, försökte att få vilken dag som blir min sista men det är inte riktigt klart ännu. Nåja det löser sig säkert. I fredags tog jag en ledig dag och vilket härligt väder det var. Frostigt på morgonen och riktigt kallt, strålande solsekn och riktigt kripsigt. I like!
 
 
Vårt hus från andra sidan kanalen på Bonos och min långpromenad samtidigt som solen värmer upp. Dax att ta fram vantarna helt enkelt.
 
Bilder: Susihus
 
En härlig höstbild på Kanalen som leder in mot vårt hus och småbåtshamnen. Fixade lite i trädgården men skulle nog ha lagt lite mer tid där då helgen inte bjöd på detta ljuvliga väder. Brr det har tokregnat hela helgen. Huu vi som tänkte höstfixa lite i trädgården. Nåja det får bli en annan gång.
Ha en fantastisk dag!
 

Generationsresa

Publicerad 2012-10-09 08:29:21 i Inspiration

I helgen har jag varit i Stockholm på den årliga mamma/dotter/moster/kusin resan. Mamma och sina 2 sytrar med respektive döttrar har varit på tur. Vi representerar från 30, 40, 50, 60, 70 och 80 -tal, riktigt festligt. Flög upp i fredags och vi träffades alla ute hos min kusin som bor i Gustavsberg. Där blev det god lunch och vin innan vi gick på upptäcksfärd i Gustavsberg. På kvällen tog vi oss in till Stockholm igen och checkade in på hotell Amaranten. Avnjöt en fantastisk god middag på Griffins. Där de undrade vad vi var för härligt gäng som hade så roligt!
 
Lördagmorgon var jag ute och sprang i höstsolen utmed Norra Mälarstrand innan det var dax för hotellfrukost. Sen väntade en härlig dag i höstsolen vi gjorde söder och Fotografiska. Hann med lite fika där och vin på ett annat ställe innan det var dags att äta en smarrigt god middag på en libanesisk restaurang på Kungsholmen. Oj vad vi åt.
Bild: Susihus
 
Stockholm har visat upp sig från sin bästa sida med fantastiskt höstväder hela helgen. Det blir mycket prat och underbara skratt under helgen och nästa tur är redan inbokad om ett år åker vi till Helsingfors. Har ni tips på härliga ställen och gärna något trevligt boende så hör av er. En sak är säker vi vill inte bo på ett stort hotell nästa gång. För fy vilken tråkig frukost det var på Amaranten, dels får vänta en halvtimme på att få bord, stökigt och rörigt, allt är slut och inget mys alls. Hotellfrukost är ju en höjdare när det är som bäst!
 
Hoppas att du har haft en go helg!
Kram

Stort steg

Publicerad 2012-10-04 17:33:00 i Allmänt

Idag på kanelbullens dag och på Bonos 4 månader-efter-operationen dagenm har jag tagit ett stort steg, jag har sagt upp mig från min fasta tjänst och ger mig ut i ovissheten!
 
Knasigt kanske eller helt rätt, tja tiden får visa det. Känner bara att jag vill vidare och inte fastna. Har haft tanken ett tag, bearbetade den rejält under semestern i somras, här vänt, vridigt och ventilerat och ja nu har bitarna fallit lite på plats. Jag har varit här i 10 år och har gjort 2 race, det är dags att kliva vidare och se vart som finns bakom hörnet.
 
Dags att investera lite tid i mig själv! Spännande, pirrigt och lite otäckt men jag sitter ändå här med ett leende på läpparna för att jag äntligen har tagit steget. Skönt!
 
Bild: Susihus (Kardemummabullar dagen till ära)

Första delen avklarad

Publicerad 2012-10-01 10:11:31 i Inspiration

Har varit i Stockholm i helgen. Körde upp med man och hund i lördags, efter ett litet stopp på Saltå Kvarn, inhandlat lite mjöl och fantastiskt goda kardemummabullar, så checkade vi in på Elite Hotel Marina Tower.
Vi fick ett stort och fint rum, plus en positiv överraskning att de har snooze söndagar. Vilket innebär att de serverar frukost till 12 och behöver inte checka ut förrän 18. Perfekt! Då anledningen att vi har varit på plats i Stockholm är Lidingöloppet för tjejer på söndagen. Jag hade starttid 1430 och efter den lertävlingen kan jag säga att jag behövde duscha efteråt. Vågade knappt gå in på hotellet med mina leriga fd vita löparskor!
 
Loppet gick så där lite sur tid 1,02, hade sett tid under timmen, men som sagt mycket lera, otroligt mycket folk och grymt kuperad bana gjorde jag det inte bättre. Dock var det roligt att ha gjort det och det var en go stämning bland alla tjejer i leran. Glad att jag har ett grymt motionsspår hemma med saftiga backar, även om de inte kan jämnföra sig med abborrbacken men lite mer träning hade nog gjort tiden bättre.
 
Vi har haft en härlig helg i Stockholm, med sköna lång promenader utmed vattnet i Nacka, ätit gott och haft en go helg, även om den försvann snabbt. Nu är det Mora nästa och på onsdag får jag anmäla mig till Vättern!
Vad har du hittat på i helgen?
 
 
Bild: Susihus
 

Om

Min profilbild

Sus i hus

Välkommen hit! Här susar jag runt tillsammans med mina favoriter - man och hund. Här finner ni inlägg om det som förgyller min vardag, hus, trädgård, lite mat och bak, och en och annan resesväng blir det både till jobbs och helt privat. Kan även dyka upp någon tass... och på tal om det får du gärna lämna ett litet avtryck när du har varit här. Må gott

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela