Susihus

Reserepotage från Berlin

Publicerad 2012-09-27 17:37:00 i Resor

Lovade att återkomma med ett lite längre reserepotage från Berlin.
Bodde på Wallstreet Park & Plaza hotel i fd öst Berlin, inte så långt från Alexander Platz. Bra läge, ljusa och fräscha rum. Hotellet andades Wallstreet, med dollar, börskurser invävt i helteckningsmattan. På kudden låg en Guld peng i choklad och dollarnäsdukar. Små roliga detaljer som gör helheten.
 
Har hunnit med att springa en morgonrunda ner till Potsdamer Platz. Sen efter frukost blev det rundvandring. Jag älskar att upptäcka nya platser till fots, det blev en sväng förbi Checkpoint Charlie, forna gränsövergången mellan öst och väst. Här finns även ett museum om muren med många rymningsförsök, tragiska historier om familjer som splittrades pga denna mur.
Bilden längst upp är ett monument och minnesmärke för alla judar som förintades under andra världskriget. Det fanns 55000 när kriget började och 5000 när kriget väl var över.
Bilden under är Brandenburger Tor.
Bilden till vänster är Ampelman. Öst Berlins och numera hela Berlins gröna gubbe Herr Gårman
 
Bilden längst upp, våra söta men ack så obekvämma trabanter. Vi hade sightseeing med dem och körde själva i konvoj runt och såg staden något bedövade av trånga säten och lite avgaser, fast så rackans roligt. Vi passerade East side Gallery, (bilden längst ner) den del av muren som är bäst bevarad. Bilden till vänster föreställer Alexander Platz och tv tornet.
 
Vi var och målade graffiti en morgon på en ljuvlig bakgård uppe i fd Öst Berlin. Fanstastiskt roligt och han som vägledde oss var en undarbart rolig och trevlig person. Från att ha gjort detta olagligt i unga år är han i dag firmaägare till en reklambyrå och gör graffiti som konst, reklam och loggor. De övriga bilderna får nog symbolisera min bild av Berlin. En härlig mix av nytt och gammalt med lite skön konst bland gatorna.
 
Kan bara säga ta en tur till Berlin, det är inte så långt borta och bjuder på en härlig upplevelse!

Lycka

Publicerad 2012-09-26 17:22:00 i Hund

Idag när jag var ute på lunchpromenaden med Bono i ösregnet. Jag med uppfälld regnluva, Bono med sin älskade boll i munnen och alla vi mötte på vägen hade paraply eller regnkläder på sig. Där går jag i min lilla luvvärld, svårt att ta in så mycket när det regnar och man hör knappt inne i luvan. Då dyker det upp en dam med full regnmundering och går förbi oss och utbrister "Oh vilken fin hund"! Jag tittar upp på henne och säger tack snälla.
 
Så lite det krävs för att vår regnpromenad förflyttar sig till en sann lycka. Ett par små snälla ord och genast är jag i ett annat tillstånd. Häftigt! För mig är det verkligen lycka att få gå på en vanlig promenad (idag dessutom förgylld med lite lydnad på en gräsplätt) med Bono, efter vår tuffa vår.
Har du förgyllt någons dag men en värmande kommentar? Kan behövas idag när det hänger regntunga moln och känns grått...
 

Kär

Publicerad 2012-09-25 08:14:00 i Resor

Redan i taxin in från flygplatsen till hotellet i Berlin i onsdags, kände jag att jag blev kär i staden. När det sen blev en löparrunda på torsdagmorgon innan frukost så bekräftades ännu mer. Vilken stad! En storstad som ändå känns lite lagom mysig och med en avslappnad stil. Skulle kunna tänka mig att flytta dit ett tag.
 
Bild: Susihus
 
Kan bara hålla med dekalen på den söta men ack så obekväma trabanten!
Återkommer med fler repotage från Berlin.
Ha en skön tisdag!
Kram

Mot Berlin

Publicerad 2012-09-19 08:55:57 i Trädgård

Nu far jag mot Berlin, ska ta emot en grupp där imorgon. Har inte varit i Berlin i vuxen ålder så det kan nog behövas en extra dag och ta in staden innan gruppen kommer. Ser verkligen fram emot att få komma till Berlin, vi har många grupper dit nu så det känns som staden är het... Även om jag reser med minimalt med packning, endast handbagage. Så är löparkläderna med, det är ju bara 1 1/2 vecka kvar till Lidingö...guulp!
 
 
Bild: Susihus
 
Bjuder på en bild på ett av våra härliga gräs som nu har krönt sig med dessa ljuvliga vippor. Jag återkommer med ett reserepotage från Berlin när jag är hemma igen
Ha en härlig dag!
Kram

Kreativ lördag

Publicerad 2012-09-17 17:46:00 i Pyssel

Vi är 5 tjejer som jobbade ihop på Nyman & Schultz för nu många år sen, vi träffas med jämna mellanrum. I lördags var det dax för vår present till den ena tjejen som har fyllt jämnt att ramla ut. Vi gav henne nämligen en dag i det blå, vi hämtade upp henne vid 10, åkte till vår mysiga trädgårdshandel Klockargården, som jag har nämt tidigare.
 
Där gjorde vi höstkransar, pratade och försökte att vara kreativa innan det var dax för lunch på det intilliggande caféet. Här kommer bild på min krans, tro inte att jag kom ihåg att fotografera oss in action...tyvärr!
 
Efter lunch åkte vi hem till mig och där tog J emot och hade betongverkstad med oss. Oj så roligt att kladda och fundera ut vad vi skulle göra. Här är några bilder från våra halvklara alster, de behöver fortfarande torka lite till...
 
 
Bilder: Susihus
 
Jag hade en idé om en lite minimalistisk adventsljusstake, dock kan jag tycka att den blev lite för kort. Tänkte bara ha ljus i ena änden och sen ha kanske bara en kotte eller en grankvist i den andra. Vi får se när den har torkat till och jag vågar leka lite med den, alternativt om jag behöver göra om...
Vi avslutade dagen med lite bubbel på altanen i solskenet innan vi eller rättare sagt J grillade åt oss och vi kunde smaska i oss en god middag. En superhärlig och kreativ dag tillsammans med goda vänner, svårslagen kombo!
 

Plommon i överflöd

Publicerad 2012-09-14 18:08:00 i Trädgård

Vår plommonträd har verkligen fått fnatt i år och massproducerat plommon!
 
Vi har i år lärt oss, bättre sent än aldrig att vi bör nog gallra även plommonträdet för några plommon är väldigt små. Jaja vi får helt enkelt bättra oss till nästa år.
 
Bild: Susihus
 
Det är bara att smaska på, kanske någon paj, kaka och eventuellt en chutney det kan bli. Någon som har några smaskiga plommonrecept får gärna dela med sig detta...om ni känner!?
 
Ha nu en fantastisk fredag och go helg! Imorgon blir det utflykt i det blå för en kompis som har fyllt år. Vi är ett gäng tjejer som träffas från vårt gamla jobb och nu blir det happenings...
Kram

Nya växter

Publicerad 2012-09-13 17:59:00 i Trädgård

I detta pågående trädgårdsprojekt så ska jag även få till ett litet fint land med mina roliga och fina växter som jag inhandlade på den mysiga trädgårdshandlen Åbergs Trädgård utanför Ystad, under vår sista semesterhelg.
 
Nu har de fått stå till sig i zinkbaljan ett tag men det vore kanske bra om de får komma på plats innan vintern.
 
Bild: Susihus
 
Har kommit på att jag gillar detta med bladstrukturer och färgerna på bladen näsan mer än blommorna. För en blomma har tyvärr så kort livslängd, det är ju bladen som tillför under en mycket längre tid.
 
Ha en skön dag
Kram

Den lilla stenen

Publicerad 2012-09-12 08:53:16 i Trädgård

I söndags när jag skulle jordförbättra lite så stötte jag på en liten sten....bad min man komma med en liten spade så jag skulle kunna trixa upp den. Nu visade det sig att det var en mindre berg jag hade stött på. Min man har skrattat åt mitt försök med den lilla spaden....
 
Nåväl nu är stenen uppe och mina blommor fick mycket mer jord att växa i. Nu förstår jag varför de inte har brett ut sig.
 
Här skymtar även vårt nya projekt, vi har tröttnat på att klippa gräset under äppelträdet så det får bli lite mer sten och plantering.
 
Bilder: Susihus
 
Dock kom vi på att Bono älskar att ligga under sitt älskade "bollträd" så vi krympte in utgrävningen lite så han får lite gräsmatta under trädet. Hoppas att vi kan färda till helgen, för det var väldans vad kvällarna efter jobbet försvinner snabbt
 

Trädgårdshelg

Publicerad 2012-09-10 08:16:23 i Trädgård

Har varit iväg och jobbat fredagen i Göteborg, kom hem vid lördaglunch. Min älskade J har haft betongkurs för ett gäng damer på lördagförmiddag, så garaget var fyllt med betongalster. Jag var rätt trött efter jobb och tidig tågresa så det blev en lugn och skön lördag med lite promenad, god mat och bokläsning i soffan, med någon eftermiddagslur också... Oj så skönt!
 
Söndagen vaknade jag mycket piggare och energin flödade i kroppen efter Bonos och min härligt friska morgonpromenad i strålande solsken. Efter en god frukost for vi ut i trädgården och fixade och donade, höll man sig bara till där solen var så var det fantastiskt skönt. Skulle jordförbättra lite i ett land på framsidan och ramlade på en liten sten trodde jag men det var ett mindre berg kändes det som innan vi fick upp det.
 
Nåväl denna skönhet som jag planterade i krukorna på altanen och som jag har väntat på hela sommaren har äntligen behagats att blomma och vilken cool blomma sen.
 
 
Bild Susihus
 
Det är en Gloriosa Rothschildiana och på bilden ska den vara mer röd än gul...men nåja. En häftig klättrande växt, undra nu bara om jag kan spara löken till nästa år. Tror nog att jag ska försätta den så den kommer lite tidigare...
 
Hann även med en löparrunda på 6 km innan söndagkvällen och soffan tog vid. Löpningen kändes bra, sprang något fortare än vad jag brukar och det flöt på bra. Hälen är så där, känner direkt när jag har gått i fel skor eller när jag har sprungit men håller det sig på denna nivån så ska jag nog klara loppet i slutet av månaden.
 
Ha en go start på veckan
KRAM

Ny medlem

Publicerad 2012-09-06 21:24:14 i Trädgård

Tror att jag har missat att presentera vår nya medlem. Har aldrig varit mycket för trädgårdstomtar men när man hittar en sån här liten skönhet i betong så var jag tvungen att slå till. Får jag lov att presentera Onkel Kostja:
 
Bild: Susihus
 
Kommer ni ihåg den söta lilla tecknade berättelsen som gick vid jul "Trolltyg i Tomteskogen", där Onkel Kostja kommer ridande på sin varg ända från Sibirien?
Det är en kreativ tjej Fiffiga Fröken som tillverkar denna söta lilla trädgårdstomte. Finns även en kusin Julius...
 
Kostja är en riktigt klurig liten hustomte som man sällan vet var man har. Han gillar festliga tillställningar med många glada skratt och håller sig gärna inomhus under vintertiden, med julfirandet och andra trevliga högtider! Till våren flyttar även han gärna ut i trädgården tillsammans med Julius. Någon riktigt trädgårdshjälp är han väl inte direkt men, han är väldigt trevligt sällskap ändå:-)
 
Vi har väl inte direkt märkt av hans tomtefiness men han tillför lite charm och humor till trädgården och det ska man inte underskatta=)
Må gott!
Kram

Sommarens sista

Publicerad 2012-09-05 18:21:00 i Trädgård

Sommarens sista sommarbukett från trädgården är nu intagen och det är bara att konstatera att hösten är här och att det är dax att höstfixa lite i trädgården.
 
 
 
Bild: Susihus
 
Ljuvlig Malva som jag sådde i våras och som har gett lite härlig färgsprakande fägring både i landet och inne. Den kan nog få hänga med till nästa år oxå.
 
Har lite nya sköna projekt på gång för trädgården och jag håller tummarna för gott väder och att min inspiration anländer samtidigt i helgen.
Sköt om dig!
Kram

Veckorna susar på

Publicerad 2012-09-03 17:59:00 i Pyssel

Så var hösten här och september kom rusande!
 
Det var väldans vad veckor och helger susar på. Förra veckan var jag i Göteborg onsdag till lördagkväll. Jobbade på vårt kontor där och sen träffat massa goda vänner på fritiden så trevigt. På fredagkvällen kom man och hund upp till Göteborg. Jag hade bokat in oss på Hotell 11, inte lätt att hitta hotell som ligger lite naturskönt och som acceptera att ha hund med sig. Det gör då Hotell 11, och när vi låste upp vårt hotellrum så väntade en hundbädd och 2 fina vatten- och matskålar på Bono. Vilken service och omtanke, det värmer!
 
Har hunnit med att göra en liten dörrkrans så här i hösttider, plockade lite ljung på en av våra skogspromenader och knåpade ihop en liten enkel krans.
 
Bild: susihus
 
Jag har även hunnit med och köpa mig ett par nya löparskor för att försöka undvika min onda häl. Det kändes bra när jag var ute och testade dem igår på en 6 km runda. Dock sista halvkilometern så snubblade jag på en sten och vrickade till foten, så nu flyttade jag det onda från hälen till vristen ;)
 
Fast det känns bättre idag så det ska nog gå...
 
Ha nu en skön start på veckan!
Kram

Om

Min profilbild

Sus i hus

Välkommen hit! Här susar jag runt tillsammans med mina favoriter - man och hund. Här finner ni inlägg om det som förgyller min vardag, hus, trädgård, lite mat och bak, och en och annan resesväng blir det både till jobbs och helt privat. Kan även dyka upp någon tass... och på tal om det får du gärna lämna ett litet avtryck när du har varit här. Må gott

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela