Susihus

Utrensning

Publicerad 2013-12-29 19:50:00 i Hem

Go kväll söndag! 
Det är gott om helgdagar nu, de hinner knappt avverka en helg förrän nästa står för dörren. Gott och bara njuta. Nu ska det bli semester i några dagar, inget jobb förrän på fredag. Idag blev en hundpromenad med en kompis inställd och istället satte jag och mannen fart att rensa våra klädkammare...om det behövdes? Puh, en stor svart sopsäck senare kände vi oss rätt nöjda. Dock är jag lite sugen på att fortsätta rensa vidare. Det finns säkert några gömmor till som skulle må bra av en utrensning! Känns bra att börja det nya året med fräscha garderober ;)
 
 
Bild: Susihus
 
Fjolårets hemstickade julgranskulor har fått hamna i en trollhasselgren i år.
Go helgkväll

God fortsättning

Publicerad 2013-12-27 11:31:24 i Allmänt

Hej fredag mitt bland helgerna.
Kändes lite tungt att stiga upp tidigt idag när jag nu precis hade lärt mig att sova lite på morgonen. Nåja en skön långrunda med kompis och våra hundar så piggnade man till för att jobba lite. Det blir nog inte full fart idag, men lite admin som behöver skötas så här inför årets sista dagar.
 
Hoppas att ni har har haft en toppen julhelg. Det har jag, lugnt och skönt, avlöst goda måltider med träning och promenader. Vädret har väl inte varit någon höjdare men men. Julaftons förmiddag var vi ute på Kosta Boda Art Hotel och tränade i gymmet, simmade och mös lite i den varma utepoolen.
 
 
Bild: Susihus
 
Helt oväntat så fick jag en julklapp från reklambyrån som jag jobbar med genom min konsulttjänst. Jag trodde det var godis i paketet men åhhh va glad jag blev när jag fann dessa fina muggar i. 
 
Njut vidare i julmyset! 
Kram

Schäfervalpar

Publicerad 2013-12-22 19:41:45 i Hund

Go kväll denna regniga söndag
 
Vet inte julkänslan infinner sig inte riktigt, även om jag har spelat julmusik hela dagen. Här fullkomligt vräker regnet ner just nu. Var är snön och kylan?
 
Har haft en ljuvlig helg. Åkte till Göteborg i fredags, lunch med en kompis, hem till en kompis som har renoverat sin lägenhete. Jag gav nämligen en idé för några år sen att hon skulle byta plats på köket till vardagsrummet, vardagsrummet till sovrummet och sovrummet till köket. Nu är det klart och det blev så fint! Inte en bild tog jag dock på allt fint.... Var ute och åt med goa tjejkompisar i fredagskväll och sen på vägen hem i lördags åkte jag förbi och tittade på dessa ljuvliga schäfervalpar. 8 sötnosar som tumlade omkring, de är 4 veckor nu och nästa vecka ska vi upp och förhoppningsvis välja vem som ska bli vår.
 
 
 
Bilder: Susihus
 
Ljuvliga? Kunde knappt åka därifrån, fick slita mig efter ett par timmar för goda vänner väntade hemma på mig.
Nu håller jag tummarna att posten gör sitt jobb och mina sista paket dyker upp i morgon. Hoppas även att jag hittar lite julkänsla på vägen?!
 
Kram

Stjärnan på plats

Publicerad 2013-12-19 15:04:25 i Hem

Hej regniga torsdag!
Det är ju inte direkt vinterväder här, regn, grått och lite mera grått. Vet att grått är trendigt i inredningssammanhang men ute, nja jag vet inte.
 
Då vi fick in vår stora gran och insåg att vi måste dölja snittet på toppen, så funderade jag ett tag om jag skulle fixa till en egen variant. Som tur var så tänkte jag en tanke till att det kommer jag inte att hinna. Kom dock ihåg att Heart of Lovikka hade en fin när jag beställde julgransmattan förra året. Mailade och frågade om lite storlek och slog sen till. Den dök upp i brevlådan igår, nu monterad och klar. Nöjd = helnöjd!
 
Bild: Susihus
 
Passade perfekt i både gran och hem! 
Njut av dagen! 
Kram

Lycka

Publicerad 2013-12-17 13:26:49 i Hem

Lycka granen är på plats! Det gick snabbt i år på vår traditionella julgranshuggningsdag. Som traditionen sig bör så är det ut i skogen och leta julgran, när de är funna så tänder vi elden och grillar korv, som serveras med mos och tunnbröd. I år tycker jag att det gick ovanligt snabbt, vi är petiga och det kan ta tid. Nåja vår gran är rätt stor i år. Det gör inget, huvudsaken är att den är tät och har rätt grönfärg med fina grenar, dock fick den kapas rejält i toppen...inser att jag måste ha stjärna för att dölja snittet. Har aldrig haft stjärna inna, men nu är den beställd, på nätet givetvis.
 
Lycka är även att det projekt jag har jobbat och kämpat med i höst blir nu av, vi fick ok igår! Tjohoo va roligt. Nu blir det säkert en hel del Norrköping framöver.
 
Lycka är också att julklapparna börjar att trilla på plats, nu väntar jag bara med spänning på att posten gör sitt så de ramlar ner i lådan. Mannen har redan aviserat att jag inte får vitja postlådan idag...
 
Bild: Susihus
Alla goda ting är tre sägs det!

Lära känna

Publicerad 2013-12-16 13:02:43 i Hund

Hej!
Det har nu gått två veckor sen vi hämtade hem vår nya familjemedlem, Ezton. Tror att omställningen för honom har varit större än för oss att bli med hund igen. Här kom regelbunden motion, träning och lite regler in i hans liv. Det är en helt annan sak att ta hand om en vuxen hund än att köpa valp. Det finns både för- och givetvis nackdelar med båda alternativen. Det är en ny erfarenhet för oss, även om vi passade en vuxen schäfertjej en sommar. Vår största skillnad är dessutom att det är en helt annan ras än vad vi har haft tidigare. Schäferns kvickhet och snabba beslut känns lite längre bort med denna lilla herre. Vi som dessutom har haft en explosiv och arbetsnarkoman i Bono, är vana vid lite fart och fläkt. Ezton tycker numera att det är kul med promenad men han ligger gärna kvar i soffan framför kakelugnen...
 
 
Bild: Susihus
 
Vi stortrivs dock med varandra och vi tycker att på dessa två veckor har det skett massor , så vi ser fram emot vidare utveckling och fortsatt träning. Han har fått stifta bekantskap med agilitybanan och han var väl inte överförtjust...nåja vi får fortsätta och träna helt enkelt, och hitta hans trigger. Det är inte bollar i alla fall, och inte torr hundgodis heller...
 
Kram

1 dygn i Kosta

Publicerad 2013-12-12 08:09:43 i Inspiration

God morgon torsdag! 
Dags för att göra sig redo och köra till Jönköping. Idag är det mäklarbesök på agendan, innan det är dax för lite aw tillsammans med gamla goa kollegor.
 
I tisdags samlades mina nuvarande kollegor på Kosta Boda Art Hotel för en dags konferens och ett dygns umgänge. Trevligt och mysigt på alla sätt. Efter en heldags konferens slappade vi i spa avdelningen, jag tog ett par simlängder och även i den något svalare utepoolen. Tror inte att jag har simmat sen Vansbro!?
 
 
Vi avslutade kvällen i Glasbaren, som alla tycker är så fin, men jag tycker den känns som Silja Line. Brrr
Nåväl vi hade det gott och trevligt. Funderar på att åka dit och SPA på julaftonsmorgon. Vore en skön start på julfirandet.
 
Nu Jönköping!
Må bäst
 
 
 

Lite olika torsdagar

Publicerad 2013-12-05 16:51:00 i Inspiration

Go eftermiddag torsdag! 
För en vecka sen satt jag på takterassen till Riad Saba i Marrakech och åt en ljuvlig couscouslunch i solskenet. Spatserade sen iväg på eftermiddagen i en temperatur runt 22 grader, för att hamna på ett helt ljuvligt spa. En vecka senare sitter jag och tittar ut i ett grått, regnigt och rackans blåsigt Växjö, med en temperatur runt 2 grader. Nu väntar vi bara på stormen Sven...brr. Kontraster!
 
Ikväll gäller det att krypa upp i soffan, tända brasan och en mängd med ljus på det, och låta stormen dra förbi.
 
 
 
Bild: Susihus
Lite direktimport från Marrakech, lyktan och fatet. 
 
Vi får väl se om det blir någon snö som skojade till detta grå.
Kram
 

Ny familjemedlem

Publicerad 2013-12-03 15:44:42 i Hund

Hej!
 
Äntligen har vi tass i huset igen. Nu har vi sakta börjat att utöka flocken igen och detta med en omplaceringshund. En Welsh Corgi Cardigan hane på snart 4 år. Måste nog säga att detta är en högoddsare, alla som känner mig är vana vid att jag har haft minst en stor schäfer runt mig. Han heter Ezton och han har hängöron det får man inte ha enligt reglementet, men i vår värld är inte det något negativt för vi tycker att han till och med sötare. Så oddsen att jag har skaffat en "liten hund" och dessutom omplacering får nog beräknas som en hög insats i vadslagningen.
 
 
 
Bild: Susihus

Han är en go liten herre. Nu ska vi bara hitta lite rutiner för honom, träna lite lydnad och få upp konditionen så kommer han att bli ett härligt tillskott i familjen/flocken.
 
Kram

Marrakech

Publicerad 2013-12-02 10:48:35 i Inspiration

God morgon måndag!
Vi har haft en härlig minisemester i Marrakech. Kontrasternas stad allt från att gå i trånga gränder och myller av folkliv, mopeder, damm och ljud till att försvinna in genom en dörr och fullkommligt ramla in i ett otroligt lugn, tysthet och vackra trädgårdar. 
 
Vi har bott på en ljuvlig Riad Saba. Ett perfekt boende inne i gamla stan med fantastisk trevlig och serviceinriktad personal. 
 
Innegården på Riaden. De hade en ljuvlig takterass där vi kopplade av med lite läsning och lapade sol. Kändes att kroppen bara sög åt sig solstrålarna.
 
 
Här en restaurang som inte säger så mycket alls, det är bara att knacka på och sen öppnar sig denna underbara innegård:
 
Vi har varit på guidade stadsrundtur, besökt det mest ljuvliga spa jag har varit på. Där fick vi hammambad, saltskrubb, citrusinpackning och avslutade med massage. Helt fantastiskt. Har tyvärr inga bilder därifrån men ni kan titta in på Les Bains de Marrakech.
 
Klart att vi har hunnit med att handla lite också, det har blivit lite keramik, lykta, kryddor, dock ingen matta. Vi reste ändå med handbagage!
 
 
Bilder: Susihus

En härlig weekend helt enkelt, i ett väldigt annorlunda land med mycket kontraster. Adventsmyset känns långt borta, får ta igen det nu.
Må gott
Kram

Om

Min profilbild

Sus i hus

Välkommen hit! Här susar jag runt tillsammans med mina favoriter - man och hund. Här finner ni inlägg om det som förgyller min vardag, hus, trädgård, lite mat och bak, och en och annan resesväng blir det både till jobbs och helt privat. Kan även dyka upp någon tass... och på tal om det får du gärna lämna ett litet avtryck när du har varit här. Må gott

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela