Susihus

Bröllopsdag

Publicerad 2013-07-31 15:45:45 i Inspiration

Hej onsdag!
31 juli är ett datum som alltid kommer att ligga mig varmt om hjärtat. För exakt 9 år sen bjöd vi på Trädgårdsfest och var inte hemma när gästen dök upp. Vi svarade nämligen Ja till varandra ute på en klippa vid vattnet, för att sen ta oss med båt till vår trädgård, där familj, vänner och festen väntade på oss. 
 
En helt magisk dag att minnas. 2004 var en sommar som bestod av mestadels kallt väder, regn och rusk, dock just denna dag var det strålande solsken och väldigt varmt. Helt perfekt och allt var så där fantastiskt som vi bara kunde drömma om!
 
 
Idag 9 år senare firar vi på tu man hand, med god mat och bubbel i glasen och njuter av dagen! Dessvärre inte lika fint väder idag som då men vad gör väl det!
Puss & Kram

Lyser upp

Publicerad 2013-07-29 13:03:00 i Inspiration

Hej måndag! 
Ny vecka och nu gäller det att krama ur det sista av julimånad, för på torsdag blir det augusti. Redan augusti, kan inte fatta detta??! Nåja nu är det juli och fortfarande varmt och skönt.
 
Vi har haft en härlig helg med träning och goda vänner på besök. Alltid lika trevligt och mysigt att träffas. Vi spelade kubb, grillade och njöt ute på altanen till efter midnatt. En helt underbar sommarkväll. Längtar redan till nästa gång och det blir nog Amsterdam i höst. En liten weekendtur, gött!
 
Denna fina ljuslykta som våra goda vänner bl a hade med sig, lyser nu upp så fint på altanen. Tack Fam H för en go helg!
 
 
Bild: Susihus
 
Njut av juli, det ska jag göra!
Kram

Kan innehålla spår av grillning

Publicerad 2013-07-27 13:42:18 i Inspiration

Hej lördag!
För första gången på 4 veckor tror jag har vi fått lite regn idag. Nu skiner dock solen igen och temperaturen håller sig runt 24 grader. Köket är något varmare för jag har bakat hamburgebröd och baguetter under förmiddagen...
 
Bono och jag har idag varit ute och testat ett intervall pass så nu flåsar han och jag eftersvettas. Goda vänner är på intåg inför helgen och vi har skickat ut en varning till dem att dagens mat kan innehålla spår av grillning!?
 
Bild: Susihus
 
Nu är det i och för sig grillsäsong, men hos oss är det ju alltid det. Grilldimman ligger tät på kvällstid i kvarteret. Dock skulle jag slå ett slag för alternativ tändning och gärna förbjuda tändvätska, fy va det luktar. Vi är supernöjda med tändröret som får briketterna i perfekt glöd.
 
Min man kan inte förstå varför man inte skulle grilla för att det är vinter. Det enda trista med det är att vi aldrig har grillpremiär ;)
Nåja det är ju sånt man kan överleva.
 
Ha en fantastisk skön lördag!
Kram

Masstillverkning

Publicerad 2013-07-25 10:47:24 i Inspiration

Hej Torsdag!
Har nu landat på altanen med en kopp kaffe och nybakat bröd. Solen skiner och ännu en härlig sommardag är i görningen. Härligt!
 
Lovade ju att visa vad vi hittade på i helgen. Vi hade ju lite masstillverkning här i lördags. Vi borrade och fixade med lite porslin och voila så här blev det.
 
Bild: Susihus
 
Tänkte vi skulle ha några klara för det kan vara bra att ha om det behövs lite gå bort presenter...
Det var ett litet gissel att borra i porslin och inget man gör på ett ögonblick, men kul när det är klart. Nu har jag bara mitt stora projekt att ta tag i en lampa. Dock har jag inte vågat borra i kaffekannan ännu, får se om jag kan hitta något glasmästare eller något som kan borra den åt mig kanske...
 
Ha en härlig sommardag!
Kram

Nymålat!

Publicerad 2013-07-23 10:29:00 i Inspiration

God morgon tisdag!
Idag skulle jag ha tagit en löpartur innan frukost, men jag kan inte förstå att det låter bättre när jag planerar det på kvällen än på morgonen...?! Det gick inte riktigt som tänkt men efter frukost tog Bono och jag oss en tur. Den första på länge, min fot krånglar ju fortfarande. Saknar löpningen som sagt och vill gärna komma igång igen. I går läste jag en tidning med lite sköna träningstips och blev sugen på att testa deras upplägg. Vi får väl se, jag kände av foten lite under löpningen men vi får väl se hur den reagerar det närmsta dygnet. Skönt var det i alla fall.
 
I helgen som har varit har det som sagt varit fantastiskt väder, det har blivit mycket bad och solning men även lite pyssel och fix. Jag tog tag i vår lilla hemmagjorda betongfontän och målade den, svart! Sen kopplade vi äntligen in pumpen och nu porlar den så härligt och visst blev det mycket bättre som svart? Pricken över i blev lite fina Gotlands stenar.
 
 
Bild: Susihus
 
Hade även lite löpande band tillverkning på något annat som har legat till sig men mer om det i nästa inlägg.
Njut av solen och sommaren!
Kram

Spårhund

Publicerad 2013-07-22 22:21:00 i Hund

Go kväll måndag! 
Vilken helg vi har haft, strålande varmt och inte ett moln på himlen. Skönt! Tur att vi flyttade fram spårträningen från igår tills ikväll. Det var lite svalare idag, någon grad i alla fall. Träffades ute i skogen vid halv 8 på kvällen. Idag bestämde vi oss för att lägga parallellspår, alltså vi går ut båda våra spår nära varandra och korsar våra spår på ett flertal ställen. Lägger spårapporter på ungefär samma ställe fast parallellt. Sen går vi ut spåren ihop.
 
Efter förra spårtillfället så trodde jag väl inte mycket då vi inte har tränat och Bono har verkligen inte spårat på nästan 1,5 år. Lite asfaltsspår har jag lagt och några enkla ängsspår det är väl allt. Men det här var i skog och snustorr terräng, längre än vad vi har spårat på som sagt väldigt länge och dessutom skulle vi då spåra tillsammans med en Rottis hane. Hur det gick? Alldeles strålande för båda vovvarna, så roligt och vilken härlig kväll, hundträning och hundprat när det är som bäst. Nöjda, varma och något tröttare åkte vi sen hem med ett härligt leende på läpparna. Visst Bono missade en spårpinne och snurrade på något ställe men funderade och löste problemet och spårade lugnt och fint. Härligt!
 
 
Bild: Susihus
 
Så den "lille solstols" hunden han kan än!
 

Sommarfrukost

Publicerad 2013-07-20 10:16:00 i Hund

God morgon lördag! 
Strålande solsken och inte ett moln på himlen, helt underbart. Vaknade tidigt och steg upp tog en härlig morgonpromenad när temperaturen fortfarande var under 20 strecket. Hem och fixade lyxfrukost, Ricottapannkakor med nyplockade sommarbär. 
 
 
 
Mums va gott. Min man älskar american pancakes och är en mästare på att göra och steka pannkakor, men här utmanade jag honom och har hittat ett eget recept, nåja ska inte ta åt mig äran utan det är Leilas recept. Vilket fick högsta betyg!
 
 
Bilder: Susihus
 
Nu är vi mätta och får vila upp oss lite i solstolarna innan vi tar tag i dagen. Det blir inte IKEA idag i alla fall, skojade och sa det vid frukosten och J tittade misstänkt på mig. Nä känns inte som en IKEA dag när kvicksilvret redan har hunnit stiga över 20 sträcket.
 
Skaffa dig en skön lördag!
Kram

Sommaren fortsätter

Publicerad 2013-07-19 09:53:44 i Hund

God morgon fredag! 
Vilken härlig vecka, strålande solsken och riktigt varmt. Lite jobb har det blivit men annars har jag mest hållt till hemma i trädgården, böcker har slukats i solstolen, ett och annat träningspass har det också blivit, känns så gott!
 
Igårkväll var jag ute och spårade med mina hundträningskompisar, oj så roligt att träffas och träna hund igen. Temperaturen var perfekt runt 20 grader på kvällskvisten, blåst = inga mygg och solen glittrade mellan träden. Spåret då? Nej det var lite fladdrigt och ingen ordning men vad hade jag väntat mig vi har inte tränat spår på väldigt länge...taggade att det ska bli bättre så nu får vi ge oss ut snart igen. Får nog fundera lite på hur jag ska lägga upp nästa spårtillfälle, kul att få tänka hundträning igen och då inte bara simträning för det gör vi ju nästan varje dag.
 
Bild: Susihus
 
Var ute och morgonfotograferade idag och snart blommar den för fullt vår ljuvliga Vidjehortensia.
Ha en go fredag och njut av sommardagen!
Kram

Schack i trädgården

Publicerad 2013-07-15 08:50:00 i Inspiration

God morgon måndag!
Fyra härliga veckor har rusat undan och idag var det dax för mannen att cykla till jobbet igen. Inte klokt vad dagarna flyger iväg. De sista semesterdagarna har vi njutit av ett fantastiskt sommarväder och baravaradagar!
Ljuvligt en massa böcker är lästa och nya är reserverade på biblioteket. Väntar bara på att telefonen ska plinga till så jag kan hämta dem.
 
Då schack trenden har slagit till i modevärlden, ja kanske mest schackrutigt men ändå, så tänkte jag hänga på fast i trädgårdsväg då. Jag hittade några schackpjäser som har varit med på ett event som bordsdekoration. Lämpligt nog hade de hål i botten, så lite blompinne och lite sprayfärg så fick jag lite nya dekorationer.
 
 
 
Bilder: Susihus
 
Vet inte om det blir schack matt men lite småsöta var de allt!
 
Njut av den fina sommardagen!
Kram

Premiärturen avklarad

Publicerad 2013-07-13 10:23:43 i Inspiration

Ja då var premiärturen avklarad! För första gången i mitt liv står jag på ett par inlines och har tagit mig runt på en runda på drygt 3 km...puuuh!
Just nu känns det otroligt långt med 4 mil men det är väl bara att träna på. Jag måste nog ta snabbkurs i hur man stannar för det vet jag inte hur man gör, och hur gör man när det blir lite väl mycket nedförsbacke....?
 
 
Bild: Susihus
 
Annars njuter vi av ett underbart sommarSverige, sol, sommarpratare och böcker i solstolen!
Njut och ha det bäst
Kram

Vansbro = Komplett Tjejklassiker!

Publicerad 2013-07-09 10:50:31 i Inspiration

Nåja det fanns ju en anledning till vår lilla semestertripp. Allt för att skoja till en Vansbroutflykt så förgyllde jag med ett par dagar på hotell i Stockholm, sen upp till ett par goda vänner i Bergslagen för att åka upp till Vansbro på lördagen. Solen sken och det var fantastiskt fint väder, alltid något!
 
Lilla Vansbro var fullt av folk och det var bara att dra på sig våtdräkten och få lite smått panik över hur långt det är till mål.... Då man dessutom ska hämta nummerlappen i målområdet och sen gå hela sträckan så inser man att det är en bit att simma! 
 
Nåja det var inte iskallt i vattnet runt 16 grader så det var inte så farligt. Dock var jag ju inte påläst att vi simmar motströms men det gör vi. Puuuh va jobbigt och i år var det tydligen rätt strömt. Fick aldrig något flyt i simningen utan jagade mest omkring och förbrände energi, usch det här var jobbigt även om det inte tog så lång tid. Hittade ingen njutning i detta alls. Förstod sen att jag skulle ha legat närmare bryggan för att slippa strömmarna men efter 32-33 minuter så var jag väl i mål och Tjejklassikern är nu klar! Tjohooo!
 
 
Bild: Susihus
 
Kändes så tomt efteråt att jag inte ens köpte min tänkta Tjejklassikerjacka, tur att det finns näthandel om jag nu kommer på att jag ska ha en. 
Summa sumarum är att det har varit väldigt roligt och utmanande att göra detta. Har jobbat väldigt mycket mentalt, dock med simningen så hittade jag ingen njutning alls och kunde inte trolla bort något, inte så mycket att titta på och lura sig själv med. Det som jag trodde var lättast var tuffast - Lidingö. Dock var jag nog inte rätt tränad, och det som jag trodde var tuffast var lättast - Vättern. 
Jag har haft grym tur med vädret på alla lopp, strålande solsken och skönt väder, även om det gav svåra eller inga spår alls på Vasan.
 
Nu ska jag fundera på om jag ens kan tänka mig att göra Halvklassikern. Vi får se! Men först ska jag ju lära mig att åka inlines... Mot nya äventyr!

Stockholm

Publicerad 2013-07-09 10:37:37 i Inspiration

När vi vaknade upp i Stockholm på torsdagmorgonen så hade vi tänkt åka ut i Skärgården men det var mulet och de pratades om regn...ovanligt för att vara Stockholm i år förstod vi! Så vi planerade om och tog båten över till Djurgården istället, strossade omkring och njöt av Rosendals Trädgård. Vädret var helt ok även om det var lite mulet. 
 
 
 
 
Bilder: Susihus
 
I Rosendahls rosenträdgård hittade vi denna ljuvliga bänk och slog oss ner, njöt av dofterna av alla vackra rosor och läste lite i våra böcker. Dubbel njutning helt enkelt! 
 
På eftermiddagen sprack det upp och blev helt fantastiskt väder så vi vandrade upp till Fåfängan och njöt av lite god dryck och en magisk utsikt över Stockholm.
 
Vilken fantastisk vacker huvudstad vi har!
 
 
 

Semestertripp

Publicerad 2013-07-09 10:30:27 i Inspiration

I onsdags förra veckan gav vi oss äntligen av på en liten semestertripp. Vi körde först upp till Norrköping där vi tog en längre paus. Mannen som brukar vara här på kurser och utbildningar guidade oss runt. Det blev en härlig promenad runt vattnet och sen lite picknick i parken. Vi avslutade med en lite tur i mysiga stadsdelen Knäppingsborg innan vi fortsatte upp mot Stockholm.
 
 
Väl framme i Stockholm så checkade vi in på Elite Marina Tower. Tror att det har seglat upp till mitt favorithotell, ligger bra i Sommar Stockholm och Bono är välkommen. Han hade fått ett litet kitt på rummet dock var det nog mer riktat till små hundar för skålar och hundsäng var minimal, men det är tanken som räknas.
 
En ljuvlig sommarkväll i Stockholm är inte fel och vi njöt av en god middag på uteservering.
 
Bilder: Susihus
Det är för trevligt med utflykter!

Pioner och åter pioner

Publicerad 2013-07-02 23:10:54 i Hem

Go kväll denna tisdag! 
Fortfarande inget riktigt sommarväder, eller är det kanske det som är en svensk sommar! Idag har det varit tröja på och av, sen kommer det en skur. Kvällen klarnade dock upp och jag och Bono var ute och provsimmade i kanalen, jag med min våtdräkt. Nu har jag simmat två gågner i alla fall inför helgens prövning. Lite nervös är jag allt inför detta. Tur att det är sista etappen av Tjejklassikern för nu kan jag ju inte hoppa av! Det ska väl gå på ren och skär vilja.
 
Förrutom att det är lite väl svalt i sommar Sverige, så är det tråkigt att mina fina älskade pioner regnar sönder...Nu när jag är hemma i år för att njuta av dem ;) 
Har räddat några och satt dem i vaser inne så vi kan njuta av deras vackra lite rufsiga skönhet och deras ljuvliga doft. Mmmm
 
Bild: Susihus
Ha en forsatt skön dag och Sov sött!
Kram

Om

Min profilbild

Sus i hus

Välkommen hit! Här susar jag runt tillsammans med mina favoriter - man och hund. Här finner ni inlägg om det som förgyller min vardag, hus, trädgård, lite mat och bak, och en och annan resesväng blir det både till jobbs och helt privat. Kan även dyka upp någon tass... och på tal om det får du gärna lämna ett litet avtryck när du har varit här. Må gott

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela