Susihus

Uteplatsen

Publicerad 2013-09-29 20:42:35 i Inspiration

Lovade ju er fortsättningen, och här kommer uteplatsen. Det gjorde ju inte ont att det var en fantastisk vacker höstdag!
 
 
Jag blev kär i denna ljuvliga soffa och för att inte tala om den vackra vargkudden.
 
 
 
Här kan jag tänka mig att krypa upp och läsa en god bok.
 
 
En lång korridor ute på terassen som behövdes stoppas upp lite.
 
Bilder: Susihus
 
För när man har gått runt, så hamnar man här, när fotot togs rätt kallt, dock är det här kvällssolen strålar!
 
Terassen är helt fantastisk med sina 70 m2, och i 3 vädersträck.
 
Tack snälla alla inblandade för hjälpen, och särskilt tack till Anna, Emilia, Sebastian och Ulrika för utlånande av foto, konst och detaljer.
 

Styling

Publicerad 2013-09-27 11:07:53 i Inspiration

Hej Fredag!
 
Strålande kall höstdag. Det har varit full rulle denna veckan med jobb, vilket är tur så jag kan trolla bort tankarna och saknaden så mycket som möjligt. Jag har haft ett fantastiskt roligt uppdrag på mitt nya jobb, att styla en stor taklägenhet med fantastisk terass och utsikt i Kalmar, den ska gå till försäljning. 
 
Har haft hjälp av Input intriör med möbler, Sova med sängar och tillbehör, EM till den gigantiska takterassen och några goa vänner som har ställt upp med konst till väggarna. 
 
Master bedroom med en fantastiskt lyxig säng med massage, ledbelysning och ställbar...
 
Barnrummet...
 
Ett sovrum till...
 
med lite rolig konst
Ytterligare ett sovrum
 
 
 
Köket, eller rättare sagt matplatsen...
 
Dukningen med lite knäckebröd och äpplen.
 
Köket och ut mot vardagsrummet, orkar ni fler bilder?
 
Vardagsrummet...
Bildkavalkad i massor. Jag återkommer med uteplatsen så ni inte tröttnar, för den är fantastisk och behöver ett eget inlägg. 
 
Bilder: Susihus
 
Passar på att önska er en härlig höstfredag och go helg!
Kram
 

Tack

Publicerad 2013-09-22 20:53:01 i Allmänt

Tack för alla värmande ord, sms, telefonsamtal, mail, blombud, hembakade macarons, en varm kram på stan det lindrar något denna tunga tid som har följt efter vår älskade Bonos bortgång.
 
Det har varit tungt och är tungt, vi kämpar, försöker att hitta lite nya rutiner i vår vardag. Tack och lov till mitt nya jobb där jag kan försvinna bort dagtid och skingra tankarna och trolla bort tiden och dessutom tro att allt är som vanligt. Verkligheten slår till när jag kommer hem och öppnar dörren och det inte finns någon där som möter. Det är tufft! Det var med lite skräckblandade känslor vi gick mot helg, vi behövde få tiden att vila ut, efter den omtumlande veckan, samtidigt som vi skulle få väldigt mycket tid hemma, där vi är vana att alltid ha sällskap av vår fyrbente vän. 
 
 
BIld: Susihus
 
Vår fina höstiga bukett som vi fick av goda vänner.
 
För mig som har haft Bono vid min sida från det han var liten valp, känns det märkligt att inte ha sin trogna följeslagare bredvid sig och dessutom har jag ju förlorat min trognaste träningskompis. Det tar tid att vänja sig vid att han inte finns där vid min sida. 
 
Njut av varandra och era fyrbenta vänner!
Kram

Kämparnas konung

Publicerad 2013-09-16 21:58:00 i Hund

Denna gråtunga dag lider mot sitt slut, och det har varit en fruktansvärd dag. Till och med himlen har gråtit i kapp med oss idag. Vår älskade Bono har idag fått somna in och saknaden är abnorm och jag känner mig helt tom, och har ont i hela kroppen. 
Bono har haft några hostanfall per dag den senaste veckan, först trodde vi att det var för att han har lekt för häftigt eller druckit lite för fort. För det mesta som han har gjort i livet har gått i ett rasande tempo. Under helgen ökade anfallen, harklingar och försök till att klökas, så jag började fundera på kennelhosta, eller snarare halsinfektion. Förberedde mig på en tur till veterinären som idag. Dock efter nattens hemska vånda när han har tassat omkring, harklat, kämpat och haft svårt att lägga sig ner under hela natten och när vi dessutom till slut steg upp efter att ingen av oss har sovit särskilt mycket, såg att hans envisa onda knä var vätskefullt så började vi ana att det inte stod rätt till.

Veterinären konstaterade att hans hjärta rusade galet, vilket gav han denna känsla att inte få luft. Hon förklarade så väl vad det hette, (jag var nog redan där klar över vart vi var på väg och har ingen aning vad namnet var) och att man kunde remittera honom för en eventuell behandling med oviss utgång. Där någonstans insåg jag att det inte fanns mer att göra, för han kämpade verkligen för sina sista andetag. 
Bild: Susihus

Vår älskade Bono, kämparnas konung som verkligen inte var född under en lycklig stjärna har idag fått springa vidare och vi saknar honom något så fruktansvärt. Att aldrig mer:
 • Få ta del av de få pussar som han delade ut väldigt sparsmakat
 • Få höra hans glädjeskall på trappen när ny morgon gryr
 • Få se hans ljuvligt galna piruetter för ren och skär lycka
 • Få ta del av hans entusiasm över bollar som förgyllde hans liv
 • Få snubbla över en kotte i skogen som han har lagt framför fötterna på oss
 • Få se hans lycka över en simtur
 • Få trilska och truga med honom för att han ska äta sin mat
 • Få glädjas över hans galna arbetslust
 • Få känna hans trygghet på våra promenader i skog och mark i ur och skur
 • Få ha hans goa varma kropp vid min sida när jag jobbar
 • Få hans kloka blick till svar
 • Få känna hans kalla fuktiga nos på kinden
 • Få smeka hans goa öron och bara borra ner ansiktet i hans päls
Det känns fruktansvärt att leva utan detta och dessutom att för första gången sen 1986 inte äga hund känns hemskt. Tystnaden i huset är otäck och att komma hem till ett tomt hus skrämmer mig något, inte av rädsla utan av den tystnad och saknad det innebär. 
Sov gott min älskade kämpe Bono.

Skjut inte hunden

Publicerad 2013-09-13 15:08:00 i Hund

Go eftermiddag sköna fredag!
Strålande solsken och jag har gjort min första vecka på mitt nya jobb. Det känns underbart, både med strålande varm indiansommardag och jobbet. Det snurrar en hel del med nya termer och väldigt utmanande att vara ny på jobbet.
 
Då höstens hundkurser börjar att ta fart håller jag på och har läst väldigt mycket hundlitteratur och kom över denna bok som jag bara måste tipsa om till alla! Skjut inte hunden av Karen Pryor. Alla vi som är intresserade av hur man får barn, anställda, medmänniskor och djur att utvecklas och att ha roligt ihop bör läsa. Visst har den en betoning på djurträning då författaren har tränat marina däggdjur. Men den handlar inte om att "behandla barn/människor som djur" - ett populärt och fördomsfullt uttryck. Utan det handlar om ett bättre sätt att undervisa och lära med hjälp av belöningsträning. 
 
Om man väljer att bestraffa och korrigera individer, lär de sig att ge minsta möjliga för att slippa råka illa ut. De gör vad de blir tillsagda men ställer aldrig upp frivilligt. Oftast blir dessa individer arga och lättirriterade vid för hård press eller vid för mycket bestraffning. Vilket vi kan se hos både sällskapsdjur, hos många anställda och även på skolbarn. 
 
Istället jobba med morötter och belöningar vilket är både kul för tränaren och för den som tränas. Främst tänka på vad man belönar och göra det riktigt bra. Boken är fylld med exempel på hur man tränar hund, delfiner, få bättre slag i golfen och hur man får barn tysta i bilen. Riktigt roligt och tänkvärd bok! 
 
Läsvärt för många i arbetslivet och tränare...(vet nog ett handfull som jag skulle tänka mig skulle behöva läsa denna ;)
 
Nu ska jag ut och träna in något nytt med Bono i det vackra vädret!
Njut av helgen
Kram

Amsterdam

Publicerad 2013-09-09 21:31:08 i Inspiration

Go måndagkväll!
Hemma igen efter både en härligt intensiv helg i Amesterdam och idag har jag spenderat mina första 8 timmar på mitt nya jobb/projekt! 
 
Flög till Amsterdam i fredagsmorgon med goda vänner och vi har cyklat, åkt kanalbåt, flanerat omkring, ätit och druckit gott och bara haft det helt underbart! Vilken stad, kort resväg, lagom stor för att fortfarande vara mysig, lätt att ta sig runt i, skön atomsfär, helt enkelt en toppendestination att spendera en helg i.
 
 
Bild: Susihus
 
Nu gäller det att fylla veckan med nya intryck, lär nog bli några på mitt nya jobb/projekt!
 
Ha en fortsatt skön start på veckan!
Kram

Tecknat dygn

Publicerad 2013-09-04 14:50:06 i Inspiration

Hej onsdag! 
Vilket härligt dygn jag har fått uppleva. Vid lunchtid igår checkade jag och en kompis in på Varbergs Stadshotell & Asia Spa. Vi började med en god lunch och sen till hotellrummet för ombyte till mer Spaanpassad klädsel. Vad är sannolikheten att vi får samma rum som jag hade sist av alla deras fina rum...jojomensan serru. Samma sköna ankor stod på parad och välkomnade oss även denna gång! 
 
 
Bild: Susihus
 
Vi tillbringade eftermiddagen på Asia Spa, vi hade varsin behandling Wenleu/Genki massage. En helt ljuvlig behandling som börjar med ansiktet, akupressur, lymfdränage och massage som stimulerar de varma flödena i ansikte, nacke och hårbotten. Sedan med hand- och fotmassage. Massagen balanserar kroppens energibanor. Jag var helt dåsig efteråt och gick och vilade upp mig i deras mörkerrum där man ligger på varma vattensängar och lyssnar på meditation. Helt underbart! Därefter lite sköna bad, varma källor, roliga bastubad och slutligen hopp i kalltunna för att vakna till liv. 
 
Kvällen tillbringade vi ute på John's Place en skön restaurang på stranden i Apelviken. Vi tog en drink ute innan maten, nästan helt overkligt gott, windsurfarna tränade utanför, vågplask och saltkänsla. Mmm
 
Idag började vi dagen med ett Qigong pass innan frukost. Vilken start på dagen! Vi blev båda helt förtjusta i det passet, frukosten smakade väldigt gott efteråt. Lite japansk tvagning och sen var det dax att lämna detta nästan lite overkliga och tecknade dygnet och bege sig hem på varsitt håll. 
 
Skönt andrum mitt i veckan och vi kom fram till att detta får bli en årligt återkommande händelse!
Rofylld och energiberikad tar jag nu tag i nästa aktivitet.
Njut av dagen!

Höstmånad

Publicerad 2013-09-02 09:02:32 i Inspiration

God morgon regniga måndag! 
Oj va det regnar här idag, det verkligen öser ner. Konstig omställning i helgen som har spenderats med gamla goa kollegor i en sommarstuga i Hällevik. Där har jag gått i shorts och njutit av sol, visst ett och annat moln men ändå. För att inte glömma den ljuvliga bubbelbadkvällen med stjärnklar himmel i lördagskväll och bubbel i glasen...svårslaget! Har genast dryftat detta hemma om vi inte kan få plats med en utomhus bubbelbad i trädgården. Kändes dock inte som mannen var lika entusiastisk...än!
 
Bild: Susihus
Bjuder på en solig bild av vår läckra blodfläder. Det var bakom denna buske jag tänkte mig den lilla utomhusbadet ;)
 
Ha en skön start på veckan. Denna veckan innehåller en massa roligheter för min del!
Kram

Om

Min profilbild

Sus i hus

Välkommen hit! Här susar jag runt tillsammans med mina favoriter - man och hund. Här finner ni inlägg om det som förgyller min vardag, hus, trädgård, lite mat och bak, och en och annan resesväng blir det både till jobbs och helt privat. Kan även dyka upp någon tass... och på tal om det får du gärna lämna ett litet avtryck när du har varit här. Må gott

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela