Susihus

Baravaradag

Publicerad 2014-02-28 18:26:10 i Allmänt

Åh äntligen en ledig dag! Steg upp med maken i arla morgonstund ändå, morgonpromenad med dogsen och sen frukost, dock en liten sova frukoststund efteråt i soffan. Sen ut och lägga spår, som Saga löste galant idag. Massage för min dåliga rygg, gjorde underverk, några ärenden på stan för att sen stanna till i frisörstolen och få håret fixat. Eftermiddagen bjöd på en kopp kaffe med bästa lillebror och nu väntar hundträning i ridhus innan det är dags att landa i soffan med ett glas vin.
 
Helt enkelt en toppen dag! 
 
Bild: susihus
 
En liten sommarfeeling och passar på att njuta av vår härliga Klätterhortensia, tur att den är rejäl för valparna har hittat den och tycker det är jätteroligt att ta en tugga och gnagga lite på den.
 
Njut av fredagskvällen och ha det bäst!
Kram

Kärleksvaluta

Publicerad 2014-02-26 13:31:00 i Allmänt

Tack för alla glada hejarop gällande 2 valpar i familjen! Det känns skönt att höra att det inte är helt galet, för visst har jag funderat ibland. Just nu är det dock lugnt i huset, båda sover på varsitt håll. Lite ordning att de får busa ute, sen att ensamhetsträna dem känns också viktigt bland allt annat när det gäller träning med valpar.
 
Jag njuter nu på sluttampen av min fina alla hjärtans dags bukett jag fick av mannen. Ett helt fång av liljor de har stått i nästan 2 veckor. Det känns som "return on investment" ;)
 
Bild: Susihus
 
Nu lite jobb hemifrån innan det blir en skogstur.
Ha en härlig dag!
Kram

Galet men sant

Publicerad 2014-02-24 13:04:00 i Hund

I lördags gjorde vi något galet men helt sant. Vi hämtade hem en liten Corgi herre. Han är 4 månader och är alltså 1 månad äldre än Saga, dock kommer han nog alltid att vara lillebror...!
 
Vi har funderat och funderat, grubblat och tänkt. Det var ju meningen att vi skulle ha varsin hund, när sen vi förlorade Ezton så plötsligt och så grymt tragiskt, funderade vi fram och tillbaka. Galet att ta en valp till kanske? Inget jag har förordat någonsin, men vi är två vuxna människor, utan barn, med hundvana och stort hundintresse. Dessutom ville vi verkligen ha varsin träningskompis. Då kanske det är lika bra att bita i nu och ta ett par tuffa hundmånader... i valptider och sen förhoppningsvis få njuta av dem väldigt länge!
 
Han heter Professor Snape, ni ser väl likheterna...? För första gången så äger min man en hund! Alla de andra har stått på mig. Lite roligt allt!
 
 
 
Bilder: Susihus

I lördags var det full rulle, då ska jag erkänna att jag funderade på om vi gjort rätt? Men söndagen löpte väl och med tydliga regler att man får busa ute och inte inne, tror jag (hoppas jag) nog att detta ska gå. Just nu sover de sött, men när jag satt i telefon nyss och försökte jobba, busade de som mest. Ska bli spännande att se vad som händer när vi lämnar dem själva en kort stund...men det får bli en annan dag! 
 
Här har våren kommit idag, strålande sol och 10 grader i solen mmmm
Må så gott
Kram

Vaccinerad

Publicerad 2014-02-21 08:06:35 i Hund

I går blev Saga vaccinerad. Det känns som ett kliv då man passerar 12 veckor och vaccinationen är gjord. Hon växer så det knakar och dessutom har hon mörknat i pälsen. Vi som ser henne varje dag tänker inte så mycket på det men vi träffade några igår som såg henne när hon var 9 veckor... Hon väger dessutom nu 13 kg.
 
Bild: Susihus
 
Vaccinationen skedde i anslutning till en djuraffär så Saga passade på att kolla in sortimentet och kröp snabbt upp bland leksakerna.
 
Ha en härlig fredag!
Kram

Väggfärg

Publicerad 2014-02-13 09:08:27 i Inspiration

Den här vintern ber jag att få reklamera. Snö ena dagen, is andra sen regn och blåst. Ska det vara vinter ska det vara snö och kallt, inte hålla på fram och tillbaka.
 
Nåja jag har legat hemma en dag och varit dunderförkyld, men nu känner jag mig bättre igen. Hann dock ligga och fundera lite på väggfärg... Har funderat på att måla vardagsrummet vitt men nu har jag börjat tänka om, funderar lite mer på att gå åt mullvadsfärgs hållet. Alla vita möbler vi har och så småningom efter valptiden så ska golven slipas och vitbetsas är tanken. Såg dessutom väggfärgen i "Alla snackar Sotji" och lutade raskt över mot mullvadfärgade väggar. Ja vi får väl se...vad tror ni?
 
Bild: susihus
 
Ha en skön torsdag
Kram

Skogsdag

Publicerad 2014-02-10 11:20:10 i Hund

Äntligen en bara vara söndag! Inget planerat, inte en tid inbokad, underbart skönt! Efter frukost tog vi bilen till skogen. Jag la ett litet spår till Saga. Alltid roligt att se första gången, hur de löser det och vad de gör. Lugnt och metodiskt tog hon sig till slutet. Vi testade ett litet upplet med föremål, valpbudföring och gick kors och tvärs i skogsterrängen. Helt underbart. Det enda var väl att vi missade att ta med oss kaffet. Tror nämligen att denna lilla prinsessa även behöver tränas på att bara vara i skogen, och på väldigt många fler ställen också för den delen.
En skön liten skogsutflykt och Saga sov gott efteråt.
 
 
Bild: Susihus
 
Fick äntligen med mig kameran ut och nåja hon fastnade på någon bild av alla vi knäppte.
Ha en skön start på veckan! 
Kram

Specialsök

Publicerad 2014-02-03 15:31:04 i Allmänt

Vilken rolig helg, äntligen lite intryck och energi in när det gäller hundträning. Efter att ha stått och hållit 10 kurser på ett år på klubben så kände jag att jag behövde få inspiration. Anmälde mig till en helhelg med Specialsök, tanken var att Ezton och jag skulle gå, men men. Tur att Saga finns så hon fick hänga på istället. 
 
Så häftigt att se en liten valp fatta så snabbt att hon ska leta och markera efter te. Både på en doftplattform och på en golvbana. Superroligt! Specialsök är att man lär hundarna att markera en viss doft, tydligen börja man alltid med te, sen kan man träna vidare och bestämma om det ska bli narkotika, mögel etc.
 
 
 
Bilder: Susihus
 
En inspirerande och lärorik helg, som helt klart gav mersmak.
Ha en skön start på veckan!
Kram

Om

Min profilbild

Sus i hus

Välkommen hit! Här susar jag runt tillsammans med mina favoriter - man och hund. Här finner ni inlägg om det som förgyller min vardag, hus, trädgård, lite mat och bak, och en och annan resesväng blir det både till jobbs och helt privat. Kan även dyka upp någon tass... och på tal om det får du gärna lämna ett litet avtryck när du har varit här. Må gott

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela