Susihus

En liten detalj

Publicerad 2008-08-29 21:22:39 i Hem

Fredag och imorgon bär det av till Stockholm tillsammans med en god vän. Vi ska bo på Clarion Sign, det nya hotellet vid Norra Bantorget, fika, äta gott och umgås, ja just det sen var det en liten detalj till. Vi ska springa en mil runt Djurgården på söndag tillsammans med 25000 andra tjejer i Tjejmilen. Vi sprang för 10 år sen så vi 10 års jubilerar i år, att vi inte har sprungit de andra 9 åren är ju en annan detalj men den behöver vi ju inte nämna.....

Ser mest fram emot en härlig helg i Stockholm i gott sällskap!
Lovade ju bilder på vart vår härliga hundtavla hamnade och efter mycket spring runt i huset så hänger den här just nu, i hallen, i trappen upp.

Här tycker mannen att den hänger bra, jag tycker att den andra tavlan vi hade här var helt ok och jag har inte riktigt bestämt mig än, för jag tycker att den kan hänga här:

På väggen i köket för har har vi ingen konst så den konkurrerar inte med något och vi har rätt mycket gröna detaljer här. Men nja kan man ha konst i köket undrar mannen....?


Bilder: Susihus
Sist vi var på IKEA köpte vi deras jätteljus och mannen har nu gjutit en ljusstake i betong som passar perfekt, dock tror jag att det skulle vara snyggt med 2 brevid varandra, eller hur?

Hoppas att ni har haft en härlig vecka och jag passar på att önska er en toppengo helg!
Helgkramar på er!

Varning!

Publicerad 2008-08-28 19:06:50 i Boktips

Påsen innehåller tre lik, otrohet och matkmissbruk.

Det är Pocket shops bokkasse som har den texten på sig. Hihi lite roligt och fyndigt! Jag sladdade in där fem minuter innan tåget gick hem igår. De hade någon kampanj köp 3 pocket för 159:- så jag slängde ner 3 böcker. Har haft lite boktorka under sommaren men jag kände inte för en tidning till som jag ströläser och är klar med innan jag har kommit till Borås...

Så jag slog till på Smuts av Katarina Wennstam, det var den boken jag var ute efter, men även 1:a platsens Tusen strålande solar av Khaled Hosseini hamnade i påsen och slutligen Ge mig en dag till av Mitch Albom, han som skrev den ljuvliga Tisdagarna med Morrie.

Det blev Smuts som sysselsatte mig på tåget hem och som jag sträckläste den. Jag hann inte riktigt med hela boken men det fick åtgärdas senare hemma i soffan. Så nu är den utläst. Helt klart läsvärd och man blir allt lite tokarg när man läser. Men det är ju det som är så skönt när böcker berör, skratta, gråtta och bli förbannad är ju strålande!

När jag ändå är inne på boktipshörnan idag så måste jag slå ett slag för denna läckra trädgårdsbok.

Bilder: Susihus (ursäkta för den dåliga kvalitén)
Denna härliga Kreativa kvadratmeter hittade jag på IKEA. En ljuvlig inspirationsbok för dig som har en uteplats och eller trädgård. Många roliga, enkla tips som kan förgylla ens plats.

Nu får det bli en power walk promenad med dogsen!
Må allra bäst och stor KRAM

Göteborg

Publicerad 2008-08-26 21:31:47 i Trädgård

I dag ringde min klocka 0415.....brrrr va tidigt det är. Dock gick det lite bättre idag att stiga upp för mannen skulle i väg med tåg tidigt också, så vi steg båda upp och det känns lite bättre, än att en får ligga kvar och sova vidare. Vi kunde iallafall äta frukost ihop innan det var dags att cykla till stationen. Jag befinner mig i Göteborg nu och efter en del hotelletning så bor jag på hotell. Det såg ut som det fick bli parkbänk ett tag, det är någon teknikmässa i staden. Jag brukar vara så tråkig när jag är här att jag bara jobbar och jobbar, hinner aldrig med att gå i affärer om inte Pressbyrån på stationen räknas 5 minuter innan tåget går hem!? Men idag gick jag ut från jobbet vid 18 och sen tog jag en tur till Trägårn och tittade på Göteborgs Lustgårdar.

Solen tittade fram på eftermiddagen så jag fick en himlans trevlig kväll bland roliga utställda lustgårdar. De hade mycket roligt och annorlunda att titta på, vilken inspiration det ger.




Bilder: Susihus
Kul att få lite idéer till sin egen trädgår, dock tror jag inte att vi kommer att sätta dit en cerice soffa eller ett labratorium men det är lite kul att titta på och få lite andra inputs.

Nu tror jag att det får bli hopp i säng, så jag orkar stiga upp imorgon. Gäääsp
Sov sött

Utmärkelse

Publicerad 2008-08-26 21:19:30 i Allmänt

Jag har fått en utmärkelse av tjejen som har den fina bloggen Radhusångest. 1000 TACK

Denna finna utmärkelse ska man skicka vidare till 7 personer. Jag ger den till alla ni som jag besöker för ni ger mig härlig inspiration och rolig läsning. Ta åt er och sträck på er! TACK alla och ha en toppen go dag!
KRAM

Dog fight

Publicerad 2008-08-25 18:45:04 i Trädgård

Idag när jag skulle gå ut från jobbet på min och hundarnas dagliga lunchpromenad, hann jag ut genom entrén i det fina vädret, och där satt ett annat företag ute och åt lunch, jag hälsade och i nästa ögonblick såg jag ett svart streck fara förbi mig. Vi sitter i ett företagshotell och här finns både hundar och människor, så mina "kollegor" som satt och åt hade en hund liggande under bordet, en liten Borderterrier. Det var han som förvandlade sig till en blixt och satt i halsen på min gamle herre Kenzo, innan någon av oss ens hann blinka. Kenzo är väldigt noggrann med att man hälsar prydligt och underlägset honom annars talar han om rätt så skarpt att han inte gillar uppförandet. Att få en liten uppnosig terrier i halsen är inte vad Kenzo tycker är snyggt manéer. Så det blev ett GROOOOARRRR och Bono kände väl att det är bäst att hjälpa till! Så den lille något tidigare terriern tjööööööt nu när han blev nertryckt i backen av 2 schäfrar.

Allt var över på mindre än 40 sek. Puuuh! Tycker alltid att det är lite så där när mina hundar säger ifrån men i detta fallet hade varken jag chans att stoppa faran och de hade inte mycket till val heller när det kommer en som anfaller. Men i hela gänget som satt och åt inkl borderterrierägaren var överrens om att mina hundar hade ju bara gjort det de skulle. Snabbt tala om att så beter man sig inte och sen lämnat brottsplatsen. Vi undrade lite hur den lille lille vovven tänkte....att hoppa på 2 större killar!!? Han har gjort detta en gång innan men då var det bara Kenzo och med samma resultat, fast det klart det är ju något år sen så han kanske tänkte att nänu är jag mer vältränad och kaxig så jag testar igen!

Hoppas att ni har haft en skön helg. Vilket underbart väder det har varit varmt och skönt och denna lite klarare luft som kommer frampå höstkanten. I like=)
Vi har fixat till trappen och äntligen har den fått en form, vi tog upp samma som på altanen.





Bilder: Susihus
Har även hunnit med att ha min vallpkurs ute i skogen och de har fått testa på att spåra och leta upp saker. Det är så häftigt att se för ingen av ägarna tror att det ska gå att få hunden till att spåra. Alla klarade det!
Hann även med att köra spår och sök med min egna hund så det har varit mycket hund i helgen. Härligt!

Imorgon bär det av tidigt till Göteborg i 2 dagar.
Ha en toppengo vecka!
KRAM

Trädgårdsbelysning

Publicerad 2008-08-23 19:14:19 i Inspiration

Nu när vi går mot mörkare tider, börjar man känna ett litet behov av lite trädgårdsbelysning. Vi ska göra om en sida av vår trädgård snart, har bara inte tagit oss i kragen för att börja. Det är ju lite att gräva, det är en del gräs som ska bort och en del växter som ska flyttas och några ska tas bort för att ersättas av andra lite roligare. Vad nu roligare växter är...? Sjungandes eller clownlika...skojar bara! Nämen vi har tänkt att det ska vara någon vintergrön växt några större grässorter och sen ska allt detta bäddas in i sjösten. Någon sittplats ska det också bli, maken har naturligtvis tänkt sig att gjuta någon form av bänk. Vi får väl se vad det blir? I allafall tittade jag runt lite på nätet efter lite utebelysning och oj så mycket roligt det finns. Fick ett tips av god vän att Flower pot finns nu som utebelysning! Den hade gärna fått stå i vår trädgård!!!
Verner Panton Flowerpot Trädgårdslampa Svart
Finns även i vitt som man inte skojar bort heller:
Verner Panton Flowerpot Trädgårdslampa Vit
Vilken trevlig sida jag hittade dessa på, Danskdesign hade mycket fina saker.
De här söta pastillerna skulle jag också kunna tänka mig:

Dessa är Belid som tillverkar. Ja vi får se vad det blir, funkar ju även med lite spottar under något träd eller grästuva för att det ska bli lite stämning.

Hoppas nu att det kan bli en härlig brittsommar, för jag bill inte ha höst riktigt än så vi kan få jobba på några helger och få det klart.

Härliga helgkramar till er!

Äntligen

Publicerad 2008-08-20 21:49:57 i Hund

Tack snälla för alla kommentarer om min trista gårdag. Dagen har varit lite bättre men vi hade en liten miss men det är ingen mening att gräva ner sig för det. I eftermiddags ringde det från fotostudion de som har tagit stuidobilderna på våra hundar som jag har visat i ett tidigare inslag. Efter mycket velande så bestämde vi ju oss för en bild och att vi skulle göra en Lichtensteinbild av den, sen skulle jag bestämma bakgrundsfärg och där kan man bara välja på röd, blå, gul och grön. Först var jag så säker på att jag skulle ha rött men sen känner jag att vi har gått mer mot grön accentfärg i huset. Så det fick bli grönt. När beställningen gick iväg så hade jag ingen aning om hur resultatet skulle bli.

Idag fick jag äntligen se och hämta bilden och oj va nöjd jag blev. Det är verkligen en tecknad bild som är skapad av fotot och det är ändå våra hundar som är på bilden och de har lyckats att fånga personligheterna hos våra fyrbenta individer.


Bild: Orginalet taget av MStudio
Nu ska vi bara springa runt med bilden och se vart den kommer att passa bäst. Sen hade jag tur i oturen för när jag skulle måla om en ram så lyckades misslyckades jag med att ta sönder glaset.....Men nu är bilden laminerad så det blir bättre utan glas, kanske kan jag få användning för ramen iallafall. Vi får se vad det blir och vart den hamnar. Jag råkade ju säga att den passar bäst mot vit vägg och då fick jag en blick av min man....för i vårt storarum har vi ljusbeige och han har tänkt att den ska hänga där....;o)

Kramar på er!

Trist tisdag

Publicerad 2008-08-19 21:16:41 i Allmänt

Idag har det varit en sån där dag som man helst bara skulle vilja ta forward på och hoppa över. En grå dag helt enkelt, när inget flyter. Avbokningar och arga agenter och trista saker, vilken tur det är att även såna här dagar har ett slut. Jag har tyvärr en förmåga att ta allt personligt också, fast jag igentligen vet att det inte är så. Vore skönt ibland att ha uniform på sig som man hänger av sig när man går ut från jobbet. Dock har jag blivit lite bättre på att hänga av det när jag går ut från jobbet. Det värsta är när man har såna här dagar så känns det som jag inte får något gjort. Det bästa är att det är bara en dag på jobbet!

Det är fler som inte har flyt, våra Svenska medaljchanser i OS minskar för varje dag. Tragiska fall och missar, men vi har 8 medaljhopp kvar så vi fortsätter att hålla tummarna!

Jag har kopplat av helt från jobbet, genom att cykla till brukshundklubben med Bono för ett träningspass. Det är det bästa, då måste man vara här och nu och inget annat fungerar. Skönt att få skingra tankarna och lägga krutet på något annat.

Bild: Susihus
Solnedgången är tagen på ett härligt somrigt Gotland, den får symbolisera att det solen går upp även imorgon.
Ha en härlig morgondag!
KRAM

Eldat lite

Publicerad 2008-08-17 22:04:06 i Hem

Det kändes skönt att få helg efter denna första arbetsvecka som har känts lite seg. I går var det underbart väder varmt och skönt, passade på att vara ute i trädgården och fixa. Mannen har gjort en ny trapp till groventrén. Vår förra började svikta sen de la om grunden runt huset, och nu när vi tog bort såg vi varför. De hade tagit bort stenarna som trappen vilade på så den låg helt fel. Nu har vi en ny fast vi har inte sågat klart den än för vi har inte bestämt vilken form den ska få, ska den bara bli fyrkantig eller ska vi ta upp formen från altanen....tål att funderas på.

I går när vi vaknade så steg vi upp och satte vikter på fötterna och gick en power walk i motionsspåret för att ta oss en omväg till bageriet för att köpa frukostbullar och då hade de stängt!!!! Snopet, men det var ändå skönt att ta en riktig rask långpromenad på morgonen så vi gjorde om det idag igen fast regnet öste ner. När vi kom hem så tände jag lite ljus i köket och sen förberede lite för frukost innan jag hoppade i dusch för att sen när jag kom ner igen mötas av en märklig doft....lite vidbränt! Våra nyinköpta ljuslyktor från IKEA hade hamnat lite väl mycket under våra hyllor i köket så numera har vi en mörk fläck på den nedersta hyllan....Grrr men vilken tur att det inte hann gå längre, hyllan var ilvarm när jag snabbt flyttade ut ljusen.

Det är de ljusen som står längst ut till höger på bilden som bär skulden för morgonens incident!

Här hamnade mitt ordmoln och om man tittar noggrant under den vita krukan med lite rosmarin skott i så ser man kanske då bilden blev lite pixlig att det är vidbränt av eldningsförsöket!

Bilder: Susihus
Dessa små söta nyinköpta ljusstakar från Village brann dock utan bekymmer. Trots vår lilla incident idag på morgonen så har det brunnit ljus hos oss nästan hela dagen för usch vilket trist väder det har varit. Ösregn och blåst hela dagen, känns som hösten är här nu.

Har även hunnit med ett härligt sökpass i skogen med Bono, han var så laddad och övertänd så jag trodde aldrig han skulle kunna jobba men det gick kalas.

Nu tar vi nya härliga tag för kommande vecka, må så gott.
KRAM

1 år - Grattis

Publicerad 2008-08-14 20:33:20 i Allmänt

I dag fyller min blogg 1 år! Att jag för ett år sen staplandes tog mina första steg i denna ovana och nya miljö, skulle leda till detta behov och alla dessa härliga människor som jag har lärt känna via bloggen, det kunde jag aldrig ana. TACK alla ni som har gjort detta möjligt. Ett helt underbart roligt år och så mycket härlig inspiration ni ger det är helt fantastiskt.

Bild: Susihus
Vad det kommande året kommer att ge i bloggeriet vet jag inte men vad mer kan vara lämpligt än en bild på en båt på väg ut till havs. Även om jag går mot ett år framför mig med otroligt mycket jobb och lite väl mycket resor hoppas jag hinna med och blogga även om jag kommer att befinna mig på andra sidan jordklotet, för ni betyder otroligt mycket för mig. Alla dessa härliga kommentarer, tips och fotspår som lämnas värmer så gott.

Att allt detta kunde komma ur en regnig semestervecka där jag hittade denna nya värld! Inte alltid fel med regnig sommar, alltså. Passar på att önska en annan fantastisk go ett åring idag. STORT GRATTIS på dig min goa bloggvän!

Många varma goa kramar till er alla från en ettåring
Susihus

Det är aldrig...

Publicerad 2008-08-12 18:00:04 i Hem

så långt till nästa semester som de första arbetsdagarna efter en låååång skön sommarsemester!

Nu har jag klarat av 2 dagar på jobbet, men det känns fortfarande som semesterhjärnan är kvar. Efter en fruktansvärd ångest i söndags så kändes det bättre när jag väl kom till jobbet igår. Dock hade jag 200 mail i inkorgen, efter att ha rensat bort lite reklammail och något annat ovikigt var jag nere på 177, det kändes så där! Gårdagens arbetsdag gick mest åt till att scrolla upp och ner i maillådan och fundera på vilket som var viktigast och igentligen fick jag nog inget gjort! Idag har jag tagit mig lite mer i kragen...så nu är jag nere på hälften av mailen. En kollega sa att det tar ett par dagar innan man är back in business igen så vi får väl se!?

Nu ska man få ihop, träna hund, egen löparträning och det vore ju kul att gå på något träningspass, jobbet och gärna vara hemma och njuta lite på samma antal timmar på ett dygn! För säkerhetsskull kan det ju dyka upp någon kvällsaktivitet eller att man måste resa i tjänsten...aaahhhh. Hur ska det gå ihop???? Nåja jag ska försöka att få lite rutiner igen när det gäller mat och träning.

Många har bloggat om sidan där man kan göra sina egna ordtavlor, Wordle. 1000 tack för era tips, vad skulle man göra utan bloggvänner. Vi behöver något litet till en tavla i köket efter att jag rensade bort lite kokböcker som aldrig användes och det var ju perfekt att väldigt enkelt knåpa ihop något eget på den sidan.

Det här blev mina förslag, vi får se vilken de blir och om de passar i ramen...

Eller


Ha det bäst i sommarregnet!
Kram

Sista semesterdagen är här...

Publicerad 2008-08-10 16:11:06 i Resor

Den som kändes så långt borta för fyra veckor sen och nu ändå har dykt upp. Ångesten har lagt sig över mig som en dimma, huuu jag skulle gärna gå hemma lite till och bara mysa omkring. Jag har tagit en lååång paus från bloggandet också men jag kände att jag var bara tvungen att låta datorn stå, det känns ibland lite jobbrelaterat för mig att sätta sig vid datorn då jag lever med den hela dagarna på jobbet. Men när detta inlägget är klart ska jag titta runt hos er och se vad ni har hittat på i sommar Sverige.

Efter första veckan med lite trist väder så kom ju äntligen solen och då valde vi att åka till Gotland. Mmmm vilken underbar ö och med det vädret som rådde över Sverige då så kändes det som att vara utomlands. Jag skulle gärna tänka mig att ha sommarstuga på Gotland! Nja det ska vara för att det är lite krångligt att ta sig dit och sen kan det ju vara en liten detalj till, känns inte som att de husen med havsutsikt vi såg är direkt gratis!

Vi stoppade hela bilen full med tält, sovsäckar, gasolkök, hundar och lite annat smått och gott och tog båten från Öland och hamnade i Visby en eftermiddag med strålande sol och massor av människor. Vi gick runt och njöt av det ljuvliga vädret men jag ska erkänna att jag var lite orolig att semestra med 2 stora hundar och så mycket folk i denna värme...


Vi lämnade Visby på seneftermiddagen och körde upp till Lickershamn där vi hade sett att det skulle finnas en mindre camping och vilken camping sen. I en liten mysig fiskeby fanns det en lagom stor camping med alldeles nyrenoverade toaletter och duschar och hundar var välkomna. Jag tror aldrig jag har sett så många hundar på en camping i var och varannan husvagn/tält var det hund. Tältet fann en härlig hörnplats i kvälls och morgonskugga, som tur var för oj så varmt det blev på dagen i tältet. Det fanns en fin strand nere i byn men vi hittade en lång härlig klapperstensstrand nästan helt för oss själva så där höll vi till. Kenzo och Bono gillade verkligen att bara få springa omkring och leka och simma i vattnet och på stranden. Härlig tillvaro!


Det blev många middagar på stranden med vårt lilla gasolkök eller en liten grill för att bara sitta och njuta av solnedgången. Att havet och solen kan vara så fantastiskt och vackert varje dag så man blir helt betagen varje gång!


Vi har åkt runt och tittat både på norra och på södra delen av Gotland och vi har nog kommit fram till att vi gillar norra Gotland bäst och Fårö förstås med sin karga och speciella natur. Vi fick köa i en och en halvtimme för att komma med båten till Fårö, puh då var det lite svettigt att sitta i bilkö i stekande sol och med två svartpälsade herrar. Statoilmacken i Fårösund gick bra den dagen för alla gick dit och köpte glass.

Även på Fårö så svängde vi av på en liten väg och hittade ett träsk (sjö på Gotland) med kristallklart vatten och inte en människa där vi svalkade oss rejält innan vi tog tag i Raukar och gamla fiskeläger.


Bilder: Susihus
Ja det var Gotland sen har vi haft en härlig och väldigt varm vecka hemma med goda vänner på besök. Ätit och umgåtts och haft det så trevligt. Dock var det för varmt för vår årliga krocketmatcher....Vi vilar väl oss i form. Sista veckan nu har varit ok väder, visst några riktigt regniga dagar men även några dagar med varmt och ok väder. Har varit i väg hos ett par goda vänner i deras sommarhus och fiskat kräftor. Jättetrevligt som vanligt att träffa goda vänner.

Nu har dammsugaren och skurhinken kommit fram, det är dags att städa ut semestern ur huset och känna att det är rent och fräscht tills det är dags att börja jobba imorgon.

Många och goa kramar

Positivt besked

Publicerad 2008-08-10 15:39:14 i Hund

Att man kan bli så glad av ett brev på posten! Vi har fått svar från Svenska Kennelklubben att Bono har A höfter och UA på armbågarna. Det bästa besked man kan få när det gäller höft och armbågsröntgen. Puh va skönt! Jippie=)



Bilder: Susihus

Nu ska vi bara putsa till lite i lydnaden och i söket och hoppas att vi vågar oss ut och börja tävla!
Håll tummarna för oss.

Om

Min profilbild

Sus i hus

Välkommen hit! Här susar jag runt tillsammans med mina favoriter - man och hund. Här finner ni inlägg om det som förgyller min vardag, hus, trädgård, lite mat och bak, och en och annan resesväng blir det både till jobbs och helt privat. Kan även dyka upp någon tass... och på tal om det får du gärna lämna ett litet avtryck när du har varit här. Må gott

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela