Susihus

Snart....

Publicerad 2008-02-28 21:43:26 i Hem

...Är det helg!
...Är badrummet klart! Jippie nu har alla hantverkare varit här och efter diverse fix med att de har satt vattenrören för tätt och lite annat smått och gott så återstår nu bara det roliga att piffa till det. Det får bli en sväng till IKEA i helgen för att se om vi kan hitta lite fina krokar och handduksstänger. Kommer mer bilder på när det är inrett och klart.
image128

Bild: Susihus
Annars har veckan stormat förbi, jag som trodde att jag skulle få mer tid att uppdatera bloggen när jag har varit hemma. Men det har varit att sitta på brukshundsklubben och ta emot alla som vill gå valpkurs till våren i tisdags och i onsdags så hade vi lite trivselkväll på jobbet för våra nyanställda och i kväll har jag jobbat över. Puuh

Vill passa på att önska er en härlig helg!
Kram

Äntligen måndag...

Publicerad 2008-02-25 20:17:35 i Hem

...som min chef så käckt brukar säga! Nåja det är väl i och för sig skönt med en ny vecka. Förhoppningsvis är det denna veckan som vårt badrum blir klart!

Hoppas att ni alla har haft en ljuvlig helg. Vi har varit hundvakter åt 2 schäferdamer. Så här har det varit välbevakat i helgen. Synd om de hundrädda som har cyklat fel i helgen och hamnat på vår återvändsgata...! Så det har blivit en och annan motionsrunda, filmer och gott umgänge med ett par vänner som har köpt hus. Åhhh så roligt att få höra om deras planer och ritningar på hur de ska nu kliva in i renoveringen! Ser fram emot att få följa dem.

Då jag har haft lite stilje i fixanerven fortfarande får ni håla till godo med en tur in i tvättstugan/groventrén idag.
image127
Bild: Susihus
Här rymms vår Norrgavels hallmöbel, pappelina matta och som lite färgklick till allt svart/vitt en kul affisch som jag har fått av en danskbrevkompis för många många år sen.

Då jag ska vara hemma denna veckan och nästa ska jag försöka att uppdatera sidan lite oftare. Ha en alldeles ljuvlig måndag!

Kram

Önskningar...

Publicerad 2008-02-21 08:46:27 i Vill gärna ha...

Tillbaka igen och inte är badrummet klart och jag tvivlar på att det blir klart denna veckan. Då det är något uppställt hemma och man inte direkt känner för att piffa till så är det sparsamt med bilder just nu. Nä nu ska jag inte belasta er med mitt gnyl om det mer. Men då det börjar närma sig.... nåja om ett par månader fyller jag år så passar jag på att visa några saker som jag gärna skulle vilja ha hemma i mitt kök. Drömma kan man ju få göra.....

image124
image125
Bild: Kollage från Dualit

Hur snygga är inte deras saker!?

Göteborgsdagarna var intensiva, det var kurs i 2 dagar, vi avhandlade vår vision, köpprocess och intervjuvteknik. Lärorikt men oj så trött man blir av att bara sitta still och ta in för att sen träna och använda sig av lite nya tekniker.

Idag blir det lunchträning, ett litet pumppass och jag har nästan lyckats få med mig hela kontoret. Hihi=)
Ha en toppenskön torsdag!

image126Kram

Söndag

Publicerad 2008-02-17 19:55:31 i Hem

Söndagkväll igen och helgen har återigen svept förbi lika snabbt som vanligt. Det är fredagkväll och man tycker att oj så skön och sen svisch så är det redan söndagkväll. Vi har haft en otroligt lugn och skön helg, känns som det behövs när man jobbar mycket. Har premiär cyklat med Bono, kopplade han i springern (en anordning med fjäder som sitter fast i cykeln) och cyklade en runda i lördags. Det gick bra, han har ju dock en tävlingsnerv där man alltid måste ligga först, och det blir lite svårt med en springer som är gjord för att hunden ska springa jämnsides vid sadlen.

Idag har jag och min farbror gjort bouppteckningen för farmor, det gick rätt snabbt. Inte så stora tillgångar så det var inte så mycket att sätta upp, men nu är det gjort. Skönt!

Då är det dax för att gå och packa väskan för imorgon beger jag mig återigen till Göteborg för 2 dagar sen ska jag vara hemma. Nu är min Kina resa inställd, skulle åkt nästa söndag. Men nu har kunden bokat av sin jättegrupp och då blir det ingen rek. Puuuh så gott men synd att de bokade av. Nåja jag hade kunnat tänka mig att åka och handla lite...men desto skönare att få vara hemma.

En liten bild på vårt senaste lampinköp, 2 nya läslampor till våra soffor, det blev Belids Cato. Väldigt trevliga och enkla.
image123
Ha en härlig vecka!
KRAM

Hantverkare...

Publicerad 2008-02-15 18:04:20 i Allmänt

Vi har väl alla en viss tanke som dyker upp när man säger ordet hantverkare!?
Ibland undrar man om de har en yrkesstoltet? Nu ska jag inte dra alla över en kam, men våra små söta hantverkare har nu sagt i 2 veckors tid att denna veckan kommer ert badrum att vara klart. Jag bara undrar om de har ett annat tidräknevärk? För de har då inte ens varit här denna veckan....grrrr

Jaja det är så mysigt att ha alla sakerna lite överallt, och mannens alla hjärtansdag present får ligga till sig lite till! Han fick stora mysigt bruna Lexingtonbadlakan....hihi =) Smart va han som inte tyckte att vi behövde nya handdukar för att vi får ett nytt badrum. Nu tyckte han dock att de var supersnygga och ville knappt låta mig använda dem!

Hoppas att ni alla hade en mysig alla hjärtans dag, själv fick jag en ljuvlig tulpanbukett av min man.
image122

Nu kom han upp med en liten tapastallrik och ett glas vin, oj så mycket trevligare det blev att blogga med vin. Hihi

Önskar er en härlig helg.
Kram

Tisdagstema - Okänd

Publicerad 2008-02-12 21:42:33 i Tisdagstema

Äntligen hemma igen! Efter en två dagars tur till Göteborg och en hel del möten så är det skönt att vara komma hem till sina herrar. I går kändes det som vår i luften men idag när jag cyklade hem från tåget så var det iskallt. Brrr...

Badrummet är fortfarande inte klart, jag börjar bli lite less på att ha det uppställt men det är bara att bita ihop. Så jag kan tyvärr inte visa er några uppdaterade bilder därifrån.

Dagens tisdagstema är okänd och mitt bidrag till det är en härlig vinterbild på Brooklyn Bridge i New York. Staden där de flesta kan gå omkring okända.
image121

Bild: Susihus
Snart är det alla hjärtans dag....har ni köpt något till era nära och kära?
Stor tisdagskram till er alla som förgyller min tillvaro med små glada tillrop

Filmtips

Publicerad 2008-02-10 19:19:30 i Filmtips

Så här en söndagkväll när helgen håller på att runda av -förstår inte vart dessa helger tar vägen- så tänkte jag tipsa om en film. Helt klart sevärd "The Bucket List".
image120

Miljardären Edward Cole och mekanikern Carter Chambers lever i varsin värld. Deras vägar korsas när de får dela rum på ett sjukhus och snart upptäcker de att de faktiskt har två saker gemensamt: en önskan att använda den tid de har kvar till att göra allt som de alltid ha velat gjort innan de lämnar jordelivet samt ett begär att hitta sig själva. Tillsammans gör de sin livs resa och under resans gång blir de vänner som lär sig att leva livet.
Morgan Freeman och Jack Nicholson gör denna film helt klart sevärd och även om ämnet är tungt så glimrar det till i deras dialog, så man får dra på smilbanden.

Annars har helgen bestått i att titta efter snygga badrumslampor, hrmmm förstår inte att det inte är någon som har kommit på att göra lite roligare taklampor för badrummet, vem vill ha små plafonder? Ja jag vet att man kan ha spottar men kan det inte finnas något annat???
En och annan träningsrunda med hund har det också blivit, och oj så skönt väder det har varit. Vi har till och med fått se solen! Tjohoooo=)

Fick precis höra att Susanna Kallur har slagit världsrekord och suddat ut Ludmilas, oj så underbart roligt. Heja!!

Nu ska jag packa min väska igen, huuu va jag är trött på det. Imorgon bär det av till Göteborg igen i arla morgonstund. Det blir några dagar på kontoret där uppe innan det bär av hemmåt igen. Vill inget hellre än att vara hemma en hel vecka nu känns det som. Men har jag tur så kanske badrummet är klart när jag kommer hem.

Ha en toppen härlig vecka!
KRAM

Före och under...

Publicerad 2008-02-08 07:50:35 i Hem

Go morron!
Är tillbaka från ett fantastiskt Malta. Strålande sol och 15-20 grader, även om vi har sprungit omkring och tittat på alla ställen vi ska vara på, så har vi hunnit med att njuta lite av solen. Att få sitta ute och äta lunch och solen gassar. Mmmm det får man njuta av länge, då här hemma är det lika grått som hela denna konstiga vintern har varit. Kändes att kroppen bara sög in solstrålarna, och man fick lite ny energi. Härligt och vilken fantastisk vacker ö, nu i alledeles grön fräsch vårskepnad. Kan varmt rekomendera en tur till Malta, en annorlunda ö i Medelhavet.

I dag bjuder jag lite på bilder från vårt badrum, som det såg ut precis innan hantverkarna gick in och hur det ser ut just nu... De skulle ju bara riva golvet men när de hade gjort det så såg det inte så bra ut. Kakelkillarna sa bara att oj så här brukar det inte se ut. Man kunde se att hantverkarna som gjorde vårt badrum för 5 år sen hade penslat på lite ytskikt men inte mer...Så nu har de rivit ner hela badrummet och nu är det sakta på väg tillbaka. Under tiden har vi badkar ute i hallen...kanske kan vara nå't!
image119
Bild: Susihus

Nu ska jag snart göra mig i ordning för att cykla ut till flygplatsen (skönt när man bor på mindre ort) och ta planet upp till Stockholm för ett kundbesök sen ska det bli helg! Jiipieee

Ska ta mig tid i helgen att titta in och läsa era bloggar och lämna små avtryck hos er.
Ha en ljuvlig fredag och se till att skaffa er en härlig helg!

KRAM

Ny vecka

Publicerad 2008-02-03 18:55:19 i Resor

Så var det söndag och jag har varit och tränat lite power ball. Dax att börja packa väskan igen för imorgon bär det av till Malta på rekresa, tillsammans med kund. Hoppas att solen skiner och att himlen är blå där, skadar inte heller om det är några grader varmare där än här. Tänk om man kan sitta ute och ta en kopp kaffe.

Hoppas att ni alla har haft en skön helg, vad har ni hittat på? Vi har städat bort lite (läs grymt mycket) gipsdamm som sitter överallt. Men nu är det lite bättre, lagom till att de ska in igen i huset med mera gips. Nåja det blir säkert toppen när det är klart. Jag lovar er att visa foton på hur badrummet ser ut före/under och efter. Annars har vi tagit det rätt lugnt i helgen då jag har haft en konstig huvudvärk, eller rättare sagt yrsel, allt snurrar. Lite läskigt hoppas att det går över snart. Har dock hunnit med några härliga skogspromenader med träning för hundarna.

Ha en underbart skön vecka!
KRAM
image118

Freeeedag

Publicerad 2008-02-01 18:54:01 i Hem

Long time no see...
Både med man, hund, hem och blogg. Äntligen hemma igen, jag behövde ju inte oroa mig för hundarna på hundpensionatet. De har haft det så bra och är så välkomna igen, de som har hundpensionatet tyckte att det var trevligt att ha hundar som lyder, de var de inte vana vid....ja jag blev några cm längre! Hihi men hundarna var så glada när jag kom och rusade in i huset och la sig för att sova. Det är jobbigt att vara på kollo.

Under tiden vi har varit borta så har hantverkare varit här för att riva och sätta dit nytt klinker i vårt badrum uppe. De ringde dock på tisdagkvällen och sa att näää vi får riva mycket mer. Vi måste gå ner och lägga om bjälkar och då ryker väggarna också. Kakelkillarna som gjorde jobbet när vi byggde hade slarvat lite väl och snickaren tyckte inte att vi behövde förstärka för vårt gjutjärnsbadkar....men det behövde man visst det så det måste göras nu. Så ja nu står badkaret och toaletten i övre hallen och av badrummet finns det inte mycket kvar, inget golv, ingen isolering och inga väggar. Hela huset är däremot välfyllt med vitt gipsdamm....mysigt!

Nej jag är inte alls den som vill ha allt klart med en gång och klarar av stök.....mohahaha

De har snygga nyuppackade Cultkrukorna kunde jag inte motstå till köksfönstret....
image117
Nu väntar ett glas rödvin och soffan.
Se till att ni skaffar er en helt underbar helg!
KRAM

Om

Min profilbild

Sus i hus

Välkommen hit! Här susar jag runt tillsammans med mina favoriter - man och hund. Här finner ni inlägg om det som förgyller min vardag, hus, trädgård, lite mat och bak, och en och annan resesväng blir det både till jobbs och helt privat. Kan även dyka upp någon tass... och på tal om det får du gärna lämna ett litet avtryck när du har varit här. Må gott

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela