Susihus

Sommartorpet vs Sommar med Ernst

Publicerad 2008-06-30 16:37:10 i Allmänt

Spännande att TV4 sänder Sommar med Ernst på samma sändningstid som Sommartorpet på kanal 1. Tycker i och för sig att Sommartorpet är inte alls som det har varit, så jag zappar nog helt över till fyran ikväll. Hur gör ni? Ska ni titta över huvudtaget?

Foto: SVT

VS
Foto: TV4
Bilder: Lånade från SVT och TV4

Utmanad

Publicerad 2008-06-27 16:18:28 i Allmänt

Jag har blivit utmanad av Medaljongen och Saran klart att jag antager denna utmaning!

1. Vad gjorde du för 10 år sedan?
Satt ute i en valphage inte långt här ifrån bland 9 schäfervalpar och valde ut vår goa gosse, Kenzo. J var inte så övertygade då om att vi skulle ha hund, men efter att 9 valpar hade tufsat omkring honom i några minuter så var han inte så svårövertalad. Sen spenderade jag en hel del tid där ute innan vi fick hem Kenzo. Allt för att han skulle känna igen oss innan vi hämtade hem honom. Kommer ihåg att den sommaren var väldigt regnig, för vi har alltid skojat om att det är därför Kenzo är så glad i vatten=)

Var även på Jersey med min mamma som fyllde jämnt, vilket innebär att det gör hon i år också!


2. Vilka fem saker finns på att göra listan idag? 
     
     * Springa, känns så där just nu när regnet öser ner
     * Handla lite fil och juice på vägen hem.
     * Städa lite hemma
     * Vattna blommorna
     * Ta ett glas vin och landa i soffan, det är ju ändå fredag=)

3. Godis jag gillar: 
     CHOKLAD, gärna mörk!

4. Vad skulle jag göra om jag blev miljardär? 
     Säga upp mig, starta eget och köpa ett läckert sommarhus vid havet! Sänka en summa pengar till WWF. 

5. Städer som jag bott i? 
     Rottne (men det kan knapast räknas till stad...hihi) New Jersey, Simrishamn och Växjö

Önskar er alla en underbart skön helg!
Kram på er och en extra kram till alla er som lämnar ett litet spår här, det värmer så gott!

Bild: Susihus (En härlig vy över småbåtshamnen i Barcelona)

Rät rygg igen

Publicerad 2008-06-26 21:28:31 i Trädgård

Idag har jag varit på massage. Tur att jag bokade det för någon vecka sen för igår hade jag jätteont i ryggen så jag jublade nästan idag när jag gick dit. Nåja jag fick mig en känga att jag inte har stretchat så bra efter mina löparrundor. Erkände direkt att den senaste veckan har jag varit dålig på det, då någon sa till mig att man ska vänta att stretcha till efter man har duschat och då har jag glömt bort det, då jag alltid har haft en vana att göra direkt efter löparrundan. Men nu så tyckte min massör att stretcha direkt efter motion och sen om man hinner och kommer ihåg gör det igen en stund senare. Han knäckte även ut lite låsningar som jag hade så svävade ut ifrån rummet. Som en ny människa, men oj så trött jag blev efteråt. Ikväll fick löparskorna vila och jag tog en lydnandsrunda med Bono istället. Det var vi och kvarterets unga som konkurrerade om fotbollsplanen men jag frågade snällt om vi fick vara i ena hörnan och det var helt ok.

Måste bara visa er min läckra nyinköpta ljusslinga, direktimport från Barcelona, inköpta på Habitat. Konstigt att den butikskedjan inte finns här.


Upphängda på altanen under segelduken. Här kommer en lite mer närbild hur de ser ut

Lite läckra koner i olika storlekar och i olika färger, vita, klara några med guldbotten och en härlig limegrön. Jag har verkligen insett att grönt är min accentfärg för året. Mmm stor gillar grönt!
Så här ser de ut efter mökrets inbrott

Bilder: Susihus
Hoppas nu att det kan bli lite värme så man kan få njuta av dem i sommarkvällen när man sitter på altanen och njuter av god mat och dryck. I dag har det varit alla vädersorter utom snö och hagel - tack och lov!
Vore ju för skönt om det kunde få bli lite varmt och skönt, vi nordbor behöver det!

allra bäst
KRAM

Puuh

Publicerad 2008-06-24 17:47:12 i Hem

Idag var jag och Bono på vårt andra återbesök på Djursjukhuset och det gick så mycket bättre än i torsdags. Sist skulle de ta 2 dräneringsrör som de hade satt i hans tass, han vägrade samarbeta, blodet sprutade och jag fick till slut lägga mig på golvet raklång för att inte svimma. Det måste varit en syn att titta in i det rummet, 3 djurvårdare som kämpade med en schäfer som krånglade och skrek och en matte som ligger på golvet. Ja tur att man kan roa några! Då tassen var illa där an och det inte såg bra ut då så tyckte de att det var bäst att se oss idag igen. Men nu lät han 1 person fixa och titta och allt såg så mycket bättre ut. Puh så skönt! Det märks på Bono också för nu är han mer sig lik, vill röra på sig igen och springa och busa, innan har han nästan bara sovit och tagit det väldigt lugnt. Jag köpte en svart stövel till honom idag som vi kan ha när det är blött ute och när vi ska vara i skogen för det kommer att ta tid för tån med den bortopererade klon att läka och för att inte störa det så kan det nog vara lämpligt att skydda den en tid framåt.

Vi fick en ny tid bokad nästa vecka för de tyckte att det var för tidigt att ta bort stygnen. Kan snart ha klippkort där!

Måste bara visa er de fina salt- och pepparkvarnarna från Weber, som vi fick i midsommar av våra goda vänner från Uppsala. J som älskar sin Webergrill blev extra lycklig. De pryder nu sin plats på köksbänken.

Nu väntar löparskorna på mig och sen är blir det laxsallad innan det blir till att bänka sig för Morden i Midsomer. Lite lagom brittisk sommardeckare. Förstår bara inte att det finns så många människor kvar i det grevskapet med tanke på hur många som försvinner i varje avsnitt!???

Ha en ljuvlig dag!
KRAM

Sovrum

Publicerad 2008-06-22 11:45:11 i Hem

Hoppas att ni alla har haft en härlig midsommarhelg. Vi har haft det ljuvligt, midsommarafton tillbringades med goda vänner, god mat och dryck och årlig krocketmatch. I år utan trasig krocketklubbor eller sönderskjutna klot....vet inte om det beror på bättre spelsinne eller om det är bättre kvalité på det inköpta krocketsetet!? Vädret på midsommarafton var helt ok, vi kunde sitta ute och äta sillunch och spela krocket. Regnskuren kom lagom till mannen skulle tända grillen, men det gick bra ändå.

Äntligen ska ni få se vårt sovrum...Jag som har lovat er detta ett tag nu, sen kom det fina vädret och då ville man inte göra något inne, sen tog jag sönder en del och vi fick börja om. Jaja nu så får ni se resultatet, färgen på väggarna som jag målade om en vecka i maj blev naturligtvis vit. Tyvärr har jag inga förebilder, men väggfärgen innan var beige. Vi har sendtak så vi har inte kunnat sitta upp i sängen och läsa och det ville vi ändra på. Så vi gjorde om vår sänggavel, målade den vit och satte dit en ekhylla uppe på, och ett bakstycke med vitmålad mdf. Då kunde vi även göra en liten bokhylla lite längre ner.

Nya sänglampor fick inhandlas, efter mycket letande och velande så tyckte vi nog att dessa var bäst.

Natulrigtvis hittade vi dem på Växjö Elektriska, dock hade de bara en hemma så den andra är beställd.
Både den gamla sänggavlen och våra tidigare sängbord har min morfarsbror gjort till mig och hans fru har skrivit på rim i lådorna till oss. Så det går ju inte att göra sig av med dem, så vi tog bort skivan på dem och förde ihop dem och gjöt en betongskiva till dem istället så de kunde bli en skänk. Det var då denna skiva jag lyckades att ta sönder...så vi fick gjuta en ny!

Sen har våra fina träd äntligen kommit på plats, vi har varsitt. De känns nästan för fina att hänga kläder på men det kommer nog en vardag med dem också...hihi

Där ser ni även Kenzos älskade korg, som han gärna ligger i om nätterna, den knarrar en hel del så det har kommit upp tankar om att slänga ut den både en och två nätter. Men han verkligen älskar den...

När vi byggde så var detta enligt ursprungsritningarna 2 sovrum men det tyckte vi var lite onödigt så vi ändrade det till ett rum och mannen var smart och stod på sig att vi skulle ha fransk balkong. Ett lyckat drag för det är så lyxigt att kunna hänga ut sängkläderna på vädring, eller sova med öppen dörr när det är varmt ute. Ni får bortse från sladdar som skräpar omkring och att det inte är några tavlor uppsatta än. Vill byta krukor och lampa i fönstret men vi får se.
På motsatt väggen så gjorde vi för någon sommar sen en klädkammare med mdf skivor som vi tapetserade till en fondvägg som skjutdörrar.

Ja det är vårt sovrum, stort och ljust fast det ligger mot norr. Det är rätt skön placering särskilt på sommaren när det ska vara soligt och varmt. Inte dagens väder, för i dag regnar det och är bara grått. Sitter här och laddar för att ge mig ut på en löparrunda.

Ha en härlig fortsatt midsommarhelg.
Kram

Barcelona

Publicerad 2008-06-19 08:49:16 i Resor

Barcelona är en helt underbar stad, vilken arkitektur och roliga konstföremål överallt. Staden är så läcker med sin snygga stadskärna och strand med badliv allt mixat tillsammans. Jag tror att jag är helt kär i den staden. Det finns underbar shopping, ljuvlig mat och goa viner som inte kostar någonting och sen allt att titta på, samtidigt som man kan kombinera att sola och bada. Passar mig perfekt som lätt kan bli rastlös av att bara ligga vid stranden.

Nu har vi inte haft toppenväder men när man ska hinna se lite så gör det inget att solen inte strålar från klarblå himmel, vi fick ändå sol och bad sista dagen och det räckte. Är man sugen på att handla skor så är detta staden, för oj med skoaffärer det finns här! Att shoppa är dock det vi har lagt minst tid på, vi har gått, tittat och ätit mest. Vilka goda tapas och de kan man ju äta när som helst, när man behöver ta en paus och sitta ner eller skorna skaver lite eller när rosévinslusten blir för stor!


Casa Batlló ett underbart läckert hus ritat av Gaudí

Samma hus fast i nattskrud.

Självklart var vi uppe i den fina parken Park Güell, där den läckra ödlan vaktar.

Den otroligt orginella kyrkan La Sagrada Familia, undra om den någonsin blir klar?

Bilder: Susihus

Detta är vad vi åt mest - tapas. Ost och skinkfat var oblikatoriskt och även detta ljuvliga bröd som de häller lite olivolja på gnider en vitlök på och pressar och gnider en tomat över. Mums det kommer att bli en klassiker denna sommar hemma hos oss. Här lyxade vi till det med Cava annars har vi druckit väldigt mycket rosévin och det kostar ingenting. Att köpa en flaska vin i hotellbaren kostade 75 SEK. Priser man bli glad av!
Vi har bott underbart bra på Hotel Ramblas Catalunya, mitt vid Placa Catalunya och vi har haft underbart trevligt sällskap med våra goda vänner J & P. Tack för en härlig och rolig helg, vi gör gärna om det!

Summa sumarum är har ni möjlighet åk till Barcelona! Ni kommer inte att ångra er.
Lite roligt har vi handlat men det kommer i ett annat inlägg, kan ju inte trötta ut er med fler bilder.

Ha en underbart skön dag!
KRAM

Påkörd

Publicerad 2008-06-17 12:57:54 i Hund

Vi är hemma från ett helt underbart Barcelona. Det kommer härliga bilder och rapport snart!

Ville bara tala om att under tiden vi var i Barcelona så blev vår glada goa kille Bono påkörd. Det hände i fredagskväll, hemma på gatan. Han lyckades att få in vänsterframtass under bilhjulet. Så i lördagsmorse fick jag ett samtal om att han var på djursjukhuset. Kan säga att hela tillvaron rasar lite....där står man på hotellrummet har ätit en god frukost och är på väg ut till sina väntande vänner för att göra Barcelona. Plötsligt vill man inte vara så långt bort, men det finns inget att göra. Det är bara att förlita sig på att allt går lika bra utan min närvaro. Tur i oturen så har det gått bra, inget brutet och inga skador på senor utan bara ett rejält köttsår, en klo har de fått ta bort men det växer ut igen. Skadan ligger uppe på tassen vilket är bättre för då sliter de inte så när han går. Han har draneringsrör där klon satt, och har bandage som ska bytas och läggas om varje kväll. Då jag är lite klen med sånt så får mannen helt klart ta denna uppgift. Huuu jag kan bli svimfärdig bara jag tänker på det.

Bild: Susihus

Han är glad och pigg och äter så hans allmäntillstånd är bra, tack och lov. Nu får vi bara ta det lite lugnt ett tag.
Återkommer med rapport från Barcelona.

Kram kram

Go helg

Publicerad 2008-06-12 17:32:18 i Trädgård

Innan jag drar till brukshundsklubben för att hålla valpkurs tänkte jag passa på att önska er en kalasgod helg.

För imorgon drar vi tillsammans med ett par goda vänner till Barcelona. Det blir en låååånghelg med mycket god mat och dryck. Kan nog även bli en och annan shoppingtur och ett glas Cava på en uteservering, eller vad tror ni?

Goa kramar till er alla!

Frösådd

Publicerad 2008-06-10 21:55:35 i Trädgård

Från stekande sommarvärme så har vi nu gått över till halv storm. Det har blåst som bara den idag. Knappt så man vågar säga det men det var skönt med lite moln idag, det blir lite lättare att ta sig till jobbet då. Fast det var kämpigt hem för då hade jag motvind hela sträckan hem på cykel.

Varje år eller rättare sagt varannat år (anldeningen får ni snart...) får jag ett ryck att det ska köpas fröer och sås inför säsongen. Det vore ju kul att få odla upp något och praktiskt också att slippa köpa alla växter till krukorna. Så på vårkanten köps det hem fröer, i år avancerade jag och köpte på postorder raravaxter.com har mycket roligt. I år satsade jag på massa roliga grässorter och riddarsporrar, som ramlade ner i brevlådan. Sen sår jag. I år hoppade jag över momentet förså inne, för när de små växterna sen ska klimatisera sig ute, tja då dör de för jag orkar ju inte springa ut och in med dem... I år sådde jag ute i småkrukor och satte på skyddad läge. Kan säga att bild är överflödig, jord i tom kruka är inget att se! Inte ett spår av en grön liten växt!!? Snällt säger mannen att vi kanske ska satsa på att köpa plantor istället. Klok av erfarenhet så gör jag ju så nästa år, men till året därpå kommer den där känslan igen att det vore ju kul att testa....

Bild: Susihus
Dock något som jag har tur med när det gäller frösådd är sallad i olika sorter. Det sår jag i pallkragar som står bakom garaget i söderläge. Alltid är det någon salladssort som lyckas och i år har det exploderat i lådan. Får nog ta ledigt för att skörda! Det är så att vi får äta spenat och ruccola till varje måltid. De kväver nästan min dill (dillen är i den bakre lådan och syns ej). Jaja det där med fröer och sådd är visst ett kapitel för sig. Tur att det är billigt nöje.

Trädgårdskramar till er alla

Vilken helg

Publicerad 2008-06-09 09:19:56 i Trädgård

Vilket högsommar väder vi har haft i helgen. Det har ju varit rena medelhavsklimatet här i helgen, så skönt att få vara ledig och njuta av det fina vädret. Har nästan känts som semester när man kan vara ute från tidig morgon och äta frukost till sen kväll med att grilla och äta ute och mitt på dagen få ligga i solstolen och läsa en god bok. Härligt!

Vi har i helgen insett att våra fina uppstammade buxbom har passerat bäst före datum, tyvärr. Så nu planterade vi en japansk dvärglönn istället. Vet dock inte vad vi tänkte när vi var och handlade på det underbara Klockaregården ute i Ör, för vi köpte en, men vi tog bort 2 buxbomträd, så nu får vi åka ut och köpa en till. Varför vi inte har lagt tillbaka sten runt om, är att för vi funderar på gräva ner belysning under. Vi får se vad som händer.


Bilder: Susihus
Kände att jag måste bara visa en favorit i trädgården, vår klätterhortensia som klättrar upp i vår mycket hemgjorda spaljé. Tillverkad av ameringsjärn och målad med hammarlack. Nu är den översållad av knoppar och ska snart spricka ut i blom. En trevlig växt som sköter sig själv, sånt gillar jag=)

Vi har spenderat mycket tid i helgen åt att vattna i trädgården, skönt att bo vid vatten så man kan vattna. Då både gräsmatta och växter har hängt lite väl de senaste veckan. Våra fyrbenta vänner tycker att det är toppen när vi drar ut vattenspridarna och springer med glädje runt i trädgården för att jaga vattenstrålarna.

Nu har jag gått över till den nya plattformen så ser något konstigt ut så hör av er. Jag kan tycka att bilderna ser lite pixliga ut men det kanske ser bättre ut live.

Njut av den härliga dagen ni har framför er!
KRAM

Tiden rusar

Publicerad 2008-06-05 08:57:28 i Inspiration

Tiden springer lite för fort just nu tyckar jag. Känner att jag inte hinner med allt som jag vill. Har inte hunnit med att blogga så mycket men jag har inte glömt er. Har lite svårt att motivera mig att sätta mig vid datorn när det är så ljuvligt väder. I går såg jag lite moln för första gången på flera veckor, dock var det bara lite fjäderlätta moln. Detta väder är ju helt otroligt. Läste i tidningen idag att denna torka är förädisk mot fästingar. Tjohoo jag offrar gärna en grön gräsmatta ett tag för att slippa dessa otäcka djur.

Igår kväll hade jag kursstart på valpkurs. 8 kallade och 4 dök upp! Hrmm vart tog de andra vägen, får nog göra en liten efterlysning. Nåja det är ju lyxigt att endast ha 4 hundägare på kurs, men då trycket är hårt på våra kurser känns det ju så där.

Hittade lite fina saker från Byarumsbruk som gärna hade fått flytta hem i vår trädgård...
image214
Bilder: Lånade från Byarums Bruk
Ett härligt hantverk, men rackans vilka priser. Vill ju inte ha en blomkruka utan några stycken!

Ha en härlig dag i det ljuvliga vädret och glöm inte att stryka den blågula uniformen för morgondagensövningar!
KRAM

Stockholms skärgård

Publicerad 2008-06-02 20:47:03 i Resor

Tillbaks i småland och på bloggen. Känns som jag har lite bloggtorka och vet inte vad jag ska skriva om...Men jag måste få visa er några härliga bilder från helgen, som vi spenderade uppe i Stockholms skärgård. Vädret har ju varit fantastiskt. Vilken maj månad, hoppas att sommaren blir lika vacker. Helt ok utsikt att titta ut över när man vaknar och går till frukostmatsalen.
image212
Här låg vi och solade i lördags innan en härlig löparrunda tog vid. Sen var det dags för piff och fixning för att gå på bröllop. Det kändes helt tecknat att få gå på ett vackert sommarbröllop i strålande sol och ljuvlig omgivning.
image213
Bilder: Susihus
Jag som var lite orolig för att jag inte kände någon mer än brudparet, men den oron kunde jag snabbt lägga ner för oj så mycket trevliga och roliga människor vi har mött i helgen. Det bjöds på god mat och dryck, härliga och finurliga tal, en rolig fest helt enkelt. En helt okänd tjej kom fram till mig och tyckte att min klänning var fantastisk fin! Va glad man blir av att höra något sådant!!! Det är något jag är dålig på att säga till människor jag inte känner, men det ska jag ändra på för oj va' det värmde. Jag som var lite tveksam att min klänning var lite enkel, men nu när vädret var i topp så kändes den helt rätt. Männen var något avundsjuka på oss kvinnors klädsel, det är ju inte lika svalt i mörk kostym och slips.

Väl hemma igen så är gräsmattan nästan uppbränd och växterna hänger i landet. Tur att vi bor vid vatten så vi kan vattna lite, till våra hundars stora glädje. Har dock fått köpa en ny vattenspridare igen då det kan gå hett till när man ska hugga vattenstrålarna....

Nä nu väntar grabbarna och mina löparskor på mig, det får bli en sen kvällsrunda i spåret!

Sköt om er!

Om

Min profilbild

Sus i hus

Välkommen hit! Här susar jag runt tillsammans med mina favoriter - man och hund. Här finner ni inlägg om det som förgyller min vardag, hus, trädgård, lite mat och bak, och en och annan resesväng blir det både till jobbs och helt privat. Kan även dyka upp någon tass... och på tal om det får du gärna lämna ett litet avtryck när du har varit här. Må gott

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela