Susihus

Ja se det snöar...

Publicerad 2008-10-31 08:31:29 i Allmänt

Något tidigt tycker jag nog att snön kom i år. Det har inte ens hunnit bli november och igår snöade det kraftigt, dock mest snöslask stora flingor!

Vi hade kundevent igår och skulle försöka att ha lite marchaller tända, det gick så där i blötsnön och blåsten. Oj så trevligt vi hade det på tillställningen, glada och trevliga kunder, mycket mat och dryck och sen få se Bond lite före alla var ju lite roligt! Bond är alltid Bond, jag gillar Daniel Craig men innehållsmässigt tillhör den väl inte den bättre Bondfilmen. Kan sakna lite av den där sköna charmen och den härliga brittiska torra humorna som ändå är ett kännetecken för Bond. Men helt klart kan man spendera nästan 2 timmar med att titta på Bond och Daniel Craig.

Har även hunnit med att sladda ner i snömodden till kyrkogården och lagt en gravdekoration på pappas grav. På måndag är det 10 år sen han gick bort, helt ofattbart 10 år, vart tog dem vägen. Känns konstigt att han inte har fått vara med om vårt husbygge, vårt bröllop och vår vardag på så länge. Saknaden är stor!



Bilder: Susihus

Jag gjorde ett litet mosshjärta och prydde det med lite taklökar och pärlor, det får pryda pappas grav i år. I helgen ska jag försöka att plocka lite mer mossa och fixa till någon dörrkrans och göra ett mosshjärta till min kollega, hon ville ha det och lägga på sin mammas grav. Det är även hundutställning här i stan i helgen så det får bli en tur på den tror jag, ska inte ställa ut men det är alltid roligt att titta på!

Ha en toppengo allhelgonahelg!
KRAM

Rackans...

Publicerad 2008-10-30 08:25:41 i Resor

I går när jag satte ut huvudet tidigt på morgonen så skrämde jag två stora fina rävar som sprang till skogs! Härligt när man får se de välmående med tjocka svansar och äntligen har de kommit till vår lilla holme. Jag har funderat på att sätta upp skyltar i skogen till rävarna om att det finns middagsmat, eller snarare en hel buffé på vår sida kanalen....Vi har nämligen kanininvasion! Ja det finns en hel del änder också men kaniner fullkomligt väller det av.

Det är inte varje dag man får en friplåt med ett flygbolag men jag hade en tur och retur biljett vart jag vill i Europa med Sterling! Jag hade tänkt att ta mannen med mig till London för att julhandla men nu kan man ju drömma om det när detta flygbolag följde en rad av andra bolag i konkurs. Arggggggggggggggg!?!



Nåja jag har ju inte drabbats ekonomiskt som många andra eller de stackarna som befinner sig iväg och ska resa hem med Sterling....!

Ikväll har vi kundkväll i temat "Med rätt att mötas" vi ska gå på förhandsvisningen av Bond. Läste någon recension idag att den inte var sevärd men det måste man ju få uppleva själv! Hoppas bara att den har den där charmen och kommentarerna som är så välkänt med Bond.

Ha en go dag
KRAM

Höstmökret

Publicerad 2008-10-28 08:30:24 i Trädgård

Att det nu är helt mörkt när man tar sig hem från jobbet är lite svårt att vänja sig vid tycker jag. Konstigt att jag förtränger detta varje år att det är så här det är, blir lika förvånad varje gång! Nåja det är skönt att det är lite ljusare när man tassar ut på morgonen med de 4 benta vännerna!

Har nu tagit tag i mitt nya liv och tränar regelbundet, igår var det en annan instruktör än vad vi brukar ha på Core/pumppasset, är rädd för att jag framåt kvällen inte kan röra mig....Men det är ju lite skönt ont att ha träningsvärk! Ska bara försöka få kläm på mina löparskor (det måste vara snöret som strular.....!?)också så jag kan börja springa igen.

När jag har fixat med bordet inne så har mannen fixat med våra nylevererade utelampor, Belids pastiller. Vi ska bara plantera lite runt omkring men det finns inte så mycket i handelsträdgården vid denna tid. Jag tror att vi ska ha en bambu bakom lamporna, för bambubladen raslar så gott i vinden och det är ändå lite vintergrönt.

Bild: Susihus
Nu ser det inte så mycket ut när allt är nervisset, men det lyser upp en fd mörk hörna i vår trädgård så det känns bra.
Ha en toppengo dag
KRAM

Vatten vs oljebaserad färg

Publicerad 2008-10-25 16:13:43 i Hem

I dag har jag fått ge mig! Jag erkänner!! Har alltid tyckt att vattenburen färg är helt underbar att jobba med och föredrar det framför oljebaserad när det ska målas om oavsett vad det är som ska målas. Men efter att ha slitit med vårt matsalsbord i över en vecka på att få en högblank och slät yta fick jag ge mig. Vi har rollat och vi har penslat högblank vattenbaserad färg men vi fick hela tiden mönster antingen efter penslen eller apelsinhy efter rollern, så igår när färgen dessutom tog slut åkte vi till målarbutiken och frågade vad vi skulle göra. Vi vill ju ha en högblankyta!

Med hem kom en halvliters oljebaserad färg, efter första strykningen så är vi överrens det är så här vi vill ha bordet! Som tur är så räcker det med att bara måla skivan med denna färg så nu efter andra strykningen så hoppas jag snart att bordet ska vara klart. Nu ska vi bara vänta på att det ska torka och lukten ska försvinna. Det är ju fördel med vattenbaserad färg ingen lukt och torkar snabbt, vilket i och för sig blir problemet när man har en sån här stor och slät yta.

Bild: Susihus
Och ja som ni ser så målades hela bordet i vitt, jag velade ju lite om benen skulle vara kvar i vitlaserat men nä. Nu är benen istället målade i vattenbaserad färg och skivan i oljebaserad....

Jag kommer säkert att måla i fortsättningen med vattenbaserad färg i första hand, för det är så mycket enklare att hantera om man som jag gärna målar lite intensivt med båda sig själv och omgivningen som kanske inte alltid ska få färg på sig=)

Nu är det dax att göra sig i ordning för i kväll blir det party, några på jobbet som har fest!
Go helg på er i det fina vädret.
Kram kram

Förbättra.nu

Publicerad 2008-10-22 19:46:37 i Hem

När jag åkte hem från Alicante tillsammans med en värd som hade jobbat för en av mina grupper så hade vi vissa händelser under resan som man helt enkelt kan förbättra, eller som han kallade det Styra Upp AB, jag tyckte att ett litet dotterbolag som heter Förbättra.nu inte vore så dumt. Det finns ju alltid tillfällen där man skulle vilja förenkla och göra saker lite bättre.

Vi började vår diskussion på flygplatsen i Alicante där för övrigt man hade fått hjärtstillestånd innan morgonkaffet hade serverats. Här i allafall så hade de 2 incheckningsdiskar till ett flygplan som var mer än fullt vilket innebär 150-175 personer. Vi var där i god tid 2 timmar innan, planet skulle gå 1105, 1050 stod vi fortfarande i kön...när jag har ett bagage förmycket som de tycker jag ska betala för ska jag gå till motsatta sida av flygplatsen för att ställa mig i en ny kö för att betala för övervikten! När vi sen ska åka buss ut till flyget så kör de fram en buss....tror ni att vi gick på tid? Nej inte alls!

Nåväl försenad ankomst till Köpenhamn så går de som lastar av och på flygplanen på fackligt möte, vilket är helt lagligt i Danmark att göra i 2 timmar oannonserat. Detta gjorde att vi inte fick våra väskor, jag raskade bort till informationen och undrade vad som hände, då fick man 2 val, antingen kan man få matkuponger så man kunde gå och äta medans man väntar på väskan, eller så kunde man fylla i en lapp så skickade de hem bagaget till en. Bra sa jag, vi har 3 grupper med på planet så ger mig en bunt matkuponger och en bunt med blanketter så ordnar vi detta lite snabbt. ??? NEJ då var varje person tvungen att köa och visa upp sin bagagetag för att de skulle knappra in det manuelt medans kunden/resenären stod där!? Istället för att dela ut dem och fixa administrationen när kvällspasset gick på och inte hela bagagehallen var full med människor som är irriterade över att inte få sitt bagage!

Ja jag tror att ett företag som Styra Upp eller Förbättra.nu har helt klart att göra....Ni har säkert några bra exempel på saker som skulle kunnas göras på ett annat sätt.

Nåväl jag har sprungit omkring lite med mina 2 filtar/plädar som jag inhandlade på IKEA förra veckan. Funderar lite på om de ska byta plats med våra fula vita fleecefiltar i soffan. Dock är fleecefiltarna bra att ha när hundarna vill mysa lite med oss i soffan. Bättre att filten blir svartpälsad en vår vita soffa.


Eller om de ska vara i sängarna lite istället för överkast, tyvärr var de lite för korta för att ha rätt över...


Skarven syns knappt här på bilderna. Nå vi får väl se vart de hamnar, det går ju alltid att flytta omkring dem lite efter behag, tur att de inte är så tunga!!

Nu ska jag krypa upp i soffan framför kakelugnen och tv:n för att titta på Roomservice och sen favoriten Oskyldigt Dömd.
Må gott och stor KRAM

Tillbaka igen

Publicerad 2008-10-20 18:38:51 i Inspiration

Ja då var jag tillbaka på både bloggen och på jobbet. Kändes konstigt att ge sig iväg till jobbet idag efter en veckas jobb i Alicante och sen ledig hela förra veckan. Huu så mörkt det är på morgonen nu när man ska stiga upp och ge sig ut. Jaja det blir ju lite bättre nästa vecka när vi har backat tillbaka tiden lite. Är nog inte van att jobba för jag har fått jätteont i rygg och nacke idag, har säkert slarvat med hur jag sitter och står vid skrivbordet. Nåja eftersom jag har lovat mig själv att börja ett lite bättre liv idag så har jag ändå bokat in mig för träning så det bär det snart av till.

Hoppas att ni har haft en härlig helg, det har vi, goda vänner som har varit här och vi fick dessa fina Marimekko burkar av dem, undra var jag ska ha för något trevligt i dem?!

Ahhhhhhhhhrg just nu går det inte att ladda upp bilder - Uppdaterat nu fungerar det igen, puh=)
Bild: Susihus
Igår började jag med ett litet nätt projekt men jag återkommer med mer info och bilder snart, nu måste jag rusa iväg på träning. Kommer säkert att ha jätte träningsvärk imorgon!

Må gott
Måndagskramar på er!

Fredag

Publicerad 2008-10-17 09:47:07 i Hem

Vart tar tiden vägen, skulle kunna vara ledig en vecka till, denna veckan har mest gått åt till att bara sova och ta det lugnt. Har inte orkat ta mig för några projekt alls, mest varit ute och tränat hundarna och njutit av att bara vara ledig, läst böcker och ja visst har dammsugaren rastats men inga större evenemang. Vore skönt att vara ledig lite till och hinna med lite besök hos goda vänner, sy nya överdrag till stolarna och måla om bordet. Jaja det hinns nog med det också.

Idag kommer mannen hem, han har varit på utbildning hela veckan, jag kom hem i söndagskväll och han åkte i måndagsmorse. Våra goda vänner som vi åkte till Barcelona kommer idag och förgyller vår fredagskväll. Annars har vi inget planerat för helgen.

Nu ringde en hantverkare precis och undrade om är du hemma....han kom sen på att ja det är du ju eftersom du svarar i telefonen!?! Så nu ska de komma hit och fixa till vår duschvägg på ovanvåningen, den har losnat i ett av fästena.

Igår for jag runt lite med mina nyinköpta lampor och jag tror att jag hittade stället för dem, så här bjuder jag på lite bilder från köket.






Bilder: Susihus
Ja det var lite olika vinklar från vårt kök. Nu ska jag fixa lite innan det är dax för en tur till klubben och träna hund och sen handla lite inför helgen. Kan tipsa om en härlig skiva som jag har lyssnat på nu när jag har bloggat. Amy Macdonald, skön musik.

Ha en härlig fredag och helg!
Fredagskramar till er alla

Konstigt

Publicerad 2008-10-16 10:53:18 i Hem

Är det inte märkligt att en IKEA kasse med lite ljus och lampor kostar runt 1000 SEK!? Jag som inte skulle ha något på IKEA igår och ändå får jag lösa ut mig med 911 kronor=) Vi hade en härlig dag på IKEA igår med riktigt IKEA väder, regn! Vi strosade runt och denna gång så tog vi varsin kundvagn....med uttrycket att kommer vi verkligen att behöva det?! Jajamensan, jag lyckades sladda runt i gångarna och fånga in plädar, tänkte ev ha dem i sofforna eller istället för överkast i sovrummet vi får se, velade mellan dessa Stockholm och Ofelia.....men slog till på Stockholmsfiltarna. Sen ramlade 2 burkar ner som jag tänkte att tvättmedlet ska få landa i, nu funderar jag bara på hur jag ska märka dem, vit och kulörtvätt? Har ni några bra förslag?
Lite glödlampor och ljus är ju obligatoriskt och sen nere på fyndet så hittade jag 2 gröna lampor för 29:- och tänkte att de kan få lysa upp mitt gröna kök. Undra bara hur det blir nu när jag snart ska byta till mina bruna gardiner...fast ärtgrönt och brunt funkar väl?! Nere på fyndet hade de även plockat fram ALLT julpynt men det kände vi inte riktigt för, årets färg även där är orange. Jag slog till på en billig vit uteljusslinga, kan alltid vara trevligt att lysa upp någon kruka till jul.

Ja just det några hundbajspåsar oxå de är nog billigast i Sverige på detta. En brun badrumsmatta/handduk att ha på golvet när man hoppar ut från duschen eller badkaret slog jag till på också.

Nu ska jag bara fara runt och se vart mina fyndlampor hamnar, återkommer med bilder inom kort.
Ha en härlig dag
KRAM KRAM

Njuter av hösten

Publicerad 2008-10-14 21:21:36 i Trädgård

Vilken härlig dag det har varit idag, strålande solsken och jag började dagen med massage. Mmm så skönt, min rygg och nacke behövde verkligen det efter all anspänning. Efter massagen var jag ute och gick i det härliga vädret, tog en sväng till brukshundsklubben för att träna lite hund. Väl hemma igen så kunde jag inte gå in utan räfsade lite löv i det fina vädret. Vi har en bok på tomten som nu skiftar från grönt-gult-rött.

Ja det var nog inte sista gången jag räfsade i år för det är mycket löv kvar... Placerade även lite prydnadspumpor i rabarberfatet.


Vi håller ju på att fixa till den ena hörnan av trädgården, den med torkvindan, vi har inte färdat där ännu för vi väntar på lamporna som vi har beställt. Så än kan ni inte få se det färdiga resultatet men en liten vinkling till kan ni få se om ni inte har tröttnat på alla trädgårdsbilder...

Mannen har gjutit ett JÄTTE rabarberfat, det gick åt 40kg betong så det är nog ingen som springer iväg med det. Bakom den vita höstastern har vi satt ner 3 svartmålade störar som vi har planterat murgröna som ska klättra uppför där. Vi fick idén ifrån den trevliga boken "Kreativa kvadratmeter" som jag hittade på IKEA för ett tag sen. På tal om IKEA så blir det en tur dit imorgon tillsammans med en god vän. Ska bli så trevligt, undra bara hur jag ska klara mig utan min middagslur...hihi. Mamma undrade "du behöver väl inget på IKEA?" Nä men det är ju själva grejen att åka till IKEA och få lite inspiration och jag hittar säkert något som jag bara måsta ha! =)

Ha en toppen go dag.
KRAM

Äntligen hemma

Publicerad 2008-10-13 19:17:52 i Allmänt

Äntligen hemma igen efter en hård arbetsvecka i Alicante. Det har inte varit någon semester utan snarare tufft jobb men också väldigt roligt. Har haft en grupp som har haft konferens en bit utanför Alicante i Altea. Vi hade toppen väder fram till torsdag morgon då det stormade, åskade och hellregnade och just den dagen skulle vi har vårt stora genomförande. Jaja vädrets makter kan man inte rå på så det gick rätt bra ändå men jag var genomblöt.... På fredagen åkte gästerna hem och jag flyttade mig in till Alicante för att hjälpa till med andra grupper och styra upp spanska busschaufförer. Jag såg inte starten av racet alls utan då fixade jag till så att det såg ok ut i en hamn där 500 gäster skulle stranda med sina båtar. Det har varit otroligt roligt och jobbigt, så nu känns det rätt skönt att vara hemma och jag ska vara ledig en hel vecka. Jag känner att det behövs, kan nog somna stående och jag måste komma tillrätta med att försöka äta rätt igen. När man är iväg så här så är det inte alltid man hinner äta utan det kan bli lite si och så med det.

Dock är det värt det när man får så här fin present av kunden. Vi var och åt på ett läckert tapas ställe en kväll och de serverade te och kaffe i superläckra kannor som fanns i rad med härliga färger. Jag råkade nämna att den gröna skulle passa i mitt kök, och då har de varit ute och letat upp den till mig. Fick den med orden: du är bättre än bäst! Det värmer rätt gott och tanken att de har uppfattat vilken färg...mmmm I like.

Idag har jag varit ute och gått en lång skön promenad i de härliga höstfärgerna och bara njutit av att vara hemma igen. Andats in ny fräsch luft i lugnorna igen och även sovit middag i soffan. Härligt hoppas nu att det kan bli lite fina höstdagar denna veckan, dock får man väl passa sig när man går ut i skog och mark för alla älgjägare.


Bilder: Susihus
Jag glömde min kamera när jag gav mig ut så jag testade att ta med mobilen, lite pixligt blev det allt. Bono han passade nog på att bada 20 gånger under vår långpromenad runt en ö idag. Kenzo badade lite mindre men grävde desto mer i sanden...

Nu ska jag ta och titta mig runt vad ni har gjort i veckan och helgen som har varit. Ha en toppen go vecka för det ska jag ha i ledighetens tecken=)
KRAM

Soliga spanska kusten

Publicerad 2008-10-08 08:55:17 i Resor

Sänder en liten kort rapport från balkongen i Altea där jag befinner mig just nu. Solen håller sakta på att gå upp över och vi hoppas på ännu en varm och skön dag här. Det har varit helt fantastisk fina dagar men vi har hört ett rykte om att det ska komma regn till helgen och det vore ju för trist. Då kommer nämligen båtarna i Volvo Ocean Race att starta från Alicante och segla mot Kapstaden och vi har en mängd med gäster som ska titta på detta. Så jag hoppas att regnvädret tar sig en annan vända.

Bjuder på en liten morgonbild från balkongen:

Och jag har en jacuzzi på balkongen....undra när jag ska hinna ta ett dopp där men det måste jag ju nästan göra för det är ju inte varje dag man har det på balkongen!

Bilder: Susihus

Ha en härlig dag!
Kram

Abstinens

Publicerad 2008-10-03 08:58:50 i Trädgård

Ja abstinensen att inte ha bredband har infunnit sig. Vi kommer på oss själva att ja men det receptet kan vi hitta på nätet....nä just det. På onsdag säger de nu att vi ska vara back on track igen. Konstigt man kan skicka upp rymdraketer och laga rymdstationer men vi tar 10 dagar på oss att ominstallera ett bredband???? Fördelen har kanske ändå varit att jag kan inte jobba hemma, dock har det blivit några sena kvällar på jobbet istället. Men både onsdag och torsdag har jag åkt hem utan dator så skönt!

Skönt att det är fredag idag, vår klocka ringde inte alls idag utan 0709 vaknar mannen och säger lite panikartat att klockan har inte ringt och nu är den 0709....(vi brukar stiga upp vid 0600) Puh men oj så effektiva vi var i morse, duscha, morgonpromenad, snabb frukost och ändå var vi på jobbet 0755. Men det känns som kudden är kvar i ansiktet. Gäsp!
Ska bli skönt med helg, hoppas att det blir lika fint väder som förra helgen, så man kan vara ute och njuta lite av de fina höstfärgerna.

Bild från vår norrsida, med vår franska balkong som vi har i sovrummet. Det var mannens idé när vi byggde och jag är så tacksam att han kom på det för oj va skönt det är att vädra sängkläderna där eller har dörren öppen under sommarnätterna.

En favoritväxt: Rodgresia, härliga blad och dessa höga röda blommor.

Bilder: Susihus
En annan trevlig växt i vår trädgård, rödbladig silver ax. Trevligt med växter som blommar nu på höstkanten och glittrar i det lilla solljuset som kommer.

På söndag åker jag till Alicante, för att vara med om och del av ett av de största eventen i världen. Titta på Nyhetsmorgon i TV4 i helgen så ser ni vad det är för aktivitet på gång på Spanska solkusten.

Ha en toppengo helg!
KRAM

Om

Min profilbild

Sus i hus

Välkommen hit! Här susar jag runt tillsammans med mina favoriter - man och hund. Här finner ni inlägg om det som förgyller min vardag, hus, trädgård, lite mat och bak, och en och annan resesväng blir det både till jobbs och helt privat. Kan även dyka upp någon tass... och på tal om det får du gärna lämna ett litet avtryck när du har varit här. Må gott

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela