Susihus

Må bra helg

Publicerad 2009-08-28 11:21:25 i Allmänt

Vi har kommit hem från vår lilla söta husvagnstur, den gick till Kalmar och Stensö. Vackert väder och lite shopping hann vi med. Skönt att ha semester nu, man behöver inte trängas på campingplatser eller i butiker och vädret är skönt!

Vi gjorde lite stopp på vägen till Kalmar och det hann bli både glas och annat innan vi var framme. Jag som har gått och funderat på en snygg cykelkorg från Design House då min håller på att ge sig, men jag blev lite snål när den kostade över 700 kr. Men så dök den upp här i Glasriket på en outlet och kostade plötsligt 300 kr, perfekt bara att slå till! Vi köpte lite nya vanliga bruksglas från Iittala 29 kr och sen sålde de ut ljusstakarna för 39 kr och det kan man ju bara inte motstå...


Bild: Susihus

Gillar Design House idé "Don't make something unless is both necessary and useful; but if it is both necessary and useful; don't hesitate to make it beautiful"

Tack för alla söta kommentarer om mitt lilla bord och stolar, ja visst har det några år på nacken, närmare 35 år!

Nu laddar jag för en härlig måbratjejhelg i Stockholm. Jag och en god vän åker till Stockholm imorgon, det är Formex, restaurangbesök, tjejmilen och ett besök på Zetas Trädgård innan vi åker hem på måndag. Vi ska bo på Clarion Sign det ska bli så trevligt! Ska bli så spännande att gå på Formex, laddar med kamera och återkommer efter helgen med lite bilder...

Ha en toppenskön dag och helg
Kram kram

Nostalgi tripp

Publicerad 2009-08-24 11:17:31 i Hem

Detta inlägg blir en nostalgitripp i dubbel bemärkelse. Var och hämtade lite saker som jag satte upp på vinden hos min morfar, när mamma sålde vårt hus. Då bodde vi i lägenhet och jag kände att vissa saker ville jag inte göra mig av med. Sen gick min morfar bort och en kusin till mig köpte huset och har påpekat mer än en gång att jag kunde hämta mina saker....så nu äntligen var jag där.

Där stod mitt lilla bord och stolar som jag fick när vi bodde i New Jersey när jag var liten, och det är ju så läckert att det går ju bara inte att göra sig av med. Tänk om man gjorde barnmöbler i samma hållbara och lite designade stil idag...


Tyvärr har min lillebror testat att köra en nyckel genom klädslen på stolarna så jag får väl klä om dem...

Bilder: Susihus
Semestern fortsätter och solen skiner på! Nu har vi packat en söt liten husvagn och ska dra iväg på en liten semestertur. Det är lite nostalgi för mig att få åka med husvagn igen. När jag var liten så åkte vi alltid med husvagn runt i Europa, så det känns lite mysigt att få dra iväg idag, dock håller vi oss inom Sverigesgränser. Vi har lämnat de flerfärgade träningsoverallerna hemma...?!

Ha en alldeles ljuvlig start på veckan.
Kram

Ny titel

Publicerad 2009-08-22 12:04:25 i Resor

Semestern glider på i alla möjliga väder, dock mest solsken! Även om det känns att augusti har kommit för det är klarare luft och kallare kvällar. Vi har haft en toppenvecka på Gotland, och nu har vi haft en vecka hemma med lite fix och trix. Det kommer bilder framöver på både Gotlandsturen och vad vi har haft för små projekt hemma. Har hållt mig borta från datorn lääänge nu och har fortfarande ingen iver över att stanna för länge vid den...För mycket jobbkänsla tror jag!?

Dock måste jag bara visa er vad vi gjorde i onsdagskväll. Vi ffor till Gränna för att flyga ballong, jag fick det av min man när jag fyllde år för ett år sen och äntligen har vi haft tid och det har varit rätt väderförutsättningar för att vi ska kunna flyga. Så i onsdags bar det iväg.

Vi fick hjälpa till med att få in luft i ballongen 8000 kubikmeter! Sen gled vi fram över Småland och vilken kväll det var helt spegelblankt och helt ljuvligt.

Bilder: Susihus
Det var häftigt att få se träden ovanifrån och få se naturen glida fram i en annan synvinkel, vi såg älgar och massor av rådjur. En härlig kväll och efter en perfekt landning så blev vi döpta i champagne, så jag kan nu titulera mig som Ballonggrevinna av Tärenäs! Hihi

En härlig födelsedagspresent, tack för det min älskade!

Bloggen har hunnit fylla 2 år under mitt lilla uppehåll. Oj va tiden rusar på! Nu ska jag ta och hoppa in och se vad ni har haft för er under mitt datoravbrott.

Må gott i sommarSverige
Kram

S E M E S T E R

Publicerad 2009-08-07 22:57:04 i Resor

Nu är takboxen på bilen och det mesta är packat och klart inför vår tur till Gotland imorgon. Det ska bli så underbart skönt att få komma iväg till denna ljuvliga ö igen. Hoppas nu att detta fina väder som vi har haft några dagar håller i sig under hela augusti. Jag stänger ner datorn ett tag nu och tar semester på riktigt!? Återkommer säkert med någon liten semesterrapport någongång, någonstans.

Bild: Susihus

Önskar er alla en härlig helg och sommar! Njut och må bäst.

Semesterkramar

Blivit med skötbord...

Publicerad 2009-08-06 10:51:46 i Trädgård

Ja jag har blivit med skötbord! Dock inte för den anledningen som de flesta köper skötbord för att de får barn. Grannarna skulle slänga sitt skötbord från IKEA på tippen, då jag tyckte men det är väl ändå synd. Jag tog bort de båda vita skivorna och sen fixade min händiga man nya fina brädor till underskivan och målade hela skapelsen i svart!

Jag hade en idé om att gjuta en betongskiva med en virkad duk/gardin eller vad det nu var som vi hade hittat hemma hos en kompis som renoverar ett gammalt hus. Mannen var lite skeptisk till detta och undrade om det verkligen skulle fungera med virkad duk...jag stod på mig och han fixade till en skiva och voila så snyggt det blev. (Tyvärr har jag ingen före bild för när vi väl skrider till verket med projekten då går det undan...)

Snygg plats vi har fått, bakom garaget, vid kompost och vedhög!??...Skulle gärna vilja ha lite singel på marken så blir det nog lite finare. Jag har nära till mina sålådor/pallkragar!

Bilder: Susihus
Kanske inte så praktiskt med mönster på skivan, men rackans så snyggt och det går ju att bara borsta bort jorden då man står ute! Ska nu inviga det när jag ska plantera lite nytt och snyggt till grannens fönster!

Må gott i sommarsolen!
Soliga kramar från semesterfiraren

Trevliga besök

Publicerad 2009-08-04 10:09:20 i Allmänt

U2 var helt otroliga, vilken scen, vilken produktion, vilket band och vilken show! Härlig känsla när 55000 körar till Still haven't found what I'm looking for, mäktigt! Den häftigaste scenproduktion jag har sett och jag kan bara säga att jag är supernöjd att vi tog oss i kragen och köpte biljetter!

3 semesterveckan har börjat och helgen bjöd på det bästa semestervädret hittills, det är varmare nu och det ser ju lovande ut denna veckan, vi får väl se. Jag har haft lite trevliga besök hos mig, i går var mannens systerdotter här och vi pärlade halsband på löpande band. Jag hade varit och fyndat pärlor på Panduro när de reade ut i förra veckan och i går skred vi till verket.

Förra veckan fick jag ett sms av en god vän som undrade om hon och hennes dotter kunde titta förbi och när det passade? Några timmar senare var de här och vi hade en supertrevlig kväll på altanen med god mat och dryck. De hade med sig denna ljuvliga bollkryssantemum som nu har blivit planterad och satt på trappen.

Bilder: Susihus

Vi hann med ett besök på en toffelfabrik och köpte oss lite nya tofflor, att jag inte har handlat där tidigare, lite andra priser än ute i butik!  En runda på stan med lite god fika innan det var dags för dem att åka hem. Supertrevligt med lite spontana besök som inte planeras i veckor innan.

Nu väntar en löparrunda och sen är det nog en städsväng som gäller...
Semesterkramar till er alla

Om

Min profilbild

Sus i hus

Välkommen hit! Här susar jag runt tillsammans med mina favoriter - man och hund. Här finner ni inlägg om det som förgyller min vardag, hus, trädgård, lite mat och bak, och en och annan resesväng blir det både till jobbs och helt privat. Kan även dyka upp någon tass... och på tal om det får du gärna lämna ett litet avtryck när du har varit här. Må gott

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela