Susihus

God jul på er

Publicerad 2009-12-22 15:02:03 i Allmänt

Väskorna är packade, lite mat är med, hyrbilen på plats och hundarna är med, nu ska bara allt få plats i bilen...Snart styr vi mot Uppsala för att mellanlanda och sen imorgon bär det av till Åre för en härlig vecka med goda vänner i skidbacken. Det ska bli helt underbart!

Hoppas att ni alla får en toppengo julefrid i dessa juletider!

Jultips

Publicerad 2009-12-20 21:43:41 i Inspiration

Hoppas att ni har haft en härlig helg. Vi har haft en gnistrande fest här i går så nu sitter/halvligger i soffan och vilar lite...rätt skönt!

Vilket härligt väder det har varit nu ett par dagar, idag drog vi ut snowracern och fick ett par härliga åkturer i motionsspåret. Snö, sol och långa backar helt underbart, jag blev som barn på nytt!

Om ni inte har fixat alla klapparna än, eller om ni inte har slagit in dem så måste jag bara tipsa om en kreativ bloggare med jättesöta etiketter som man kan få ladda ner helt gratis!

FPWTags


Titta in på erinvaledesign så hittar ni dessa söta etiketter.

En annan underbar kreativ person har denna härliga hemsida http://www.petrifiedinpink.se/
Här kan man köpa fina anteckningsböcker, vykort och annat trevligt. Jag köpte fina etiketter/förslutare och jag blir så lycklig när man får ett brev där det är inslaget i rött silkespappar, lite godis och ett handskrivet kort, så lite som blir så mycket mer.

Nu stänger tipsrutan för dagen. Må bäst denna 4:e advent

Vinterkramar på er alla

Ny tomte har flyttat in

Publicerad 2009-12-17 14:33:25 i Allmänt

Jag är inte tokmycket för tomtar och pynt, men några väl utvalda saker har jag plockat fram nu inför julen. Dock fick jag en ny tomte av min älskade lillebror när han helt oväntat dök upp här igen, efter att vi har varit lite på kant med varandra i över 2 år. Han hade valt ut en superfin vit tomte i glas, helt i min stil. Den tillhör numera en av mina favoriter inte bara för att den är superfin utan för att vi nu åter pratar med varandra. Kunde inte har fått en bättre julklapp!

Tomten kommer från Bergdala glasbruk.

När jag ändå är inne på fina saker så hade vi ett par goda vänner här för några helger sen och då fick vi denna ljuvliga pajform från Gerbera. I löve deras fina saker=)


Tänk lite härlig blåbärspaj i denna, mums va trevligt och gott! Deras söta barn hade även köpt fina presenter till Kenzo och Bono

Då Bono är lite spralligare och mer rock'n roll så fick han en med flames! Haha. Vi har haft dem i deras halsband men det bjällrade så vi höll på bli knepiga så nu har de fått flytta till deras respektive grindar i bilen och passar superbra! Här har det snöat i ett par dagar nu och det är kallt och härligt, även om det just idag är lite väl blåsigt. Vi har varit ute och dragit pulka och snowracer med grannens barn. Kenzo och Bono älskar snön och bara tokspringer runt och yr omkring. Äntligen är det ljust och fint och lite mer julkänsla, helt underbart, som hundägare är det så skönt med lite minusgrader och snö = inga tassar att torka och kvällspromenaderna blir mycket ljusare.


Bilder: Susihus

Ha nu en ljuvlig dag i vinterlandskapet
Snöiga kramar i massor

Julkortstillverkning

Publicerad 2009-12-13 14:33:47 i Pyssel

Hos oss är det tradition att tillverka våra egna julkort. Älskar när man får egen tillverkade julkort, behöver itne vara avancerat utan det är tanken som räknas tycker jag=)

Ibland kommer idéerna till väldigt tidigt redan när man är klädd i sommarskrud, andra år kan det vara tuffare med sista slutklämmen på korten. I år slog det mig tidigt vilket teckensnitt vi skulle ha. Fick tips av någon härlig bloggare om den roliga teckensnittsidan Dafont och botaniserade runt där läääänge. Har ni inte varit där så hoppa genast in en runda. Sen har vi klurat lite på layout och papper men nu i helgen har vi äntligen slagit till och haft tomteverkstad och tillverkat julkort på löpandeband. Kan tyvärr inte visa slutresultatet här då vissa kommer att få dem live i brevlådan! Här kommer dock en liten förhandstitt...



Har även hunnit med att tillverka en sjal till. Blev så sugen på att göra en till mig själv i det härliga garnet som jag stickade till mamma så det blev en grön.

Bilder: Susihus

Jag stickar dessa sjalar med mina "Harry Potter" stickor 20, så det går på mindre än ett par timmar att tillverka dem. Kul för jag får snabbt resultat men lite tråkigt att det så snabbt är klart för det är rätt avkopplande att sticka.

Ha en fortsatt skön Luciadag! Nu blir det ett träningspass, power ball stod det på schemat idag. Får väl se om jag ramlar av bollen...

Snöiga kramar till dig!

Pysselhörnan

Publicerad 2009-12-09 14:18:32 i Pyssel

Här har det varit pysselhörna i några dagar. Det har tillverkats lite julklappar och gå bort presenter. Skönt att få pyssla lite ibland, när pysselandan faller på.

Jag hade lite brunt garn över från min kuddtillverkning så jag knåpade ihop några virkade kanelbullar, (mannen tyckte dock att de var lite mörkbruna för att vara kanelbullar så han tyckte att det var chokladmuffins! Nåja det får väl lilltjejen som ska få dem avgöra när hon serverar dem). Jag tyckte iallafall att de såg lite ensamma ut på kakfatet så jag knåpade ihop några lussekatter i velour. Dock hittade jag inget svart velourtyg så jag har inte fått till russinen än...får se vad jag hittar på för något.


Sen har jag stickat en sjal som jag tror blir en liten klapp till mamma...

Det garnet var så himlans härligt att sticka i och snabbt gick det på lite drygt en timme, så jag får nog ta och köpa lite mer av det garnet i en annan härlig färg och göra en till mig själv. För visst är det så att man kan inte få för många halsdukar och sjalar?!

Hittade lite grov galvad tråd i förrådet så jag knåpade till några hjärtan och på en av alla mina turer med hundarna så plockade jag lite lingonris och gjorde några skrala lingonhjärtan. Perfekt att ha som lite gå bort present! (tycker jag då hihi)


Bilder: Susihus

Nu väntar en löpartur! Underbart goa pysselkramar till just dig!

December

Publicerad 2009-12-06 10:01:14 i Allmänt

Det är redan december och min sista månad av ledighet har börjat....huuu jag får lite panik på tanken att börja jobba igen efter nyår. Tycker inte att jag har hunnit med hälften av det jag hade tänkt, men så är det väl alltid. Jag har inte riktigt tagit tag i tanken vad jag ska hitta på när jag blir stor. Har några funderingar men har ändå inte tagit tag i dem och satt ner dem på ett papper. Jag kanske ska göra det nu här denna sista månaden på året för att se vart det leder mig under 2010. Jag har funderingar på att starta eget inom något helt annat än vad jag håller på med idag men vi får se, vågar jag?! Bäst hade kanske varit att knapra en hel burk av Pippis jag-vill-inte-bli-stur-piller!

Efter väldigt milt väder (tog en fästing den 1 december) har vi äntligen haft några riktigt fina dagar här i början av december med lite kallt och klart väder, passade på att ta med mig kameran ut på någon av alla mina träningsrundor. För är det något jag verkligen har gjort denna ledigheten så är det att träna hund. Jösses med lydnadspass, spårläggningar och sök- och uppletande rutor vi har gjort. Det har varit helt underbart och det är ju nu jag har insett hur roligt och härligt detta är att få vara ute i dagsljus och träna, men också insikten av hur lite av detta jag har haft tid till innan. Denna lärdom måste jag ta med mig när jag börjar jobba igen, får väl ta lite långlunch, börja lite senare någon dag ja helt enkelt försöka att få till lite träning mitt på dagen. Nu har tyvärr det lite varmare vädret kommit tillbaka, hoppas att Kung Bore kommer snart!


Vårt hus taget från andra sidan kanalen, det låg ett tunt lager med is på kanalen denna morgon.

Bilder: Susihus
Bono på skogspromenad. Han njuter för fullt av all hårdträning, både han och jag kommer väl få abstinens av att börja jobba igen....men det är ett tag till så nu ger vi oss ut på spårning.

Må gott och ha en härlig andra advent!
Kram

Om

Min profilbild

Sus i hus

Välkommen hit! Här susar jag runt tillsammans med mina favoriter - man och hund. Här finner ni inlägg om det som förgyller min vardag, hus, trädgård, lite mat och bak, och en och annan resesväng blir det både till jobbs och helt privat. Kan även dyka upp någon tass... och på tal om det får du gärna lämna ett litet avtryck när du har varit här. Må gott

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela