Susihus

Köpstopp

Publicerad 2009-02-27 08:18:36 i Allmänt

Det har inte blivit så många inlägg här som jag hade önskat men det har varit Stockholmsresa och det har varit datorstrul. Forfarande har jag ingen bra upplösning på min dator, vet inte vad som har hänt. Stockholm var intensivt och roligt men mycket jobb. Oj med trevliga restauranger och ställen vi har tittat på och besökt. Vi åt lunch på F12, superläckert i limegrönt och vi åt middag på Pontus, de med den coola tapeten som ser ut som ett bibliotek. Ja hoppas nu bara att vi får lite grupper som vi kan boka in på några av alla dessa trevliga restauranger vi har sett.

Häromdagen skulle jag bara gå ner och göra ett kundbesök, och råkade gå förbi en söt liten butik. De har haft mest smycken tidigare men nu utökat med både Odd Molly kläder och roliga skor. Det blev både en tunika och äntligen har de gjort sin kofta lite kortare. En annan som inte är så lång passar inte i för långa koftor för då ser det ut som jag får taxben... Nu var den dock kortare så jag slog till på den oxå. 



Bilder: Susihus

Nu är det verkligen köpstopp ett tag hos mig! Kan dock inte säga annat än att jag försöker att köpa oss ur krisen!! hihi

Ikväll blir det premiär, äntligen Män som hatar kvinnor på bio och sen en god bit mat efteråt med vänner. Bra start på helgen.

Må bäst!
KRAM 

Heldagsprojekt

Publicerad 2009-02-23 19:20:42 i Pyssel

Måndag igen och det var ett tag sen jag uppdaterade här, förstår inte vad dagarna tar vägen. Sen sist så har vi haft en härlig lördag med sökträning och det gick så bra. Äntligen, efter i onsdags när vi var ute, då det gick kass, hade en tokivrig hund som inte kunde samla ihop sig, men i lördags satt allt rätt. Härligt!

Söndagen ägnade vi hela dagen till -känns det som iallafall- ett litet syprojekt som jag har haft liggande ett tag. Efter min farmor tog jag hand om alla hennes linnehanddukar som låg helt oanvända. Nu är det inte så att vi är storkonsument av linnehanddukar, utan hade tänkt göra om dem till bordstabletter en vacker dag...Det var ju bara december 2007 hon gick bort...

Men som sagt i söndags hade jag klurat klart och skred till verket. Jag klippte itu dem och då de även var lite för breda, klipte jag av en remsa som vi använde för att göra bestikficka på tabletten. Mannen strök upp alla kanter (jag tycker att det är så rysligt tråkigt att nåla) jag sydde kanter och fickor. Sen hamnade farmors monogram helt fel så det var jag tvungen att sprätta bort. Kändes lite så där, att sprätta bort något som är gjort för över 70 år sen och som någon har slitit med. Men på detta viset så kommer vi att använda dem istället för att de bara ligger i ett skåp och det känns roligare. Då det var några stycken så tog det med lite rast för långpromenader och mat nästan hela dagen.


Bilder: Susihus
Puuh! Nu ligger det 20 stycken klara som bara väntar på att användas. Lite ont i nacken har jag idag för jag har suttit lite knasigt när jag har fixat och trixat med dem.

Idag har vi även fått vår ugn lagad, jippie! Eller vågar jag säga det, dels har jag inte sett fakturan och hoppas nu att våra saker ska hålla ett tag! Det var ett värmereglage som hade gått sönder...nu är det fritt fram att baka igen, tjohoooo!

Imorgon bär det av till Stockholm på jobb. Ha en härlig dag!
KRAM

Blandad ledig dag

Publicerad 2009-02-19 19:17:57 i Hem

I tisdags när jag var ledig, vaknade jag tidigt, lite jetlagad från Kina än - trött på kvällen och superpigg tidigt på morgonen! Solen sken och det var en härlig vinterdag, när solen väl hade värmt upp så var det runt -2 grader. Underbart för långpromenad, tog även med mig grannens 2 bearded tjejer, som tur var hade jag kopplat den ena på vägen tillbaka innan vi ska korsa en stor trafikerad väg för där dök det upp ett rådjur framför nosen på oss. Mina herrar jagar inte, Bono kan ta ett steg men ryter jag i så kommer han ihåg att ups detta får jag inte göra, men den lilla bearded tjejen är en liten jaktdam så det var tur att hon var i koppel.

Jag var hos tandläkaren på eftermiddagen och allt var så bra sa han nu väntar vi bara på röntgenplåtarna. Puh va skönt, men då kläcker de ur sig att nej men rackans där var ju ett hål. Hrmmm jag som var inställd och klar på att allt var bra!

Sen när jag kom hem började jag baka och laga mat, morotsmuffins, morotsbröd, kringlor och bakad potatis...men när jag hade kommit halvvägs i bakandet så la ugnen bara av!!! Grrrrrrrrrrr för någon vecka sen var det diskmaskinen och nu ugnen. Det var bara att ringa på hos grannen och fråga om de kunde sätta på ugnen så jag kunde baka klart bröden och potatisen. I dag funkade ugnen igen men bara i ca 20 minuter sen la den av igen...nåja jag hann göra min müsli. Men så här kan vi inte ha det, nu är bara frågan är det värt att laga eller ska vi köpa ny. Kul att lägga pengar på vitvaror....eller inte!!!


Det blev lite ojämn färg på kringlorna men det var ju tur att de hann bli klara innan ugen gav upp. En skön ledig dag fast rackans med tandläkaren och ugnen!

Här kommer några av sidenkuddarna jag köpte i Kina:


Bilder: Susihus
De stora bruna och vita kuddarna, blev lite dålig fotokvalite man ser inte det söta mönstret med kinesiska drakar. Tycker att det blev en skön mix med de sirliga siden kuddarna med de lite tuffare stickade ullkuddarna!

I morgon är det fredag...jippie ska bli så skönt med helg! Vad ska ni hitta på?

KRAM på er

Äntligen hemma igen

Publicerad 2009-02-17 10:10:12 i Pyssel

Efter lite förseningar från Beijing är jag äntligen hemma igen! Det var skönt att landa på sin egen kudde i söndagskväll! Jobbade igår som vanligt men kände mig helt slut vid 3 tiden igår eftermiddag så jag bestämde mig för att ta en dag ledigt idag. Det är helt underbart vackert väder här, kallt, snö och strålande solsken. Ska snart ge mig ut med hundarna på en långpromenad. Vaknade tidigt idag också men skönt ändå att bara få ta det lugnt, tvätta lite och städa undan resväskor och alla inköp! Fick godkänt på allt, och allt passade som jag hade köpt till mannen. Fick tvätta upp allt för det luktade bläää, tror nog att min ena väska har legat väldigt nära bränsletanken!

I eftermiddag ska jag till tandläkaren, huuu. Har ingen skräck för att gå dit men jag tycker ändå inte att det är det roligaste stället att tillbringa varken tid eller pengar på!

Har glömt att visa er mitt senaste pysselalster, stickade mig en sjal precis innan jag åkte till Kina.

Stickade den i 2 olika garn, ett bandgarn som skiftar färg mellan brunt till lite guldbeige och ett brunt mohairgarn på stickor 15. Skojade till den lite med 2 tofsar. Hrmm undra vad jag ska sticka nu, är sugen på en i svart får nog ta mig en tur förbi den fina garnbutiken igen. Beställde även ett garn som ser ut som fårpäls, tänkte att jag skulle få till någon kudde till!

Mannen har klippt vårt äppelträd och vi har tagit in grenarna och satt i vatten och se vad som stack fram idag, vilken härlig vårkänsla! Nu längtar jag till våren och få ge mig ut i trädgården och fixa.

Bilder: Susihus

Vill passa på att säga 1000 TACK till alla ni som lämnar små söta kommentarer, det värmer gott! Det är xtra underbart när man sitter själv på ett hotell i en annan del av världen och få små hälsningar.

Ha en härlig dag
KRAM

Stormigt

Publicerad 2009-02-13 05:35:19 i Resor

Har nu lämnat Beijing (det var lite svårt att få igen väskan...) och tagit mig till Qingdao en bit ner och utmed Kinas kust. Här hölls segeltävlingarna i OS 2008.

Idag vaknade jag vid 0400 lokal tid av att det viner i fönstrerna, det blåser storm här! I går när jag kom var det sån dimma att det inte gick att se båtarna framför en, när man stod i hamnen. Men nu ser man dem om man klarar av att stå ute vill säga för det blåser något otroligt. Jag är inte avundsjuk på dem som ska gå ombord på båtarna imorgon och segla härifrån i ca 34 dagar till Rio de Janeiro utan att se land...brrrr

I morgon går starten vid klockan 13 och vi hoppas att det är human vind och fri sikt så våra gäster kan se något när tävlingsbåtarna ger sig iväg. Själv ska jag stå på land tror jag, är inte mycket för båtar och vatten, specielt inte när det blåser så här. De viner utanför mitt hotellfönster så jag tror jag får nersatt hörsel om jag sitter kvar...

Bjuder på en båtbild idag, Ericson 4 som leder tävlingen så här långt.

Bild: Susihus
Om bilden är lite suddig är det för att det knappt gick att hålla kameran still i blåsten!

Ha nu en härlig fredag och en skön helg, glöm inte att det är alla hjärtans dag imorgon. Jag och min kära man får väl fira den en annan dag!

Tokshoppat

Publicerad 2009-02-11 10:04:18 i Resor

En liten vårig rapport från Kina. Jag har packat vinterkläder i min resväska och här är det 10-15 grader plus och strålande solsken. Underbart skönt! Hoppas att detta fina väder hänger med till Qingdao i helgen!

Ankom i går morse efter en natt ombord med Finnair, det kändes som flygbesättningen var en kombo av Mummintroll och Snorkfröken, men flighterna var extremt punktliga och det är ju alltid trevligt och väskan kom fram fort också, det uppskattas=)

I går var jag på site inspection hela dagen med restauranger och restauranger, det kommer att bli bra för gruppen tror jag. Hann med lite shopping igår, några väskor, smycken och tröjor. Men idag efter en god natts sömn i min sköna hotellsäng så efter frukost (vilket man skulle kunna skriva ett kapitel om, hur mycket olika maträtter som helst) tog jag tunnelbanan till den stora shoppingen Silk Market. Jag tror att jag var den enda icke kines på hela tunnelbanan...här känner man sig rätt lång med sina 167 cm över havet=)

Jag har prutat och handlat tröjor, kuddfodral i siden-kostar ingenting, klocka, massor av skor, jeans, strumpor, träningskläder och barnkläder till mina goda vänners barn och till slut fick jag köpa en liten resväska också för annars kommer jag aldrig att komma hem med alla sakerna.

2 puma skor, ett par vinterkängor i läder, ett par ballerinaskor och ett par bruna Ugs till min jobbarkompis.

En massa Ambercrombie & Fitch tröjor både till mig och maken, de är så mjuk och go kvalité, 2 par diseljeans fick det bli oxå.

Kuddfodral i siden och lite barnkläder. Puuuh jag hoppade över Peakjackan som jag såg på slutet för jag orkade inte mer och jag var vrålhungrig. Men nu har jag smaskat i mig en god burgare på rummet så nu börjar jag piggna till igen. Får kanske gå ut en runda till och promenera lite innan det blir mörkt.  Sen får jag väl försöka att packa ner allt...

Bara för att ni inte ska tro att jag bara har shoppat så kommer det här en bild på förbjudna staden, östra porten.

Bilder: Susihus

Många goa Kineskramar till er alla

Nu far jag österut

Publicerad 2009-02-09 09:12:43 i Resor

Väskan är packad och Ipoden är laddad med böcker och musik, så jag ska klara den långa flygningen till Beijing idag. Tur att jag fick lite extra kilo av flygbolaget att ta med mig på både ut och hemresan, för nu är väskan full med material till grupperna som förhoppningsvis ska se starten av racet nästa lördag. Inport racet som skulle gått i lördags i Qingdao fick flyttas fram pga dimma...det hinner vi inte med nästa helg. För jag åker hem på söndag!

Hoppas att jag får någon lite timme över för shopping i Beijing lite väskor, träningskläder, smycken och någon läcker jacka hade inte varit fel. Fast då får det nog bli en väska att ta hem det i oxå...hihi, för vinterkläderna som ska med är ju så skrymmande.


Bild: Susihus
Nu ska jag ta en sväng med vovvarna innan det blir tåget ner till Kastrup. Dessvärre ligger mannen fortfarande nerbäddad i influensan så det gäller att rasta hundarna rejält nu, för han lär inte orka gå ut med dem under dagen.

Må bäst så hörs vi
KRAM

Laxlasange

Publicerad 2009-02-07 17:05:18 i Mat & bak

I gårkväll invigde jag vår nya gratängform från Gerbera, det blev Laxlasange, med tomatsås, vitvinsås, fänkål, spenat och färsk lax. Receptet hittar ni här hos Alltommat. Jag gjorde dock med färska lasangeplattor för annars tror jag att laxen hade blivit lite väl överkokt, men inte vet jag om det stämmer. Men det blev otroligt gott och den fina formen gjorde ju inte måltiden sämre.


Till det hade vi en fräsch sallad på färskspenat, avokado, blodapelsin och alfalfagroddar, och naturligtvis ett gott torrt och krispigt glas vittvin.

Bilder: Susihus
I dag har jag pysslat med en ny sjal jag återkommer om bilder så fort den är klar. Annars har jag varit ute och gått en långpromenad i det otroligt tråkiga vädret. Snöplask vilket gör att man blir plaskblöt om fötterna och hundarna ser ut som skräp när de har varti ute. Undra var solen är sådana här dagar?

Ha en fortsatt skön helg.
Kram på er

Liten present

Publicerad 2009-02-05 22:00:43 i Hem

Äntligen har vi fått tillbaka en fungerande diskmaskin igen. Härligt! En vecka var vi utan, puuh! Men som vi konstaterade tur att det var diskmaskinen och inte tvättmaskinen för det är lite tuffare att tvätta för hand än att diska.

Nu har jag landat i soffan efter en härlig motionsrunda med hundarna, ett träningspass med power ball, ett mindre roligt kundvarv på Maxi och sen lite middag. Jag har haft en hel... vecka på jobbet och de 2 senaste dagarna har jag varit tokilsk. Gjort ett konstaterande, det lönar sig inte att vara effektiv och hjälpsam, för nu har jag fått en drös arbetsuppgifter till. Grrrr

Nåja idag så låg det ett litet fint paket på soffbordet från mannen, som tyckte att jag behövdes muntras upp...

En jättesöt liten Rostibunke var det i, passar perfekt till mina andra Rostibunkar

Jag blev allt lite gladare=) Men mannen förtog sig nog, för nu ligger han nerbäddad i soffan, skämt och cider så är han genomförkyld, stackarn och han ser inte pigg ut. Rackans här gäller det att äta apelsiner och försöka stå emot bacillerna, vill inte bli sjuk nu när jag ska åka till Kina.

Nu piper diskmaskinen att den är klar, ser fram emot att tömma den. Sen får det bli soffan och Jason Bourne...

Ljusglimt

Publicerad 2009-02-03 21:02:51 i Hem

Efter en härlig träningskväll på brukshundsklubben, kan jag bara konstatera att Bono och jag borde spendera mer tid där...för att finputsa och justera detaljer.

Detta härliga apelsinträd med sina små söta frukter lyser upp i vår groventré och tvättstuga.


Bilder: Susihus

Detta apelsinträd har vi en gång köpt för flera år sen på IKEA, hör och häpna då var det många grenar och massor av frukt. Sen såg det lite risigt ut efter den första säsongen då var jag på vippen att kasta det på komposten. Men en kompis sa åt mig att lugna mig och tja jag klippte ner den kraftigt och satte den i vårt badrum, där vi har söderfönster. Sen repade den sig och har sen bjudit på flera omgångar små frukter, helt oätliga men ändå. Dock är den inte lika fin i grenverket längre men men.... Nu har den fått sin plats i tvättstugan/groventrén och sprider sin goa doft när blommorna blommar och nu är den en ljusglimt med sina fina små frukter.

Ha en härlig kväll
KRAM

Invigd

Publicerad 2009-02-02 18:08:58 i Mat & bak

Nu är min fina Gerbera bakform invigd. Jag gjorde en banankaka i lördags och det är ju så man vill servera kakan i den fina formen...

Bild: Susihus

Banankaka
100 g smör
2 dl socker
2 ägg
3 bruna bananer
3,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1,5 tsk bikarbonat
2 tsk vaniljsocker
1 dl mjölk

Vispa ihop socker, vaniljsocker och smör tills det blir mjukt, blanda i äggen, i med bananerna och vispa runt. Blanda ihop mjöl, bakpulver och bikarbonat för sig, i med det bland det andra och slutligen i med mjölken. Häll upp i bröad form och in i ugnen 30-45 minuter i 175 grader.
'
De går alldeles utmärkt att göra dem som muffins också, då är gräddtiden runt 10-12 minuter. Denna gång lyxade jag till det med att tillsätta hackade valnötter och mörk choklad.

Detta är recept är från min mormor. Hon var en sån där härlig mormor, med hembakat och hemlagat, ordning och reda. Jag tillbringade mycket tid hos henne när jag växte upp, hon läste högt i härlia sagoböcker och det är hon som lärde mig både sticka och virka när jag var liten. Vi brukade baka också, då tyckte jag det var mycket konstigt när hon sa "att man tager lite på en höft", det fanns sällan mått angivna. Men det var nog där av henne jag lärde mig att baka som jag gör idag. Recept är för inspiration sen lägger jag till och drar ifrån som jag vill, och måttar med ögonen lite på ett ungefär.

Ha en skön start på veckan!
KRAM

Om

Min profilbild

Sus i hus

Välkommen hit! Här susar jag runt tillsammans med mina favoriter - man och hund. Här finner ni inlägg om det som förgyller min vardag, hus, trädgård, lite mat och bak, och en och annan resesväng blir det både till jobbs och helt privat. Kan även dyka upp någon tass... och på tal om det får du gärna lämna ett litet avtryck när du har varit här. Må gott

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela