Susihus

Lite betong saker...

Publicerad 2010-08-25 21:25:58 i Pyssel

Tycker nog att hösten kom lite väl snabbt och plötsligt. Här är det höststorm med regn och blåst. Det är bara att ta på sig regnkläder och trotsa vädretsmakter. Har cyklat till brukshundklubben idag och tränat lite efter jobbet, och sen fick det bli en löparrunda med mannen. Så nu har jag landat i soffan och väntar på den rysligt bra danska serien Livvakterna.

Passar på att visa lite betongalster som har gjutits här i sommar. Jag målade de gjutna buddhahuvuden med den fantastiska färgen från Zeta, tror att Löddeköpinge Plantskola har en liknande färg. Man blandar den med vatten och målar på betong, krukor och etc.





En fick pryda det nya fågelbadet, eller den nya hundvattenskålen om ni frågar Kenzo & Bono.


Bilder: Susihus

Jag har även bett om en betongskiva som jag ska lägga ute vid en plantering som ett litet lågt bord. Ville ha något mönster i, och vi kom på att ett snöre kanske kan göra ett roligt mönster. Sagt och gjort mannen testade och jag tycker att det blev riktigt bra. Återkommer när den är på rätt plats, men det kan ta lite tid om det ska vara detta höstoväder men visst kommer det en härlig sensommar snart?

Nä nu väntar Livvaktarna
Go kväll

Vilken härlig söndag

Publicerad 2010-08-22 22:36:27 i Trädgård

I dag vaknade vi och det var väl inget höjdar väder. Till och med mannen sa att idag är det nog IKEA väder...
Han var även lite trött på att gräva och fixa med det senaste trädgårdsprojektet, vårt nya rum i trädgården! En liten utflykt kan ju alltid pigga upp.


Vårt tilltänkta nya trädgårdsrum i början av projektet....

Först skulle jag springa en lite längre runda 12,5 km, när jag hade kommit 3 km regnade det och blåste så jag höll på att fara ut i åkern men sen blev det bättre och det flöt på rätt bra hela rundan, helt klart nöjd. Jag som har kämpat med motivationen hela sommaren, den förbättrades lite i går när jag fick slå grabbarna på slutsträckan från vår backträning! hihi

Vi har ju helt klart närmast till IKEA i Älmhult men nu skulle vi göra en reklamation på vårt senaste inköp på vår söta trädgårdsbutik här utanför stan.


Köpte en dimmaskin och nu en vecka senare, är det glapp i kontakten och då detta ligger åt Jönköpingshållet och den stora anledningen till att det blev IKEA Jönköping är att en mycket god vän fyller lite halv jämnt idag. Så sagt och gjort iväg för att köpa bl a en lykta till, då en har gått sönder.



Bilder: Susihus

Det kommer bli så mycket snyggare med 2 lyktor, eller va tror ni? IKEA besöket gick undan fast det var rätt mycket folk, härligt när man vet vad man ska ha;)

Sen hem till våra goda vänner med present och sång, han blev så förvånad, överraskad och glad att vi kom. Oj va roligt det är att göra så'na saker. Härligt att släppa på lite måsten och bara göra ibland. Vi fick en toppen trevlig kväll med riktigt goa vänner och så mycket god mat att jag är mätt fortfarande. Nu när jag står här och nattbakar mina surdegsbröd som fick jäsa lite längre idag...men det var det värt.

Hoppas att din helg har varit toppen.
Go nattkramar


Målat lite

Publicerad 2010-08-21 19:34:50 i Pyssel

Första arbetsveckan är avklarad så här efter semestern! Puuh, det gick det med. Saknar dock den lediga härliga dagen, där jag får stiga upp och njuta av en lång skön frukost ute. Dock har jag efter preomenaden med hundarna, plockat ett äpple och några blåbär på våra amerikanska buskar och lagt i filen och gått ut och satt mig ibland med en filt. Då det har varit lite kallt vid 0630 tiden men oj så skönt och sommarkänslan hänger kvar lite till av att äta frukost ute.

Jag fick ett ryck häromdagen och testade mina stämplar och lite akrylfärg, tryckte lite goa ord på små canvas tavlor.





Bilder: Susihus

Nu väntar lite go grillad lax och nudelsallad, inspirerad av Ernst i torsdags. Ha en fortsatt skön helg.
KraM

Mer inspiration

Publicerad 2010-08-16 20:34:05 i Trädgård

Jaha då har jag klarat av första dagen på jobbet efter 4 veckors semester. Puuh, hade gärna stannat kvar hemma idag, då mannen och hundarna låg kvar och har en hel vecka till och semestra på. Nåja nu är denna dag avklarad och morgondagen kan nog bara bli bättre!?

Efter vår härliga trädgårdsrunda så har vi fått sån inspiration så nu håller vi på med 2 nya projekt i trädgården och jag var och tittade på olika sorters marksten idag på vägen hem från jobbet. Vi har ju så lite sten...hihi så vi måste ju ha lite till =) Trodde att jag bara skulle beställa samma som vi hade innan, dansk sjösten. Men varför det!?? När det finns så mycket annan rolig sten så med nya prover cyklade jag hem och vi får se, det kanske blir 2 olika sorter till de olika projekten, ska det bli nya rum så ska det!

När jag ändå pratar trädgård så blir det lite inspirationsbilder från vår trädgården idag.




Vår härliga bänk och bord från Design House Stockholm, skön kaffeplats om man håller Klematisen hårt med sekatören...



Bilder: Susihus

Bono under sitt älskade äppelträd eller enligt honom bollträd, det växer ju massor av roliga bollar på trädet! Ibland så har det ju ramlat ner äpple/boll som man kan springa runt och leka med, hur roligt som helst. Han är ute varje dag och tittar till de växande bollarna...hoppas, hoppas!

Ha en toppengo start på veckan.
Jag ska nu bestämma mig för vilken sten jag ska beställa imorgon.
Kram kram

Trädgårdsinspiration

Publicerad 2010-08-13 23:14:29 i Trädgård

Då var vi hemma igen, efter en härlig campingtur runt om i Skåne. Vi har lånat mammas lilla söta husvagn och knölat in oss 2 vuxna och 2 schäferhanar på 6 kvadratmeter och rattat runt i Skåne en vecka. Vi började på härliga Österlen, fortsatte till vackra Falsterbo, sen blev det Malmö, Helsingborg, Mölle och Båstad. Hela resan har varit en trädgårdsresa med besök på plantskolor, trädgårdar och höjdar dagen då privata trädgårdar öppnade upp sig! På söndagen var vi runt och tittade på härliga inspirerande trädgårdar i Falsterbo och Södra Sandby. Helt underbara olika och inspirerande miljöer vi fick se under öppna trädgårdsdagen som var över hela Sverige.

Vi besökte bl a en superfin trädgård i Falsterbo, trädgården och huset var endast 3 år gammal.


Mmm gillar detta mycket Silverpäron och detta ljuvliga gräs.






Bilder: Susihus

Tyvärr tokregnade det hela söndagen, så bilderna blev lite så där...men jag hoppas att ni ser lite av den härliga lugna känslan i denna fina trädgård med väldigt mycket vintergrönt. 1000 tack till alla er som öppnade upp era trädgårdar och gav oss sån härlig inspiration.

På kvällen tittade våra goda vänner förbi och tältade en natt med oss. Ingen trodde att det var möjligt men det gick att få in 4 vuxna, 2 barn och 2 hundar på middag i vår lilla husvagn för tyvärr tokregnade det hela söndagen. Supermysigt och hur trevligt som helst hade vi trots regnet. Tack snälla Fam H för att ni kom förbi och förgyllde vår regniga kväll i Falsterbo.

Fler bilder från vår semester kommer... och nu har nya idéer kommit fram vad vi kan göra med vår trädgård vi får väl se vad vi hittar på! Annars börjar ångesten krypa närmare för snart börjar vardagen igen...huuu känner att jag är inte riktigt semesterklar än. Nåja gäller att njuta några dagar till.

Semsterkram

Invigning och 6 årig bröllopsdag

Publicerad 2010-08-03 11:08:52 i Trädgård

Äntligen är vårt altantak klart och i helgen hade vi invigning av det. Vi firade även 6 årig bröllopsdag och tyckte att vad kan vara mer lämpligt att fira det med goda vänner. Det såg länge dystert ut om vi skulle kunna sitta ute på vår grill- och trädgårdsfest, men oj vilken kväll det blev. Det klarnade upp på lördagen vid lunch och det blev snabbt en dukning ute på altanen. En massa goda vänner kom och grillarna gick varma och vi kunde sitta ute till 0230, med hjälp av lite filtar och hör och häpna men inte en mygga störde oss. Helt underbart, vilken kväll och vilka goa vänner vi har!





Våra lampor har nu fått flytta ut och här även det senaste betongalstret med den fina Marrakechklinkerplattan i.

Bilder: Susihus

På söndagen följde vi med ett par goa vänner på vernissage och tja vi slog till på lite konst, en härlig bröllopspresent till oss båda!

Här fortsätter semestern, det blir nog en tur runt i Skåne men idag blir det löpning och kanske en liten tapetsering, vi får se. Det är ju det som är så skönt att ha semester, att man gör lite som man känner för.

Sommargoa kramar

Om

Min profilbild

Sus i hus

Välkommen hit! Här susar jag runt tillsammans med mina favoriter - man och hund. Här finner ni inlägg om det som förgyller min vardag, hus, trädgård, lite mat och bak, och en och annan resesväng blir det både till jobbs och helt privat. Kan även dyka upp någon tass... och på tal om det får du gärna lämna ett litet avtryck när du har varit här. Må gott

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela