Susihus

Gott nytt

Publicerad 2010-12-30 21:44:33 i Inspiration

Hoppar in och önskar dig en underbart trevlig nyårsafton och ett ljuvligt nytt 2011!

Vi ska försöka att dra oss norröver imorgon och det tillsammans med SJ, det kan ju gå hur som inser jag efter de senaste veckornas tågkaos. Tanken är att vi ska fira nyår i Uppsala med goda vänner så imorgon sätter vi och hundarna oss på tåget. Självklart har vi laddat med varma kläder, matsäck, pannlampa, böcker, nyladdade ipod och ipad så vi har sysselsättning!

Började så där bra idag när jag fick ett sms av SJ, där det stod att vårt tåg var inställt, hrmm. Dock fick jag tag i SJ och kunde boka om till nya biljetter, trodde inte att det skulle vara så lätt att hitta 2 platser och dessutom där djur är tillåtet men det var inga kymmer, så vi håller tummarna för att det blir med våra goda vänner vi firar nyår och inte med SJ.


Bild: Susihus

Goda nyårskramar och må bäst

Skulle gärna vilja

Publicerad 2010-12-29 13:43:04 i Allmänt

Ja jag vet att tomten redan har varit på sin turné och nu säkert ligger och vilar och återhämtar sig som bäst efter en sönderstressad decemberturné. Men jag skulle gäran vilja gå på Ljust och fräscht.

Försöker nu att hitta biljetter till Fredrik Lindström och Henrik Schyfferts inredningsshow Ljust och Fräscht.


bild: lånad från Berns

Svenskarna måste vara världens mest trendängsliga folk. Vi vågar snart inte ens köpa en kudde utan att fråga en expert. Under vinterns stora krogshow ska Fredrik Lindström och Henrik Schyffert försöka besvara frågor som varför klädkammaren har bytt namn till walk-in closet? Är köket vårt nya finrum? Det här kommer du få svar på när Sveriges två mest framstående komiker för första gången står på scen tillsammans när de intar Berns klassiska salonger i vår.

Var inne på Ticknet och det fanns inte en biljett kvar och då var jag ändå framme i maj...hrmm
Det måste gå att få tag i på något vis...hrmm gäller att ta fram den kreativa ådran! Hihi

Ha en härlig vinterdag.
Snöbusiga kramar

God fortsättning

Publicerad 2010-12-28 10:17:31 i Hem

Hoppas att du har haft en toppenskön julhelg med mycket god mat, dryck, härligt umgänge och lite snöbus!
Vi har haft en helt underbar julhelg. Då bordet var dukat och maten förbered inför julaftonskväll så tog vi en tur i skidspåret vid 13 tiden på julafton. Kan säga att det inte var direkt fullt i spåret vid den tiden =)



Här kan ni se vad vi hade till middag på julafton







När jag var på Granit för någon vecka sen så slog jag till på deras söta små stjärnor...alla har dock trott att jag har gjort dem själv!? Vilket alltså inte är fallet.

I år då vi inte hade någon julgran så la vi i allafall ut julgransmattan under trappen och staplade upp våra julklappar där.


Bilder: Susihus

Tänk att jag hade varit snäll i år oxå för tomten kom med många fina julklappar. Återkommer med lite bilder på det inom kort.

Annars har julhelgen bestått av hundträning, sköna promenader, lite god fika med kusinvitamin och mycket mys. På annandagen hade vi våra goa vänner på besök, det blev mat, dryck och den obligatoriska musiktävlingen. Fast i år hade de fått skicka in sina favoriter på följande låtval:
Bästa låt
Bästa jullåt
Bästa schlager
Bästa träningslåt
Vilken låt skulle du vilja spelas på ditt bröllop om du gifter dig idag
Vilken låt vill du ha på din begravning
Vilken låt gör dig glad.

Vilka är dina favoriter?

Det var riktigt roligt att få in deras låtlistor och vilket härligt samtalsämne under middagen! Tror dock inte att vi har några bekymmer att hitta samtalsämne med dessa goda vänner hihi

Ha nu en härlig vinterdag.
Kram 

Mer stickat

Publicerad 2010-12-23 08:43:22 i Vill gärna ha...

Hittade denna fantastiska sidan efter ett tips från min chef... Heart of Lovika. Titta in där och inspireras lite av allt fint stickat. Jag hittade genast lite som jag tror att jag snabbskriver upp på min önskelista, kanske att någon snäll tomtenisse hinner med att sticka en fin klänning....



Titta på de fina detaljerna, skärpet


Tofsarna på ärmarna


Denna i off white och med dessa fina benvärmare till:


Bilder: Lånade från Heart of Lovika
Allt är stickat i merinoull och för en liten frusen person som mig så verkar det ju alldeles perfekt.
Ja det får nog bli en liten beställning där i fall inte tomten hann läsa det sista inlägget på listan, vet att jag är lite sent ute...

Ha en underbar härlig dag så här precis innan julafton
Juliga kramar

Stickat lite

Publicerad 2010-12-20 20:58:37 i Pyssel

Här har stickorna gått varma ett tag...skulle fixa några julklappar tänkte jag. Det var bara det att jag blev helt kär i ett garn när jag var och i vår ljuvliga garnbutik. Så det fick bli en stickad sjal till mig oxå i alla mina favoritfärger i ett och samma garn.


Lite brun och grön i olika nyanser...

Denna gråa variant postade jag i ett stort kuvert till min goda vän i Göteborg. Hon har sagt vid ett tillfälle att hon ville ha en grå sjal. Idag ramlade denna ner i hennes brevlåda


Var tvungen att blanda i lite av det fina garnet midnight som skiftar mellan midnattsblått och svart som blev över när jag gjorde denna:


Bilder: Susihus

Denna sjal hamnar i en julklapp till lillebrors sambo. Skönt med några julklappar på G, har någon liten sak kvar att fixa bara. En köpte jag på nätet nu, gillar det skarpt när det ramlar ner i brevlådan, perfekt!

Annars lever jag efter julfrid istället för julstress! Hoppas att du har gör det oxå, det blir jul ändå. I helgen har jag bara njutit av att vara ledig, inte julat alls. Tränat sök med Bono i all snö, det är rena muskel och pulspasset, sen var jag tvungen att ta ett par rejäla skidturer. Både jag och Bono slappade nöjt i soffan på kvällen sen...

Juliga kramar på just dig

Ps Uppdatering, har nu fått ett jättegulligt sms från kompisen som fick den gråa sjalen på posten idag. Den har kommit fram och hon var så glad, tacksam och överraskad, härligt!

Tomteverkstad

Publicerad 2010-12-14 09:06:08 i Pyssel

Förstår inte vart helgerna tar vägen, lagom när jag har kommit ner i helgtempo då är det måndag igen. Hade helt klart behövt en dag till på helgen....

Vi har haft en superskön helg med inga måsten och tider att passa. I lördags var det lite halvtrist väder, ett par plusgrader så det blev ingen skidåkning för min del utan en långpromenad och sen var det tomteverkstad hos oss. Det bakades bl a Leavinbröd och äntligen blev det helt perfekt, hade i en gnutta jäst tillsammans med surdegen och det gjorde susen.

Fixades lite saker som har blivit liggande ett tag och sen satte jag igång med tillverkningen av julkorten. Lite av en tradition hos oss att de ska tillverkas och göras egna. Tycker att det känns lite personligare och roligare med lite tanke bakom. Det värsta jag vet är mailade julkort, så nu var det sagt!





Bilder: Susihus


Kan tyvärr inte visa dem färdiga resultaten då en hel del som läser här kommer att få dem i lådan! Kan dock avslöja att man kan återanvända en del av julkortet till julpynt...hihi
Nu ska jag bara hitta något kuvert eller embalage, ska nog försöka få dem på lådan tills på torsdag. Puh

Ha en toppenskön dag
Många vintriga kramar

Masstillverkning

Publicerad 2010-12-10 08:24:35 i Trädgård

Min älskade man saknar nog helt klart sin betongtillverkning nu under vinterhalvåret. För nu har han hittat en ny tillverkningshobby. Han gör islyktor på löpande band och jag måste säga att det är väldigt effektfullt och härligt med dessa islyktor som lyser upp.



Vi har fått skotta bort lite snö för att kunna hitta bordet...


Bilder: Susihus

Några har blivit helt klara och vi har har ytterligare ett gäng på olika stadie i tillverkningen!

Jaha har ni putsat skorna och tagit fram galadressen? Är man nu inte bjuden på den stora festligheten Nobelmiddagen så får vi väl klä upp oss och sitta framför tv:n och smaska i oss något gott i kväll?!

Här ser det ut som det blir en helt ljuvligt vacker vinterdag. Hade gärna varit ledig och tagit en långtur med skidorna, men det får vänta tills imorgon.

Ha en fantastiskt skön dag och en mysig tredje adventhelg
Kram kram

Granen står så grön och grann

Publicerad 2010-12-08 08:31:11 i Hem

Har haft lite vånda inför årets jul då lillebrors sambo är allergisk mot gran. Vilket gör att vi inte kan ha någon julgran i år, känns väldigt otänkbart men det är ju bara att vänja sig vid den tanken. Därför har jag letat efter en inomhusgran, de som man köper som krukväxt och häromdagen när jag var och handlade på Maxi. (Ett tråkigt men nödvändigt kvällsnöje) så hittade jag en liten söt gran. Slog till och efter mycket bekymmer med vilken kruka och att vår ljusslinga var för stor så fick den nu bara prydas av små stjärnor.



Och vår lilla klotlampa som hade fått hoppa ner i jullådan där den får vila eftersom den är ersatt av en adventsljusstake fick komma fram igen och tjänstgöra i köket istället.

De 2 roliga hyacintinstallationerna hittade vi på en liten söt julmarknad som vi besökte i helgen.

Bilder: Susihus

Lite roliga, och vi fick genast fler idéer så till våren blir det nog till att gjuta några liknande.

Ha en härlig vinterdag!
Kram

Andra advent

Publicerad 2010-12-05 18:01:22 i Trädgård

Snön faller här i dag igen. Tyvärr har kvicksilvret krypit uppåt idag, så det har legat runt nollan. Tycker nog att det är trevligare med vintertemperaturer runt -5 till -10. Det blir lite mer torr kyla då och en härlig krispighet. När det ligger runt nollan så blir man så blöt när det snöar och vägarna har en förmåga att bli slaskiga.

Har haft genomförande i helgen, årets sista så det känns rätt skönt. Men jag har varit lite trött idag då det blev sent i natt innan vi var hemma. I dag har vi varit ute på två små mysiga julmarknader, vi köpte 2 lite roliga blomsteruppsättningar, bilder kommer...

Vi har granpyntat lite ute, dels på altanen där vårt utemöblemang plötsligt blev kvar under sommarens projekt - taket. Det blev lite mysigt att ha dem kvar...



Hittade en gammal ljusslinga som hade några få fungerande lampor kvar, tur att jag kunde gömma mestadels av slingan i korgen. Måste nog ta och investera i några nya ljusslingor!

Sen tog vi fram vår gamla spark och satte ditt en korg med lite granris i, den pryder nu uppfarten.


Bilder: Susihus
Tror att jag ska pryda detta granriset med lite äpplen, snyggt och fåglarna lär nog gilla det.
Få se om jag kan fixa till det när det har slutat att snöa.

Annars har jag varit lite modärn och high tec för att vara mig, jag har köpt min första tidning via en app och läst Sköna hems tidning på vår Ipad...hihi Vet inte om jag kan säga att det var bättre än pappersupplagan men en kul grej att testa.

Ha en härlig andra adventskväll
Snökramar

Om

Min profilbild

Sus i hus

Välkommen hit! Här susar jag runt tillsammans med mina favoriter - man och hund. Här finner ni inlägg om det som förgyller min vardag, hus, trädgård, lite mat och bak, och en och annan resesväng blir det både till jobbs och helt privat. Kan även dyka upp någon tass... och på tal om det får du gärna lämna ett litet avtryck när du har varit här. Må gott

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela