Susihus

Sportlovsledig

Publicerad 2010-02-25 10:53:09 i Allmänt

Tjohoo jag tog en dag ledig och det känns som jag valde helt rätt dag. När jag hade skidat mig igenom ett varv i skidspåret så bröt solen igenom. Helt underbart! När jag kom hem kunde jag, nåja efter lite framskottande av bänken, sätta mig och njuta av värmande sol vid husknuten. Oj det var ett tag sen jag kände solstrålarna värma, det finns hopp om vår även i år! Även om det kommer att ta lite tid.


Bilder: Susihus

Hann även med en fika på stan med mamma. Avslutade denna må bra dag med att spännande följa skidlandslagets stafettguld! Tjohoo de är mina nya hjältar hela skidlandslaget!

Inte fel att vara ledig en dag mitt i veckan.

Ha en härlig dag
Vinterkramar på er

Snön faller...

Publicerad 2010-02-23 10:55:20 i Trädgård

Oj va det snöar här! Det gör det väl i stora delar av landet. Jag var ute i helgen och tog lite kort för jag vet inte när jag såg så här mycket snö sist. Sen dessa kort är tagna har det toksnöat ännu mer och det snöar fortfarande. Nu tycker vår äldre hund att det börjar att bli lite svårt att ta sig fram obehindrat. Bono tycker att det är underbart att fara fram i snömängderna, vilken muskelbyggnad han kommer att få!


Bilder: Susihus
Vårt hus inbakat i snö, på baksidan har Bono och Kenzo gjort sitt bästa för att plöja ner snön med en mängd ta fatt lekar och rulla runt och mula varandra!

Kul med snön för alla som har sportlov och kan njuta av härliga vinterdagar! Jag vill också ha sportlov och vara ute i skidspåret. Kanske kan ska jag ta ledigt en dag och få ge mig ut i skogen med skidor. Som tur väl är har jag fått låna skidor, för jag försökte att få tag i egna i helgen, haha fanns inte en speta kvar av ett par längdskidor! Ett par stavar var allt jag hittade. Jag ska vara först i kön nästa vintersäsong för att köpa längdskidor. Det är ju nästan enda sättet att rasta sig själv och hundar på nu när det är så mycket snö, så vi är ute varje kväll i eljusspåret och skidar på. Skönt sen att få slänga sig trött i soffan och njuta av lite OS.

Snökramar till er alla

Ljusare tider

Publicerad 2010-02-19 09:32:27 i Hem

Fast snön rasar ner här, så går vi mot ljusare tider. Helt underbart att det börjar bli ljust när vi äter frukost och när vi kliver ut från jobbet så är det fortfarande ljust ute. Helt ljuvligt! Dock är vårkänslan långt borta, jag fattar inte hur mycket snö det kan komma på en dag!

Jag passar på att njuta av snön och vi tokåker längdskidor i elljsuspåret varje kväll. Det är så skönt att komma hem efter en tur och slänga sig i soffan och titta på OS efteråt och njuta med en kopp te och blåbärsmuffins. Godare än blåbärsdryck=)


Bild: Susihus

Bjuder på min favoritlampa som hänger i vår hall, önskar er en underbart skön fredag och en härlig helg.
KRAM

Hjärtlig start på veckan

Publicerad 2010-02-15 19:45:26 i Hem

Hoppas att ni har haft en underbart och hjärtlig helg. Vi har njutit av goda vänners sällskap och smaskig mat i helgen. I går innan de skulle åka hem tog vi en lång härlig skogspromenad med fikakorg och vi släpade med oss vår snowracer. Oj så roligt 4 vuxna och en hund kan ha=) Så underbart härligt känsla man får i sig, när man sitter på snowracern och har hittat en härlig brant backe att kasta sig utför i. Åh va härligt och man känner sig som barn på nytt!

När jag var på Formex i somras så hittade jag en trevlig leverantör på ljuspåsar och papperslanternor. Vi köpte in ett gäng för att ha på konferenser och fester. Det blir väldigt festligt med många och de kan även användas ute istället för marschaller. Nu inför alla hjärtans dag fick jag en liten provpåse med hjärtan och de var jag ju tvungen att testa nu i helgen. 


Bilder: Susihus (något väl suddiga, vet inte vad som har hänt)

Tjohoo nu tog vi vårt första OS guld! Hejja Kalla! Nu blev jag lite sugen på skidåkning så det är bara att dra iväg ut i spåret nu och ta ett varv.

Hjärtliga kramar på er

Kidnappad

Publicerad 2010-02-12 08:38:52 i Hund

Äntligen fredag, oh så skönt! Ska bli härligt med helg, goda vänner kommer på besök, och jag ska hinna med lite sökträning och även några turer på skidor.

Vi kommer att bara ha en hund i helgen. För när jag pratade med min lillebror häromdagen sa han att jag har vägarna förbi på fredag och jag tänkte kidnappa en hund av er!!! Mamma ska åka upp och besöka honom och då hade en lagt ut en plan på att hon skulle ta minst en hund med sig. Så vi har packat en liten övernattningsväska till Kenzo och han är nu inställd på att åka på utflykt i helgen. Undra vad Bono ska säga om att vara själv utan sin vapendragare. Fast de kan behöva vara själva och vara ifrån varandra ibland.

Bild: Susihus

Kenzo kommer nog inte att se kidnappningen som ett störe drama, utan som en kul utflykt och jag tror att han kommer att vara kung för en helg!

Önskar er en härlig fredag och en toppen helg
Kram


Ny vecka

Publicerad 2010-02-08 19:23:32 i Hem

Då var det ny vecka igen! Satte mig precis på min pilatesboll och insåg att det blev en väldans bra arbetsställning med datorn på soffbordet, snacka om förena nytta med nöje=) 

Skulle behöva jobba lite nu. För i ärlighetens namn vet jag inte vad jag har fått gjort idag, ibland känns det som man bara går runt i cirklar. Men jag har ingen arbetslust nu, det är ju ändå en ny dag i morgon, får ta tag i det då!

I helgen har jag hunnit med årets första och andra sökträning, oj va roligt att vara ute i skogen igen. Det var jobbigt både för oss och hundarna med all snö, men väldans mysigt! Skönt att komma igång igen. I går testade jag även längdskidsåkning i vårt något väl kuperade motionsspår. Tur att jag hade Bono med mig som kunde dra mig lite i alla uppförsbackarna. Blev allt lite sugen, synd att det är mörkt när jag kommer hem från jobbet, nåja får kanske ta en friskvårdstimme och komma lite senare en morgon till jobbet, så jag kan ge mig ut i veckan. För det är ju bara att inse att springa bland all snö lockar inte.


Bild: Susihus
Äntligen har jag slagit till och köpt ett nytt kit till diskbänken. Vi har en liten kant längst in på diskbänken - inget jag kan rekommendera men nu blev det så - och jag har inte trott att cults fina lilla serie skulle passa där, men tjohoo det gör den!

Ha en härlig kväll! Själv laddar jag för en bättre jobbdag imorgon!
Kram

Ledig fredag

Publicerad 2010-02-05 16:13:57 i Vill gärna ha...

Åh va härligt med en ledig fredag! Det är ju helt underbart att få vara ledig en vardag. Mmm har njutit hela dagen i det fina vintervädret. Tog lite sovmorgon, då vi hade en underbart trevlig trivselkväll för instruktörer på vår Brukshundsklubb i går kväll. Lite italiensk afton god mat, lika gott vin och roligt sällskap.

Åt frukost i lugn och ro, gick en promenad med hundarna, jösses vilket träningspass det är att plumsa runt bland all snö. Åkte sen in till stan uträttade lite ärenden och har nu kommit hem lite mer kortklippt i håret än när jag åkte.

När vi var i Åre i julas så såg vi en så'n snygg lampa som stod utomhus, efter lite forskning så är det en svensk lampa från Byrydéns. Vi är lite sugna på att ha den under trappen, alt ute på altanen till sommaren. Nu är det ingen idé för altanen ligger begravd i massor av snö. Mannen har en plan på att ha dem inne på vintern och sen ta ut dem på sommaren. Ekonomiskt tänkt, jag funderade mer på att ha ett kitt inne och ett kitt ute=) De finns för både inomhus- och utomhusbruk. Nu ska vi bara fundera på om vi ska ha en av varje eller två av samma? Vad säger ni?


Eget kollage med lånade bilder från Byrydéns

Ha en toppenskön fredag och en go helg
Kram


Om

Min profilbild

Sus i hus

Välkommen hit! Här susar jag runt tillsammans med mina favoriter - man och hund. Här finner ni inlägg om det som förgyller min vardag, hus, trädgård, lite mat och bak, och en och annan resesväng blir det både till jobbs och helt privat. Kan även dyka upp någon tass... och på tal om det får du gärna lämna ett litet avtryck när du har varit här. Må gott

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela