Susihus

Klart

Publicerad 2010-11-30 16:02:49 i Hem

Kan knappt tro att det är sant men nu är det klart med tapeter och träd i hallen! Jag vill i och för sig ha en ny golvspegel. Någon som har ett bra tips, på en snygg enkel spegel med ram som kan stå på golvet?



Bild: Susihus

Vi skojade just om det att projekt är halvårsvis, så startar vi ett nytt projekt så är det kanske klart till midsommar...hehe. Nej skämt och cider, men jag började nog att tapetsera en regnig augustidag, men jag kan hålla med min man om att resten har tagit tid för vi har hellre prioriterat trädgårdsprojekten under hösten. Men nu när kyla och snön kom så slog vi till och gjorde äntligen klart. Puuh så skönt. Ni är säkert redan trötta på den här tapeten nu, den har ju förekommit några gånger här under hösten i detta evighetsprojekt.

Ha en toppengo vinterdag!

Kram kram

Första advent

Publicerad 2010-11-29 10:07:11 i Hem

Snön har verkligen lagt sig här som ett underbart vitt täcke. Helt ljuvligt det får gärna vara så här nu med snö, 5 minusgrader till slutet på februari.

Äntligen har jag köpt mig ett par längdåkningsskidor och de var jag ju tvungen att inviga. I lördagskväll gav vi oss iväg, eftersom snön lyser upp fint så kan man ju åka var som, vi är inte så kräsna med att det ska vara spårat, utan ser det som ett rent motionspass. Vi åkte ut en härlig runda som vi har även som löparrunda, när vi kom över färistan så sa jag att det luktar väldigt mycket ko, och doften blev starkare...äsch sa min man att de har väl spridit ut gödning på åkrarna. Tyckte det lät konstigt men men visst kan det vara så, för ingen har ju sina djur ute i 6 minusgrader och 20 cm snö.... Plötsligt hör jag min man säga nu kommer de, och jag vänder mig om och ser ett pärlband av djur....måste vara kossor. Som tur var så hade vi en gammal jordkällare just där så vi kunde ställa oss med ryggen mot den och samla in hundarna, samtidigt som vi blir så gott som omringade av tjurar visar det sig?! Guuuuulp, kan säga att mina ben var inte riktigt stadiga i det läget, vad gör man med 20-25 tjurar framför sig. Bono tyckte att nähä de här var alldeles för stora för mig, jag ställer mig bakom mamma och gör mig så liten som möjligt, han sa inte ett knyst!

Kenzo däremot tyckte att oboy va skoj, jag tror att jag ska skälla lite. Mannen och jag stod helt fast och undrade vad gör vi nu, har vi någon plan. Ingen av oss hade med oss en mobiltelefon så att ringa efter hjälp var bara att glömma, och att det ska dyka upp någon där ute en mörk lördagkväll knappast troligt. Jag såg framför mig en lååång kall lördagkväll framför mig. Ett steg framåt av tjurarna och jag hade en möjlighet att Bono och jag kunde ta oss upp på jordkällarenstak. Efter mycket diskussioner så kom vi fram till om vi bara står helt stilla och inte gör något så måste de ge upp och gå tillbaka in i värmen. Mycket riktigt de gav upp efter 20-30 minuter och gick därifrån, sakta tog vi oss ner till närmaste taggtråd och hoppade över där med skidor och allt. Puuh vilken skidpremiär, det fick bli ett varmt bad och en calvados när vi kom hem. Huuu

Söndagens skidtur var betydligt lugnare även om den var längre och tyngre, men helt utan djurbesök!
Vi har annars fixat lite adventsmys hemma och bakat lite saffransbullar.


Årets variant av adventsljusstake. Det fick bli lite julgranskulor i för jag saknade lite mossa och det var inte så lätt att gå ut och plocka ny bland all snö.



Bilder: Susihus

Istället för lussebullar gjorde vi lussekransar, en med mandelmassa och riven apelsin och en med riven vit choklad och mandel. Det blev en härlig adventsfika igårkväll.

Hur har din adventshelg varit?

Snöiga kramar

Jultips

Publicerad 2010-11-25 16:02:13 i Inspiration

Jag har sagt det förrut och säger det igen, vilka härliga kreativa bloggmänniskor det finns!
Hittade denna mysiga blogg och Blomsterverkstaden ska ha julinspiration, tips, idéer och utlottningar varje dag fram till jul, som en liten nytänkande julkalender. Vill du också följa med så titta in på följande sida: http://blomsterverkstad.blogspot.com/


Massor av snökramar på dig

Sakta men säkert

Publicerad 2010-11-23 08:06:46 i Hem

Förstår inte vart veckorna tar vägen, jag har inte riktigt förstått att det är första advent nu till helgen. Puh vart tog denna hösten vägen? I helgen har jag varit på extriörbedömning med Bono men det var inte så roligt för domaren hann bara titta honom på tänderna sen var vi diskade, överbett! Jaha synd att vi inte får titlen korad men men jag är ändå glad att han har så fina betyg i mentaltestet och inte tvärtom...

På söndagen hade Bonos uppfödare ordnat träningsdag, så himlans roligt även om vädret var kass, som tur var vi i ett ridhus. Härligt att få lite nya inputs så nu fick jag en liten kick att börja träna igen. Vi har ju legat helt lågt sen Bonos skällande lydnad på förra helgens tävling. Hann även med ett biobesök i söndagskväll, vi var ju tvungna att se senaste Potter.

Sakta men säkert så skrider vi framåt i vår hall, nu är elementskyddet på plats och det blev rackans bra.


Bild: Susihus
Elementskyddet är gjort i mdf och vi har borrat massor av hål i det och sen tapetserat över, det är öppet runt om och det står inte riktigt dikt an, utan att värmen kan cirkulera, hoppas vi!

Nu ska vi bara försöka att lösa hur vi ska fästa våra klädhängarträd...hrmm det kräver nog en tur till byggvaruhuset gissar jag!

1000 tack för alla era söta kommentarer på förra inlägget, det värmer i höstkylan!
Kram i massor

Mardröm

Publicerad 2010-11-16 11:36:13 i Allmänt

Tror att denna helgen har varit den längsta i mitt liv, känns som jag har levt i en mardrömsliknande tillvaro. Det började med i fredags att mamma ringde mig på jobbet, (händer sällan) hörde på hennes röst att något hade hänt. Hon undrade om jag hade hört av lillebror, han skulle ha varit hemma i torsdagskväll hos sin sambo. Hör till att han sms:ar alltid till henne var han är, god morgon och go natt etc. Nu hade hon inte hört av honom sen han åkte på färjan Puttgarden - Rödby.

Min första tanke var att han har råkat ut för en bilolycka, då han har varit på säljmöte i Tyskland och Holland. Hans sambo var i upplösningstillstånd men började undersöka vart bilen senast var sedd och sakta men säkert fick vi sen reda på under fredagen att han satt i arresten i Malmö, för tullverkt. Grovt narkotikabrott sa de bara. Är det något han alltid har tagit kraftigt avstånd från så är det narkotika och han tycker till och med att narkomaner är lägre varelser. Så den anklagelsen trodde jag aldrig på, men när man inte får reda på något och de inte säger någonting så undrar man ju... Min känsla när vi fick reda på detta var att puh skönt han lever och han är i Sverige, där vi har ett fungerande rättsväsen.

Han är egen företagare och säljer bl a joniserade ventilationsutrustning och joniserat vatten. Vattnet hade han med sig i bilen när han hamnade i den stora razzian Polisen hade på Öresundsbron i torsdagseftermiddag. Det som bör ha tagit ett par minuter alt några timmar att ta reda på om det var joniserat vatten eller som de trodde GHB, tog de nu 96 timmar på sig att ta reda på. Samtidigt som de låste in lillebror i arresten, med bara en gummimadrass och vägrade att låta honom kontakta någon, fulla restriktioner. Vilket innebär ingen tv, radio eller tv och ingen kontakt med någon. Ingen advokat och fast han bad dem om att de kunde kontakta oss och meddela att han var vid liv, vägrade de detta! Vad kostar det i medmänskligheten att ringa ett samtal?

Vi har alla levt i en konstgjord bubbla denna helgen, man känner att livet har passerat runt omkring men man har knappt varit deltagande. Kändes som att vi började andas igår vid 11 när vi fick beskedet att han var frisläppt.

Han kom via oss igår för att vi hade varit och hämtat hans oroliga sambo så hon fick bo hos oss, istället för själv i deras hus. Han berättade att tullverket hade varit inne och hånflinat honom i ansiktet på lördagen och sagt att det blir häktning på måndag! Hör till saken att han genom sitt företag sponsrar ett narkotikafritt samhälle och Narkotikapolisen. Vilket han nu inte är så intresserad av att göra längre... De vägrade att lämna ut hans mobiltelefoner när han släpptes och allt detta i ett vad jag trodde vara ett fungerande Sverige, där vi faktiskt inte är skyldiga förrän bevis är framlagda och vi är dömda. Inte en ursäkt, ingenting fast de har berövat en människa frihet i fyra dygn.

Ja det var min helg. Hoppas att du aldrig behöver uppleva detsamma någonsin och jag hoppas att din helg har varit mycket bättre.

Se till att din dag blir underbar
KRAM


Bild: Lillebror på Roadracing tävling på Isle of Mann

Undring

Publicerad 2010-11-10 08:34:17 i Vill gärna ha...

Undrar lite om det inte är hög tid för att få till en önskelista till jul....hehe! Jag som inte är så där hysterisk i jul och julfirande har i år äntligen kommit på vad jag kan önska mig när jag får frågan. Vi är i ett stort behov av en stekgryta. Förstår inte att vi som älskar att laga mat har klarat oss så länge utan en...men nu känns det som behovet är överhängande!?

Har hittat denna fina i en härlig pigg färg
Le Creuset Rund Gryta 24 cm 4,2L Kiwi

Le Creuset i Lime färg. Min älskade man är lite mer förståndig och tycker att kan vi inte önska oss en i mer neutral färg svart alt vit och nja då kan jag tänka mig denna...
Le Creuset Rund Gryta 26 cm 5,3L Creme
I härlig creme färg, nu är det bara frågan vilken storlek.
Är det någon som har en Le Creusetgryta och kan säga några väl valda ord?

Ha en toppenskön dag i vintermökret
Kram

Härligt med en timme extra...

Publicerad 2010-11-01 15:40:09 i Hem

Fram för fler söndagar med en timme extra! Oj va skönt att få en timme till på dygnet, undra om man kan få det lite oftare?!

Det har varit en härlig helg, hållt hundkurs, tränat hund själv, haft goda vänner på middag. Till middagen fixade jag ett litet höstljusfat med pumpor och kastanjer. Syns lite dåligt men det är mörkbruna blanka ljus, blev riktigt fint jag som bara brukar ha vita ljus...vågade slå till på lite färg!


I går skred vi lite till verket med vår hall. Sakta men säkert så kommer vi framåt. Jag tapetserade för ett tag sen ett par vårder med en lite färgglad Mimoutapet och sen har mannen tillverkat lite trädhängare.



Bilder: Susihus

Nu så håller vi på med ett elementskydd och sen ska träden fästas på något bra sätt!!? Sen så kan man hänga kläder i hallen... Vill ha en ny spegel också och kanske lite fix men det får väl vänta till piffet... Kommer nog en bild på när träden är på plats.

Idag hade jag sån tur att jag fick en återbudstid hos min naprapat, har haft lite väl ont i rygg/nacke på senaste och dessutom hade jag ett ben som var lite längre. Vilket inte gjorde mindre ont. Som tur var släpte allt väldigt lätt men nu känner jag mig som jag har blivit överkörd, helt slut i rygg/nacke och trött. Jaja får väl försöka att ta det lite lugnt ikväll.

Önskar dig en härlig start på veckan!
Kram i massor

Om

Min profilbild

Sus i hus

Välkommen hit! Här susar jag runt tillsammans med mina favoriter - man och hund. Här finner ni inlägg om det som förgyller min vardag, hus, trädgård, lite mat och bak, och en och annan resesväng blir det både till jobbs och helt privat. Kan även dyka upp någon tass... och på tal om det får du gärna lämna ett litet avtryck när du har varit här. Må gott

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela