Susihus

Påskigt

Publicerad 2011-04-26 21:39:53 i Hem

1000 tack för era varma tankar och hälsningar till oss i denna jobbiga tid. Det värmer gott ska ni veta! Vi är rörande överrens om att det var ett klokt och rätt beslut (även om det är tungt att ta) gällande Kenzo. Dock är saknaden enorm, en familjemedlem som vi har levt med i nästan 13 år sätter sina spår. Skönt att vi fick en lång och underbart vacker påskhelg att vila upp oss på och återhämta oss någorlunda.

Det har ju varit riktigt sommarvärme i helgen, helt ljuvligt! Hade tänkt visa er de fina påsktuppen och påskhararna jag har köpt för ett tag sen men det kom som sagt lite annat i vägen. Det är det enda påskpynt jag har fått till i år, de känns lite lagom och kan få stå lite till för att de är så fina.



Bild: Susihus

Det är roliga Cooee design i Lagan som gör dessa roliga och en mängd andra superfina saker. Allt i plexiglas, de har superfina husnummer/bokstäver. Titta gärna in på deras hemsida, www.cooee.se . De har även en webbshop, vilket jag gillar =)

Hoppas att ni har haft en härlig påskhelg!
Många varma kramar

Tårar rullar på min kind

Publicerad 2011-04-21 18:04:43 i Hund

Så kom den dagen vi hoppades aldrig skulle dyka upp. Vår älskade Kenzo har för sista gången tassat över sin älskade gräsmatta, smaskat leverpastej, skällt, svansat, pälsat ner, pussat oss, lekt med vattenspridaren, småbråkat lite med Bono. Idag har han fått somna in för gott. Stora tårar rullar ner på min kind och saknaden gör så ont att jag inte riktigt vet vad jag ska ta vägen.

Vår härliga semesterhelg i Italien fick ett konstigt slut, när vi kom hem i tisdagskväll var Kenzo jättedålig. Han har kräkts och varit vimmelkantig sen i söndags. Antingen har han fått en hjärnblödning, något på balansnerven eller om det är något annat vilket har gjort att han inte har kunnat hålla huvudet rakt och han har vinglat. Hemskt att se och efter att ha burit honom upp och ner för trappan så bestämde vi oss att detta är inte ett värdigt liv.

I eftermiddags efter en härlig solig vårdag, där han har fått leka i vattenspridaren, hjälpa till att tvätta bilen och äta massor av leverpastej, somnade han in lungt och fridfullt. Han har gjort det mesta med värdighet och även sin sista resa gjorde han så fint. Men rackans vad ont det gör i hela kroppen, tårarna vill aldrig slut.



Bild: Susihus - sista kortet på Kenzo, tagit idag på hans favoritplats i trädgården


Han skulle ha fyllt 13 år i juni och han har verkligen levt ett långt och lyckligt liv utan sjukdomar fram tills nu.
Vi saknar vår Kenzo så djupt att orden tar slut.

Kram

Utefix

Publicerad 2011-04-13 20:23:46 i Trädgård

Jag haltar på fortfarande, svullnaden på knät har gått ner men det är inte riktigt bra än. Som tur är har jag inte lika ont som jag hade i helgen, puh! Att leva ett stilla liv är inte riktigt min grej. Jag har svårt att inte få röra på mig, men ikväll tänker jag vara lite crazy och ta en liten kvällstur med Bono och kanske träna lite lydnad. I morgon har jag tiggt till mig en liten tid hos en duktig sjukgymnast, för att få lite mer besked om vad jag får göra, kan jag träna något. Håll tummarna för mig att det går bra!

Inför förra helgen så fixade jag till lite ute på altanen och piffade till det med lite nya planteringar.


Tog fram fågelbadet igen, men det måste nog oljas in och vår lilla Buddha fick komma fram och förgylla tillvaron lite.



Lite fix på altanbordet. Sen köpte jag lite hyacinter när vi botaniserade på vår mysiga trädgårdshandel Klockargården i Ör.


Bilder: Susihus

Letade upp våra hyacintstöd som vi köpte i julas och återanvände dem...
Hoppas att vårvärmen kommer tillbaka för idag har det varit rysligt kallt och ruggigt.

Ha en toppenskön dag!
KrAm

Ont det gör ont

Publicerad 2011-04-11 20:27:37 i Allmänt

Äntligen helt underbart vårväder, ljuvligt! I lördags var det möhippa för en kompis, vi började med champagnefrukost hemma hos mig efter att hon hade blivit kidnappad av en mc kille. Jag hade bakat lite surdegsbullar, till det lite ostar och kallrökt lax, lite smarrig smoothie...


och till det lite smarriga cup cakes, hallon med hallonfrosting och banan med chokladfrosting


Bilder: Susihus

Efter denna härliga start på dagen bar det av till Idrottshuset där det stod klättring på schemat. Där lyckades jag med koststycket på fjärde klättringen att hålla foten kvar medans kroppen svängde över på ett håll, vilket ledde till att min knäskål hoppade helt ur led för första gången i livet. Huuu vilken otäck känsla och ännu värre att jag kände att nu kommer den att gå tillbaka...vilket i och för sig va tur. Efter lite vila så kunde jag ändå gå och röra mig så jag bestämde mig för att följa med resten av dagen.

Jag höll ut till klockan 19 när sista aktiviteten var över och det var dags för middag. Då fick jag ringa min räddare i nöden älskade J och be han hämta mig för då hade jag så ont att tårarna trillade ner på kinden. Sen var det hem till soffan och lägga sig raklång, då var det så svullet att man inte såg knäskålen. Lite antiinflammatoriska tabletter, bandage och vi letade fram kryckor ur garaget. Sträng vila under söndagen och idag mår jag mycket bättre. Men oj vilken smärta, kan inte komma ihåg när jag hade så ont senast!

Lite jobbigt att inte kunna röra på sig, rasta hundarna eller ta en löpartur men snart så är jag nog där...

Ha en bra start på veckan!
Kram

Vårfräscht

Publicerad 2011-04-06 20:15:50 i Hem

Tack för alla goa krya på hälsningar till Kenzo. Han mår mycket bättre, även om 13 år är en aktningsvärd ålder bland storväxta hundraser, så hoppas vi att det var en sällsynt svacka!

I helgen passade jag på att putsa till fönstrerna lite invändigt. Utvändigt har vi RUT som gör åt oss 4 gånger om året, även invändigt men det har vi bara en gång om året och det brukar vi ha efter sommaren. Så nu blev det en sväng med fönsterskrapan och sen hängde jag upp lite nygamla gardiner, lite vårigare. De har hängt med några år men jag älskar fortfarande dessa Spiragardiner.




Bilder: Susihus

Ja det blev lite vårigare. Nu längtar jag efter lite värme och vart tog solen vägen...hrmm hoppas att den kommer tillbaka snart.
Ha en härlig dag
Kram

Bonustid...

Publicerad 2011-04-02 18:47:48 i Hund

I torsdagskväll sjönk stämningen här hemma, vår älskade gamle herre Kenzo, snart 13 år mådde inte så bra. Vi glömmer ibland bort att han är så gammal som han är, när han går runt och retas med Bono, eller försöker att få all mat att komma ner till honom bara man tittar på det tillräckligt länge. Igentligen vet vi att vi har bonustid med honom men vi vill väl inte riktigt inse att den där hemska dagen kan komma när som. Vi försöker nog att skjuta bort det så långt vi kan.

På fredagsmorgon hängde han med ut på morgonpromenaden som vanligt igen och åt glatt. Vi blev lite lättade och tursamt nog fick jag en tid hos vetrinären på fredageftermiddagen. Efter lite urinprov och undersökning kom de fram till att han har blod och rätt mycket bakterier i urinen, det blev en antibiotikakur. Sen kom de även fram till att han hade problem med prostatan så vi beslöt att kemiskt kastrera honom på ålderns höst. Vi får väl se vad som händer mellan han och Bono nu...



Bild: Susihus - tagen vid Borgholmsslottsruin för någon sommar sen

Nu är han som vanligt igen, en skön herre som tassar omkring och gärna ligger ute i sin älskade trädgård. Småtetas lite med Bono och äter glatt. Puuh så skönt, vi njuter av hans små egenheter och tränger undan hans igentliga ålder.

Njut av varandra
Kram

Om

Min profilbild

Sus i hus

Välkommen hit! Här susar jag runt tillsammans med mina favoriter - man och hund. Här finner ni inlägg om det som förgyller min vardag, hus, trädgård, lite mat och bak, och en och annan resesväng blir det både till jobbs och helt privat. Kan även dyka upp någon tass... och på tal om det får du gärna lämna ett litet avtryck när du har varit här. Må gott

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela