Susihus

Snart helg

Publicerad 2011-02-24 21:17:46 i Hem

Detta byte av it plattform har inte gjort denna veckan till en av de bästa, puuh! I dag upptäckte jag en rad med mail som inte har dykt upp där de ska, och det var stora förfrågningar. Inte så bra, nåja även såna här veckor brukar ha ett slut!

Vintern och Kung Bore håller fortfarand i sig med en järnhand. Brrr det tar rätt lång tid att klä på sig och snöra kängor bara för att gå ut. Fast det blir nog vår även i år någon gång...även om det känns länge tills dess just nu.

Imorgon blir det lite afterwork med goda vänner och sen ska jag provsmaka en bröllopsmeny. Oj så trevligt, jobbigt detta att vara värdpar på ett bröllop! Hihi
Annars har vi inget planerat i helgen så skönt, bara att njuta och förhoppningsvis kan det bli lite skidåkning kanske med mina nyinköpta skidbyxor. Inhandlade på nätet så klart! Fick tips om bra skidbyxor av min goa goa vän förra helgen och efter lite surfande så vips landade de i min brevlåda!

Bjuder på lite bilder från vår övre hall/trapp






Bilder: Susihus (de är inte purfärska, för det har skiftats lite tavlor men ändå..)

Nu laddar jag för en iskall uppfriskande promenad i rask takt med boysen.
Må bäst
Kram

Semesterplaner...

Publicerad 2011-02-21 19:50:56 i Resor

Puh vilken dag, vi har bytt it plattform på jobbet under helgen, och idag fungerade i stort sett ingenting...aghhh
När jag väl kom in sent på eftermiddagen så finns inga mailadresser, internetadresser etc kvar...jaja bara att börja om från början.

Vi har haft en toppengo helg hos våra goda vänner i Jönköping i helgen. Det blev lite shopping i lördags, gillar 70% rea! Det är ju lite lönt, fyndade en hel del Hunky dory kläder som då plötsligt blev väldigt bra pris på! Vi åt lunch på det mysiga fiket Matvarufabrikens Kaffe. Mums vilka goda pizzor! Maten vi fick på kvällen hos våra härliga vänner var inte fy skam den heller. Vi lagade koreans mat, oj så gott och fräscht. Har nog aldrig ätit så mycket sesamolja och sesamfrö hihi! Tack kära Fam H för en fantastisk helg, lika trevligt som vanligt!

Bland sesamfröna började vi prata om sommarsemestern och tja vad ska man hitta på? Vad har ni för planer. Jag började titta lite på bilder från Gotland 09 och drömde mig klart bort en sväng. Undra om jag klarar en sommar till utan att åka till Gotland. Bjuder idag på lite blandad kompott från den semestern samtidigt som det blåser kallt och är -8 grader här. Kan behövas drömmas lite om sol och värme.








Vad ska du hitta på i sommar? Jag får fundera vidare...några tips kanske?
Ha en toppengo start på veckan. Kram


Fantastisk film

Publicerad 2011-02-14 09:05:37 i Filmtips

Vilken härlig helg! Här har det varit ett minusgrader och gnistrande sol som riktigt värmer, fågelkvitter och helt enkelt ljuvligt. Det finns hopp om vår även i år!

Jag var ledig i fredags och njöt av en go långlunch med en kompis som jag inte har träffat på länge. Annars bjöd fredagen mest på snöstormsliknande väder, inte alls roligt när man är tvungen att gå ut ett flertalet gånger.

Lördagen och söndagen bjöd på desto härligare väder, strålande solsken och kallt klart väder. Det blev många goa långpromenader och sen fram med stolarna på altanen, i med lite filtar för att få sitta och läsa ute. Underbart!

På lördagkvällen var vi på bio "The Kings speech" vilken film. Ni bara måste gå och se den. Helt fantastisk brittisk film när den är som bäst.


Colin Firth är helt fantastisk som den stammande Hertigen av York och den blivande brittiske kungen.
Vänskapen som växer fram mellan den stammande hertigen och hans talpedagog (Geoffrey Rush) är helt fantastisk och den kryddas med ljuvlig brittisk humor.


Kort och gott kan jag bara säga: Gå och se den och njut! Det är så härligt när man får bli så berörd av en film och då få uppleva det på bio är fantastiskt!

Ha en go start på veckan
Kram

Nätshopping - I like

Publicerad 2011-02-11 10:38:10 i Allmänt

Det här med näthandel är ju en fantastisk bra uppfinning. Slippa köer och trängsel, sitta hemma och knappra hem lite varor är ju alldeles strålande. (Visst är det charmigat och roligt att gå i affärer ibland oxå). I söndagskväll fick jag bara för mig efter att ha sett en programledare med Pippitröja att det vill jag oxå ha en.


Visst kan man sticka sin egen men oj vilken tid det kommer att ta så näää. Efter lite googlande så hittade jag en butik i Göteborg som hade Pippitröjor för vuxna. Några klick senare så ligger den i min varukorg och är på väg till mig. I tisdagsmorse fick jag ett sms att den hade anlänt, super vilken service!

Ekologisk bomull och svensktillverkad, jösses så bra! Detta gick mycket snabbare än att sticka själv!
Nu ska jag njuta av denna goa lediga fredag och fundera på vad jag ska hitta på i helgen. Lite bio kanske?

Många goa fredagskramar

Det ljusnar...

Publicerad 2011-02-09 08:58:39 i Trädgård

Visst är det härligt när man börjar märka av att sakta men säkert så återvänder ljuset till våra nordliga bredgrader. Nu börjar det ljusna innan jag åker till jobbet och jag kan ana en något ljusare himmel även när jobbet är slut. Det är ju helt underbart, det finns hopp om en vår även i år!

Såg i går Bygglov och blev så sugen på dessa stolar, vore lite coola att ha i trädgården.


Bild: lånad från Hemmakanalen


Heter Acapulco chair och finns i massa ljuvliga färger men dessa i svart vore lite läckra.
Skönt att börja känna ett sug efter trädgården igen och få börja planera lite nya trädgårdsprojekt.
Ha en härlig dag i det sköna solen.
Kram

Tulpanfrossa

Publicerad 2011-02-06 20:50:51 i Allmänt

Vilken härlig dag det har varit idag. Strålande solsken och fågelkvitter, det blir nog vår även i år! Jag har haft en superskön helg, efter jobbhelger och mycket hotellboende så har jag bara varit hela helgen. Helt underbart att få stiga upp och bara göra ingenting. Det har blivit mycket långa sköna promenader med hundarna, matlagning och lite slumrande i soffan till en matiné, en perfekt helg när jag behöver ladda om batterierna.



Bild: Susihus
Har dessutom kunnat njuta av dessa underbara tulpaner. En hel famn med med färgfrosssa i tulpaner, denna ljuvliga bukett fick jag av kunden som jag var i väg med förra helgen. Härlig!

Nu väntar Sherlock, kan varmt rekommendera denna uppdaterade version av Sherlock Holmes med dagens teknik.

Ha en härlig start på veckan
Kram

Om

Min profilbild

Sus i hus

Välkommen hit! Här susar jag runt tillsammans med mina favoriter - man och hund. Här finner ni inlägg om det som förgyller min vardag, hus, trädgård, lite mat och bak, och en och annan resesväng blir det både till jobbs och helt privat. Kan även dyka upp någon tass... och på tal om det får du gärna lämna ett litet avtryck när du har varit här. Må gott

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela