Susihus

Fyra år

Publicerad 2011-01-28 07:19:22 i Hund

Hipp hipp hurra idag fyller min lille fyrbente kille Bono fyra år! Kan inte begripa hur den där lille sprallen har blivit fyra år...Nåja nu är han inte så liten längre, väldigt lång bent och hög.


Bild: Susihus

Tyvärr kan jag inte vara hemma och fira honom med leverpastejbakelse då jag befinner mig i Malmö. Jag har genomförande och vi hoppas på bra väder och fantastisk handboll. Tror dock att denna aktiva kille Bono inte bryr sig så mycket om sin födelsedag, bara han får vara ute och busa lite i snön och mysa så är han nöjd.

Ha en toppengo dag och en fantastisk helg
Kram

Handboll

Publicerad 2011-01-25 20:03:29 i Inspiration

Det har varit lite tyst här ett tag, och det kan stavas handboll! Dels har jag en stor grupp som ska till Malmö och titta på finalen i Handbolls VM nu till helgen, och dels var jag i Malmö i helgen på internkonferens och vi avslutade konferensen med att titta på handboll. Vilken match vi fick se Sverige - Serbien, så spännande och sen var jag ju tvungen att titta på matchen Sverige - Kroatien. Den var ju om något ännu mer spännande.

Under vår konferens i Malmö så bodde vi på det nya hotellet, Renaissance. Det som är byggt i Malmös gamla saluhall. Stora fina rum och roliga möbler. Bilder kommer men jag hittar inte kamerasladden just nu...
Men oj så dålig service och planering i huset. Incheckningen tog på tok för lång tid och stökig och rörig frukostmatsal, nej inget som jag skulle använda till grupper och konferenser.

Nu väntar lite jobb och handboll Sverige - Danmark.
Har glömt att visa er den fina ljusstaken vi fick av våra goda vänner när de var här på middag annandagjul.

Bild: Lånad från Röshults

Den står och sprider sitt fina ljus i vårt kök.
Ha en helt fantastisk skön dag!
Kram

Jäskorgar

Publicerad 2011-01-19 20:17:49 i Mat & bak

Fick ett par jäskorgar av min älskade man i julklapp. Dock hade han köpt lite väl för stora korgar, så efter lite postarbete har jag nu fått ett par mindre jäskorgar. Var ju bara tvungen att testa dem häromkvällen.

Mjölade dem väl och bakade ett härligt surdegsbröd smaksatt med honung.


Bild: Susihus

Det var ju tur att jag bytte till mindre korgar för dessa räckte väl till...hihi
Blev lite roligt och fint mönster av korgarna.

Recept om du känner dig sugen på att testa
1 dl rågsurdegsgrund
2 dl vatten
1 dl rågmjöl
1,5 dl vetemjöl special

Rör ihop och låt stå över natten
Dag 2
Surdegen från gårdagen
2 msk honung
3 dl vatten
8 dl vetemjöl special
4 dl rågsikt
1 msk salt

Blanda allt utom salt och kör i 4 minuter i degblandare, tillsätt salt och kör ytterligare i 2 minuter. Låt jäsa i 3-5 timmar. Baka sen ut dem och lägg dem i väl mjölade jäskorgar och låt jäsa ytterligare 1,5 timmar.

Sätt ugnen på 275 grader och sätt in brödet, lägg lite is på en oöm plåt i botten av ugnen och sätt in brödet i mitten, sänk temperaturen till 250 grader.Efter 15 minuter, öppna luckan, ånga ut och sänk värmen till 200 grader och låt brödet stå ytterligare 15 minuter. (innetemp på brödet ska vara 96 grader)

Baka och ha det bäst
Kram

Mellanväder

Publicerad 2011-01-18 08:48:23 i Allmänt

Har haft en helt fantastisk skön helg i Köpenhamn med mamma, hennes 2 systrar tillika mina mostrar och deras döttrar som då blir mina kusiner. Vi är representerade från 30, 40, 50, 60, 70 och 80 talet. Så roligt vi har haft och supermysigt att få umgås på det sättet, en liten mor och dotterhelg. Minnen och berättelse från förr har ventilerats samtidigt som vi har ätit och druckit gott.

Nu är jag tillbaka i vardagen igen och det här mellanvädret som råder nu är inte min favorit alls. Har varit löjligt bortskämd med kallt och vitt, hundarna har varit rena efter varje tur ute. Nu är det brunslaskigt, grusigt och smutsigt överallt. Snön är kvar och det är lite för varmt och det är ju bara att inse att det inte kommer att bli vår än, så jag tar nog gärna lite riktig vinter till. Allt för att kunna åka lite skidor och få njuta lite av ljuset som blir av snön.


Bild: Susihus

Hoppas att det blir lite minusgrader snart igen för det här töiga mellanvädret kan jag hoppa.
Ha en härlig dag!
Kram

Mot Köpendanmark

Publicerad 2011-01-14 16:38:24 i Resor

Började dagen med att ta ut en liten friskvårdstimme så det blev en liten kort men intensiv tur i skidspåret, innan frukost. Oj va frukosten smakar gott efter lite aktivitet.

Nu drar jag till Köpenhamn så jag passar på att önska er en trevlig helg


Bilder: Susihus

Må bäst
KRAM

Slog till

Publicerad 2011-01-13 08:52:49 i Inspiration

Vad gjorde man innan internet? Vilken inspirationskälla detta är och jag har sagt det förrut och säger det igen: Alla dessa fantastiska kreativa och duktiga bloggare som ger en så mycket inspiration. Jag hittade en så söt bloggsida, nu vet jag inte vilken-dessvärre när jag satt och kvällssurfade och hittade ett par så söta muggar. Nu har jag slagit till och surfat hem dem, det blev lite dyrare med frakten men jag som gillar när det är något lite annorlunda eller händer något oväntat föll bara pladask för dessa söta muggar.


Bild: Lånad från Amazon.com
Min man har lärt mig att en sann shoppare får aldrig tveka att slå till! Så jag gick på den teorin. Tror nog att kvällskaffet kommer bli lite roligare, eller vad säger ni?

Ha en härlig dag i vinterlandskapet och 1000 tack för att du ger sån inspiration
Kram

Hemgjort

Publicerad 2011-01-11 22:32:43 i Mat & bak

Efter ett drygt ett år med att baka med surdeg, vågar jag nu laborera lite mer med brödbakningen. Det tog ett tag men nu så är jag tillbaka till den typ av bakning som jag gillar mest, när man får testa, pröva lite och baka lite på känn. I går testade jag att göra ett rågsurdegsbröd med en mörk öl som degvätska och kryddade lite med ingefära, nejlika, kardemumma och adderade till russin. Det blev nästan som ett vörtbröd. Helt ok, även om det jäste lite sakta så det fick stå till sig under natten och fick bakas av idag på morgonen.

Kruxet när jag bakar på detta viset är att det är svårt att göra om en succé...för det är inte lätt att komma i håg hur mycket jag tog av varje ingrediens.



Bild: Susihus

Häromdagen fick jag ett ryck att använda några lite för tråkiga apelsiner som låg och skräpade på fruktfatet. Hittade ett roligt recept på Alltommat.se på Apelsinmarmelad, smaksatt med mörk muscovadosocker och Mackmyra Whisky. Den blev riktigt smaskig. Så med ölbröd och lite whiskymarmelad på det, kanske man ska låta bilen stå...hihi skojar bara!

Ha en toppengo dag
Kram

Köpenhamnsförslag

Publicerad 2011-01-10 10:08:54 i Resor

Hej alla goa bloggläsare
Jag behöver er hjälp, ge mig några trevliga bra tips på restauranger i Köpenhamn...
Ska åka dit i helgen och jag behöver boka bord, men vart?



Bilder: Susihus

Tar tacksamt emot alla goa tips som ni har, något fik man inte får missa, en butik som man bara måste gå till eller något annat trivsamt!

Tack snälla rara

Snart så

Publicerad 2011-01-09 17:28:07 i Pyssel

..är det dax att gå till jobbet igen efter lite långledigt. Var bara inne och jobbade halva dagen i onsdags sen har det varit fritt för hela slanten. Denna gång har jag varit duktig på att bara vara, har mest gått omkring i underställ för det har varit träning och långa dagar ute i naturen, så skönt och det känns i kroppen!  Tyvärr så har det kommit in mildväder här och i går regnade vilket har lett till trist snöplask och isgator idag. Brrr

I går lyckades vi även med konststycket att köra fast vår bil på en skogsväg och när vi insåg att vi inte skulle komma loss själva så ringde vi efter bärgaren, då kör även den fast! Så det var till att spendera en något längre tid än vad vi hade tänkt i skogen...hrmm. Till slut lyckades vi gräva oss loss och komma bort en bit tills vägen gav vika igen i tövädret och då hade bärgaren kommit loss så då fick de ta oss på flaket ut till den stora skottade framkomliga vägen! Ja en annorlunda eftermiddag och några pengar fattigare.... jaja vi har nu kommit fram till att en liten spade och ett par arbetshandskar i bilen kan vara bra att investera i.

Alltid lär man sig något =)

Bjuder på lite bilder så här sista juldagstider på 2010 års julkort






Bilder: Susihus

Hjärtat är gjort i självtorkande lera, tyvärr har de inte alltid klarat av postens hantering, har vi förstått av våra vänner och bekanta. Nästa år får de väl gjutas i betong istället...hihi
Vi får väl se när inspirationen för 2011 års julkort kommer över oss.

Nu gäller det att njuta av den lediga söndagen innan det är dax att försöka komma in i tidiga klockringningar igen på morgonen...

Njut och ha det bäst
Kram

Jular ner

Publicerad 2011-01-04 08:32:08 i Hem

Tillbax igen i Småland efter ett par härliga dagar i Uppsala. När vi väl blev ombokade då vårt tåg blev inställt på nyårsafton, så gick allt som på räls, i tid både upp och hem. Spännande att åka tåg med Bono. Vi åkte tåg när han var liten sen har det inte blivit av. Det är ju inte så många platser ombord på X2000 där hundar och ägare ska tränga ihop sig med bagage, julklappar och barnvagnar. Puuh, alla har ju inte knähundar som inte tar någon plats, tur att vi lämnade vår gamla herre Kenzo hos mamma.

Vi har fått i oss så mycket god mat och dryck denna helgen, det blir nog till att jaga runt lite i skidspåren denna veckan. I går bytte vi dock ut skidorna och tog snowracern med oss upp i motionsspåret, oj så roligt man kan ha! 

I natt har det kommit mer snö och nu är det plusgrader så idag får nog skidorna stå! Har satt upp min fina julklapps lampa, som jag fick av min älskade man.


Vi har en svart sen innan och nu fick jag en vit. Mmmm den pryder sin plats i köket!
Jag önskade mig även en stekgryta och det fick vi av mamma i julklapp och i går invigdes den när det lagades Osso Bucco, och oj va nöjda vi är redan och dessutom så fin att bara ha framme...hihi


Bilder: Susihus

Jag är ledig denna veckan, så skönt! Idag funderar jag på att jula ner julen. Brukar alltid komma till massa saker då, omplantering, nya blommor och någon ny lampa som måste inhandlas...ja vi får se!

Ha en fortsatt skön start på det nya året!
Kram

Om

Min profilbild

Sus i hus

Välkommen hit! Här susar jag runt tillsammans med mina favoriter - man och hund. Här finner ni inlägg om det som förgyller min vardag, hus, trädgård, lite mat och bak, och en och annan resesväng blir det både till jobbs och helt privat. Kan även dyka upp någon tass... och på tal om det får du gärna lämna ett litet avtryck när du har varit här. Må gott

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela