Susihus

Semesterdag 16

Publicerad 2011-07-31 11:03:12 i Resor

Lördag 30 juli

Idag gällde det att försöka att få torrt det som hade hamnat ute i regnet i går, våra träningskläder bland annat! Efter frukost och en härlig lässtund så tog vi en promenad, oj vilka sega backar, tur att jag kunde titta på lite fina sommarhus under tiden. På returen ramlade vi in på ett trevligt keramikställe och en fantastiskt trevlig keramiker. Hon berättade om en liten egen strand som de kallade paradiset som tog 30 minuter att gå till, och man kommer endast dit till fots…Detta måste ju upptäckas, bara det blir en härlig soldag snart!

Vi slog till på 6 frukostskålar och vi kunde betala via bankgiro när vi kom hem. Underbart, vilken go inställning! Det fick bli ett stopp i fiskebutiken innan det var dags att vända hemmåt och äta lunch och lyssna på sommarprataren Helena Bergström. Sen tittade solen fram så det var bara att sätta sig i solstolen och läsa.

 

På kvällen blev det en härlig wok med nyskalade räkor och champagne. Mums va gott!

Bild: Susihus

 

Bok: Arne Dahl – Viskleken. Lite jobbig med alla namn i början men då jag är stor fan av hans böcker så vet jag att det lönar sig att hålla ut =)

Träning Morgonpromenad utmed havet, 6 km powerwalk, 5 km löpning inkl Olgas träningsprogram

Väder Mulet, någon regnskur men solen tittade fram och det var varmt och skönt 22 grader

Semesterdag 15

Publicerad 2011-07-31 11:01:13 i Resor

Fredag 29 juli

Det har ösregnat under natten men Bono och jag hade uppehåll på vår härliga morgonpromenad utmed havet. Sen började det dock att regna precis efter frukost och har regnat hela dagen. Vi bestämde oss för att göra en utflykt, vi började med att köra till Närsholmen. Där parkerade vi bilen i hamnen och sen cyklade vi runt Närsholmen. Vilken natur, som Afrikas savann fast på svenska. Det var nästan att vi väntade oss att se lejonen, men de hade kanske gett upp för regnet ;) Här ute på udden stod även en härligt polkagrisrandig fyr.

Bild: Susihus

 

Vår medhavda fikakorg intogs under en tall och vi väl dressade i regnkläder! Sen fortsatte vi ner mot Burgsvik på södra delen av Gotland. Här slog jag till och köpte mig en baksten på Kalkstensfabriken. Vi fortsatte sen ner mot Kättelvik och Hoburgen. Där blev det en promenad i regnet och medhavd lunch. Vi gick ner till Gotlands södra utpost Rivet. Med blöta kläder packade vi sen in oss och for tillbaks till Lickershamn och campingen. Det blev lite härlig grillning på kvällen.

 

Bok: Carin Gerhardsen – Vyssan lull. Lättläst kriminalare

Träning Morgonpromenad utmed havet, cykeltur på 6 km, kvällspromenad

Väder Ösregn i stort sett hela dagen, 19 grader

Semesterdag 14

Publicerad 2011-07-29 17:01:18 i Resor

Torsdag 28 juli

 

Har bara konstaterat att uppkopplingen där vi håller till är lika med noll. Knappt att jag kan skicka ett sms eller prata i telefon, ännu mindre att blogga på nätet…

Får se hur jag ska lösa detta?

Idag vaknade vi till en mulen värld men varmt och skönt. Vårt vindskydd hade nästan gett upp i blåsten och vi med den, så vi fick göra en ommöblering, bort med hälften av de dåliga tillbehören och monterade ihop det med tälttaketspinnar, genast bättre och tystare!

Bestämde oss för att testa en av de föreslagna cykelturerna i Destinations Gotlandstidningen. Vi har cyklat runt Kyllaj stenbrott, vilka häftiga cykelvägar/stigar och läckert landskap. Bono bara älskade denna terräng och aktivitet, han har toksprungit, dock något smyg för alla vindkraftverk som rör på sig och väsnas.

Bild: Susihus


Dagens lilla miss var att vi glömde vår kaffetermos kvar i husvagnen. Det fick bli en tidig lunchpaus med medhavd picknick för att sen styra kosan mot en favorit Rute Stenugnsbageri. Tyvärr var Kardemummabullarna slut men kanelbullarna var ett gott alternativ till det efterlängtade kaffet.

På kvällen sprack det upp och blev en ljuvlig sommarkväll.

 

Träning: Morgonpromenad, cykling 6 km och 4 km löpning + Olgas träningspromgram

Väder: Mulet och lite blåsigt, 20 grader. På kvällen solsken

Semesterdag 13

Publicerad 2011-07-29 16:59:25 i Resor

Onsdag 27 juli

 

Vaknade till strålande solsken, helt ljuvligt. Insåg att vi hade fått säkert bästa platsen på campingen, inte illa när vi parkerade klockan 01 i natt. Efter att vi hade fått upp tälttaket (tur att vi inte har mer än ett tak, det räcker med pinnar och trixande) monterade vi även upp mitt nyinförskaffade vindskydd. Inköpt på Jula, brukar inte handla där men det var det enda vindskyddet jag hittade 5 i 12…och nu skulle man kunna säga att man får vad man betalar för. Så sant, pinnarna om det ens kan räknas till pinnar, var nästan trasiga när vi tog ut dem, blompinnar hade varit kraftigare. Jaja de gav Bono lite skugga, håller detta för denna semestern ska jag vara nöjd.

Efter allt monterande så gick vi ner till havet. Där har vi legat hela dagen med brassestolen i strandkanten och en god bok. Solat, badat och läst, härligt det här med semester!

Bild: Susihus


Gick bort till hamnen på kvällen och köpte till god Östersjötorsk som ramlade ner på grillen när vi var tillbaka. Mums, jobbigare kan man ha det =)


Träning: Morgonpromenad, En kort cykeltur och lite kvällspromenad

Väder Strålande solsken och klarblå himmel, när Gotland är som bäst!

Semesterdag 12

Publicerad 2011-07-29 16:56:07 i Resor

Tisdag 26 juli

 

Idag har vi ägnat dagen åt att packa den lilla pärlan. Vi har lånat mammas och hennes sambos lilla söta husvagn. Inte mycket större än en sovplats, någonstans att förvara kläderna och ett minimalt kök, perfekt! Räcker precis till 2 vuxna och en schäfer, sen är det fullt =)

Det blev en sen tur upp till Oskarshamn och sen bar det av till vår favoritö – Gotland. Ankom efter midnatt och hittade en utmärkt plats på campingen, lite trixigt att få in husvagnen i mörkret mellan husbilar och tält men det gick. Hoppas att vi inte väckte för många.

Bild: Susihus (vy över Oskarshamn)


Träning: 8 km löpning

Väder: Sol med några moln, lugnt och stilla

Semesterdag 12

Publicerad 2011-07-25 21:54:07 i Trädgård

Måndag 25 juli

Vaknade sent idag, det blev en morgonpromenad med Bono inna frukost. Sen var det dax för att tvätta, städa och fixa i trädgården. Det är allt bra skönt att gå och skrota hemma och dricka lite kaffe, ta en vätskepaus och sen fixa vidare. Härligt!

Har fått min betongskiva till symaskinsunderredet på plats, med två små speglar i och en liten virkad duk i ena hörnet blev det perfekt.




Bilder: Susihus

Köpte två härliga alunrot på Ulriksdalsträdgård och då jag inte vet riktigt vad de ska ta vägen så fick de hamna i krukor så länge. Hittade 2 gamla kaffeburkar i garaget som jag spraymålade i svart och voila så fina de blev.

Träning: Morgonpromenad med Bono och sen en 8 km cykeltur på kvällen och sen slog jag till på ett Olgas träningspass också, härligt att få röra på sig igen
Väder: Solsken och runt 22 grader

Semesterdag 11

Publicerad 2011-07-25 21:46:09 i Resor

Söndag 24 juli

Efter en väldigt varm natt vaknade vi upp ute på Fäviken, (jag som trodde att det skulle vara svalt i fjällen) kändes som jag var fortfarande mätt. Fick ta en liten promenad innan det var dags för en helt fantastisk frukost.

Rabarberdryck, tjock mjölk (som lång fil) med nyrostad müsli och varma nykokta hallon, fanns även en ljuvlig gröt. Nybakat bröd, färska ägg, ost, get och libstickspaté, smöring ( brynt smör och öring), rökt renkött och varma hallongrottor till kaffet. Ojoj så gott! Nu vill jag alltid ha min frukost så här =)



Gården Fäviken



Vårt rum, vi behövde inte använda björn-låtsas-fällen som låg på sängen.


Superfina söta små rum med endast handfat, dusch och toalett ute i korriodoren. Gjorde inget det var endast 6 rum och allt var så superfräscht.



Bilder: Susihus
När vi checkade in så låg det nyplockade jordgubbar och smultron på rummet, mums va gott och en trevlig detalj!

Dagen tillbringades med lite flanerande i Åre, fika på trevliga Grädda, Frösö Handtryckeri - här fick vi en härlig rundvisning i hur man trycker tyger för hand. Byhuset - ett mysigt ställe med konst och god mat.

På kvällen flög vi tillbaka till Arlanda och för att köra hem, det blev en lång färd tur att det finns sommarpratare, Jan Carlzon underhöll oss i bilen en bit ner igenom Östergötland. Var hemma sent och stupade gott i våra egna sängar.

Träning: Flanering i Åre kan knappast räknas, efter denna helg känns det som att det får bli korslagda sparris och träning, för jag har verkligen ätit och inte tränat något.
Väder: Runt 20 grader och solsken mellan skurarna

Semesterdag 10

Publicerad 2011-07-25 11:36:30 i Mat & bak

Lördag 23 juli

Flög från Arlanda till Östersund, där hämtades vi av dagens födelsedagsbarn! Vår goda vän M som fyller 40 och som har bjudit upp oss till en härlig helg på Fäviken. Fäviken vann årets matupplevelse och det kan jag förstå, läs mer om Fäviken här.

Detta ligger på baksidan av Åreskutan, vi checkade in där vid 17.30, bytte om inför middagen och lite champagne innan middagen.

Det började sen med lite aptitretare innan middagen, allt de lagar är hämtat från närområdet.

Menyn enligt följande
En liten klump av alldeles nyystad ost, lavendelblomma
Vild öringrom i ett varmt skal av torkat grisblod
Frasiga lavar smaksatta med insaltad äggula och röktorkad öring, mild vitlöksgrädde
Gammal torkad sugga och gammal torkad fisk


Bild på frasig lava...

Sen fick vi gå upp en trappa och sätta oss till bords i detta gamla magasin, där bjöds vi på
Pilgrimsmussla i skalet ur elden tillagad över brinnande enekvistar


Den ljuvligaste pilgrimsmussla jag har ätit!

Kokt storöring hårt rostad havre, mangold, mjölksyrade vintergrönsaker och nästan bränd grädde


Musselpaj och vildärt

Marulk grillad långsamt över björkkol, ångat täckblad från vitkål, gröna enbär och ättika

Vitlök skördad för några minuter sedan, gärdde vispad med vinägerjäst öl, riven torskrom



Bilder: Susihus


Tärnat kohjärta, rostat märgben, nyriven morot, toast och örtsalt

Biff av mjölkko hängd i fem månader, stegt i panna och vilad på värmen av den döende kolbädden, sur lök och rovblad

Vilhallonis
Vattlingon, tjockgrädde och strösocker

Tallbarkskaka, pudding av god grädde, syrliga örter och frusen kärnmjölk

Mjölksorbert som förr, vispat ankägg och hallonsylt

Torkade bär, karameller av honung och älgört, tjärpastiller

Vilken mat och vilken upplevelse detta kommer jag at njuta av länge. Vilken härlig kväll och vilket ställe =)

Träning: Inte ett smack, har mest ätit...
Väder: Soligt mellan varven men på kvällen under middagen regnade det friskt och ett rejält åskoväder, 20 grader

Semesterdag 9

Publicerad 2011-07-22 21:59:53 i Resor

Fredag 22 juli

Vaknade redan efter midnatt av ett kraftigt åskväder och ösregn, somnade upp och vaknade till ytterligare en grå dag. Det blev en löparrunda innan frukost och sen packade vi oss i väg. Efter en härlig lunch på mysiga Kaffe i Jönköping hos goda vänner. Har ni vägarna förbi så måste ni stanna till och äta deras goda pizzor!

Sen fortsatte vi upp med bil genom ett grått Småland. När vi kom norr om Linköping så blev det strålande solsken och klarblå himmel. När vi pausade för att handla mjöl och fantastiskt goda kardemummabullar på Saltåkvar var det 26 grader och solsken. Klibbigt varmt.

Vi har lyssnat på några sommarpratare på vägen upp, kan varmt rekommendera att lyssna på Thomas Johansson och Jason "Timbuktu".

Vi hann fram till Ulriksdalsträdgård innan de stängde och vilket härligt stopp och vilken oas, bara ett stenkast från ett vältrafikerad E4 så spirade grönskan och lugnet i den fina trädgårdshandel.

Kanske tur att vi är på väg för det gick inte att handla loss här...ljuvlig självplocksavdelning både med grönsaker och ljuvliga snittblommor!






Bilder: Susihus

Imorgon åker vi vidare, återkommer med rapport!
Ha en skön fredagkväll!

Går ju inte att skriva något denna kväll utan att nämna det fruktansvärda som har drabbat Oslo. Hemskt och obehagligt. Mina tankar går till alla drabbade och deras anhöriga.

Träning: Morgonlöpning innan frukost 4 km i kuperad terräng, sen har det mest varit bilåkande.
Väder: Grått i Småland men i Linköping klarnade det upp och blev strålande solsken och tokvarmt!
27 grader och klibbigt i Stockholm

Semesterdag 8

Publicerad 2011-07-21 22:09:01 i Pyssel

Torsdag 21 juli

Ännu en dag i den gråa färgskalan, tror jag får ta och dansa mer soldans ;)

Vi har haft lite fågelholkstillverkning här, J böt ut betonghörnan mot snickarboden....


Sen har jag målat och dekorerat dem


Den svarta kändes lite galen redan från början, så den fick mjukas upp med lite vita blommor, gräs och små nyckelpigor. Den vita skojade jag till med lite gröna detaljer.





Bilder: Susihus


Nu ska vi se var de ska få ta vägen i trädgården, vi har väl lite tid att fundera ut det för uthyrningstiden är väl inte förrän till våren? Då det får bli annonsering och husvisning ;)

Annars har dagen bjudit på en tur till glasriket innan det var dax för Bonos eftermiddag.

Träning: Har gått i Bonos tecken, skogsspår, uppletande och en kväll med söktjejerna i sökskogen. Gräsklippning kanske kan räknas in som träning, handjagare som vi har!
Väder: Grått, blåsigt och några rejäla regnskurar (jag vill ha sol nu)

Semesterdag 7

Publicerad 2011-07-21 08:52:21 i Mat & bak

Onsdag 20 juli

Idag har jag gjort något som jag inte har gjort sen hemkunskapen... Jag bakade en rulltårta! Lekande enkelt var det ju och tog ju ingen tid i ugnen, 5 min sen var det ju klart. Fyllde den med röda vinbär, skivade jordgubbar och blandade det med lite socker, balsamico och nymalen kardemumma.



Riktigt smaskigt!
När jag bakade den lyssnade jag på dagens sommarpratare Monica Nyström och jag grät lite när hon berättade sin historia. Jag gillar detta med sommarpratare!
Eftersom vädret har varit grått fick vi pigga upp oss med en rödvinbärsdrink till kvällen



I väntan på grillen, för idag kände vi att efter 2 dagar utan grillning bara måste vi grilla =)


Bilder: Susihus

Det blev citronmarinerad havskatt och till det färska nyplockade potatis smörslungade med lite goa primörer; rädisor, sockerärtor och morötter. Mums va gott!

Träning: Morgonpromenad med lydnadsträning för Bono, PW på 30 min till lunch och en kvällstur; löparrunda på 7 km.
Väder: Grått och regnigt, runt 19 grader

Semesterdag 6

Publicerad 2011-07-20 10:02:51 i Hund

Tisdag 19 juli

Vaknade till klarblå himmel och strålande sol, tjohoo va underbart. Jag har legat i solstolen nästan hela dagen och läst. Dagens skörd blev lite Damernas värld och boken Härskarteknik av Elaine Bergqvist. Jag var och lyssnade på henne i våras och hon var en skön föredragshållare och boken är lättläst och tänkvärd.

På kvällen lät vi grillen vila en dag till....måste vara rekord! Packade istället kvällsmaten i picknick korgen och åkte ut till vår favoritklippa, där vi gifte oss för snart 7 år sen. Härlig kvällssol och ett uppiggande dopp i det blå.





Bilder: Susihus

Bono njöt bland, kottar, pinnar och vatten. En härlig avslutning på en ljuvlig sommardag! Hoppas att det blir många fler så'na här dagar i sommar!
Må gott

Väder: Strålande solsken
Träning: Så där, en cykeltur på ca 8 km med Bono
.

Semesterdag 5

Publicerad 2011-07-19 09:06:40 i Allmänt

Måndag 18 juli

Idag började vi dagen med en löparrunda innan frukost. Oj så skönt och frukosten smakar väldigt mycket mer efter en löpartur. Vädret var väl inget att skryta om idag så jag började dagen med att stryka tog tag i hela högen, nu ligger det bara några jättedukar i botten och de får ligga till sig tills det är dax för fest!

Strykhögen blev inte så trist när jag kunde lyssna på Sommarpratarna, idag skrattade jag gott åt Jonas Jonasson.

Har även kokt lite svartvinbärsmarmelad, smaksatt med Jack Daniels.


Eventuellt blev den lite lös...då får jag väl koka om den! Hrmm

Mannen gjorde några fynd när några i kvarterat håller på att tömma en gammal ful lada.


Bilder: Susihus
Det roligaste är att han avskyr loppisar!! Hihi och nu kom han hem med 2 stora glasflaskor och ett symaskinsunderrede =)

Vi får väl se vad vi ska hitta på med detta, underredet ska nog få en skiva och stå ute i trädgården, men tips på vad vi kan göra med de fina jätteflaskorna, tages emot tacksamt!

Väder: Enfärgat i grått, en och annan regnskur, uppklarnande till kvällen
Träning: 4,5 km morgonlöpning, en halvtimmes promenad vid lunch och avslutade med 7 km pw på kvällen.

Semesterdag 4

Publicerad 2011-07-18 10:29:36 i Allmänt

Söndag 17 juli

Började dagen med en härlig morgonpromenad med Bono. Solen sken och vi körde ett lydnadspass på vår närliggande fotbollsplan innan det var dags för frukost.

Satt och läste ut min bok efter frukost. Har nu läst 3 böcker av Jonas Moström, lättlästa deckare - skön sommarläsning men nu får jag nog byta författare ett tag.

Plockade av våra svarta vinbär, det ska bli marmelad har älskade mannen bestämt. Fast jag och grannkilen på 5 år tyckte att vi även kunde baka en liten kaka. Sagt och gjort så bakade vi en smarrig kaka till kaffet.

Till kvällens middag så blev det att testa den nya grillstenen. Det har inhandlats en pizzasten till grillen, den var vi ju bara tvungna att testa.


Bild: Susihus

Ja jag vet att den inte är rund men vi bråkade lite med degen och hur man får över den...nåja vi kom nog fram till att stenen måste bli riktigt varm innan man lägger på pizzan. Men gott blev det, efter grillen så på med lufttorkad skinka och ruccola. Mums va gott!

Jag somnade gott i soffan sen, därav uppdatering först nu ;)

Väder: Blåsigt, sol på morgonen sen mulet och några stänk regn, på kvällen uppklarnande
Träning: Morgonpromenad med lydnadsträning, power walk med många hallonstopp på kvällen (jisses med hallon det var i spåret =)

Semesterdag 3

Publicerad 2011-07-17 10:17:13 i Trädgård

Lördag 16 juli

Sov jättedåligt i natt, förstår inte varför. Känner mig helt slut. Bakar lite surdegsfrallor till frukost och maken har med sig nyplockade hallon efter morgonpromenaden. Mums vilken härlig sommarfrukost, hade varit skönt om vi kunde suttit ute också men det är lite för blåsigt och temperaturen bjuder inte på höga siffror.

Eftersom det är mulet och lite halvtrist så kör vi igång med en städning, ugnen får sig en omgång och jag får även ett ryck att städa ut mitt skoskåp. En hel IKEA kasse fick jag ihop med skor som får åka till välgörande ändamål. När vi är klara så har solen börjat att titta fram. Det blir en tur in till torget och handlar lite snittblommor. Världen blir lite vackrare med blommor! Jag tycker att det är så härligt att ha färska blommor när huset är städat =)

Hittade även en fin gammal gjutjärnsgryta när jag städade grytskåpet, hrrmm undrar varifrån den grytan kommer!? Den får raskt göras om till ett blomsterarrangemang.




Bilder: Susihus

En vit liten söt ros och en murgröna får nu kokas i den gryta!
På eftermiddagen blev det soligt och fint väder så då blev det en stund i solstolen med en bok, det är SEMESTER!
På kvällen blev det grill så klart =)

Väder: Halvklart till soligt runt 20-24 grader.
Träning, 2 promenader, uppletande ruta för Bono. Sen avslutade jag dagen med Olgas träningspass. Läs mer om detta här.

Semesterdag 2

Publicerad 2011-07-15 15:38:23 i Mat & bak

Fredag 15 juli

Sov gott och länge idag, jösses va skönt. Känner att min kropp behöver det, det har varit på tok för lite sömn länge och för mycket jobb. Helt klart behöver jag semester nu. Idag har det varit lite bättre väder än i går dock lite väl gråa moln och kvicksilvret kunde gått ramlat upp lite till för att vara i min smak.

En perfekt dag för att baka kardemummabullar helt enkelt. Jag var inte van att baka med jäst. Bakar ju nästan bara med surdeg numera. Dock inte när det gäller bullar, oj va det jäste snabbt, hade tänkt ta en löpartur mellan jäsningarna men det hann jag inte. Det fick bli efter de hade kommit ut ur ugnen.


Bild: Susihus

Sprang i vårt kraftigt kuperade motionsspår, för att testa knät och löparsteget. Det gick mycket bättre idag dock blev det bara 5 km men ändå. Satte på mig mitt Back on track knäskydd när jag kom hem, hoppas att det kan hjälpa så jag slipper ha ont. Visst enkelt kan man säga spring inte då, men jag vill kunna springa igen och kunna njuta av det. Kanske lite väl envis ibland ja jag vet ;)

Det smakade ruggit gott efter löparturen med lunch och sen nybakade bullar! Tjohoo jag tror att jag kan vänja mig vid detta semesterlivet snabbt!

Nu tror jag att jag ska förbereda en go drink till mannen som snart kommer hem från sista jobbdagen innan semester!
Ha en härlig fredag!
Kram

Väder: Mulet och någon lättare skur, måste det blåsa så? 16 grader brrr
Träning: Löpning 5 km, promenad och hundträning

Semesterdag 1

Publicerad 2011-07-15 15:07:20 i Filmtips

Min mycket goda vän N som ni kan läsa mer om här, har haft en härlig semesterdagbok på hennes blogg. Mycket trevligt att få hänga med och ta del av deras semester så jag funderar på att göra en copy paste på det. Vi får väl se om jag är lika duktig. Jag brukar ibland vilja undvika datorn för det är så betingat med jobb.

Jag tjuvstartade min semester i torsdags och oj då värre väder än så går väl knappt att ha på sin semester. Det ösregnade från tidig morgon till sen kväll. Nåja nu kan det ju bara bli bättre =)

Började dagen med träning på brukshundsklubben innan det blev en runda på stan. Jag som hade sett fram emot att gå på stan, men det blev inte så mycket strosande i ihållande regn. Skulle köpa mig ett knäskydd som jag kan ha när jag springer. Mitt urhoppande knä har inte mått så bra efter mina träningstillfällen, så jag har surat lite. Hittade dock inget som kändes bra men jag hittade en Peak- och en Odd Molly tröja på rea, så jag var inte helt besviken.

Firade i min semester med att gå på den sista delen av Harry Potter, och i 3D.


Filmen var väldigt bra med högt tempo, även om jag saknade lite av de charmiga replikerna från boken. Men det känns lite vemodigt att nu är det över. Vet att jag tyckte det när jag hade lyssnat på böckerna på engelska att trist att få lämna denna trolldomsvärld.

Kan ändå förundras att jag har fastnat så för Harry Potter, jag som inte gillar fantasy och overkliga saker igentligen. Något visst är det ändå och en så'n fantastisk värld att få kliva in i.

Lyssna gärna på dem på engelska med Stephen Fry som uppläsare, helt ljuvlig föreställning! Kan förkorta och skoja till den mest långtråkigaste bilresan.

Ha en härlig dag!

Väder: Konstant regnande (lever dock på att efter regn kommer solsken)
Träning: Hundträning och raskpromenad i kuperad terräng (4 km)

Betongtillverkning

Publicerad 2011-07-12 20:14:15 i Pyssel

Biljett till Gotland är bokad - äntligen, bilen är städad invändigt (sparar utsidan till en annan kväll, får ju inte förta mig) och det börjar att lukta semester!!!

Jag hade en förhoppning idag när jag började dagen med att springa en runda i det vackra vädret. Att vi skulle åka iväg och bada efter jobbet och ta picknick med oss, men nähä du hade det fina vädret försvunnit och lite av värmen också, så det fick bli middag hemma istället. Inte så dumt det heller.

Här har vi betong-tomte-verkstad. Mannen har fått en beställning på 40 betong fat till en restaurang så det är masstillverkning här.



Jag hann dock lägga in en beställning på ett annat typ av fat, hittade nämligen en silverbricka hemma hos mamma. Var ju då bara tvungen att testa om det fungerade att gjuta på =)


Bilder: Susihus

Fungerade ju riktigt bra, nu kan jag bara inte bestämma mig om det ska oljas eller inte!? Hrmm
oljas, oljas inte, oljas....tja svåra sommarbeslut!

Njut av sommaren!
KRAM

Snart helg

Publicerad 2011-07-08 13:56:35 i Trädgård

Solen skiner, parkering är nästan tom och det är inte direkt kö in till stan när jag cyklar in till jobbet på morgonen. Telefonerna har tystnat och mailen har lugnat ner sig. Skönt, för då kan jag nog gå ner i varv redan nu på jobbet. Jag har en vecka kvar innan det är dax att inta semesterfeelingen!

I kväll kommer goda vänner på besök så det blir nog krocket, drinkar och god mat. Härligt, hoppas att myggorna har dött ut så vi kan njuta av en lång härlig kväll ute.


Bild: Susihus

Njut kära vänner och ha det underbart
Kram kram

Tillbaka

Publicerad 2011-07-04 19:21:39 i Trädgård

Äntligen är min tillvaro lite mer normal, puh så skönt! Det känns nästan konstigt att komma hem en måndagkväll i normal tid och inte ha jobb framför sig. Fick plötsligt en liten stressad känsla vad gör jag nu men sen snabbt infann sig lugnet och VA SKÖNT!

Efter en helt underbart god midsommar som firades med alldeles underbara människor, tack fam H för detta! Så drog jag till Zurich och har varit där hela förra veckan för att genomföra det sista eventet/konferensen nu innan semestern! Tjohoo så ljuvligt, allt gick bra så det känns ju ännu bättre. Nu väntas några veckor på kontoret med lite mer administration, fakturor och skriva offerter. Ska bli riktigt skönt att trappa ner lite och komma in i sommar och semesterlugn innan jag går på semester. Förhoppningsvis så kan jag sticka iväg på semester nästa onsdag. Det vore fantastiskt! Vi får se jag jobbar på det =)





Bilder: Susihus

En liten hörna av altanen bjuder jag på idag i bildväg, min lilla söta dimmaskin som har lagt av igen...hrm blir till att reklammera den. Jag som tänkte komma i lite Harry Potterkänsla nu inför premiären av den sista filmen, hehe

Nä nu ska jag hoppa runt och se vad som har hänt hos er kära bloggvänner, under min ofrivilliga bloggfrånvaro.
Go och glad sommar
KRAM

Om

Min profilbild

Sus i hus

Välkommen hit! Här susar jag runt tillsammans med mina favoriter - man och hund. Här finner ni inlägg om det som förgyller min vardag, hus, trädgård, lite mat och bak, och en och annan resesväng blir det både till jobbs och helt privat. Kan även dyka upp någon tass... och på tal om det får du gärna lämna ett litet avtryck när du har varit här. Må gott

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela