Susihus

Sommartider

Publicerad 2011-03-28 21:30:35 i Trädgård

Jaha då är det sommartid, och det var väldans vad det var svårt att reda ut en timmes tidsskillnad! Jag är helt slut idag...måste ju bero på sommartidsomställningen, eller hihi??

I lördags var det strålande solsken här och helt ljuvligt väder då passade jag på att frossa i vårblommor och tog tag i våra vintertrötta utekrukor. I soptunnan åkte dassiga gamla ljungplantor och brundöda murgrönor och ner i krukorna planterades det penséer, murgrönor, pärlhyacinter, tusenskönor och någon söt rosa blomma som jag inte vet namnet på. Vårigt och härligt...




Bilder: Susihus

Lite kvistar på det och vips så kom kylan och till och med lite otäck snö igen....hrmm nu ser mina våriga planteringar inte så roliga ut längre. Penséerna kommer nog att repa sig med tusenskönorna ser helt ihjäl frusna ut...rackans! Jaja då får jag väl frossa i lite nya blommor till helgen igen. Hihi

Må bäst
KRAM

Vårpremiär

Publicerad 2011-03-23 20:06:28 i Hund

I dag när vi vaknade av fågelkvitter och att det var alldeles ljust ut på morgonen, kändes det som en bra dag att ha vårpremiär på cykling till och från jobbet. Visst har vi cyklat tidigare i år men inte hela familjen!? Bono springer ju glatt bredvid mig i sin springer och nästan tävlar med min cykel om att komma först. Kenzo snart 13 år kan  inte springa bredvid en cykel längre, det blir på tok för jobbigt för honom att springa 5-6 km enkel resa till jobbet.

Så förra året inhandlade vi en cykelvagn för djur till honom. Den går under namnet husvagnen! I dag spände Johan på Kenzos husvagn efter sin cykel och trampade till jobbet.


Bild: Susihus

Då jag har draghjälp av Bono och Johan har tvärtom, det är rätt tungt att dra den här gamle herren, så de kommer ju lätt efter och då hamnar Kenzo sist. Vilket han tycker är surt och då protesterar han genom att sjunga/yla/skälla lite. Vi är säkert en härlig syn för morgontrötta bilburna stadsbor när vi kommer trampande denna kvartett, för det klart att de tittar till när de ser en stor schäfer som blir skjutsad i sin kungavagn.

Rätt smidigt att nu kunna cykla några dagar i veckan och slippa ta bilen. Hoppas nu att våren kommer med stormsteg!

Må gott
Kram

Helt enkelt underbart

Publicerad 2011-03-18 17:55:48 i Resor

Det är helt enkelt underbart att ha semester! Att dessutom ha den i ett strålande vackert skidväder gör det ju inte sämre. Vi har haft 4 helt fantastiska dagar med strålande solsken från klarblå himmel här i Vemdalsskalet. Kallt på nätterna så snön är perfekt dagtid, på dagarna går temperaturen upp till -3. Vi bor precis i backen, här kan man verkligen säga ski in och ski out. Det är bara att sätta på sig skidorna utanför dörren och ramla ut direkt i backen.

På förmiddagarna är vi i slalombackarna och njuter, sen hem för lunch och eftermiddagen skidar vi runt i fantastiskt fina skidspår. Bono och jag har sakta men säkert skärpt upp oss i dragsele och tempot har ökat för varje dag. Skönt att variera med både utför och längd, så efter middagen somnar jag gott!


Bild: Susihus (utsikt från vår fina lägenhet)

Vi har till och med kunnat sitta ut på altanen och dricka lite skumpa efter skidåkningen. Det har vi inte varit bortskämda med de senaste fjällsemestrarna.

I dag vaknade vi till mer mulet väder, så idag tog vi bilen till Björnrike och testade deras backar för att få lite variation och nu på eftermiddagen så kom snön vilket gjorde det lite tyngre i skidspåret. Nu väntar lite god afterski och sen middag.

Ha en toppenhärlig fredag och en go helg
Många goa semesterkramar

Vilket väder...

Publicerad 2011-03-12 10:58:15 i Hem

Här är det nu alla väder på en och samma gång, allt utom sol då. Det snöar, regnar och haglar om vartannat, och jag ska inte glömma att det är en härlig blåst också. Brrr tur att jag nu ska ta och åka på semester! Tjohoo
En vecka i Vemdalen med goda vänner, det ska bli helt underbart och väderprognosen för Vemdalen i veckan ser helt enkelt underbart ut. Sol och runt -2, låter nästan lite för bra... Jag längtar efter sol nu kan jag lova, hela kroppen skriker efter D-vitaminer.

Det blir skidor på längden och tvären, nerför och uppför. Skönt att få vara ute och njuta lite.
Först ska jag bara rusta mig för regnet här och ge mig ut och rasta hundarna, sen packa bilen.


Bild Susihus

Kanske kan få användning av julklappen som jag fick av lillebror, ett Burberry paraply. Jag får alltid ett rutigt paket av honom i julklapp, han gör oftast sina inköp på flygplatser runt omkring i världen. Det har hunnit bli plånbok, väska, halsduk och nu ett paraply. Snyggt! Men jag är ingen paraply människa....nåja det kommer nog att användas.

Ha nu en härlig dag!
Semesterkramar

Längtar

Publicerad 2011-03-09 10:10:22 i Trädgård

Jaha då har man helt ofrivilligt genomgått en dietkur. I förgår natt fick jag lida mig igenom detta hemska, så i går var det inte mycket med mig, orkade ta mig ner till soffan vid lunch och där låg jag hela eftermiddagen och kvällen och tittade på Millenium triologin på dvd. Idag mår jag mycket bättre igen och jag har börjat att äta och försöker att hitta lite energi. Dock jobbar jag hemifrån idag, det känns bäst!

Solen har börjat att skina här och det är helt ljuvligt väder och det är ju inte utan att jag börjar att längta efter vår. Tänk att få se lite blommor i rabatten



Eller att få gå ut och plocka lite färska rabarber...


Bilder: Susihus från förra årets vår

Nåja jag får väl längta lite till för än har jag snö på tomten. Men kanske kan jag plantera ut lite pärlhyacinter i krukorna...

Har du sett några vårtecken än?
Kram

Soligt skön söndag

Publicerad 2011-03-06 20:55:34 i Mat & bak

Så var det söndagkväll och även denna helg har passerat i ett rasande tempo. I fredags var jag i Göteborg på jobb och passade på att ta afterwork med goda vänner där uppe. Bodde över och körde hem i ett soligt härligt väder och detta underbara väder har bara fortsatt hela helgen. Äntligen börjar man känna lite vårkänslor! Åh va härligt

Jag hade planer på att åka lite skidor i helgen men med 6-8 grader plus och strålande sol så fick det bli lite cykelturer med Bono istället. Underbart att isvägarna börjar ge med sig, i dag har vi till och med varit ute och spårat, så underbart skönt att få komma igång med lite träning igen.

Vi har bakat semlor i helgen och smaskat till kaffet som har intagits på uteplatsen i strålande solsken.


Bild: Susihus

Skötn med egentillverkade då jag kan få de lite mindre och med lite mindre grädde!
Nu ska jag försöka att installera photoshop på denna datorn så jag kan få lite styr på mina bilder igen.

Ha en härlig söndag!
Kram

Fina väskor

Publicerad 2011-03-01 19:42:27 i Inspiration

Hoppas att du har haft en härlig helg och en härlig start på veckan. Helgen var lite så där, härlig start på fredagen med supertrevlig afterwork med goa tjejkompisar. Sen provsmakade jag en fantastisk god bröllopsmeny med lite roligt och innovativt upplägg. Dock insjuknade min man i vinterkräksjukan under helgen så det var ju ingen höjdare och jag går fortfarande och känner efter lite extra...hoppas att jag klarar mig!

Dock har jag inte klarat mig från träningsvärk för jag och Bono gav oss ut i skidspåret både i lördags och söndags. Det är lite sparsmakat med snö på sina ställen men det gick hyfsat. Undra bara vad man ska valla med för barmark...hihi såg att lite kottar och granris har fastnat i min valla...hihi har nog inte samma valla- och skidteam som de i Holmenkollen!


Har ni upptäckt denna fina sida? Mahrani of Tirapunji. Det är en Växjötjej som designar väskor och sen låter hon dem tillverkas i Indien så de är fantastiskt fina skinnväskor till väldigt överkommligt pris.

Hade inte gjort ont att ha någon av dessa




Bilder lånade från Tirapunji

Ha en härlig dag! Nu väntar Bygglov och sen en långpromenad med lite lydnadsträning för den lille svarta fyrbenta vännen...
Kram

Om

Min profilbild

Sus i hus

Välkommen hit! Här susar jag runt tillsammans med mina favoriter - man och hund. Här finner ni inlägg om det som förgyller min vardag, hus, trädgård, lite mat och bak, och en och annan resesväng blir det både till jobbs och helt privat. Kan även dyka upp någon tass... och på tal om det får du gärna lämna ett litet avtryck när du har varit här. Må gott

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela