Susihus

Blåsig advent

Publicerad 2011-11-28 18:35:26 i Hem

Undra om inte detta har varit den blåsigaste advent på väldigt länge. Här har det blåst storm, även om jag tror att vi har varit förskonade jämnfört med Västkusten och Skåne.




Blev så sugen på lite mer julblommor så det fick bli 2 vita amaryllisar på vägen hem från jobbet i fredags.



Har haft goda vänner på besök i helgen och vi var ute i skogen i går förmiddag och plockade mossa, granris, kottar och till och med Trattkantareller. Det är inte varje år jag har plockat svamp på 1:a advent.

Vi fick en superfin lagom julig blomstergrupp av våra goda vänner. Igentligen ska nog pappret bort men jag tyckte att det var lite fint och effektfullt så det får vara kvar ett tag till.



Bilder: Susihus

Så här blev årets adventsljusstake.

När de hade åkt hem så mös vi framför kakelugnen med en god film och lite glögg, under tiden rasade stormen på utanför huset. Brrr undrar när det bli kallt, vitt och gnistrande? Kan inte påstå att detta vädret känns så juligt!

Ha en härlig start på veckan
KRAM

Hyacinter

Publicerad 2011-11-23 21:33:05 i Hem

Här har jag tjuvstartat lite med hyacinter....hoppas att de kommer i blom nu till advent. Jag gillar dessa vita fräscha doftande ljuvliga blommor. Några hamnade inne vid sofforna för att sprida god doft där


Några spettade jag och satte på köksbordet


Bilder: Susihus

Lite väldoft i huset, dock kan de få vänta att slå ut lite till då jag har fått en liten förkylning som småretas lite med mig. Den hindrar mig även från att springa mina morgonrundor...hrmm men imorgon får det nog bli en rask morgonpromenad.

Kram

Grått grått grått

Publicerad 2011-11-20 10:58:21 i Trädgård

Idag tror jag att det är fyra nyanser av grått ute, det är jämngrått och regnar. Vart tog det höga klara vädret vägen?
Funderar även på om mina veckor bara består av måndag, fredag och söndag, gör era det oxå? Tycker att veckorna bara svävar iväg, nästa helg är det första advent. Hjälp va fort det har gått...

Igår gick vi en runda på stan och hittade en så fin lampa

Bild: By Rydéns

Den är i samma serie som vi har ute på altanen,


nu funderar vi på att ha en sån här snygging i vår asiatiska hörna...



Bilder: Susihus

Vad tror ni? Känns som man kan behöva ha allt lyse som går att få idag, för att lysa upp denna gråa dag!

Ha en go söndag!
Kram



Baravara helg

Publicerad 2011-11-14 19:48:08 i Inspiration

Vilken skön baravara helg jag har haft, precis vad jag behövde! Har sovit så länge jag vill, njutit av helgfrukost, gått långa sköna promenader med fikakorg i det vackra höstvädret, sovit en middagslur, ätit och druckit gott, tittat på film och ja helt enkelt baravarit. En fantastisk skön helg helt enkelt, hela min kropp och sinne behövde nog det!

I fredags körde jag till Göteborg och var på kundbesök på förmiddagen, kunden inledde besöket med att ge mig en present för att de har stökat så...fick ett 2 p Friday från Orrefors


Bild lånad från Orrefors

Hennes man hade dock påpekat att man kan inte ge en tjej från Glasriket glas när hon kommer till Göteborg :)
Men det kan man ju visst, för jag blev jätteglad! Så fina och kan säga att Amaronevinet smakade ljuvligt i dessa fina glas.

Önskar dig en härlig start på den nya veckan!
Kram

Trötter

Publicerad 2011-11-10 17:34:32 i Resor

Vet inte men idag är jag tröttare än tröttast...
Har varit på resande fot från förra måndagen och kom hem i måndags. Det har varit genomförande av Volvo Ocean Race i Alicante. Tidiga mornar, sena kvällar och väldigt mycket detaljer, jobbigt men även roligt. Äntligen är båtarna på väg mot Cape Town.





Hela kroppen skrek efter att få vila lite, hade nästan ont i hela kroppen i måndags. Tisdagen var jag ledig för att återhämta mig. Så skönt att ha en baravaradag. Sov länge, åt frukost, läste tidningen, lång promenad med Bono och sen mös vi i soffan och slötittade på film och tv, inte många knop där. Så skönt!

Dock idag har jag fått en släng av tröttheten över mig igen, ändå var jag ute och sprang idag på morgonen. Nå väl det ska bli väldigt skönt med helg snart...bara en dag kvar.

Många goa kramar

Om

Min profilbild

Sus i hus

Välkommen hit! Här susar jag runt tillsammans med mina favoriter - man och hund. Här finner ni inlägg om det som förgyller min vardag, hus, trädgård, lite mat och bak, och en och annan resesväng blir det både till jobbs och helt privat. Kan även dyka upp någon tass... och på tal om det får du gärna lämna ett litet avtryck när du har varit här. Må gott

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela