Susihus

Håll tummar och tassar idag

Publicerad 2012-04-24 08:26:34 i Hund

Håll tummar och tassar för oss idag! Idag har vi återbesök av veterinären som opererade Bono båda gångerna i feburari så det är lite nervöst. Hoppas att min målbild på midsommar håller...vill att han ska vara frisk tills dess.



Bild: Susihus

Jag tycker att vi gör framsteg, han går bättre och bättre. Håller nere tassen mer och mer även när han står stilla. Igår gick han superbra på water walken, idag har vi gått med viktmanschetter och imorgon blir det simning. Hoppas nu att det går bra idag!

1 år sedan

Publicerad 2012-04-22 20:16:18 i Hund

Hemma igen efter ett par intensiva dagar i Malmö och Köpenhamn med mycket jobb men väldigt skoj. Dock har min kollega delat med sig av en förkylningsbacill så det kliar i halsen och jag känner mig superhängig idag. Har spenderat mycket av dagen i soffan...

Igår var det ett år sen vi var tvungna och ta bort vår älskade kung Kenzo.


Bild: Susihus

Ett år fullt av saknad. Denna goa, vackra och kloka hund som fick leva ett långt och härligt hundliv. Han blev nästan 13 år och det var bara de sista månaderna som han blev riktigt gammal och hans goa hälsa svek honom. Han åkte skidor med mig hans sista vinter, så han var verkligen vid god vigör in i de sista.

Denna ljuvliga herre kommer alltid att ha en speciel plats i mitt hjärta
Älskad och saknad vår älskade Kenzo.

Rund stickad kudde

Publicerad 2012-04-18 20:07:36 i Pyssel

Helt ärligt får det gärna komma lite värme nu, april kan inte skryta med vårvärme. Brrr så kallt.

Köpte ett stort häftigt garn i Göteborg när vi var uppe och opererade Bono i februari och det stora coola nystanet som heter Big Mama, har nu äntligen blivit en kudde. Det gick hur snabbt som helst att sticka med det garnet och stickor nummer 20. Denna gången såg verkligen stickningen ut som Harry Potterstickning som min man brukar säga när jag stickar med stora stickor.

Jag stickade ett bara räta varv tills det mätte en meter och sen sydde jag ihop det på ändarna och sen på långsidorna tråklade jag ihop med en bit garn och drog ihop det till en rund kudde. Hittade ett täcke som vi inte använder för ofta så den fick bli fyllning och voila en rätt stor mysig rund kudde.



Bild Susihus


Vill man läsa mer om garnet så titta in på denna sidan.
Sitter här och funderar på om det ska bli någon löparrunda ikväll...jag funderar vidare och dubbeltittar på Bygglov och Trädgårdsonsdag först innan jag bestämmer mig...hihi!

Imorgon bär det av till Malmö och Köpenhamn på jobb, åter på lördag igen
Må bäst
Kram

Äntligen fått plantera lite

Publicerad 2012-04-16 20:43:54 i Trädgård

Helgen bjöd ju på lite sol och en aning värme, även om det är rätt kallt än på nätterna... fast nu kunde jag inte vänta längre. Det fick bli lite plantering i mina odlingsbänkar. Fick ner sallad, spenat, persilja, rädisor, sockerärtor och lite blommor malva och astrar. Rödbetorna, krassen och luktärtorna fick dock vänta lite på att få hoppa i jord. Rödbetorna fick inte hoppa ner om det fanns risk för frost...hrm det vet man ju aldrig. De andra blommorna skulle ligga i vatten ett dygn och det hade jag ju naturligtvis inte förberett så de får vänta på att dyka i jorden.



Åh va det är härligt att äntligen få så, nu håller vi tummarna att det ska gro.

Något annat ljuvligt som är efterlängtat är detta


Bilder: Susihus

Dessa ljuvliga rabarber har redan dykt upp. De är så välkomna!

Ha en toppenskön start på veckan.
Kram

Glamour

Publicerad 2012-04-14 18:46:41 i Hem

Har förgyllt fredagen och lördagen med lite glamour! Största lyckan var nog igårkväll efter jobbet då jag la ett litet kort spår till Bono, nästan som ett valpspår på en mysig ängsmark. Solen sken och både han och jag var så lyckliga efter att ha fått spåra... Hoppas nu att vi är på rätt håll, med denna rehab. Efter både simning och water walk i veckan så är han som sagt på G igen. Håll tummar och tassar för oss!

Senare på kvällen cyklade jag in till PM vår goa och välomskrivna krog här i staden. Lillebror hade bjudit in mig och mamma på en fantastisk god och trevlig middag. Mmmm vi avnjöt så go dryck både champagne och viner, maten gick inte av för hackor den heller...mums så trevlig fredagkväll. Jag cyklade hem fram på småtimmarna...helt otroligt en fredag då jag vanligtvis brukar sova redan vid 2130 i soffan ;)

Idag var det cykling igen, in till stan och hämta upp en kompis och sen cyklade vi ut i det vackra vårvädret till Teleborgsslott. Där hade de ordnat en föreläsning om Inredningstrender i samband med afternoon tea. Det var möbler, lampor och de hade dekorerat några av de fina rummen på slottet med Designer Guild produkter. En liten goodie bag och en ljuvlig vårbukett hängde med hem på styret, helt enkelt en jättetrevlig och härlig eftermiddag.



Bild: Susihus


Nu väntar lite grill hemma och en bara vara kväll...skönt!
Goa helgkramar

Ett steg tillbaka igen

Publicerad 2012-04-11 21:14:06 i Hund

Har nu kommit fram till att påsken är min favorithelg. Lång och skön ledighet utan krav och med en massa god mat och dryck, kan det bli bättre? Vi har umgåtts med goda vänner under påsken, ätit gott och haft det bra. Ska jag klaga på något så är det vädret, påsken brukar ju även innebära att man startar upp trädgården, men i år?! Nej inte direkt, snöstorm och kallt brrr nåja nu kunde vi ju njuta av en go film istället utan att ha dåligt samvete hihi.

Dock har Bono tagit ett steg tillbaka i sin rehab, han halkade på ett halt golv och gick ner i spagat, så han sträckte sig nog i sitt skadade ben. Det var lite hängigt både för honom och för oss. Han har ingen lyckostjärna hängande över sig, tur att han är lycklig själv.

Efter lite övervägande så åkte vi ändå och simmade på tisdagkvällen och jag tycker nog allt att han är lite bättre idag. Där är han så lycklig att jag nästan skäms, han ylarv så/sjunger för att få komma i poolen, när han har simmat och står i duschen och hör att någon annan hund simmar så blir han upprörd att det inte är han som är i badet...



Bild: Susihus
Nu vilar han ut i soffan...
Hoppas nu att vi kan ta ett steg framåt i denna rehabprocess.

Må gott
Kram

Glad påsk

Publicerad 2012-04-06 09:40:33 i Trädgård

Hemma igen efter ett par intensiva dagar i Galway. Fick uppleva alla väder på en gång, sol, regn, blåst, hagel och snöstorm ja den gröna ön levererade verkligen väderlekar i alla dess slag. Hann även shoppa lite skor och en skjorta på den fina Peakbutiken på Kastrup. Kastrup är nog min favoritflygplats alla kategorier, den har blivit så fin nu med ombyggnaden, med nya butiker och lite fler matställen.

Nu blir det en go påskhelg med goda vänner, god mat och dryck och bara njutning! Härligt precis så det ska vara i påsk. Har precis bakat lite bröd och några kakor...lammsteken vilar till sig inför långgrillning.



Bild: Susihus

Istället för fjädrar i riset så har jag använt mig av ett mysigt ullgarn och gjort lite rosetter.

Önskar dig en riktigt go och glad PÅSK!
KRAM

Vinter igen

Publicerad 2012-04-02 21:45:24 i Trädgård

Jaha då har vi vinter igen och det är iskallt, vi har till och med snö på sina ställen, vårt lilla trädgårdsprojekt har helt enkelt strandat lite. Ljust och fräscht i all ära men detta vita snöiga kan utgå genast.

I onsdags när jag var ledig så målade jag lite pallkragar med Falu rödfärg fast svart. Vilken härlig färg att måla med, bara att slabba på. Nu står de som små öar ute i trädgården och väntar på att komma på rätt plats.



Bild: Susihus

De ska bli en liten köksträdgård så småningom, bara nu våren kommer tillbaka så vi kan börja så lite.

Tack för era goa tillrop i Bonos rehab. Vi har varit och simmat idag igen och han bara älskar det och jag tror  att lycka kan vara en väl så viktig ingrediens med endorfiner till att må bättre och bli frisk.

Nu har jag packat en liten väska, ska försöka att resa endast med handbagage då jag reser på separata flygbiljetter imorgon och då fungerar det inte med incheckat bagage. Det bär av till Galway på jobb, är tillbaka på onsdagnatt igen. Hoppas att våren är tillbaka då!

Må gott
Kram

Om

Min profilbild

Sus i hus

Välkommen hit! Här susar jag runt tillsammans med mina favoriter - man och hund. Här finner ni inlägg om det som förgyller min vardag, hus, trädgård, lite mat och bak, och en och annan resesväng blir det både till jobbs och helt privat. Kan även dyka upp någon tass... och på tal om det får du gärna lämna ett litet avtryck när du har varit här. Må gott

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela