Susihus

Beställning klar

Publicerad 2012-02-27 20:43:10 i Pyssel

Mitt senaste stickprojekt är klart! För ett tag sen blev jag kontaktad av en tjej som undrade om jag kunde sticka ett par kuddar till henne. Självklart gör jag det och nu är de klara. 2 vita 50*50 kuddar är nu klara för leverans.



Bild: Susihus

De är stickade i dubbelt ullgarn Eskimo. Det var ett tag sen jag stickade kuddar, så det var fantastiskt kul att göra det igen. Nu ska jag bara emballera dem och skicka iväg dem. Tycker att de blev riktigt bra om jag vågar säga det själv, så jag blev lite sugen på att göra likadana och behålla själv. Vi får väl se vad det blir.

Ha en härlig start på veckan!
Kram

Vårkänslor

Publicerad 2012-02-25 14:19:13 i Hund

Åh va härligt, idag har jag vårkänslor. Solen skiner och det är 8 grader, fåglarna kvittrar. Helt ljuvligt vi går mot ljusare tider även i år. Efter en rask powerwalk med mannen så blev det kaffe ute på trappan i vårsolen. Underbart, känner att min kropp skriker efter solstrålar.



Bild: Susihus

Bono hittade en av få snöhögar som är kvar på tomten och borrade ner sig i den. Han har nu fått ta stygnen och fått testa water walk för första gången. Det blir vattenträning 2 gånger i veckan nu framöver och lite sjukgymnastiksövningar hemma. Vi har även fått utöka rundorna till 5 minuter. Jippie!

Nu bär det av till Falköping för helgmys med lite goda fd kollegor.
Go helg

Formkurvan går uppåt

Publicerad 2012-02-20 18:43:29 i Trädgård

Vilket väder vi har haft i helgen, eller rättare sagt vilka olika sorters väder. Snö, ösregn, sol och blåst....brrr
Jag är glad att jag var ute och sprang i lördagsmorse för då var det ok. På eftermiddagen när jag funderade på min skidtur och tittade ut så var det hällregn på alla håll.... blev inga skidtur där!

På söndagen skojade mannen och jag till det med en superrask 1 timmespromenad själva, utan hund. Det känns ovant. Bonos formkurva har verkligen gått uppåt i helgen, han sover bättre på nätterna, han använder sitt onda ben lite mer och kan till och med välja att lägga sig med det skadade benet neråt. Framför allt så ser man på honom att han är piggare och det börjar glittra lite mer i ögonen igen. Det enda är att han inte vill äta, nu har han ju aldrig varit ett matvrak precis och dessutom så har han ju inte jättemycket att ta av. Han har tappat över 3 kg på dessa 2 veckor... en del är ju naturligtvis tapp av muskler och han äter väl när han är hungrig.

Vi har fått reda på att han har inte så farligt med artros, skönt! Sen hade vi inte kunnat upptäcka denna skada utan att göra en titthål, så det behöver jag inte heller fundera på längre. En fördel med detta elände är att han uppskattar att mysa och gosa mer. Det har han aldrig haft tid för innan men nu tycker han att det är rätt mysigt.


Bild: Susihus

Vi hittade en fin dansk ljuslykta i en ny butik här i stan. Lyktan åkte raskt upp ute på altanen och sprider lite härligt ljus i det något gråa vädret.

Hoppas att du har haft en go helg!
Önskar dig en ljuvlig start på den nya veckan.
Kram




Puh...

Publicerad 2012-02-17 18:32:58 i Hund

I går var vi tebax på Djursjukhuset igen och som tur var så tyckte veterinären att det såg bra ut. Puuh!
Väldigt svullet dock, och jämnfört med vad det har varit tidigare i veckan så tycker vi inte att det är så farligt nu. Men det gäller att kyla ner det med kylpåse. Sen var han väldigt stel i leden, så lite lätt sjukgymnastik. Bara att sätta ner foten och lära honom att det går att använda den tassen lite lätt.
Det kändes som en skön delseger att det såg bra ut.

Fick lite panik på kvällen när vi hade lättstrechat benet och det kom vätska ur såret....men i alla papper vi har fått om eftervård så stod det att ingen fara om det är luktfri och klar vätska och det var det. Puh igen! Det är väl att det stramar i stygnen.

Nu hoppas vi och strävar mot nästa delmål, torsdag när vi får ta stygnen och testa vattenrehab.



Bild: Susihus

Lite vårkänsla genom lite Primulor. Bästa stunden på hela veckan, fredagkväll. God mat väntar stekt gös med champagneskum... Hoppas på lite skidåkning och kanske en löpartur i helgen.
Många goa helgkramar

God alla hjärtans dag

Publicerad 2012-02-14 19:17:47 i Utmanad

Hoppas att du har haft en härlig alla hjärtans dag! Vi sa till varandra idag på morgonen att detta är bara ett jippo och idag är blommorna är dyrare än dyrast, alltså bättre att köpa blommor en annan dag...men ikväll när jag kommer hem så står dessa ljuvliga rosor på bordet.



Bild: Susihus

Och han är i full gång att laga en favoriträtt...så nu har jag avnjutit pilgrimsmusslor och en fantastisk god färskoströra med blancherad rotselleri och till detta? Ja givetvis skumpa! Mums va gott. Lite flärd i sjukstugan kan behövas.

Bono sover väldigt mycket, svullnaden går sakta ner men han använder inte benet utan hoppar på 3 ben. Kanske är bra, vi ska på återbesök på torsdag. Vi får se vad de säger då. Han har dock räknat ut hur vi har lurat i honom medicinen så det går han inte på längre. Pencilinet är värst, för det luktar ju lång väg, den går han inte på, varken med leverpastej eller om jag stoppar ner den i svalget på honom. Han lyckas hosta upp dem.
Har du något förslag så mottages detta tacksamt

Många goa alla hjärtansdags KRAMAR

Hemma igen

Publicerad 2012-02-12 19:16:35 i Hund

Efter en tuff natt för Bono (torsdag till fredag) så bestämde vi att åka in till Djursjukhuset redan när de öppnade på morgonen. Klokt beslut, han fick smärtstillande med en gång och kunde slappna av, äntligen. Det dröjde inte länge förrän vi fick träffa veterinären igen. De ringde oss sent på eftermiddagen och sa att han hade haft ett riktigt ledkapseltrauma och va nu ihop sydd men att de ville behålla honom under natten. Än en gång fick vår lille kille spendera en fredagkväll på djursjukhus.

På lördagen ringde de oss på förmiddagen och sa att han hade mått lite dåligt i magen så de ville behålla honom lite till och inte skicka hem honom förtidigt. Hjälp vad gör man en hel dag utan hund??! Konstig känsla, jag städade i garderob och badrumsskåp, tog en tur med skidorna. Dock lite dåliga spår, saknas fortfarande lite snö...

Vi fick inte hem Bono förrän sent på lördagkvällen. Han är fortfarande väldigt svullen i hela benet och hoppar nu på tre ben. Han har fått ett knäskydd för att hjälpa honom att stabilisera och även kanske lura honom lite att inte använda benet för mycket. Idag har han vilat ut och bara gjort små korta turer ut i trädgården. Nu hoppas vi att svullnaden går ner och att han sakta repar sig, så vi kan börja rehab träna om 2 veckor. Skönt att ha honom hemma igen!


Bild: Susihus

Glömt att visa mitt inköp från Sydafrika. Min söta grupp hade samlat ihop lite dricks till mig som tack för gott jobb, så gulligt av dem. Hittade denna fina lilla springboksskinn på flygplatsen innan vi åkte hem. Den pryder nu sin plats i vardagsrummet.

Ha en härlig söndag!
Kram

Bakslag

Publicerad 2012-02-08 20:23:58 i Hund

Åh vi har tyckt att Bono nästan har varit lite för pigg efter sin rätt stora operation. Idag kom bakslaget, tyvärr! På förmiddagen idag på jobbet så reste han sig upp och jag såg när han kom hoppande på 3 ben att hela han hade ont. Hela hans kroppsspråk skrek att det gjorde ont, han ville inte sätta ner sitt opererade ben och han morrade för att han blev så osäker och säkert för att han hade så ont.

Som tur var så ringde hans veterinär Fredrik, som opererade honom och undrade hur det var med honom, vilken service. Jag sa som det var, att han har varit pigg och rört sig nästan obehindrat men nu vägrade han att stödja på sitt ben och det såg ut som knät var vätskefyllt. Han bad mig att genast kontakta Växjö Djursjukhus och sa att det kan vara antingen en infektion i värsta fall, alternativt har ledkapseln gått sönder vilket är vanligt med aktiva/livliga hundar. Fick en akuttid och de konstaterade att han hade fått knäleden ur led, huuu jag kände i hela mig hur ont han hade. Det verkar vara en familjeåkomma...

De la knät till rätta, tog ett blodprov och sen kom vi fram till att han får göra en operation till, nu på fredag när Fredrik kommer ner till Växjö. Då får de sy ihop ledkapseln igen så att knäskålen kan ligga stil. Arrgggg va trist och det är så jobbigt att se sin hund ha så ont. Nåja de säger att det är en enkel operation, så vi får väl hålla tummar och tassar att det går bra. Vi bad dem även om att de ska sy med dubbla korsstygn denna gången =)



Bild: Susihus


Jag som tänkte att jag skulle ta och gå en långpromenad själv ikväll, men nu har jag krypt upp tillsammans med Bono i våra tillfälliga sängar på golvet framför kakelugnen och myser.

Nya tag på fredag helt enkelt!
Kram och tass

Annorlunda helg i Göteborg

Publicerad 2012-02-05 17:34:39 i Hund

I fredagsmorgon lämnade vi in Bono för artroskopi på Blå Stjärnan i Göteborg. Deras bästa ortopediläkare tittade på honom och sa att han skulle börja med en röntgen och sen titthålsoperation. Vi fick lämna Bono där och åkte in till stan för att driva tiden tills veterinären skulle höra av sig. Vi strosade omkring i ett vintrigt och kallt Göteborg för lite shopping. Vid halv 12 ringer vetrinären mig och säger att nu vet han vad det är för fel på Bono.

Han har en osteokondrosskada i knäleden. En lös broskskiva har losnat när Bono var 6-7 månader och sedan växt till och och blivit stor som en ärta. Detta har legat och skavt som ett skoskav och dessutom har broskbiten som skulle ha bildat skelett gjort att han har ett hål. Veterinären nämnde 3 olika alternativ men sa att han tyckte att vi skulle gå på det sistnämnda förslaget. Jag gick på hans rekommendationer och en timme senare ringer han mig igen och säger att tekniskt sett har operationen gått bra. Ledbrosket är avlägsnat och hålet har pluggats igen med en 9 mm plugg. Dock har Bono en lite ovalare form på sin skada så de har bara kunnat fylla hålet till 90%. Då detta var en kraftigare operation än vad de/vi hade räknat med så vill de har kvar honom över natten.

Plötsligt fick vi lite mer tid än vad vi hade räknat med i Göteborg och konstigt nog hade vi svårt att fylla ut tiden. Fickade med ett par goda vänner, jag besökte kontoret i Göteborg, läste lite mail. Åkte ut till lillebror som bor lite utanför stan och lagade mat och sov över där. Vaknade på lördagen och ville bara hämta hem vår lille fyrbente, så vi var på plats redan vid 11 tiden på Blå Stjärnan igen. Dessvärre fick vi inte hämta honom då för hans bandage hade blött igenom och utskrivning skedde först efter klockan 14. Det var bara att vänta igen... blev ett besök på Bagaren och Kocken, hämtade ut Bonos droger på apoteket, sen lite lunchfika innan vi var tillbaks igen på Djursjukhuset.

Vid halv 3 fick vi komma in och träffa en veterinär och äntligen fick vi träffa vår hund. Det var nästan en chock, och jag kan spänna mig lite väl mycket (gillar dessutom inte sjukhusmiljöer) så ett tag när veterinären gick igenom vad han hade fått för tunga medikament så höll jag på att svimma av. Fick behärska mig till mitt yttersta, Bono är renrakad på sitt bakben och var tungt drogad, det var nog det som fick mig att må dåligt. Han var dock så lycklig att se oss.



Bild: Susihus

Efter en skön natts sömn hemma, vi har flyttat ner våra madrasser till bottenvåningen, då han inte får gå i trappor, så känns han mycket piggare idag! Han tycker det är supermysigt att få kura ihop sig bland våra duntäcken och sova.

Nu väntar en lång vila och säkert en lika lång rehab på det för honom. Jag är så glad att jag stod på mig och beslöt mig för att åka till Göteborg och göra titthålsoperationen och hamnade hos en sån duktig veterinär. Tydligen är det bara dem som gör såna här operationer där man pluggar igen. All personal som vi har träffat har varit så proffsiga och trevliga. På fredag har vi återbesök med samma veterinären som opererade honom och han kommer hit till Växjö!

Puuh det blev ett långt inlägg om en något annorlunda och lite oplanerad helg i Göteborg. Inte blev det billigt heller, vi hann göra av med lite pengar på shopping och operationen var inte gratis. Lite trist att de flesta hundförsäkringar nu har ett maxtak men men vad gör man inte för sin älskade hund.

Nu funderar jag bara på kunde jag ha upptäckt detta tidigare...?
Sköna söndagskramar till dig som orkade läsa

Funderingar

Publicerad 2012-02-01 20:45:07 i Trädgård

När kvicksilvret sjunker i termometern och snöflingorna dalar på snudd till tecknat vackert -skönt att kakelugnen sprakar varmt och skönt - så funderar vi lite på årets trädgårdsplaner. För det måste man ju ha! Jag har fått en liten idé om att ändra om uteplatsen på vår steniga framsida och jag har fått denna bilden i huvudet. Kommer från den härliga boken "Under bar himmel"



Bild: från boken Under bar himmel

Bilden längst upp till höger är den som har sått små tankefrö i min hjärna. Jag gillar detta med träbänk i vinkel, men hur fungerar det med ett putsat hus och vi som har så mycket sten framför...ja vi funderar vidare!
Vad har du för trädgårdsfunderingar?

Sköt om dig! Kram

Om

Min profilbild

Sus i hus

Välkommen hit! Här susar jag runt tillsammans med mina favoriter - man och hund. Här finner ni inlägg om det som förgyller min vardag, hus, trädgård, lite mat och bak, och en och annan resesväng blir det både till jobbs och helt privat. Kan även dyka upp någon tass... och på tal om det får du gärna lämna ett litet avtryck när du har varit här. Må gott

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela