Susihus

Trädgårdsland

Publicerad 2012-05-22 19:28:39 i Trädgård

Vi har nu äntligen färdat vårt senaste trädgårdsprojekt. Förra året besökte vi ett par goda vänner som hade en sån härlig odling och de hade mindre tomt än oss. Vi blev sugna på att försöka oss på lite trädgårdsland, på vårt sätt.
Pallkragarna har varit på plats ett tag och odlingen har kommit igång, nu är även den svarta diabasen (stenen) på plats och vi är supernöjda.





Bilder: Susihus

Vi har sått lite olika sallader, dill, rädisor, rödbetor, vitlök, ärtskidor, persilja, squash och lite olika sorters blommor. Allt har kommit med god växtkraft utom persiljan...hrmm. Undra om fröna var gamla. Nåja nu återstår det och se om det håller i sig lika bra till skörden!

Här njuter vi fortfarande av härligt fågelkvitter, strålande sol och sommarvärme. Mmm va det är vackert nu, det gör nästan ont att titta på allt skirande grönt och doftarna är ju ljuvliga!

Avslutar med ett fint citat som jag hittade:

Nu är tid att gå stilla genom natt & gräs
tid att älska det man har.

Äntligen sol

Publicerad 2012-05-20 21:39:43 i Trädgård

Det var väl på tiden att vi fick lite sol och värme. Oj vad jag har väntat på detta. Igår var det helt ok även om det blåste halvstorm här, men idag så har vädret verkligen vissat sig från sin bästa sida. Strålande solsken och lite lätt bris bara, en perfekt dag att baravara.

Dock hann jag med att baka lite Kardemummabullar, müsli och lite mat innan det var varmare i köket än ute, så sen har jag spenderat dagen ute i trädgården.





Bilder: Susihus


Lite nytt i betongkrukorna på framsidan vid entrén, lite rolig flätad pil. Jag har försökt med allt i dessa krukor, nu sist så misslyckades jag med att bränna sönder några fina vintergröna växter på vårkanten. Vi får väl se hur länge dessa håller i...

Har hunnit med lite träning idag också, cykling 7 km, intervall och backträning med five fingers. Eller med vantskor som vår söta lilla 4 åriga granne sa, hennes minst lika söta storebror kallade dem för babianfötter...hihi! Hur som så kommer jag att ha grym träningsvärk i vaderna imorgon.

Kram

Gerillaodling

Publicerad 2012-05-17 13:30:38 i Trädgård

Vart tog vårvärmen vägen eller har den aldrig kommit. Hjälp vilken kall vår, brrr idag när jag cyklade till massören så var det vantar på. Jaja här slits inte på ballerinaskorna i alla fall.

Nu ser det ut som det ska bli lite bättre på lördag och söndag, hoppas det. För 8 grader i maj känns så där. Något som dock trivs och växer ändå är allt i trädgården för oj vad det knakar i odlingarna. Jag har lite gerillaodlingar, saker som dyker upp här och där. Bland annat har jag massor av penséer som poppar upp bland stenarna. Det måste vara några fjolårspenséer som har frösått sig...





Bilder: Susihus

Denna lediga bonusdag hade jag tänkt att spendera i trädgården men med denna kyla så får det nog bli någon inomhusaktivitet, film kanske. Först ska det planeras och fixas till det kvarterets/omårdets cykelfest.

Ha en skön dag!
Kram

Kvist

Publicerad 2012-05-15 19:33:45 i Hem

Åh va det är underbart att få gå ut och klippa blommor eller kvistar i trädgården. Det är en sån fantastisk lyx tycker jag, en stor fördel att ha egen trädgård är bland annat det. Njuter för fullt när jag kan gå ut med sekatören och klippa till!

Denna ljuvliga kvist hittade jag utmed kanalen där vi bor under Bonos och min morgonpromenad, var tvungen att hämta sekatören och klippa till mig en rejäl kvist.


Bild: Susihus

Den pryder nu sin plats i damejeanner.
Go och glad tisdag
Kram

Loppisutflykt, DIY skedar

Publicerad 2012-05-13 19:53:41 i Pyssel

Vilken härlig helg, inga måsten och bara lugn och ro. Helt underbart. En kortare löparrunda med five fingers skorna oclh en lite längre med "vanliga" löparskor har hunnits med. Har även läst några böcker, så skönt att få ge sig in i en annan värld och bli uppslukad, på snudd till asocial.

Idag har jag och en kompis varit på loppistur, solen sken och massor av folk men dessvärre inga fynd. Skönt när man vet vad man letar efter...jag är ute efter lite fina tårt- och eller kakfat på fot. Men det var inga som föll mig i smaken, ett snyggt hittade jag men lite för dyrt då det dessutom var en flisa borta...
Vi hade en härlig utflykt i alla fall och gott fika hittade vi oxå!

Dock har min man, som verkligen har uttryckt sig att han hatar loppisar. Ett starkt ord för att komma från honom, men något har hänt för nu har han gjort lite fynd, när han har varit i Norrköping i veckorna. Han har kommit hem med lite fina skedar. För oj va det har blivit poppis att servera en förrätt eller en liten dessert i böjda skedar som
står för sig själv.



Bild: susihus

DIY - Simsalabim så efter lite trixande med en tjock rundstav, hammar och skruvstäd, så har silverskedarna fått sig en ny skepnad och nu bara väntar vi på att bjuda på lite middag...

Vad har du hittat på i helgen?
KrAm


Resereportage från Frankrike

Publicerad 2012-05-11 17:05:39 i Resor

Nästa vykort kommer från Rennes i Frankrike. Valborgshelgen spenderade jag i Lorient och Rennes. Lorient sprängdes till 90% sönder under andra världskriget så den staden kändes rätt tråkig och ingen charm i alls. Kan ju även bero på att det ösregnade och stormade i sidled under hela min vistelse...

Dock flög jag på Rennes och sista kvällen innan jag skulle åka hem åkte jag till den mysiga och charmiga stad. Vilken kontrast här var stadskärnan jättetrevlig med charmiga gamla trähus, mysiga butiker och ett myllrande torg med underbara restauranger och barer. Väl värt ett besök. Kan tänka mig en weekend till Rennes och sen hyrbil upp och ut till Normandiekusten.





Bilder: Susihus

Passar på att önska en fantastisk skön helg!

Resereportage

Publicerad 2012-05-10 08:39:25 i Resor

Oj va det var länge sen jag var här, det har varit lite mycket ett tag men nu tänkte jag köra lite resereportage. För några veckor sen var jag i Malmö och Köpenhamn och jobbade med en stor grupp. Vi hade fest på kvällen i De Gra Hall mitt i Christiania. En välidigt unik och helt annorlunda festplats mot alla andra jag har varit på.

En inramning som inte är lik något annat, man kan ju tycka vad man vill om Christiania men vilken lokal!


En lokal som har tidigare varit ett ridhus och sen har det användts till konsert- och festlokal. Metallica har varit här och spelat bland annat.


Bilder: Susihus


Trätaket är ju helt fantastiskt och ljussättningen på det gjorde ju halva lokalen! Dock gäller det att ha en kund som vågar think outside the box för det är ett helt annorlunda tänk och det som gör det lite häftigt är att Christiania hyr inte ut lokalen till vem som helst utan det ska finnas en tanke och kund som passar.
En häftigt och klart minnesvärd kväll.

Grönskar

Publicerad 2012-05-04 07:56:19 i Trädgård

Vilka härliga dagar det har varit, varmt och skönt. Det fullkomligt knakar i all växtlighet, det grönskar och sticker upp nya knoppar för varje dag. Ljuvligt jag älskar verkligen denna årstiden med den skira grönskan och man ser förändringar från varje dag.



En av favoriterna som är riktigt på G i år, Klätterhortensian, vet inte riktigt vart den ska ta vägen...



Bilder: Susihus

Lite härliga tulpaner som redan är uppe, får nog klippa in några till vasen på köksbordet!

Bono mår mycket bättre och bildar muskler för varje dag. Häromdagen när vi var och simmade så simmade han 900 meter då var han helt slut efteråt, men skönt att se. Igår gjorde vi en tur till Brukshundsklubben och körde ett litet kort träningspass. Han går inte 100 % utan visst ser man att han knixar lite med benet men nu känner vi att han är på gång och att han vill. Veterinären sa att hans vilotid nu är över och det gäller att bygga så mycket muskler som möjligt. Vi har en återträff med honom den 1 juni och tills dess hoppas vi att han har muskler som håller knät, så vi slipper en ny artroskopi i sommar.

Äntligen väntar en helg utan jobb, tjohoo! Hoppas att vädret kan hålla i sig så det kan bli lite jobb i trädgården för det längtar jag lite efter...

Önskar dig en härlig fredag och en god start på helgen
Kram

Rabarber

Publicerad 2012-05-01 20:30:51 i Trädgård

Äntligen hemma igen! Trodde att jag skulle få möte våren i Frankrike i helgen men ack så fel jag hade. Brrrr ösregn och storm har varit vädret i Lorient. Regn i sidled är verkligen inget favoritväder, hörde sen att det var ljuvligt hemma. Så dubbel glädje idag när jag kom hem på eftermiddagen och det var strålande solsken varmt och skönt.

Det har verkligen bara exploderat i trädgården, det växer så det knakar. Denna första skira grönska är ju helt fantastisk. Rabarberna har skjutit iväg som bara den så det fick bli lite gallring där idag och årets första rabarberpaj har nu avnjutits. Mums va gott!



Bild: Susihus

Återkommer med en mer detaljerad rapport snart men just nu är jag så trött efter ett par intensiva jobbdagar i Frankrike. Hoppas att din valborgshelg har varit underbar och solen har strålat!

Må bäst
Kram

Om

Min profilbild

Sus i hus

Välkommen hit! Här susar jag runt tillsammans med mina favoriter - man och hund. Här finner ni inlägg om det som förgyller min vardag, hus, trädgård, lite mat och bak, och en och annan resesväng blir det både till jobbs och helt privat. Kan även dyka upp någon tass... och på tal om det får du gärna lämna ett litet avtryck när du har varit här. Må gott

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela