Susihus

Firat födelsedag

Publicerad 2013-04-30 10:35:00 i Inspiration

Ja då har man passerat ännu ett streck. Känns konstigt kan inte riktigt förlika med mig att jag är 40...men det var nästan värre innan, för nu efteråt så känns det ju precis som innan...!?
 
Alltså är jag väl 32, det var en bra ålder så jag håller nog fast vid den. Födelsedagen firades med nära och kära på Österlen. Efter lite olika våndor fram och tebax, blev det till slut det och där är ju helt underbart. Vi har det så nära, bara på ett par timmar med bil kommer vi till denna ljuvliga plats. Kan jag inte komma till Gotland så är Österlen ett gott alternativ. 
 
Hittade ett supermysigt ställe utanför Brösarp där hundar var mer än välkomna, det tillhör ju inte vanligheten. På gårdshotellet Kuskahusen är man välkommen med hund och frukosten sätts in i kylen så får man rå sig själv. Åh vilken frukost! Härliga promenadstigar runt omkring, även om vi såg vildsvin lite väl nära, nåja fick vägas upp av allt fågelliv vi fick se. Kan varmt rekommendera Kuskahusen!
 
 
 
Bilder: Susihus
 
När vi är på Österlen så måste man bara ta en promenad eller fika stopp på Haväng. Denna gången blev det en härlig långpromenad utmed havet och avslutades med picknick. Ljuvligt! 
 
Ha en riktigt god Valborgsmässoafton! Här gäller det att klä sig varmt och hålla i hatten...brrr vilken blåst. Solen ska tydligen komma med värme i morgon sägs det. Håller tummar och tassar för det!
Kram
 

Vår bästa tid är nu

Publicerad 2013-04-26 08:47:59 i Inspiration

God morgon Fredag!
Här är det regntunga gråa moln som sprider ut sig. Nåja vi hade ju en härlig vårdag i går som vi fick njuta desto mer av. Var uppe i går kväll och tränade med Bono på klubben. Sol, gräset skiftar äntligen i grönt, inte så mycket blåst och lagom temperatur och det bästa av allt, inga mygg och knott. Snacka om att vår bästa tid är nu! Gick dessutom kanon på träningen. Hade en hyfsat tyst hund på fria följet. Gött!
 
Mannen har ju haft semester denna veckan, för att bygga en ny uteplats på framsidan. Han har väl inte haft sån tur med det bästa semestervädret men tappert har de kämpat med att få den klar. Som han säger det är ju bättre att göra den nu och att den är klar när det fina vädret kommer!
 
 
Bild: Susihus
 
Nu är det ju bara det roliga kvar, piffet! Jag har hittat ett bord på Blocket som jag har köpt, nu ska det bara komma till Småland. Sen får jag väl fundera lite på kuddar och annat. Behöver ju gärna vara lite kuddar som tål vatten kanske i detta land...Har någon något förslag så tas det tacksamt emot.
 
Go och glad fredag!
Kram 

Fixar och trixar

Publicerad 2013-04-24 15:26:20 i Inspiration

Hej kära onsdagseftermiddag! 
Idag ringde klockan supertidigt, hade rask morgonpromenad med kompis inbokad vid 0615. Ljuvligt väder då, strålande sol och nästan vindstilla. Härlig start på morgonen, när jag kom väntade frukost med nybakade grahamstekakor. 
 
Här fixas och trixas det, dels har jag en stor kundgrej på gång här om en månad så det är lite manus, bilder och körscheman som ska fixas till. Sen har jag ju en nära högtidsdag, puuh! Som närmar sig lite väl fort med stora steg... Lite att fixa inför den också så det är väl planerade dagar här nu. Hihi
 
Bilder: Susihus
 
Snart dax för hundkurs igen, och nu ser inte vädret ut att vara på samma goda humör som i morse. Nåväl varma och regntåliga kläder på helt enkelt.
Må gott
Kram
 

Långt hopp

Publicerad 2013-04-22 08:57:00 i Inspiration

God morgon! 
Det blev ett långt hopp från förra inlägget. Jag har varit iväg på jobb i Göteborg. Dessutom bytte jag mobiloperatör och det gick ju inte helt smärtfritt, så jag har varit utan min smartphone ett par dagar... hjälp vad jag har vant mig vid den. Den insikten kom snabbt när jag raskt fick ta fram min gamla tåliga Ericson mobil.
Nåja nu är problemet löst och jag är tebax. 
 
Jag har jobbat som värd på ett genomförande, 500 personer som har träffats i 2 dagar. De har haft konferens och bland annat varit ute och cyklat i Göteborg. Ni kan läsa mer om det i GP här
De var på Pustervik på kvällen där Augustifamiljen öste gärnet och förgyllde med gästartister Maja Gödicke och Theodor Jensen. 
 
På lördagmorgonen började jag dagen med att inreda loungemiljö på Biograf Drakens foajé. Jag hade fått en summa pengar (ingen hög summa här inte) att hyra in möbler från Myrorna rakt över gatan och med dessa möbler skulle jag skapa en skön loungemiljö som skulle andas lite mormor feeling!
Bilden är inte den bästa då solen, härligt nog strålade in genom persiennerna så allt blev randigt.
 
Bilder: Susihus
 
En vid första anblick ful lampa som jag sen skalade av den fula skärmen och hittade en riktigt cool marmorgrön lampfot under, med en liten större fin glödlampa så hade den gärna fått följa med mig hem.
Riktigt kul uppdrag då det är svårt att veta vad som finns inne på Myrorna och man får helt enkelt ta det som finns och göra det bästa av det. Tycker nog ändå att jag fick ihop det rätt bra.
 
I går var jag helt slut och njöt mest av det fina vädret som så härligt dök upp i helgen. 
 
Nu är det nya tag och jag passar på att önska dig en härlig start på veckan!
Må bäst!
Kram 

God morgon tisdag!

Publicerad 2013-04-16 08:58:00 i Inspiration

Hoppas att ni mår utmärkt denna tisdagmorgon. 
Jag sitter och försöker få ihop ett talarmanus till ett bildspel. Fåglarna kvittrar utanför fönstret och våren har dykt upp, så efterlängtad och välkommen. Ett härligt vårtecken är att Sädesärlan är på plats igen!
 
I går var jag på en härlig lunch, ett gäng tjejer här i kommunen som har startat ett FB forum för ensamföretagare där man kan ställa frågor, få tips, idéer och inspiration men också träffas ibland och ha lite "arbetskompisar" att prata med. Helt perfekt och fantastiskt roligt att lära känna nya personer. Avslutade dagen med en tävlingslydnadskurs för ett gäng härliga människor och goa hundar. Första gången i år där jag kunde stå på klubben utan att huttra av kylan.
 
Mannen hade väl inte rikigt lika trevlig dag, besök hos sjukgymnasten visade sig att han troligen har slagit av främre korsbandet i sitt vänstra knä, när han cykelvurpade. Dessutom eftersom han har haft problem med båda sina knä i tonåren så trodde de även att han har atros under knäskålen. Han var inte riktigt munter...ny lång rehab att vänta alltså.
 
Bild: Susihus
 
Fick ju med oss lite vacker grönska från Skåne och vårt handelsträdgårdsbesök och jag satte bara ner dem lite sporadiskt i 2 krukor när vi kom hem. Dock har de inte kommit därifrån för det är så skönt att mötas av härlig grönska precis vid entrén så vi ser dem varje dag.
 
Njut av dagen!
Kram

Härlig helgstart

Publicerad 2013-04-13 21:15:00 i Hem

Hemma igen efter en härlig helgstart, även om vädret var lite si och så, grått och regn när jag hämtade upp mannen på jobbet i fredags. Jag skojade till dagen med mina färgglada gummistövlar
 
Bild: Susihus
 
Vi åkte ner till våra goda vänner som har köpt hus i Bjärred, där bjöds vi på en fantastisk god middag med ett smarrigt vin till. Mmmm så trevligt och roligt att få se hur de håller på att förvandla ett 70 tals hus till deras.
 
På lördagen blev det 2 promenader utmed havet innan det var dags för oss att säga tack och farväl. Nu bor de ju så nära en mysig trädgårdshandel som ligger på vägen (nästan) där vi passerar så självklart fick det ju bli ett stopp på Löddeköpings Handelsträdgård innan vi for hem. Det var grått och råkallt men oj va jag kan bli lycklig av att få se lite grönskande växter. 
 
Bilder: Susihus
 
Det var ju bara tvunget att en Rosmarin och Julros fick följa med oss hem. Med hopp om att våren kommer imorgon då jag kan få plantera ut dem...
 
Skönt att ha hunnit med så mycket och ändå är det bara lördagkväll.
Kram

Baravaradag

Publicerad 2013-04-12 09:01:34 i Inspiration

God morgon fredag! 
Idag vaknade jag till grått, mulet och regn, det var verkligen inte i förgår vi gjorde det. Känns nästan lite konstigt och ovant, regnkläder. Även om vi har haft det kallt så har solen varit framme varje dag väldigt länge nu. Jaja de säger att våren är på väg igen...håller tummarna för att de har rätt denna gång! Jag längtar verkligen!
 
Det har varit en galen vecka men massor av möte, jobb och hundkurser. Idag har jag inget inplanerat mer än en klipptid och det kan verkligen behövas. Ska fixa lite ärenden och ha en baravaradag! Fördelen med att vara sin egen, jag bestämmer själv! Hihi
 
 
Bild: Susihus
 
Min påskbukett står sig fortfarande och vår fina tupp från Cooee har inte fått gå och lägga sig än efter påsk. Tycker inte att den är så påskig att det stör...
 
Njut av fredagen för det ska jag!
Kram 

Glädje

Publicerad 2013-04-08 15:01:00 i Hem

Go eftermiddag måndag!
 
Nu har Bono varit på massage, idag njöt han lite mer av sin timme än vad han har gjort tidigare. Säkert för att en hel del spänningar har släppt på honom. Det är hans lilla rygg (eller lilla, låååånga kanske är bättre att säga) som tar stryk när hans vänsterben inte riktigt fungerar som han vill. Nåja nu vilar han i alla fall ut och vi kan glädjas åt att våren sakta men säkert är på G. 
 
Här knoppar mina inklippta äppelgrenar och man blir ju lycklig av att bara titta på dem. Att äntligen få se lite grönt blir man ju så glad av.
Bild: Susihus
 
Snart dags för att dra igång ännu en hundkurs. Denna veckan är det verkligen hundkurs som gäller, 5 av 7 dagar ägnar jag mig åt detta. Gäller att hålla rätt namn på deltagarna och utbildning bara...
 
Må gott!
Kram

Fredag igen

Publicerad 2013-04-05 10:33:22 i Hem

Ännu en härlig solig förmiddag! 
 
Det har varit en galen vecka med spännande möten, hundkurser i stort sett varje kväll och jobb. Dessutom har jag fått ont i ryggen antagligen av att min nya fina cykel inte var riktigt rätt inställd för mig. Men värre för min älskade man som oxå har köpt sig en ny cykel, han vurpade bland allt lösgrus på väg hem från jobbet i tisdags. I går var han hos läkare och röntgen då knät fortfarande gjorde väldigt ont och rejält svullet. Det är nu tömt på vätska, blod bland annat och han mår idag lite bättre. De hittade inget på röntgen men troligt att korsbanden har tagit stryk, så nu är det först vila sen sjukgymnast och rehab. 
 
Värt att notera är att fast olyckan hände i en rätt trafikerad korsning så var det ingen som stannande och hörde sig för hur det hade gått med honom?! Rätt skrämmande är vi så kyliga eller för hårt stressade så vi inte bryr oss om våra medmänniskor. Nu kunde han ju resa på sig och ta sig hem lite sargad för egen maskin men ändå.
Bild: Susihus
 
Bjuder på en härlig vårbukett som jag gjorde till påsk och den står lika vackert fortfarande! I helgen blir det jobb och hundkurs så det lär nog bli måndag innan jag hinner blinka! 
Sköna fredagskramar
 

Ljuvlig påsk

Publicerad 2013-04-02 09:11:28 i Inspiration

God morgon tisdag! 
Känns konstigt att starten på veckan blir en tisdag men å andra sidan känns det väldigt skönt efter en helt ljuvlig påskhelg med mycket solsken och energiladdning. 
 
Vi har varit hos goda vänner i Bergslagen i påsk, så gott och trevligt. På vägen upp tog vi en fikapaus hos ett par andra goda vänner som bjöd på kaffe och nybakade bullar. I går var vi hemma igen och jag var ute och gick en lång skön promenad med ytterligare en god vän, vi förgyllde dagen med fika utmed husväggen. Mmmm va det är gött att få träffa goa vänner! Att vädret har varit helt fantastiskt även om det är kalla nätter gör ju inte heller det ledsamt. 
 
Jag fick ett väldigt stort påskägg igår...min man nämnde något om att det var nog hög tid att vårstäda min cykel sen plötsligt kom han cyklade från grannen på en helt ny cykel...
Grattis din födelsedagspresent i förskott, för jag tycker att du ska träna in dig på din nya cykel inför tjejvättern!
Bild: Susihus
 
Jag blev helt stum och hade inte tänkt tanken, min gamla duger väl...men oj så fin ny och alldeles Ferrariröd snabbtrampad skönhet, dock med lite praktiska detaljer som pakethållare, skärmar och lyse. Helt ljuvlig så nu får jag nog vårstäda min andra och hänga upp den i garaget, den får bli min vintercykel.
 
Se upp för här kommer det att trampas på!
Kram
 
 

Om

Min profilbild

Sus i hus

Välkommen hit! Här susar jag runt tillsammans med mina favoriter - man och hund. Här finner ni inlägg om det som förgyller min vardag, hus, trädgård, lite mat och bak, och en och annan resesväng blir det både till jobbs och helt privat. Kan även dyka upp någon tass... och på tal om det får du gärna lämna ett litet avtryck när du har varit här. Må gott

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela