Susihus

Höstmorgon

Publicerad 2013-08-30 08:12:48 i Hem

God morgon Fredag!
 
Idag kändes kroppen tung att få upp ur sängen, inte att jag var trött rent mentalt utan kroppen kändes seg. Nåja det är bara att rassla nerför trappan och fixa lite frukost. Frukost piggar alltid upp! Idag var det lite höstigt, mulet med låga moln, och något mörkare än bara häromdagen. Tände lite ljus som fick lysa upp.
 
Bild: Susihus
Lite morgonmys i sin enkelhet. De lös upp så fint betongljusfatet som står bredvid det fina lilla "fågelburen" från Hemlängtan som jag klickade hem i somras.
 
Nu lättar molnen och solen kommer klättrandes över träden, hoppas den kommer och stannar ett tag!
Happy Friday!

Möten och nya vägar...

Publicerad 2013-08-29 08:30:06 i Allmänt

God morgon Torsdag! 
Veckan har varit full av nya saker och plötsliga händelser, oj så roligt och häftigt det är att man tror man vet hur veckan ska se ut och sen blir det inte alls så. Har fått sniffa på lite nya saker den här veckan och gjort massa spännande möten som kanske kan leda till lite nya vägar. Vi får väl se...
I går startade jag även upp höstterminen på Brukshundklubben oxå, så nu rullar kurserna igång. Ett taggat gäng igår, så det blir en spännande höst.
 
För ett år sen bestämde jag mig för att våga ta steget och bli egen och självklart kan det vara dagar där man funderar på vad man sysslar med då gäller det att hänga i där. För sen kommer de dagar som fyller mig med energi och leendet är bara där helt naturligt. Jag har utvecklas, fått testa på så mycket nya saker, lärt mig och få vara med om så mycket som jag inte hade fått annars. Utmanande och roligt är det och jag trivs!
 
Bild: Susihus
 
Dessa fina galgar, fick jag i födelsedagspresent av ett par goda vänner. Present och välgörenhet i ett = I like!
Galgarna görs nämligen av kvinnor som lever i slummen i Bangkok, och tyget är rester från textilindustrin. Hang on får helt enkelt symbolisera dagens tankar!
 
Kram

Äntligen...

Publicerad 2013-08-24 15:20:00 i Allmänt

Hej lördag! 
Dagarna ramlar på det har varit jobb, offertskrivning för fullt och planeringsmöte med en egen företagare till. Tack A för en härlig spontanträff. En som jag dock hade behövt ha planeringsmöte med är Sir Väs, vår jätte snok som har bestämt sig för att flytta in på framsidan i vårt stenparti. Härom morgonen när jag kom ut med min kaffekopp på trappen, bara väste det och där låg denna snok...huuu jag hoppade in och stängde kvickt. Tycker nog att vi får dela upp solplatserna lite och just på trappen kan jag nog ha invändningar mot att det är lite för närgånget...
 
 
Bild: Susihus
 
Äntligen har vi fått tebax våra vigselringar, efter 9 års slitage och efter min vurpa på inlines där jag fick asfalt i vigselringen så bestämde vi oss för att lämna in dem på lite putsning. Det har varit väldigt tomt och naket utan ringen. Nu känns det skönt igen på fingret och vilken lyster det blev på dem. Mannens blänker lite mer, det gick inte att göra samma insats på min då jag har både vit- och rödguld. Inte en skråma och inte ett märke, undra hur länge det dröjer.
 
Ha en härlig lördag!
Kram

Blommor

Publicerad 2013-08-19 08:14:09 i Hem

God morgon måndag! 
Vilken härlig morgon, upp tidigt och se dagen gryr tillsammans med en kompis på en rask pw.  Det märktes att semestrarna var slut idag, mer trafik och plötsligt mötte vi folk i spåret, det har vi inte gjort på hela sommaren...
Sen hem till dukat frukostbord och ta tag i en helt ny vecka.
 
Här hemma frossar jag i blombuketter överallt just nu, med lite stödköp på torget blandat med min egen odling av både blommor och gräs, plus lite björnbär så blev det lite roliga och fräscha buketter. 
 
 
 
Bilder: Susihus
Mannen undrade om man fick äta upp björnbären vart efter de mognade...
 
Skaffa dig en härlig start på veckan. Må bäst!
Kram
 

Tårögd

Publicerad 2013-08-17 20:04:26 i Allmänt

Go kväll lördag!
Äntligen har solent tittat fram efter en gråmulen dag. I gårkväll överraskades jag rejält av min älskade make. I många år har min pappas arbetsklocka legat i min byrålåda. För länge sen gick jag till en urmakare och frågade om den gick att laga, men de avråde mig för att självuppdragna klockor är svårlagade, och där hamnade klockan i byrålådan för gott trodde jag.
 
Men så igår fick jag en inslagen present av min man, och i paketet låg klockan! Fast nu fungerande, putsad och den svetsloppskadade glaset var utbytt. Han har plockat upp den ur min byrålåda, lämnat in den till en urmakare som har tagit sitt yrke på allvar, och letat upp den sista reservdelen i världen, lagat och putsat upp denna välanvända gamla klocka. Den värmer på min handled och jag är tårögd av omtanken och fixandet från min älskade och förstås känslan att få bära min pappas gamla klocka.
 
 
Bild: Susihus
 
Den lilla mojängen till höger på bilden är den utbytta delen som bara fanns en enda kvar i hela världen enligt Seiko. Nu gäller det att klockan håller under min levnadstid, precis som den höll tiden under min pappas yrkesverksamma år. Snacka om en pre-loved, välanvänd och vintage pryl som värmer hela mitt hjärta.
 
Massor med varma tack och pussar till min älskade man.
P&K och njut av helgen

Pelargoner, pelargoner och åter pelargoner

Publicerad 2013-08-15 10:26:46 i Inspiration

God morgon Torsdag! 
 
Vilken härlig start på morgonen, ja kanske inte att klockan ringer 0555. Upp och i träningskläderna, in med Bono i bilen och iväg. En härlig power walk med en kompis är en kickstart som heter duga. Hemma igen vid 7 då frukosten smakar ljuvligt!
 
Jag försöker att sakta skola in mig i arbetskläderna igen och lämna sommarfeelingen, men jag vill så gärna hålla i sommaren lite till. Så jag förhandlar med mig själv om lite mjukstart...hihi
 
 
 
 
Bilder: Susihus
 
Här hemma har mina Mårbackapelargoner gone crazy. De växer så de knakar, helt underbart! Till och med de små sticklingarna som jag satte i våras blommar och växer för fullt. Hoppas att jag kan få övervintra dem hos min snälla granne i år igen, när det är dax för vinterförvaring.
 
Fast dit är det ju ett tag till, för jag släpper inte sommaren än...
Må bäst och fånga sommarkänslan ett tag till
Kram

Nytt vattenblänk

Publicerad 2013-08-12 08:46:47 i Inspiration

God morgon måndag! 
Ny vecka igen... Har varit uppe i gryningen och bakat både frallor och kardemummabullar, så snart får det nog bli en kopp kaffe med nybakad bulle. Just nu ser det ut som jag kan sitta ute på altanen i lite morgonsol. Vi får väl se om metrologerna får rätt idag att det ska bli åskskurar...
 
Helgen har mest bestått av jobb. Vi har dock fått till lite nytt vattenblänk i trädgården, ett litet porlande vattenspel som har hamnat i vår "asian corner".
 
 
Bilder : Susihus
 
Betonggjutning, lite mosaik, några bamburör, svart sprayfärg och en liten vattenpump som är solcellsdriven. Jag trodde nog att den lagrade lite solvärme, men nej. När solen försvinner så slutar den gå...nåja vattenspel behöver ju inte porla när det regnar. Fast det hade varit trevligt med lite på kvällskvisten ;)
 
Hjärnskakningen börjar ge med sig och jag känner inte av den alls på det viset längre, men oj vad jag har varit trött. Lårkakan/det gigantiska blåmärket har skiftat färg. Men nu kan jag i alla fall gå en pw igen.
 
Njut av måndagen!
Kram
 

Tack för hjälm!

Publicerad 2013-08-06 21:55:47 i Allmänt

Go kväll tisdag!
 
Hemma igen efter ett par härliga träningsdagar i vackra Frösakull på Hallandskusten. Vi har varit 3 tjejer som har tränat inlines ett par dagar tillsammans. En av tjejerna har en sommarstuga nästan precis på strandkanten i Frösakull så det har varit utgångspunkten. Bono har varit med och njutit av saltvatten och alla tallkottar.
 
Dock tog min träningslägerpremiär en annorlunda vändning. I söndagskväll efter en fantastisk runda på över 2 mil i vacker terräng och ljuvligt väder, så hade vi en avslutande lång nedförsbacke och där någonstans mitt i den gjorde jag en okontrollerad textilbromsning. Vilket ledde till att jag vänster sida med betoning på rumpa åkte i först och av farten så slog jag i huvudet i asfalten. Tack för hjälm kan jag säga, för annars hade det nog gått mycket värre. Nu blev fallet en lättare hjärnskakning - tror jag i alla fall för jag har en liten gnolande huvudvärk,- hade hela måndagen och jag känner det fortfarande när jag anstränger mig. En grym lårkaka fast på vänster skinka, den kommer nog att gå i alla regnbågens färger och lite öm i vänster axel och i nacken. 
Rackans grym sport det här!
 
 
Bild: Susihus
 
Måndagen bjöd på strålande solsken så vi inledde med bad på stranden, sen vila. Dock avstod jag dagens långkörning och tog Bono på en långpromenad istället. Idag har jag dock åkt och tränat bromsning, det går väl an på plan mark men bara i lätt nedförsbacke kommer rädslan och jag tappar teknik. Nåja det är väl bara att öva! Tror att jag ska öva balans på balansplatta. 
 
Det positiva är - för det måste jag ju ta fram - är att jag klarade att köra 2 mil efter att bara ha åkt inlines i lite mindre än en månad. 
 
Nu får det bli lite vila! Rackans även mitt roliga nya träningsprogram i löpning får stå över ett tag. Hrmmpf
Sköt om er, och tveka inte att använda hjälm, är dagens tips!
Kram
 

Augusti är redan här

Publicerad 2013-08-04 11:52:45 i Inspiration

Hej söndag!
 
Hoppas att du njuter av sommarvärmen! Vilka dagar det har varit, augusti har verkligen startat bra med mycket värme. Härligt det får gäran fortsätta. Jag har jobbat en hel del. Nu måste jag börja komma igång med mitt egna och även planera upp kommande hundkurser. Dock försöker jag allt att hålla kvar i sommaren ett tag till...det är ju så ljuvligt!
 
Idag bär det av på träningsläger med några tjejkompisar som oxå är galna nog att åka Berlin marathon på inlines. Vi ska träffas på västkusten och förhoppningsvis få till lite bra åkturer.
 
 
Bild: Susihus
 
Dessa ljuvliga blommor fick jag av mannen min på bröllopsdagen. Är inte så förtjust i gula blommor men just solroser tycker jag är helt underbara. Lyser glädje och värme lång väg!
 
Må gott och njut av augusti!
Kram

Om

Min profilbild

Sus i hus

Välkommen hit! Här susar jag runt tillsammans med mina favoriter - man och hund. Här finner ni inlägg om det som förgyller min vardag, hus, trädgård, lite mat och bak, och en och annan resesväng blir det både till jobbs och helt privat. Kan även dyka upp någon tass... och på tal om det får du gärna lämna ett litet avtryck när du har varit här. Må gott

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela