Susihus

Firat

Publicerad 2013-05-29 09:20:00 i Allmänt

Go morgon onsdag! 
Steg upp tidigt för att få klart allt inför helgens cykelfest. Jag ska nämligen iväg och jobba torsdag-lördag och kommer hem på lördag eftermiddag. Cykelfesten börjar klockan 17, så här gäller det att hålla tummarna för att SJ gör sitt jobb i tid.
 
I går kväll efter Bonos massage så firade vi mannens födelsedag. Jag hade köpt Svenska jordgubbar som vi smaskade på under tiden sparrissalladen blev klar, och havsgräftorna nuddade grillen.
 
Bilder: Susihus
 
Till detta lite gott bubbel från Frankrike!
Svenska jordgubbar det ger en sån härlig sommarkänsla! Mmmm
 
Nu full fart in i en rumslista...
Ha en härlig dag, njut en smula!
Kram
 

För 1 år sen

Publicerad 2013-05-28 14:34:06 i Inspiration

Idag för ett år sen var vi i Peking med goda vänner och startade dagen med Champagnefrukost för min älskade man. Han hade ingen aning om att han skulle åka till Kina, när han fyllde år utan allt var en överraskning och min födelsedagspresent till honom. Han skulle bara gå till jobbet men hamnade på Kinesiska muren...
 
En helt fantastisk resa, med helt ljuvliga upplevelser och minnen för livet. Svårslaget! Tror att jag drömmer mig tillbaka lite och njuter av den underbara känslan att vandra på Kinesiska muren en gång till.
Bild: Susihus
 
Vill du läsa mer om vår weekend till Peking kan du hitta inlägget här
Ha en fantastisk dag!
Nu ska jag iväg och köpa något gott till middagen ikväll, drycken är redan på kylning!
Kram

Trötthelg

Publicerad 2013-05-27 09:11:29 i Inspiration

God morgon måndag! Solen skiner och energin börjar att återvända. 
Hade genomförande förra veckan på en stor middag för 220 personer, med innehåll, manus, filmer, konfrencier och storband. Härligt, roligt och galna dagar. Åkte upp i torsdags och fixade lite saker utmed vägen, sen var det möte på fredagen med leverentörer och kund, för sen slutligen genomförande på fredagkväll. Festen var slut klockan 01 och därefter åkte vi hem på natten. Var hemma 0540 i min säng, så helgen har gått lite i sovandes tecken, slappa, ta en kopp kaffe där och sen sova lite siesta i soffan... Skönt!
 
Bilder: Susihus
 
Stockholm visade upp sig från sin vackra sida. Vilken kväll, helt magisk!
 
Nu är det ny vecka och dax att titta på denna veckans händelser. Ikväll ska jag hålla informationsmöte för de som planerar att köpa hund, "hundägarutbildning". 
Ha en fantastisk dag!
Kram

Betongalster

Publicerad 2013-05-22 07:38:29 i Inspiration

God morgon onsdag!
Väderrapporten här är fuktigt och det har eller regnar... Hoppas på att efter regn kommer solsken! 
Sitter och väntar på dagisbarnet som ska dyka upp, eller rättare sagt dagisvovven. Passar en kompis hund någon/några dagar i veckan när det fungerar. En äldre flathane, och det vore lögn att säga att Bono och Diesel som han heter är bundisar eller ens kamrater. Dock har jag upplyst herrarna om att man behöver inte älska alla men man måste respektera varandra, det fungerar bra och efter varje gång de träffas så accepterar de varandra lite mer. 
 
Jag hittade lite nya betongformar på nätet som jag beställde till min käre man som älskar att fixa med betong och här kommer några av de nya alsterna. 
 
Lite blöt efter allt regn...
 
 
Bilder: Susihus
Vår nya vakt vid grönsakslandet, den har nog tagit sig upp från kanalen som ligger bara någon meter från odlingslådorna... ;)
 
Nu ska jag fixa om en presentation.
Ha en skön onsdag!
Kram

Äntligen

Publicerad 2013-05-21 08:23:41 i Hem

God morgon Tisdag!
Vilken kväll det blev i går efter åskregnet, strålande solsken och underbart varmt. Kunde stå på klubben och hålla kurs i bara kortärmat. Det är bara att konstatera att vår bästa tid är nu!
 
Underbart är det också att kunna gå ut med sekatören och klippa in lite snittblommor. Det är vardagslyx. 
 
Bild: Susihus
 
Lyxade till det i badrummet med någon kvist Löjtnantshjärta, och plötsligt kom sommaren in en bit. Det gäller att njuta! 
 
Nu dags för filmklipp och lite finjusteringar inför fredagens event.
Må bäst! 

Annandag pingst

Publicerad 2013-05-20 08:29:02 i Inspiration

God morgon måndag och annandag pingst! 
 
Fler än jag som knappt märker att det är pingst längre, nu när man inte har annandagen? Vi har haft fantastiskt sommarväder på lördagen. Jag hade hundkurs, och tänkte inte på att solen även tar rygg/nacke när man står ute på soliga ängar...?!? 
Lite cykelfestplanering på eftermiddagen/kvällen och grillande. En helt fantastisk sommardag.
 
I går däremot så ösregnade det mellan varven så vi blev genomblöta på vår hundpromenad. Jaja skönt med lite regn, det luktar så gott efteråt, och oj vad det grönskar nu. 
En hel del cykling har jag hunnit med och naturligtvis hockey. Underbart VM guld på hemmaplan. Gott jobbat Tre Kronor!
 
Lite härliga trädgårdsbilder, på vår ljuvliga Japanska dvärglönn som är så skirt vacker just nu.
 
Varje år behöver vi måla med lite svart förbättringsfärg på krukor, Buddor och lite annat smått och gott som har stått ute under vintern.
 
Haha ser att jag måste byta fat till pelargonen, mannen sätter fat under allt och jag har nästan aldrig det. Det får nog bli något annat här ser jag...
Bilder: Susihus
 
Mitt alldeles egengjorda betongfat, fick oxå sig lite färg, och blev så mycket finare. Naturligtvis lite Gotlandssten gjorde sista piffen ;)
Ha en härlig annandag Pingst idag!
Kram

Sommar

Publicerad 2013-05-17 09:30:29 i Inspiration

God morgon underbara fredag!
Stack ut fötterna på altanen tidigt i dag och fick sommarkänsla. Varm skön luft och det är alldeles ljuvligt, nästan lite ilsket intensivt grönt ute. Mmmm njut av denna ljuvliga tid! Skulle vilja trycka på paus en liten stund för maj har en tendens att rusa på lite för snabbt. 
 
Jag har haft avstämning med kund och med stället där vi ska vara nästa vecka, och skönt att höra när leverantören säger: "det känns kalas och lätt inför nästa fredag för du har haft stenkoll och allt har varit klart länge".
 
Några smådetaljer kvar men det känns ändå som vi är på bana...sen brukar det ju alltid vara lite galet sista veckan, ändringar och saker man tror aldrig kommer att bli klart men det är part of the job!
 
I helgen blir det valpkurs, vi ska ut och se om de har något spårintresse. En och annan grill tror jag att det blir också, och jag måste nog skörda lite bland mina rabarber. 
Bild: Susihus
Njut av den ljuvliga sommartid!
Kram 

Peppad

Publicerad 2013-05-16 09:55:28 i Inspiration

God morgon torsdag!
Vilken härlig dag att vakna upp till, strålande solsken. Nåja lite missförstånd på mailen men det löste sig och efter lite tidigt morgonjobb så gav Bono och jag oss ut på en härlig rask morgonpromendad. Var nästan svimfärdig av hunger och törst när jag kom hem. Så en god frukost på altanen fick det bli innan det är dags att ta tag i dagens skörd av jobb. Namnlistor, bordsplaceringar och saker som ska gå i tryck.
 
Känner mig peppad och energirik dels efter morgonpromenaden och även av min lilla guldkantade utflykt i vardagen, i tisdags eftermiddag åkte jag och 2 kompisar till Lund/Malmö på föreläsning. Ja föreläsningen var i Malmö, där råder ju Eurovisionfest så vi fick snällt bo i Lund. Föreläsningen var jättebra och handlade om passion. Det var: Träna upp dina mentala superkrafter med Henrik Fexeus, Sveriges mesta och bästa hjärntränare, peppas till mer mod av Natasha Illum Berg - Östafrikas enda kvinnliga storviltsjägare, och tanka hem en stor dos passion och driv av den sprudlande succéeförfattaren Denise Rudberg
Inspirerande och roligt! På onsdagen efter en rätt medioker frukost på Elite Ideon så gjorde vi Lund. Hemma igen i går eftermiddag, en utflykt på 24 timmar som ger så mycket. Gott, fram för med guldkantade vardagsutflykter!
 
Bild: Susihus
 
Nu dags för avstämning med körschema, antal och artistkoll!
Ha en fantastisk dag! 
Kram

Piffar

Publicerad 2013-05-13 09:41:31 i Inspiration

God morgon måndag!
Vaknar till solsken och fågelkvitter. Det har varit lite jobb i helgen, blandat med lite skön trädgårdsfixande och vila. Vi har nu fått till lite kuddar på vår nya uteplats, fyllda med små frigolitliknande kulor. Perfekt, de blir inte blöta och är skönt formbara om man inte fyller kuddarna för mycket. Hittade några kuddfodral i gömmorna som vi har haft i soffan förr men nu fick de ett nytt liv på uteplatsen.
 
 
Hittade denna fina skylt igår när vi var på lite trädgårdsinpiration och loppis tur.
 
Kloka Ernst ord och så tänkvärda.
Lite skön Gotlandssten förgyller uteplatsen...
 
Bordet som jag hittade på Blocket är jag så nöjd med och passar perfekt.
 
Bilder: Susihus
 
Nu är det bara några fina svarta krukor med lite gräs i sen så... Undra om jag hittar några eller om jag får be mannen gjuta ett par.
 
I går kväll satt vi här efter jobb och trädgårdsfix och njöt av ett glas rosé. Riktigt mysigt att upptäcka en ny sida av trädgården som vi inte har nyttjat på det viset tidigare.
 
Önskar dig en skön start på veckan!
Kram

Hundkurs

Publicerad 2013-05-09 18:17:54 i Hund

Go eftermiddag denna torsdaghelgdag!
Har förstått att jag har många nya läsare, varmt välkomna, självklart gäller det er trogna läsare oxå! Vore skoj att bara få ett litet tassavtryck, inget krav ni får gärna vara anonyma...
 
Idag har det varit föreläsning på brukshundsklubben här. Belöningsträning med Maria Venhammar, superintressant även om det kanske kunde ha hetat klicker träning. Men mycket roliga tips och tricks med mig hem så nu ska Bono få träna lite. Han har ju inte direkt varit en klickerhund men lite har vi jobbat med och nu tycker han att det är ok att ta emot godis som belöning när vi kör lite lydnad. Även om jag inte svalde allt som sas med hull och pälshår så tror jag ändå helt på belöningsträning och utelämna belöning när det blir fel. Sen har jag kanske inte riktigt tålamodet till allt som sas idag men så är det väl att man får anpassa träningen efter hund och förare. 
 
Måsta bara få visa den fina skylten som jag fick av en god vän häromdagen i födelsedagspresent när vi var ute och hade en fantastisk lunch, med många goda och kloka tankar. Ett par timmar som ger så mycket. Tack för det kära K, och för den fina skylten som hon sa bara stod mitt namn på. 
 
Bild: Susihus
 
Och det stämmer väl rätt bra...det blir mitt motto nu!
 
Nu väntar grillade hemgjorda burgare, nypotatis och sen en alldeles färsk rabarberpaj...mums!
Go kväll på dig som läser här. 
Kram

Mitt företag

Publicerad 2013-05-08 13:38:04 i Inspiration

I måndagseftermiddag var jag på en inspirationsföreläsning under namnet Mitt företag. Vi var väl ett 100 tal små företagare som var där och det var blandat med föreläsningar och mingeltid, det fanns sponsorer/utställare där. Riktigt trevligt. Karin Adelsköld var moderator, hon avslutade även eftermiddagen med en blanding av föreläsning och stand up. Fram för mer humor helt enkelt kan man säga. Det jag tog med mig av henne var PMS, P-för passion, brinn för det du gör, M-för mod våga göra saker och känn gärna rädsla för då gör man något nytt, S för Självförtroende, kan du så kan jag och även lite grävlingfilosofi, häng in där och släpp inte taget! 
Första föreläsaren var Johannes Hansen som startade företag vid 21 år och idag är han 27. Han driver företag med inriktning personlig utveckling och coach. Hans huvudbudskap var att kunskap inte räcker. Det handlar om att våga använda kunskapen och ta klivet outside the box. 
Inte den bästa bilden men bra saker att tänka på
Bilder: Susihus
 
Sen var det Thomas Lundqvist som förelästa om försäljning och ledarskap. Han var fantastiskt duktig och talade om att inte sälja något utan att kunden ska köpa! Han hade lite olika saker om igenkänningsfaktorer, topplistor är bra, då vet kunden att det har fungerat på någon annan. Även att ge olika ramar och hänga i under införsäljningen. 
En härlig dag och kul att komma ut och få både inspiration och träffa lite "arbetskompisar" och nya människor. 
 
Inspirerande helt enkelt!

Trädgårdshelg

Publicerad 2013-05-05 21:50:41 i Inspiration

Go kväll söndag! 
Vilken underbart skön helg det har varit. Strålande solsken i dagarna två, även om det i dag har varit lite svalare och en blåst som har tagit i på sina ställen... Igår började vi dagen med frukost på nya uteplatsen. Bordet har kommit på plats som jag hittade på Blocket, nu är det bara lite kuddar, några krukor och lite fix. Dock har jag nog hittat stoppning/fyllning till kuddarna. Ska bara ta mig en tur till Älmhult och det är inte det stora varuhuset, dock kan jag ju passa på när jag ändå ska besöka det. 
 
 
Vi har sått, planterat, flyttat och städat i trädgården. Skönt med lite fix. Idag fick det bli en tur till vår mysiga trädgårdshandel, vi letade efter något planteringsbart för vår squashplanta. Hittade inget där men vägg i vägg låg det en loppis med en fin plåtlåda och lite brickor som jag slog till på och knåpade ihop mig ett våningsfat som ska få bo ute i trädgården. 
Bilder: Susihus
 
Fantastiskt mycket enklare att borra i än porslin! Ska bara se vad jag ska pynta det med.
 
Kvällen har ägnats åt moms, skatt-och arbetsgivardeklarationer, mindre roligt som företagare men det är bara att tugga i sig. Tur att jag har så god hjälp av mamma.
 
Go kväll!
Kram

Valborgsfest

Publicerad 2013-05-02 09:56:50 i Hem

God morgon torsdag! 
Vart tar veckorna vägen? Redan torsdag och min man har så snällt delat med sig av sin förkylning som han tog med sig hem från Österlen. Nåja solen skiner och det är vår! 
 
Vi har haft en liten Valborgsfest och tänkte dela med mig lite av dukning och bordsplacering från den festen.
Köpte 2 mdf skivor som vi målade med griffeltavelfärg och de fick bli borden. Praktiskt slipper duk och skrev en uppmaning till gästerna att de skulle skiva vad de ville göra under 2013.
 
Som bordsplacering hade jag gjort strutar och fyllt med lite godis, samarin och en fröpåse för lite fägring.
 
 
Kvällens meny fanns oxå på en griffeltavla
 
Kvällens tema var mina favoriter! Förrätten fick de på tallrik då det andra var dukat på buffé, tycker det är trevligt om det är lite variation på det hela.
 
Fröknäcke med rödbet och pepparrotsost med renstek, Västerbottenkex med gräddfil, löjrom och nyklippt gräslök, dillknäcke med skagenröra.
 
Buffén bestod av grönsallad toppad med fetaost och granatäpple, färskpotatissallad med sparris och rädisor, grillad lax, grillad långkokt pulled pork, lite olika sorters surdegsbröd och ost till det. 
 
Desserten bestod av äppelpaj med hemgjord vaniljsås, Blåbärscheescake, Chokladpavlova med hallon och chokladmacarones.
 
Barnen på hörnen fick även en x uppgift att hitta på hundnamn till oss. De var en kreativ kille som funderade och skrev mycket. 
 
Bilder: Susihus
 
Vi hade tänkt att såga ner skivorna och göra något annat med dem men nu funderar vi på att behålla dem. Skönt att få ett lååångbord med jämnskiva om vi ska ha fest igen. Får se om de får plats i garaget.
 
Må gott
Nu ska jag krya på mig
Kram
 

Om

Min profilbild

Sus i hus

Välkommen hit! Här susar jag runt tillsammans med mina favoriter - man och hund. Här finner ni inlägg om det som förgyller min vardag, hus, trädgård, lite mat och bak, och en och annan resesväng blir det både till jobbs och helt privat. Kan även dyka upp någon tass... och på tal om det får du gärna lämna ett litet avtryck när du har varit här. Må gott

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela