Susihus

Dax för semester

Publicerad 2013-11-26 19:38:05 i Inspiration

Go kväll tisdag! 
Väskan är packad och boardingkorten är printade. Dax för lite semester söderut. 
Ni får gärna gissa vart...
 
Bild: Susihus
 
Bilden är en liten ledtråd!
Må bäst
Kram

Jippie

Publicerad 2013-11-24 20:37:25 i Inspiration

Go kväll söndag! 
Vaknade av ett ljuvligt sms idag 0742, det har fötts 5 schäferkillar och 3 schäfertjejer! Tanken är att en av tjejerna ska flytta hem till oss, om 8 veckor. Nu håller vi tummar och tassar för att allt går bra. Det känns som en sten har ramlat från mina axlar...kunde inte somna om efter det underbara beskedet. Har haft en fånigt leende på läpparna och svävat omkring hela dagen. Jippie!
Dessutom bör detta vara sista söndagen utan hund! 
 
Har haft en härlig helg i Jönköping. Bland all go mat och dryck har vi även hunnit med att julpyssla lite. Lite julkort börjar att ta form, och jag har fått lite julkänsla. Kan ju vara det härliga vädret som har bidragit också med strålande solsken och det biter i kinderna. 
 
 
Bild: Susihus
Vad har hänt hos dig i helgen?
 
Nu sista avsnittet av Bron

Lite juligt

Publicerad 2013-11-20 13:43:00 i Hem

Hej onsdag! 
Vaknade med världens nackont. Har väl sovit på ett konstigt sätt...nåja en rask morgonpromenad runt sjön piggade upp, och nu är massage bokad. Så bättring råder!
 
I alla gråa nyanser som förekommer vid denna årstid. Har jag tjuvstartat med julig känsla när det gäller blommor och grönt. Lite hyacinter, amaryllis, mossa och en liten grankvist. Alltid något
 
 
 
Bilder: Susihus
 
Snart dags för avslutning på tävlingslydnadskursen, idag blir det inofficiell tävling för alla som har gått. Domare är inkallad, lottning ska fixas. Kul, jag vet att kursarna har varit superduktiga och tränat så ikväll håller jag tummar och tassar för dem.
 
Må gott
Kram

2 månader av saknad

Publicerad 2013-11-16 09:44:00 i Allmänt

God morgon lördag! 
Det har idag gått exakt 2 månader sen vår älskade Bono tragiskt lämnade oss. Huset är inte riktigt sig likt och inte vi heller. Saknaden är fortfarande avgrundsdjup och känslan att leva utan hund är märklig. Vi går på våra promenader ändå, även tidigt på morgonen för vi är vana att göra det och det gör oss gott. Dock vänjer jag mig inte riktigt att det känns lite fånigt att gå utan hund... Något jag har fått lära mig att acceptera är att öppna dörren till ett tomt hus, där ingen kommer och möter en med glatt viftande svans. Jag som lever en stor del av min fritid uppe på klubben har även fått lära mig att åka dit själv, utan hund. 
 
 
Bild: Susihus
 
Det finns en bro som sammanför himmel o jord. 
Den kallas för Regnbågsbron på grund av alla dess färger. 
Denna sida av bron är ängarnas, kullarnas och dalarnas land 
med frodigt grönt gräs.
När ett älskat husdjur dör, flyttar det till denna plats. 
Där finns det alltid mat och vatten och ett varmt vårväder. 
De gamla och svaga djuren blir unga igen.
De lemlästade blir åter hela. 
De leker med varandra hela dagarna.
Endast en sak saknas. 
De är inte tillsammans med de speciella personer som 
älskade dem på jorden.
Så varje dag springer och leker dom till dess den dagen kommer 
när ett av djuren plötsligt stannar och tittar upp! 
Nosen rycker till, öronen lystrar! 
Djuret rusar plötsligt upp från gruppen! 
Du har iakttagits och när du och din vän möts tar du 
han eller henne i dina armar och ni omfamnas. 
Ditt ansikte pussas om och om igen och du möter åter
 blicken av din trofasta vän. 
Sedan korsar ni regnbågsbron tillsammans 
för att aldrig skiljas mer.

Längtan

Publicerad 2013-11-14 16:28:00 i Hund

Go kväll torsdag! 
Fyra nyanser av grått är nog färgskalan och väderleken som råder här idag. Jag har varit i väg ett par dagar på kurs i Malmö. Rusade från tåget igår, hoppade i överdragskläderna och for till Brukshundklubben för att hålla valpavslutningskurs. Igår hade vi även besök av stadens dagstidning som ville göra ett reportage om kursen. De fotades flitigt och fotografen jobbade hårt för att få bästa bilder, inte det enklaste att fånga glada valpar på bild.
 
Fick frågan varför det är så roligt att hålla kurs och då valpkurs? Svaret att få hundägaren att tänka hund och när man ser att hund och ägare klickar och hittar varandra i träningen. Att sen få inspirera nya valpägare till att fortsätta träna och ha kul ihop det är ju fantastiskt roligt! Sen är det ju roligt att få sån feedback och utvärdering som jag har fått. Det är ju en boost i sig!
 
Nu startar jag upp 2 valpkurser till här i höst/vinter. Funderar lite nu på vårens kurser och vad man kan fylla dem med för innehåll och upplägg...kul!
 
 
Bild: Susihus
Då det är fyra nyanser av grått här bjuder jag på en riktigt härlig färgglad sommarbild från vår trädgård.
Må gott

Tokfin lampa

Publicerad 2013-11-11 14:12:54 i Hem

Hej måndag! 
Helgen försvann i ett nafs. Jobb i lördags, stod ute i ett kallt, grått och regnigt Norrköping, men det kändes som vi fick resultat för våra blöta, kalla timmar där så det känns bra. På kvällen hann vi titta på en schäfertjej som är dräktig och vi blev båda tokkära i det vi såg. Trevlig, arbetsglad, leksugen men ändå med en skön avstängningsknapp, nu håller vi bara tummarna för att hon har minst 2 schäfertjejer i magen. Vet mer i slutet på november.
 
På kvällen överraskade vi våra goda vänner med ett besök, då det har varit födelsedag i veckan. Vi blev bjudna på en som vanligt fantastiskt god middag och härligt sällskap. I present gav vi bort denna fina lampa, som jag har haft utställd i den fina taklägenheten i Kalmar. Lampan är helt ljuvlig tycker jag och är från ännu ett nerlagt glasbruk här i kroken Rosdala. 
 
 
Bild: Susihus
 
Söndagen ägnades åt valpkurs i skogen och min vana trogen så jajamensan det regnade även då...
Nu är det ny vecka och solen skiner igen. Gött!
Må bäst
Kram
 

Veckans bukett och funderingar

Publicerad 2013-11-08 11:04:02 i Hem

Hej soliga fredag! 
Veckan har bestått av 4 nyanser av grått känns det som, och idag skiner äntligen solen. Så underbart. Tog en långpromenad efter min lilla ryggträning. 
 
Här funderas det så mina grå går på högvarv. Igår eftermiddag tröttnade jag helt på att vi lever utan hund, det tar på mig att vara utan, mer än vad jag kan beskriva och vad jag trodde. Så jag ringde på en omplaceringshane, modell mindre hund. En ras som dock alltid har tilltalat oss båda, en liten vallare och ja det fanns en möjlighet till att köpa honom. Vi har pratat om att ha en mindre "second dog" en go livskramat som kan hänga med på alla våra aktiviteter men som inte kräver lika mycket bruksträning. Då kanske jag kan ha ro att leta efter "rätt" schäfertjej utan att ha panik. Nåväl efter kvällspromenaden blev jag uppringd av en uppfödare som hade fått ett återbud på en schäfertjej som är leveransklar i slutet på november.... så från ingen till 2 hundar på ett par timmar.
 
Måste fundera lite och dessutom på lördag ska jag träffa en schäfertjej som är dräktig. Hon väntar valpar i slutet på november, där jag står på kö för att få en valp.
 
 
Bild: Susihus
 
Idag får det bli veckans bukett istället för bordsdekoration. Jag har fastnat för kål, så denna läckra bukett har jag gjort av lite olika stora kål på stam. Lite roliga och de ser nästan ut som stora rosor. 
 
Nå jag får väl fundera vidare och se vad vi kommer fram till...
Ha en skön fredag och njut av solen.
Kram
 

Nattjästa surdegsfrallor

Publicerad 2013-11-05 12:43:36 i Inspiration

Hej tisdag! 
Idag lyxade vi till vardagsfrukosten med lite nybakade surdegsfrallor. Allt jobb (eller den lilla insats som behöver göras) görs kvällen innan. Jag programmerar ugnen så den ska vara varm när vi stiger upp, skickar in bullarna i ugnen och sen går vi vår morgonpromenad som tar 15-17 min, och när vi kommer hem möts vi av ljuvlig bakdoft redan i entrén. Sen är det bara att fixa resten av frukosten. 
 
 
Bild: Susihus
 
Recept på dagens tisdagsfrallor, 12 stycken
1 dl vetesurdeg 
5 dl vatten (denna gång tog jag 1 dl filmjölk och 4 dl vatten som degvätska)
1 dl grahamsmjöl
1 dl rågkross
1 dl solrosfrö
lite honung och salt 
4 dl siktat speltmjöl
ca  6dl vetemjöl special
 
Allt blandas väl med degblandare i minst 10 minuter. Låt degen stå i rumstemperatur i ca 2 timmar, innan du rullar frallorna eller om du väljer att göra baguetter. Plasta, lägg handduk över och in i kylen över natten. 
När du vaknar ta ut frallorna och ta av plasten och handduken, vänta på att ugnen blir varm.
Skjuts in i ugnen i 250 grader, i 18 minuter (gäller frallor).
 
Lyxig tisdagsmorgon helt enkelt!
Skaffa dig en skön dag!
Kram

Dukning

Publicerad 2013-11-01 08:37:00 i Hem

God morgon fredag! 
Uppe tidigt fast jag inte behöver cykla iväg idag. Ska dock skriva ihop och organisera till mitt kursmaterial för hundkurserna och lägga över dem på min nyinköpta Ipad. Inga mer papper och pärmar för kurserna i alla fall ;)
 
Har även fixat till bordsdekorationen inför kvällens middag med goda vänner. Under dagen ska jag fixa och förbereda lite mat. Havtorn står bland annat på menyn...
 
 
 
Bilder: Susihus
 
Väldigt enkelt en murgröna som jag satte i en låg vit kruka, några lärkgranskvistar och lite kål som jag köpte i Köpenhamn. Stack ner dem dels i krukan och sen runt bland grenarna.  Lite ljus bara runt omkring och tada! Lågt och bra arrangemang så att vi kan se varandra över bordet.
 
Det blir nog en liten tur till kyrkogården med gravdekorationen som jag tillverkade igår, sen som vanligt! Eller precis i tid!
Önskar dig en fantastisk skön fredag och go helg
Kram

Om

Min profilbild

Sus i hus

Välkommen hit! Här susar jag runt tillsammans med mina favoriter - man och hund. Här finner ni inlägg om det som förgyller min vardag, hus, trädgård, lite mat och bak, och en och annan resesväng blir det både till jobbs och helt privat. Kan även dyka upp någon tass... och på tal om det får du gärna lämna ett litet avtryck när du har varit här. Må gott

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela